-
Ναι αλλα η Μαρεβα φταιει...
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Το «καφετζήδες» είναι μάλλον απενοχοποιητικός χαρακτηρισμός.
Οι άνθρωποι έχουν επιδείξει τεράστια αλαζονεία και μισαλλοδοξία.Οικογενειακή φίλη που είχε δουλέψει επί πασόκ με τον Κουρουμπλή, τον περιγράφει ως μεγάλο καθήκι.
Υπάρχουν μέλη εδώ μέσα που θεωρούν άλλους πολύ χειρότερους. Οπότε τι να λέμε τώρα.
-
Εντάξει, πάντα υπάρχει περιθώριο... για βελτίωση, αλλά ο Κουρουμπλής έδειξε και μια σπουδή «ε μη λέτε πως είναι δεκάδες οι νεκροί/αγνοούμενοι».
Επίσης, έχει εκμεταλλευτεί το πρόβλημά του ώστε να βρίσκεται, εκεί που βρίσκεται. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Μιλαγα με τον ασφαλιστη μου.Χωρις να του πω τιποτα εγω αρχισε τα δικα του:
Απο 90 ευρω το χρονο ξεκιναει μια ασφαλιση για σπιτι,οι περισσοτεροι εκει ειχαν τα σπιτια παντελως ανασφαλιστα.
Μια επισκεψη στη ταβερνα λιγοτερη να κανεις,τα βρηκες τα λεφτα.
Ολοι αυτοι δεν ειχαν 100 ευρω να δωσουν για να μην βρεθουν επι ξυλου κρεμάμενοι και τωρα τους φταιει ο Τσιπρας και ο Σαμαρας και παντα ολοι οι αλλοι;Όταν το κράτος ζητάει ΕΝΦΙΑ για το σπίτι και τον πληρώνεις, ή πρόστιμο ή φόρο αν το πουλήσεις, φόρο κληρονομιάς κλπ, θα στραφείς εναντίον του όταν δεν στο προστατέψει. Το ίδιο και προς τον δήμο στον οποίο πληρώνεις δημοτικά τέλη. Ευθύνη έχουν όλοι. Άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο. Δυστυχώς δεν μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Τα θέλουμε όλα δικά μας.
-
Υποχρεωτικά λόγω στεγαστικού δανείου έχω ασφαλίσει το σπίτι μου και μάλιστα έχω περάσει από δύο ασφαλιστικές.
Τώρα τι να πούμε για αυτά τα θέματα;
Όσο κάθομαι και τα σκέφτομαι εξοργίζομαι περισσότερο.
Ασφάλιση οικίας στο Ελλαδιστάν; Για γέλια μόνο. -
-
Μου είχε μιλήσει γι'αυτό το κόλπο πριν από ένα μήνα ένας φίλος που του είχαν κλέψει το σκουτερακι και αναγκάστηκε να συναναστραφεί με υπόκοσμο για να το πάρει πίσω αλλά δεν τον πίστευα.
Εδώ η απάτη με τα καμένα αυτοκίνητα. -
Αναλογικά πάντως, το θέμα με τις πλημμύρες στη Μάνδρα δεν το αναφέρουν όσο θα έπρεπε, αν και έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να γίνει το κακό πάλι το χειμώνα... ελπίζω να λάβουν τα μέτρα τους.
-
Ο χρήστης polo2002 έγραψε:
Αναλογικά πάντως, το θέμα με τις πλημμύρες στη Μάνδρα δεν το αναφέρουν όσο θα έπρεπε, αν και έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να γίνει το κακό πάλι το χειμώνα... ελπίζω να λάβουν τα μέτρα τους.Στην Κινέτα με τις βροχές Πέμπτη Παρασκευή κατέβασε πράμα. Το φθινόπωρο δεν θέλω να ξέρω τι θα γίνει.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Γενικά φυσικές (και μη) καταστροφές
-
Βλέπω στην Ερτ1 την φωτιά στην Βαρυμπόμπη, δεν βλέπω να έχουμε καλά ξεμπερδέματα εκεί.
-
Μία ώρα λάιβ από την ΕΡΤ η φωτιά είναι στα όρια της πλατείας και ένα πυροσβεστικό δεν εμφανίστηκε. Στο κέντρο της πλατείας της Βαρυμπόμπης όχι στο βουνό....
Κατάρευση κράτους....το μόνο που κάνουν είναι στέλνουν sms για να γλιτώσουν τους κώλους τους ....και αμολανε τα εναέρια και τέλος....η φωτιά έχει φτάσει στο Ολυμπιακό χωριό που εκκενώνεται....ελπίζω να μην επαληθευθω αλλά δύσκολα θα αποφευχθούν ανθρώπινες απώλειες....
Η φωτιά θα φτάσει μέχρι την εθνική!
-
Έτσι ακριβώς Tkin75, αυτό λέγαμε και εμείς, πως είναι δυνατόν να έχει φτάσει μέσα στον οικισμό η φωτιά και δεν έχει πάει ένα όχημα.
Και στο Βασιλιτσι Μεσσηνίας καίγονται περιουσίες...
-
Έχουν ήδη καεί τα πρώτα σπίτια στην Βαρυμπόμπη... Κρίμα.
-
Τι ψάχνετε να βρείτε; Έτσι όπως είναι η Βαρυπόμπη και οι γύρω περιοχές κάποια στιγμή το κακό θα γινόταν.
Πόσοι καθαρίζουν τα χωράφια τους ή περιποιούνται τους κήπους τους; Περιοχές ζούγκλα εντελώς. Χωράφια τίγκα στο αγριόχορτο, πεύκα το ένα πάνω στο άλλο, ταβέρνες και σπίτια μέσα στα πεύκα.
Ότι έγινε και στο Μάτι. Αναρχία δόμησης, δρόμοι αδιέξοδοι, βλάστηση ζούγκλα, ένα χάλι μαύρο.
Αν πας να κόψεις και κανά δέντρο μπορεί να βρεθείς και στην μπουζού. Να μαζευτούν και τίποτα φυσιολάτρες και ιδεολόγοι και να αρχίζουν να ουρλιάζουν.
Τουλάχιστον να μην υπάρξουν θύματα και να περιοριστούν οι καταστροφές όσο γίνεται περισσότερο.
-
Οι αρχαίοι Ρωμαίοι έλεγαν το πεύκο «καταραμένο δένδρο» και δεν το επέτρεπαν μέσα στις πόλεις.
Γιατί γνώριζαν ότι το πεύκο είναι δαδί. Είναι εμπρηστικός μηχανισμός, είναι εγγύηση ότι μια ημέρα θα μας κάψει.
Στην Αθήνα είναι το αγαπημένο δέντρο εδώ και δεκαετίες
Όπως πρόβλεψα πριν ώρες η φωτιά έφτασε δυστυχώς στην εθνική, έχουν καεί περιουσίες ακριβές κατοικίες, και επαγγελματικοι χώροι αυτοκίνητα ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε θύματα.
-
Να δούμε τώρα ποιος υπερηλικας ή άλλος ανώνυμος θα είναι ο υπεύθυνος, καθώς περίμεναν να αντιμετωπίσουν τη φωτιά μέσα σε αστικό ιστο με εναέρια μέσα, τα Canadair που δεν απογειώνονται με+38 ⁰C και κάνανε το δρομολόγιο Σκύρος Βαρυμπόμπη για κάθε ρίψη και ένα γιγαντιαίο (όπως το περιγράφουν) ρωσικό αεροπλάνο πιο κοντά.
Λείπει κι ο Στρατηγός Άνεμος κι οι Ζαίοι περιφερειάρχες αυτή τη φορά.
-
Έχεις βρεθεί ποτέ σε πυρκαγιά? Έχεις κάνει ποτέ κατάσβεση? Ξέρεις τι δυνάμεις αναπτύσονται κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς?
-
Φίλε 1 ώρα μετέδιδε η ΕΡΤ το μεσημέρι από την κεντρική πλατεία της Βαρυμπόμπης σε πανελλήνια προβολή.
Δύο περιπολικά ήταν και πέρασε και ένα καημένο άλογο από τα δεκάδες που αμολυσε ο ιππικός όμιλος!
Ντροπή καιγόταν κεντρική πλατεία με κατοικίες παντού και ένα πυροσβεστικό δεν φάνηκε...ένα πυροσβεστικό σε 1 ώρα δεν στείλανε στην κεντρική πλατεία της περιοχής που καιγόταν....
-
Έχεις βρεθεί ποτέ σε πυρκαγιά? Έχεις κάνει ποτέ κατάσβεση? Ξέρεις τι δυνάμεις αναπτύσονται κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς?
Όχι, αλλά πίνω πάρα πολύ συχνά καφέ με παρέα πυροσβέστες, αν μετράει αυτό. Γιατί;
Υποθέτω θέλεις να αναφερθείς για τα ρεύματα αέρα που προκαλεί η διαφορά θερμοκρασίας, αλλά που το πας με τις ερωτήσεις; Να ξέρεις πάντως πως γνώσεις πυρασφάλειας κι εξέλιξης μιας φωτιάς και ενεργό δράση με πυροσβεστικά συστήματα έχει πολύς κόσμος, μερικές φορές σε καλύτερο βαθμό απ ότι ένας 'πυροσβέστης' που έψαχνε τρύπα να τρυπώσει στο Δημόσιο.
Οποιες και να είναι οι συνθήκες, ότι κόμμα κι αν ψηφίζουν, όταν αποτυχαίνει ένα Σύστημα, φταίνε πάντα ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.
Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες