-
Ναι ετσι πρεπει, απενεργοποιεις πρωτα τον συναγερμο και μετα βαζεις το κλειδι (ΑΝ χρειαζεται και το αμαξι δεν ξεκλειδωνει με τον συναγερμο).
ΜΗΝ μπερδευεις το immobilizer με τον συναγερμο.
-
Στο δικό μου πάντως αν ανοίξω με το κλειδί ο συναγερμός απενεργοποιείται. Και αυτό είναι το λογικό.
Αν χτυπούσε ο συναγερμός θα πίστευα ότι μου έβαλαν συναγερμό που δεν συνεργάζεται με τον εγκέφαλο και τα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου.Άλλωστε είναι φυσιολογικό να μην χτυπά, γιατί το 2ο κλειδί που έχω δεν έχει κουμπιά...
Οπότε δεν στέκει κάθε φορά που ανοίγω το αυτοκίνητο με το 2ο κλειδί να βαράει και ο συναγερμός.Σημείωση: Ο συναγερμός ενεργοποιείται υποχρεωτικά κάθε φορά που κλειδώνω το αυτοκίνητο είτε με χειριστήριο είτε από κλειδαριά.
-
Δεν ξερω τι γινεται αν ο συναγερμος ερχεται απο το εργοστασιο και ειναι 'unified' με το αυτοκινητο αλλα στο μεγαλυτερο ποσοστο οι συναγερμοι μπαινουν απο τις αντιπροσωπειες στην εκαστοτε χωρα (ακομα και σε ακριβα αυτοκινητα).
-
Σε δύο δικά μας Hyundai (Matrix/Lantra) ο συναγερμός δούλευε όπως περιγράφει και ο φίλος με το KIA. Αλλά τότε το θεωρούσαμε φυσιολογικό γιατί ο συναγερμός ήταν τοποθέτηση εδώ, φτηνιάρικος και είχε δικό του χειριστήριο.
Πάντως και στο 207 τον συναγερμό το έβαλαν Ελλάδα (Gemini). Ωστόσο συνεργάζεται (υποχρεωτικά) με τον εγκέφαλο. Για αυτό άλλωστε δεν είναι και εύκολο να τον αλλάξω. Οι επιλογές είναι λίγες και ακριβές.
-
Παιδιά βρήκα απάντηση στο manual του αυτοκινήτου!
Λοιπόν εαν κλειδώσεις το αμάξι με το κουμπάκι του κλειδιού, τότε αυτόματα ενεργοποιείται ο συναγερμός! Τώρα αν για παράδειγμα τύχει και τελειώσει η μπαταρία, μόλις βάλεις το κλειδί στην μίζα και ανάψεις το αμάξι τότε μόλις ανάψει το αμάξι εκεί που κάνει όλους τους ελέγχους απενεργοποιείται! (αυτό γίνεται αν έχει σύστημα immobilizer που το δικό μου έχει! αλλιώς αν δεν έχει θα πρέπει να βάλεις το κλειδί στην θεση ΟΝ και να περιμένεις μέσα σε 30 δεπτερόλεπτα να σταματήσει!)
Τώρα αν σου έχουν τελειώσει γενικά οι μπαταρίες και κλειδώσεις το αμάξι χειροκίνητα εξαρχής ο συναγερμός δεν ενεργοποιείται καθόλου
Όλα αυτά τα δοκίμασα και ισχύουν.! -
Εχω εναν elser καμια 10ρια χρονια και προχθες μου χαλασε η σειρηνα. Την ελυσα και μετρησα στην τροφοδοσια της vcc και γειωση σε λειτουργια πανικου και βρηκα μεταβαλλομενα 10 με 12.50 volts. Επομένως δεν τιθεται θεμα καμμενης ασφλειας ή κεντρικης πλακέτας.
Η ερωτηση ειναι μπορω να βαλω οποια σειρηνα θελω του εμποριου? Τι σημαινει αυτο-τροφοδοτουμενη και μη? -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Εχω εναν elser καμια 10ρια χρονια και προχθες μου χαλασε η σειρηνα. Την ελυσα και μετρησα στην τροφοδοσια της vcc και γειωση σε λειτουργια πανικου και βρηκα μεταβαλλομενα 10 με 12.50 volts. Επομένως δεν τιθεται θεμα καμμενης ασφλειας ή κεντρικης πλακέτας.
Η ερωτηση ειναι μπορω να βαλω οποια σειρηνα θελω του εμποριου? Τι σημαινει αυτο-τροφοδοτουμενη και μη?Μάλλον μπορείς. Αυτοτροφοδοτούμενη είναι αυτή η οποία έχει και δικιά της μπαταρία η οποία συνοδεύεται συνήθως και με κλειδί.
-
Αρα εμενα λογικα δεν ειναι αυτοτροφοδοτουμενη. Δεν εχει καμια μπαταρια , παρα μονο ενα καλωδιο 12V και ενα γειωσης. Εσωτερικα βεβαια το πλακετακι εχει 2 καλωδιακια SP+ & SP- που πανε στο ηχειο της σειρηνας.
Μπορω να παρω οποιαδηποτε σειρηνα του εμποριου να βαλω ή δεν θα παιξει? ΠΧ αυτη http://www.ctd.gr/Product.asp?ID=6173
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Αρα εμενα λογικα δεν ειναι αυτοτροφοδοτουμενη. Δεν εχει καμια μπαταρια , παρα μονο ενα καλωδιο 12V και ενα γειωσης. Εσωτερικα βεβαια το πλακετακι εχει 2 καλωδιακια SP+ & SP- που πανε στο ηχειο της σειρηνας.Μπορω να παρω οποιαδηποτε σειρηνα του εμποριου να βαλω ή δεν θα παιξει? ΠΧ αυτη http://www.ctd.gr/Product.asp?ID=6173
Μπορείς. Για να είσαι απόλυτος μέτρα σε κατάσταση αδράνειας την έξοδο που είπες και ξανα-μέτρα σε κατάσταση ενεργοποίησής του που λογικά θα δεις 12v. Ρίξε και λίγο αγιασμό και όλα ο.κ.
-
Σε κατασταση αδρανειας ειμαι στα 0.9 v και σε λειτουργεια 0.02 v
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Σε κατασταση αδρανειας ειμαι στα 0.9 v και σε λειτουργεια 0.02 vΜιλάς για την έξοδο του συναγερμού προς τη σειρήνα;
-
Στο vcc ground εχω το μεταβαλλομενο. Στο sp+ & sp- εχω τα 0.9 και 0.2 που ειπα.
-
Το vcc και ground πρέπει να είναι το σήμα-ρέυμα που έρχεται από τη κεντρική μονάδα προς τη σειρήνα. Αν ναι τότε κάνε τη μέτρηση που σου είπα παραπάνω. Αν φτάνουν λοιπόν τα 12 v στα καλώδια αυτά τότε αφαιρείς τελείως τη πλακέτα-σειρήνα και την αντικαθιστάς με άλλη σειρήνα απλή. Αυτή αν θυμάσαι όταν έπαιζε είχε παλλόμενο ήχο (το ποιο πιθανό) ή μονότονο ξερό;
-
Στο vcc-ground παιρνω συνεχως μεταβαλλομενο 10.5-12v σε λειτουργια πανικου δηλαδη να βαραει η σειρηνα (φυσικα αυτη δεν ηχεί). Ο ηχος της ηταν παλλομενος και οχι μονοτονος σαν κορνα.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Στο vcc-ground παιρνω συνεχως μεταβαλλομενο 10.5-12v σε λειτουργια πανικου δηλαδη να βαραει η σειρηνα (φυσικα αυτη δεν ηχεί). Ο ηχος της ηταν παλλομενος και οχι μονοτονος σαν κορνα.Αυτό περίμενα να μου πεις. Άρα βγάζεις εντελώς τη πλακέτα και ηχείο και συνδές στα vcc-ground τη σειρήνα που πόσταρες. Το μόνο θέμα είναι, αν είναι, να μπορεί να δώσει ο συναγερμός το κατάλληλο ρεύμα (Α) στη καινούργια που θα βάλεις. Τα 15w που λέει μου φαίνονται ο.κ.
-
Οταν αγορασα λοιπον το αυτοκινητο TOYOTA RAV4 καινουργιο το 2003, μετα απο δυο μηνες εβαλα το συναγερμο της ΤΟΥΟΤΑ το γνησιο, με το χειριστηριο μεσα στο κλειδι στην ΤΟΥΟΤΑ μεσογειων οπου πηρα και το αυτοκινητο. Μαλιστα τους ειπα να μου συνδεσουν να κτυπαει μαζι και η κορνα. Το μονο ασχημο ειναι οτι δεν κλειδωνει τις πορτες οταν ξεκινας. Ολα καλα λοιπον τα πρωτα χρονια με την κορνα μαζι. Μετα απο 4 χρονια αρχισε να χτυπαει χωρις λογο οταν το σταματαγες ζεστο και εκανε κρυο. Κλειδωνες το αυτοκινητο μετα μια διαδρομη 40 λεπτων τουλαχιστον, κλειδωνες και οπλιζες και μετα φασαρια απο την ενεργοποιηση του συναγερμου. Μετα απο 5 λεπτα αν τον οπλιζες που ειχε κρυωσει το αυτοκινητο όλα καλα.
Οποτε το 2007 πηγα και αλλαξα την κεντρικη μοναδα που ειναι μαζι με τη σειρηνα. Στην ΤΟΥΟΤΑ Νεος Κηφισος την εβαλα, δεν ξεραν να μου συνδεσουν την κορνα και μου ειπαν μη την συνδεεις γιατι θα ξαναχαλασει. Μου δωσαν και τα χαρτια του και την καρτα του: TOYOTA TH3000 λεγεται και φυσικα το χειριστηριο ενσωματωμενο οπως παντα μεσα στο κλειδι. Λειτουργουσε καλα μεχρι πριν απο μηνος, οποτε βρηκα παλι τον ηλεκτρολογο της ΤΟΥΟΤΑ Μεσογειων που δουλευει πια κοντα στη δουλεια μου και τον εβαλα να μου συνδεσει παλι την κορνα! Οποτε ξαναρχισε το προβλημα. Κρυος καιρος με λιγο αερα και κανω διαδρομη 40 λεπτα, σταματαω οπλιζω συναγερμο, και ουι ουι ουι. Κλεινω πορτες με κλειδι, τον οπλιζω μετα 3 λεπτα, ησυχος ο συναγερμος. Ξαναπηγα στον ηλεκτρολογο, μου εβγαλε την κορνα αλλα τα συμπτωματα παραμενουν! Η φαση ειναι οτι προβλεπεται κανονικα να χτυπαει κατ επιλογη η κορνα, δεν κανουμε δηλαδη ματσακονια. Το θεμα ειναι οτι μαλλον εχει καποιο bug και μολις ενεργοποιησεις τη δυνατοτητα αυτη να κτυπα η κορνα μαζι με τη σειρηνα, χαλαει συντομοτερα. Μου λεει ο ηλεκτρολογος ο συναγερμος αυτος ειναι ισοβιος ακομα και στα αυτοκινητα του, αλλα δεν εβαζε την κορνα!
Τι να κανω να παω σε κανενα ηλεκτρονικο που φτιαχνει τηλεορασεις, να μου τον ανοιξει, να του βγαλει την μπαταρια του ωστε να κανει reset, μηπως το εγκεφαλακι του συναγερμου ξεχασει οτι του συνδεσαμε την κορνα; Να δει απο μεσα μηπως χαλασε καμια συνδεση; Λεει οτι τον καταργησε η ΤΟΥΟΤΑ και τωρα δεν υπαρχει ανταλλακτικο η μοναδα και πρεπει να τα αλλαξω ολα απο την αρχη, εχει ματακια προστασιας εσωτερικου
-
Ερώτηση:
Σε καινούριο Yaris με εργοστασιακό συναγερμό (αυτόν της Toyota Hellas), τις τελευταίες μέρες χτυπάει συχνά ο συναγερμός (το καταλαβαίνω από το χαρακτηριστικό μπιπ που κάνει όταν ξεκλειδώνω, ο ίδιος τον έχω ακούσει να χτυπάει μόνο μία φορά). Η σχετική ένδειξη του led 'δείχνει' ως αιτία το καπό. Υπάρχει περίπτωση να είναι από γάτες που τυχόν μπαίνουν μέσα στη μηχανή; Θα ενεργοποιούσε κάτι τέτοιο το συναγερμό; Αν η γάτα δεν μπαίνει στη μηχανή και ανεβαίνει απλά στο καπό, τότε σε περίπτωση που χτυπήσει πάλι θα έδειχνε το καπό ως αιτία;
Γενικά έχει γάτες στην πιλοτή μου, και είναι πολύ πιθανό να είναι από αυτές, απλά με προβληματίζει η ένδειξη 'καπό' του led. Μην τρέχω στην Toyoyta χωρίς λόγο.
Υ.Γ. Το καπό έχω να το ανοίξω πάνω από 2 μήνες, άρα σίγουρα δεν είναι ότι δεν έκλεισε καλά ή κάτι τέτοιο.
-
Επειδή το καπό δεν έχει δικό του 'αισθητήρα' αν είναι ανοιχτό (όπως για τις πόρτες), συνήθως κατά την εγκατάσταση του συναγερμού εγκαθιστούν μια βαλβίδα, ένα έμβολο δλδ με ελατήριο το οποίο πιέζεται από το καπό όταν είναι κλειστό.
Όταν το καπό ανοίξει, τότε η βαλβίδα κάνει σώμα, ακουμπά, στο σασί και δίνει σήμα στον συναγερμό. Κοινώς δλδ, αν έχει κοπεί το καλώδιο και ακουμπά σε μεταλλικό μέρος μπορεί να δίνει εντολή. Για να φταίνε οι γάτες μόνο αν η βαλβίδα είναι ίσα να ακουμπήσει και οι γάτες χοροπηδάνε πάνω στο καπό.Ρίξε μια ματιά στην βαλβίδα, θα είναι κάπου μπροστά αριστερά ή δεξιά από το μάνταλο που ασφαλίζει το καπό.
Μπορείς να έχει σπάσει ή ξεβιδωθεί. Δές και το καλώδιο αν έχει κάποιο κόψιμο -
Ο χρήστης farenight έγραψε:
Σε καινούριο Yaris με εργοστασιακό συναγερμό (αυτόν της Toyota Hellas)Απλά μια διευκρίνιση: Ο συναγερμός που τοποθετείται στην Ελλάδα (ας είναι από την Toyota Hellas) δεν είναι εργοστασιακός και δεν έχει φυσικά καμία σχέση οποιοσδήποτε συναγερμός τοποθετείται after-market με τις εργοστασιακές τοποθετήσεις.
-
Μια διευκρίνιση:
Ο αυθεντικός εργοστασιακός συναγερμός μπορεί να τοποθετηθεί εκ των υστέρων.
Τα ανταλλακτικά είναι διαθέσιμα και μπορούν να εγκατασταθούν κανονικά.Όμως αυτό που θες να πεις και έχεις δίκιο
είναι πως οι συναγερμοί που συνηθίζουν να δίνουν δώρα οι αντιπροσωπείες
για λόγους κόστους είθισται να μην είναι οι αυθεντικοί εργοστασιακοί,
αλλά aftermarket άσχετοι και συνήθως και φτηνιάρικοι.
Περί Συναγερμών........