-
Θέλω να βάλω έναν καλό συναγερμό στο αυτοκίνητο μου.
Έχω ακούσει καλά λόγια για τους
Clifford
Cobra
Elser
Meta
Θα ήθελα να ακούσω απόψεις , προτάσεις για το τι
πρέπει να περιλαμβάνει ο συναγερμός και τί θα πρέπει να
προσέξω όσον αφορά την τοποθέτηση του
Ευχαριστώ -
Clifford
Cobra
Elser
Meta
Ευχαριστώ -
Clifford
Cobra
Elser
Meta
Ευχαριστώ -
Αν μιλάμε για καινούργιο αυτοκίνητο, τότε παρήγγειλε το μαμά συναερμό αβλεπί. Εχω ακούσει τα μύρια όσα για άσχετους που τοποθετούν συναγερμούς, από το να μένεις από μπαταρία, μέχρι να σε ξυπνά άγρια χαράματα με όλους τους γείτονες να θέλουν να σε πυροβολήσουν.
Κατά τα άλλα τα καλύτερα έχω ακούσει για τους Clifford, αλλά φαντάζομαι ότι σε όλους παίρνεις ότι πληρώσεις.
-
Ο χρήστης harryv έγραψε:
Κατά τα άλλα τα καλύτερα έχω ακούσει για τους Clifford, αλλά φαντάζομαι ότι σε όλους παίρνεις ότι πληρώσεις.Από φίλους που έχουν σοβαρά αυτοκίνητα να προστατεύσουν έχω ακούσει τα καλύτερα για την Clifford. Δεν ξέρω όμως αν τον έβαλαν στην Ελλάδα.
Όπως λέει και ο harryv ό,τι πληρώσεις παίρνεις και ίσως η ποιότητα τοποθέτησης να είναι πιο σημαντική από τον ίδιο το συναγερμό.
Και μιλώντας για καλό συναγερμό εννοώ αυτομάτως και immobilizer. -
Η καλύτερη προστασία για το αυτοκίνητό σου:
- Το φυλάς σε κλειδωμένο -και με συναγερμό- γκαράζ
- Μέσα στο γκαράζ κοιμάται το επαρκώς τσαντισμένο πιτ μπουλ σου.
- Το αυτοκίνητο έχει 2 διαφορετικούς συναγερμούς με κυλιόμενους κωδικούς
- Έχει επίσης έναν cut-off διακόπτη για καύσιμο και έναν για ρεύμα, στα πιο απίθανα σημεία
- Ξέρεις μια τουλάχιστον πολεμική τέχνη, μήπως και χρειαστεί να τα βάλεις και εσύ με τον κακοποιό
Και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι δεν θα στο πάρουν (αν το βάλουν σκοπό).
Επειδή όμως ο βασικός σκοπός του συναγερμού είναι να αποθαρρύνει κάτι καθικάκια-ερασιτέχνες και να αγχώνει τον casual-επαγγελματία, ένας Clifford θα ήταν ίσως η καλύτερη επιλογή στο high end, διαφορετικά ένας της αντιπροσωπίας είναι μια χαρά.
Α, ασφάλεια μερική/ολική κλοπής έχουμε, έτσι;
-
Εγώ θα πρότεινα δύο λυσσασμένα πιτ μπουλ για πιο καλά.
-
Εγώ θα πρότεινα οταν θα βάλεις τον συναγερμό σου, να βάλεις στο αυτοκίνητο, αυτοκόλλητο διαφορετικής μαρκας συναγερμών.Ετσι μπορείς να φέρεις σε συγχηση τον επίδοξο κλέφτη γιατί δεν θα είναι προετοιμασμενος για τον δικό σου πραγματικό συναγερμό. Αν έχεις κάποιο ''καλό''-ακριβό ή δυσεύρετο αμάξι πολύ αποτελεσματικά ειναι τα δορυφορικά συστήματα.
-
Επίσης και τα συστήματα με μπαριέρες που αποκλείουν κάθε κίνηση του αυτοκινήτου προς τα εμπρός ή προς τα πίσω είναι καλή επιλογή. Πρέπει όμως να έχεις συγκεκριμένη, μόνιμη θέση.
-
Παιδιά σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες και τις συμβουλές σας.
Το αυτοκίνητο μου είναι ένα καινούριο Τoyota Corolla TS. Για τον
συναγερμό της Toyota έχω αμφιβολίες καθώς είναι της τάξης των 150 ευρώ
Από εκεί και πέρα έχω ακούσει και εγώ καλά λόγια για τους clifford αλλά
έμαθα ότι η σειρήνα τους δεν είναι αυτοτροφοδοτούμενη. Επομένως κάποιος μπαίνει στο αυτοκίνητο, ανοιγει το καπώ, κόβει το καλλώδιο που
τροφοδοτεί τη σειρήνα με ρεύμα και πάει ο συναγερμός. Επίσης από ότι
μου είπαν απο την αντιπροσωπεία της clifford o συναγερμός στηρίζεται
στο imobiliser του αυτοκινήτου γιατί δε θέλουν να κόψουν πουθενά καλλώδια για να μη χαθεί η εγγύηση.
Μήπως κάποιος τυχαίνει να γνωρίζει τί μάρκα συναγερμούς χρησιμοποιεί η Toyota? Τους ονομάζει ΤΗ-2000 αλλά ποιάς εταιρείας είναι? Ετσι ίσως
μπορέσω να βρω τα χαρακτηριστικά τους για να δω αν αξίζουν.
Επίσης να διευκρινήσω ότι το αυτοκίνητο έχει ασφάλεια κλοπής και παρκάρω κάτω από το σπίτι μου σε δημόσιο δρόμο. -
Ο χρήστης gramacar έγραψε:
Από εκεί και πέρα έχω ακούσει και εγώ καλά λόγια για τους clifford αλλά
έμαθα ότι η σειρήνα τους δεν είναι αυτοτροφοδοτούμενη. Επομένως κάποιος μπαίνει στο αυτοκίνητο, ανοιγει το καπώ, κόβει το καλλώδιο που
τροφοδοτεί τη σειρήνα με ρεύμα και πάει ο συναγερμός. Επίσης από ότι
μου είπαν απο την αντιπροσωπεία της clifford o συναγερμός στηρίζεται
στο imobiliser του αυτοκινήτου γιατί δε θέλουν να κόψουν πουθενά καλλώδια για να μη χαθεί η εγγύηση.
..... παμε παλι! μπορεις να παραγγειλεις να σου φερουν σειρηνα με μπαταρια. Ειναι ορισμενοι clifford που παιρνουν και δευτερο immobilizer ασυρματο και το βαζουν οπου θες ή κατι τετοιο τελος παντων..
κανε μια βολτα απο http://www.clifford.com και http://www.clifford.co.uk, κατεβασε τα μανουαλια και διαβασε -
... έχει ασφάλεια κλοπής και παρκάρω κάτω από το σπίτι μου σε δημόσιο δρόμο.Καλό είναι να έχεις και μερική ασφάλεια γιατί αν στο κλέψουν, ξηλώσουν τα πάντα και βρούν το σκελετό με τον αριθμό σασί μπορεί να μην πάρεις τίποτα!
Αφού το παρκάρεις σε δημόσιο δρόμο θές τη μέγιστη προστασία. Βέβαια δημόσιος δρόμος και δημόσιος δρόμος διαφέρει αλλά....
Αν μπορείς να το βάλεις σε κανένα γκαράζ κάντο. Αν μένεις σε περιοχή με δύσκολο πάρκινγκ αξίζει και μόνο γιαυτό. Γλυτώνεις και γκρατζουνιές, σπασμένους καθρέφτες, φώτα, κλεμένα σήματα κλπ.
Προτείνω το συναγερμό της Toyota μια και είναι φτηνός και από πάνω κι έναν Clifford!
Τα περισσότερα ασύρματα ξεκλειδώματα αντιγράφονται από κατάλληλες συσκευές.
Η πόρτα παραβιάζεται σε μονοψήφιο αριθμό δευτερολέπτων.
Οι συναγερμοί αποσιωπούνται άμεσα με κατάλληλο σπρέυ.
Τα διάφορα κλειδωτικά τελικά παραβιάζονται μέσα σε δευτερόλεπτα. Σε μια δοκιμή στην Αγγλία με πραγματικό διαρρήκτη το καλύτερο που σκέπαζε ολόκληρο το τιμόνι νομίζω χρειάστηκε 3 λεπτά, το χειρότερο κάτω από 10 δευτερόλεπτα!
Ο διακόπτης της μίζας και το κλείδωμα του τιμονιού δεν είναι πρόβλημα.
To tracker με GPS είναι μάλλον υπερβολικό γιατί έχει και πάγια έξοδα.
Το immobilizer πραγματικά μπορεί να σε σώσει από τον ερασιτέχνη.
Αν είναι παραγγελία και το θέλει πολύ έρχεται με γερανό και στο σηκώνει ολόκληρο (ακόμα και να βαράει ο συναγερμός κανένας δεν ασχολείται, όλοι θεωρούν ότι χάλασε και κόλλησε!) δε σε σώζει τίποτα!
Σιγουρέψου λοιπόν ότι έχεις καλή ασφάλεια, από αυτές που πληρώνουν και όχι από αυτές που απλά ζητάνε λίγα λεφτά! -
Compustar. Korifh.
-
αν υπαρχει στην Ελλαδα ακουσα καλα πραγματα για αυτο:
-
Μπήκα στο site της Compustar και διάβασα τις προδιαγραφές.
Φαίνεται καλός. Ισχυρίζονται ότι δεν παραβιάζεται από scanners
γιατί λειτουργεί στη μπάντα των FM. Επίσης έχει πολύ μεγάλη εμβέλεια.
Το πρόβλημα είναι ότι μάλλον δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Θα σας
ενημερώσω σύντομα καθώς έστειλα email στην εταιρεία για να μάθω αν
υπάρχει αντιπρόσωπος.
Όσο για τους Clifford ρωτησα και μου είπαν ότι δεν διαθέτουν
αυτοτροφοδοτούμενη σειρήνα. Αλλά και πάλι αφού με ειδικό σπρέυ απενεργοποιείται τότε μάλλον είναι αχρηστη? -
Μήπως μπορεί να με βοηθήσει κανείς με το πρόβλημα που έχω.
Καταρχάς ο συναγερμός μου είναι Cobra (τώρα για το μοντέλο θα σας γελάσω) και κάθε φορά που τον ενεργοποιώ κάνει διπλό μπιπ ικανό να ξυπνήσει και τον πιο κοιμισμένο. Πήγα στην αντιπροσωπεία και μου είπαν ότι δεν μπορούν να χαμηλώσουν την ένταση γιατί κάτι τέτοιο θα χαμηλώσει και την ένταση σε περίπτωση κλοπής.
Ισχύει;
Επίσης, επειδή άκουσα για τις μπαταρίες, το αυτοκίνητό μου (Seat Ibiza 14 μηνών) πριν από μερικές μέρες τα έφτυσε λόγω μπαταρίας. Δεν ξέρω εάν ήταν ελλατωματική, όμως σκέφτομαι μήπως συνδέεται με τον θόρυβο του συναγερμού. Υπάρχει τέτοια περίπτωση; Δεν έχω ξεχάσει ποτέ τίποτα ηλεκτρονικό-ηλεκτρικό αναμμένο ούτε και χρησιμοποιώ ΡαδιοCD με σβηστό κινητήρα κ.λπ.
Αν μπορεί να βοηθήσει κανείς...
-
Μπορείς να διαβάσεις τα στοιχεία τους στο site της Clifford: http://www.clifford.com.
έμαθα ότι η σειρήνα τους δεν είναι αυτοτροφοδοτούμενη.Είναι στάνταρ σε μερικούς και έξτρα σε άλλους.
o συναγερμός στηρίζεται στο imobiliser του αυτοκινήτου γιατί δε θέλουν να κόψουν πουθενά καλλώδια για να μη χαθεί η εγγύηση.
Η αλήθεια είναι ότι μπαίνει δεύτερο immo, εντελώς ανεξάρτητο από εκείνο που έχει το αυτοκίνητο από τη μάνα του. Επίσης, σύμφωνα με τους τεχνικούς της Clifford Καππα η συνδεσμολογία του συναγερμού είναι παράλληλη με τα υπόλοιπα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου, οπότε είναι δύσκολο να δημιουργήσει ηλεκτρολογικό πρόβλημα.
Επίσης να πω πως τα παιδιά στην Clifford Καππα κάνουν πολύ καλή δουλειά στην εγκατάσταση. Ούτε εγώ ούτε φίλος με Alfa 146 που έχουμε βάλει Clifford δεν είχαμε ποτέ το παραμικρό πρόβλημα στα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου ή αλλού.
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Μήπως μπορεί να με βοηθήσει κανείς με το πρόβλημα που έχω.Καταρχάς ο συναγερμός μου είναι Cobra (τώρα για το μοντέλο θα σας γελάσω) και κάθε φορά που τον ενεργοποιώ κάνει διπλό μπιπ ικανό να ξυπνήσει και τον πιο κοιμισμένο. Πήγα στην αντιπροσωπεία και μου είπαν ότι δεν μπορούν να χαμηλώσουν την ένταση γιατί κάτι τέτοιο θα χαμηλώσει και την ένταση σε περίπτωση κλοπής.
Ο Cobra που είχα στο ΖΧ σταμάτησε να κάνει αυτό τον ήχο κάποια στιγμή, και ποτέ του δεν ξανακούστηκε στον οπλισμό-αφοπλισμό. Η σειρήνα του όμως ακουγόταν κανονικότατα.
-
Στο Golf πάντως και μετά απο άπειρα προβλήματα με Cobra, τον πέταξα (κυριολεκτικά) κααι ησύχασα!
Αν ξαναβάλλω ποτέ σειναγερμό, θα είναι ή Clifford ή Meta Systems.
-
Στο Barchetta υπάρχει κομπρα με immobiliser στο κλειδί. δενδιμιουργεί προβλήματα. Αγοραστικε μεταχειρισμένο και το έχω 2 χρόνια στα χέρια μου. Το Maserati έχει meta με immobiliser ξεχωριστό (παλαιού τύπου μοντέλο 1990) Το Meta έχει ισόβια εγγύηση και συνδέεται και δορυφορικά. Και αυτό χωρίς προβλήματα.
Περί Συναγερμών........