-
Ενδιαφέρουσα η άποψη κριου και ωραια συνέχεια από του μηχανικού.
Μια συμπλήρωση μόνο.
Το πεύκο δυστυχώς φύεται και μόνο του.
Και φυσικά η αναδάσωση θέλει προγραμματισμό και σχέδιο. -
Για αλλη μια φορα λες τα πραγματα με το ονομα τους. Πηλιου δεν θα γραψω τπτ αλλο. Δεν ε π ι μ έ ν ω. Κερδισες.
Κερδίσω ή χάσω, από Μάτι σε Βαρυμπόμπη κι από κομμένη γράνα σε τοπικό μικροκλίμα θα πηγαίνουμε κάθε καλοκαίρι, είτε με αναρχοάπλυτους Ζαίους είτε με Άριστους γκόμενους επικεφαλεις. Μπορείτε αν θέλετε να είστε επιλεκτικά ευαίσθητοι, εγώ θα τους βρίζω και τους δύο.
-
Το 2007 θυμάμαι κράζανε την κυβέρνηση (και η κυβέρνηση την προηγούμενη κυβέρνηση) ότι στις φωτιές που είχαμε ζημιές στην αρχαία Ολυμπία (μουσείο και περιβάλλοντα χώρο) επειδή το σύστημα πυρόσβεσης υπήρχε μόνο στα χαρτιά, με μηδαμινή συντήρηση και εκτός λειτουργίας.
Πέσανε τηλεοπτικά κεφάλια και όλα αυτά τα ωραία για να μείνουν ήσυχοι οι ιθαγενείς.
Αναρωτιέμαι αν τώρα το σύστημα πυρόσβεσης λειτουργεί κανονικά και ελπίζω να μην χρειαστεί να το μάθουμε.
-
Η παρακάτω ιστορία για να αντιληφθούν οι 'Ματιασμενοι' το αδύνατον του πράγματος:
Επιστροφή από Σκύρο σήμερα και κατευθείαν Λαμία. Κάπου στις 19:30 στο 119χλμ προς Θεσ/κη (Μαρτίνο σχεδόν), φωτιά στην πλαγιά μακριά από την ΕΟ για να έχει προκληθεί από τσιγάρο πχ. Τηλ στο 199. Δεν καλούσε. Απαντήθηκε μετά την Τραγανα και το θέμα δεν είναι αυτό, άλλωστε ήταν ενήμεροι. Το θέμα είναι ότι το πυροσβεστικό το είδα στην Αταλάντη να κατεβαίνει. Βάλτε πόσο χρόνο χρειάζεται να πάει πιο κάτω (Κάστρο) για να γυρίσει και να φτάσει στο 119 από παραδρομο και να αρχίσει κατάσβεση.
Αυτό προς γνώση και συμμόρφωση. Η συγκεκριμένη φωτιά δεν έφτασε στα δελτία ειδήσεων με τέτοιο χαμό, (έχει ξανακαει το συγκεκριμένο μέρος) αλλά δείχνει ότι κανείς δεν μπορεί να είναι παντού και πάντα. Ας μένει εκτός κομματικών αντιπαραθέσεων και να μην πετιουνται στρακαστρουκες που αναγκάζουν σε αντίλογο όχι φυσικα για το 'κόμμα που θίγεται', αλλά για την προπαγάνδα και την καπηλεία που αναγκαστικά πρέπει να απαντηθει. Το να παίζεις πόλο, να χάνεις 20-0 και να λες 'Ναι, αλλά δεν πνίγηκε κανένας' δεν αναιρει την καταστροφή.
-
https://m.facebook.com/photo.php?fbid=535207874596009&id=100043204025294&set=a.103722201077914&source=48&refid=17&ft=mf_story_key.4762423100452038%3Atop_level_post_id.4762423100452038%3Atl_objid.4762423100452038%3Acontent_owner_id_new.100000531851268%3Aoriginal_content_id.535207914596005%3Aoriginal_content_owner_id.100043204025294%3Athrowback_story_fbid.4762423100452038%3Astory_location.4%3Aattached_story_attachment_style.photo%3Athid.100000531851268%3A306061129499414%3A2%3A0%3A1630479599%3A2509504393760508129&tn=EHH-R
-
Δεν είχαμε κανέναν νεκρό όμως ενώ με τον ΣΥΡΙΖΑ είχαμε, αυτό λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πανηγυρίζοντας.
-
Kριμα να βαζεις το καμμενο το ζωντανο για την μικροκομματικη σου εκμεταλλευση. Θυμιζω αλλα τα ζωα και αλλοι οι 100+ ανθρωποι που χαθηκαν με την προηγουμενη κυβερνηση.
Στο καμμένο ζώο εστίασες;
Εγώ στην απάντηση της 'Διαχείρισης'.
Κορυφαία απάντηση.
Φυσικά αν ήταν άλλο μέλος θα είχε πάρει πόδι...
**Κανείς δεν θα είχε πάρει πόδι για μια φωτογραφία που κυκλοφορεί ευρέως και στα ΜΜΕ. Απλά δεν θέλουμε να είναι άμεσα ορατή εδώ για όποιον δεν θέλει να δει μια τέτοια εικόνα. Από εκεί και πέρα δεν παραβιάζει κανέναν Κανονισμό και μπορεί να υπάρχει, με τις κατάλληλες προειδοποιήσεις και προφυλάξεις για όσους δεν θέλουν να την δουν. [Admin] **
-
Νταξ βρε, με τόσες πυρκαγιές είναι μαθηματικά πολύ πιθανό να υπάρξει και κάποιος νεκρός. Οπότε
'θα πάρετε πίσω το αίμα σας', μην χολοσκάτε. Μέχρι τότε ποστάρετε φωτό από καμμένα ζώα, 'ψυχές δεν είναι
και αυτά αφού';Μην τρελαθούμε κιόλας ορέ κυβερνήτες, μόνο συγχαρητήρια on camera δεν δίνονται 'επειδή δεν υπήρξαν νεκροί' ενώ
έχουν καταστραφεί τοπία, φύση, σπίτια, περιουσίες κοκ. Να δούμε αν θα την γλυτώσει η Ολυμπία. Άνοιγαν λέει χτες
αντιπυρικές. Και γιατί ορέ χαιβάνια δεν γίνεται να έχουν ανοίξει από πριν οι αντιπυρικές κοντά σε τέτοιο μνημείο;
Για να μην χαλάσει η θέα στον τουρίστα; Πόσο κοστίζει μια μπουλντόζα να ανοίξει ζώνη σε σχέση με την ώρα πτήσης
ενός α/φους που πάει να σβήσει την πυρκαγιά; Νιός ήμουν και γέρασα και από πρόληψη ακόμη στο μηδέν είμαστε.
Έχουν βγει ένα σωρό καλούδια, IoT για να έχεις στα δάση αισθητήρες με θερμοκρασίες, κάμερες υπερύθρων κοκ και
εμείς ακόμη με τον αραμπά. Να περιμένουμε το 50χρονο CL-215 να σηκωθεί με 45 βαθμούς να πάει να κάνει
κατάσβεση αφού φτάσει η φωτιά στα 30 μέτρα ύψος.Τελικά, το μόνο σίγουρο αν έχεις σπίτι κοντά σε δάσος δεν είναι το αν αλλά το πότε θα καεί. Οπότε η μόνη λύση είναι
να πας να το ασφαλίσεις (αν δέχονται βέβαια να στο ασφαλίσουν...) και στην πρώτη φλόγα να πάρεις δρόμο. -
Εχω την εντύπωση ότι όση ώρα κάποιοι χρησιμοποιούν το Μάτι προσπαθώντας να σβήσουν τη Βαρυμπόμπη ή χρησιμοποιούν τη Βαρυμπόμπη για να σβήσουν το Μάτι, η Εύβοια και η Ηλεία και η Μεσσηνία και και κλπ...καίγονται...
-
Αν δεν ειπωθούν οι αλήθειες τίποτα δεν θα αλλάξει .
Δυστυχώς και αυτοί που χάνουν τις περιουσίες τους δεν θα ήθελαν να ειπωθούν οι αλήθειες.
-
Μεγαλη αληθεια.
-
Ρε συ Storm φαγώθηκες να πάρω πόδι.
Να σου πω, αν νιώθεις τόσο άσβεστο μίσος επειδή ένας άγνωστος σε ένα φόρουμ πήγε κόντρα στις πολιτικές πεποιθήσεις σου και βρίζει τα ινδαλματα της νέας δεξιάς (χωρίς όμως να σε βρίσει ή προσβάλει προσωπικά ποτέ) μη χάνεις χρόνο με τους διαχειριστές. Επικοινώνησε με τον Μπογδανο και πες του 'ο τάδε σε λέει προβληματικο καράφλα και τους χρυσαυγίτες πηθίκους'. Σιγά το δύσκολο να βρεις εσύ ή αυτός τα πραγματικά μου στοιχεία, θα με πλακώσει ο Μπογδανος μετά στις αγωγες, οπως έκανε με την εκπομπή που τον έλεγαν Ρουφιάνο, μπορεί να στείλει και κανένα ενστολο μπράβο να μου κάνει ζημιά πραγματική, να μου κοστίσει πραγματικά η έκφραση της άποψης μου, γιατί ένα μπαν τι θα μου κάνει σιγά το πράγμα...
Οι Συριζαίοι που κάψανε τον κόσμο στο Μάτι, πήρανε τον π@ύλο πολιτικά. Φυλακή δεν πήγανε γιατί αυτό το σύστημα έχουν φτιάξει, αυτή τη 'Δικαιοσύνη' έχουμε, να μην λογοδοτεί κανένας ποτέ. Οι ένστολοι που τους κάψανε, πήρανε προαγωγές και πόστα απ τη Κυβέρνηση ΝΔ...
Λέει ο Κριου για τους οντως συνυπευθυνους πολίτες, που κάνουν ότι γουστάρουν επειδή μπορούν, επειδή το αλισβερίσι με τους πολιτικούς το επιτρέπει. Εγώ μαζί του, ίσως αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί κι η αιτία του προβλήματος. Αν όμως κάποιος τους πιάσει στο στόμα του αυτούς, επαναστατεί πάλι η Δεξιά παράταξη! Θυμάστε τον τύπο (πολιτικάντης της ΝΔ έτυχε να είναι, θα μπορούσε άνετα να είναι Ζαίος ή Πασοκος) που είχε το παραθαλάσσιο με τις μάντρες που βρηκαν τους πολλούς καμμενους στο Μάτι; μόνο οσιομάρτυρα δεν τον ανακήρυξαν οι οπαδοί του κόμματος του, και δεν τον βραβευσαν για τις καταπατήσεις 'που χάρη στις καταπατήσεις μερικοί γλύτωσαν'...
Οπότε τους ηθικούς αυτουργούς δεν επιτρέπεται να τους ακουμπησουμε, συνεχίζουν απτοητοι να έχουν φραγμένες όλες τις ακτές του Παγασητικού, να χτίζουν σε όλα τα δάση και βουνά, ότι γουστάρουν κάνουν, έχουν τα κομματοσκυλα να γαβγίζουν στους περαστικούς...
-
Δεν ξέρω γιατί πάει πάλι στα αυθαίρετα η συζήτηση. Εδώ μιλάμε για φωτιά σε πλήρως -άντε, πες στο μεγαλύτερο μέρος της- ρυμοτομημένη περιοχή (Βαρυμπόμπη, Αδάμες...) που το μόνο 'έγκλημα' των κατοίκων ήταν που έχτισαν δίπλα σε δένδρα. Μιλάμε για φωτιά σε δάσος (Τατόι) όπου έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει θέμα δόμησης (υπάρχουν παρανομίες κι εκεί για όποιον έχει πάει παραμέσα αλλά λίγες και δεν έπαιξαν ρόλο), σε χωριά (Ροβιές, τι να κάνουν οι κάτοικοι, να φύγουν;) ή σε αρχαιολογικό χώρο (Ολυμπία) που δεν υπήρχε η έννοια της 'πολεοδομίας'. Σε όλα αυτά αδυνατώ να βρω την ευθύνη των πολιτών. Βλέπω μόνο την ευθύνη της μη πρόληψης των κυβερνώντων. Μετά το να κρυβόμαστε πίσω από ξεγλωσσισμένους και καμένους πυροσβέστες/πιλότους κλπ και να λέμε 'η πολιτεία έκανε ό,τι ήταν δυνατόν', χαίρω πολύ...
-
Ρε συ Storm φαγώθηκες να πάρω πόδι.
Να σου πω, αν νιώθεις τόσο άσβεστο μίσος επειδή ένας άγνωστος σε ένα φόρουμ πήγε κόντρα στις πολιτικές πεποιθήσεις σου και βρίζει τα ινδαλματα της νέας δεξιάς (χωρίς όμως να σε βρίσει ή προσβάλει προσωπικά ποτέ) μη χάνεις χρόνο με τους διαχειριστές. Επικοινώνησε με τον Μπογδανο και πες του 'ο τάδε σε λέει προβληματικο καράφλα και τους χρυσαυγίτες πηθίκους'. Σιγά το δύσκολο να βρεις εσύ ή αυτός τα πραγματικά μου στοιχεία, θα με πλακώσει ο Μπογδανος μετά στις αγωγες, οπως έκανε με την εκπομπή που τον έλεγαν Ρουφιάνο, μπορεί να στείλει και κανένα ενστολο μπράβο να μου κάνει ζημιά πραγματική, να μου κοστίσει πραγματικά η έκφραση της άποψης μου, γιατί ένα μπαν τι θα μου κάνει σιγά το πράγμα...
Άσβεστο μίσος;
Ωραία ατάκα...
Άλλη μία φορά πρόκληση εντυπώσεων και ξανά μανά τα ίδια για Μπογδάνους κλπ...
Κατά τα άλλα όσο δεν τηρείς τους κανόνες λειτουργίας του φόρουμ θα γράφω ότι θέλω, όπως κάνεις και εσύ βεβαίως/βεβαίως.
α! και όταν ανεβάζεις φωτογραφίες από νεκρά καμένα ζώα, βάλε και καμιά πηγή για να ξέρουμε αν πράγματι είναι αληθινά αυτά που γράφεις.
Πηγή; Τι είναι τούτο άραγε;
Φυσικά περίμενα την 'διαχείριση' να το γράψει αυτό, αλλά...
Δεν υπάρχει λόγος να διαγραφεί, παρά μόνον να μην είναι άμεσα ορατή από όποιον δεν επιθυμεί να την δει. [Admin]
-
Όποιος πιστεύει ότι το κόμμα του μπορεί να ανταπεξέλθει σε μεγάλες πυρκαγιές κοιμάται όρθιος. Κανένα κόμμα σε κανένα μέρος του κόσμου δεν μπορεί να επέμβει εγγυημένα και άμεσα και να μην επιτρέψει τέτοιες καταστροφές. Πυρκαγιές επί ΝΔ, πυρκαγιές επι ΣΥΡΙΖΑ ίδια 'αποτελέσματα' Η μεγάλη διαφορά δεν είναι ότι χάθηκαν ανθρώπινες ζωές. Είναι ότι προσπάθησαν να το κάνουν γαργάρα.Λες και δεν θα μαθευόταν. Η φωτιά στο Μάτι θα μπορούσε να γίνει επί ΝΔ και πολύ αμφιβάλλω αν θα άλλαζε κάτι.
-
https://www.google.gr/maps/@38.1312221,23.7851098,1668m/data=!3m1!1e3
Βαρυμπόμπη .
Στις Ροβιές είδα στην τηλεόραση σπίτια που καίγονταν και δρομάκια 4μ. δηλαδή αγροτικοί δρόμοι και εκατέρωθεν μάντρες πάνω στο δρομάκι.
-
-
Καλά πάμε, αναζωπύρωση στα κτήματα στο Τατόι, ζητήθηκε εκκένωση της Ιπποκράτειου, δεν βλέπω να μένει τίποτα εκεί πέρα στο δάσος εκτός από τα κτήρια, τις άμαξες και τις Ρολς... Και όλη η Β Εύβοια καμμένη. Και ο πρωθυπουργός όπου σταθεί και όπου βρεθεί, 'εκκενώνουμε άμεσα και σώζουμε ανθρώπους (ζήτω μας)'...
-
Βγήκε λένε κάποιος τύπος στην ΕΡΤ την ώρα της φωτιάς και άρχισε να βρίζει χυδαία τον Μητσοτάκη. Να βρίζει σε ζωντανή μετάδοση.
Και τώρα διαβάζω στα ΝΕΑ ότι είναι κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Έλεος δηλαδή. Πάτο έχουν πιάσει οι Ριζοσπάστες Αριστεριστές.
Ας βάλω και πηγή για μην πει κανένας ότι τα κατεβάζω από την κεφάλα μου.
-
Ο Δήμαρχος Ηλείας μόλις τώρα δήλωσε στο Open ότι μέσω κινητού έχει εντοπιστεί ένας πολίτης που ίσως είναι υπεύθυνος για ένα από τα μέτωπα της φωτιάς. Εντοπίστηκε (μάλλον το στίγμα του κινητού) μέσα στο δάσος να σταματάει σε μικρές στάσεις (συνολική απόσταση 200-300 μέτρα). Όπου σταματούσε έπειτα υπήρχε εστία φωτιάς. Χρησιμοποιούσε μηχανάκι.
Ακόμα δεν έχει γίνει καμία σύλληψη.
Μέσα σε όλους του μ@Λ@ΚΕΣ και ανίκανους έχουμε και τους ψυχικά ασθενείς Νέρωνες...
Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες