-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
...Και μένα το C4 έχει βγάλει αναλογικά 10 φορές περισσότερα προβλήματα στους 5 μήνες που το έχω σε σχέση με το Atos που το έχω κοντά 10 χρόνια. Αυτό κάνει καλύτερο αυτοκίνητο το Atos?Τι θα πει καλύτερο. Το Picanto είναι πολύ καλύτερο αυτοκίνητο από την Lamborghini τόσο σε χώρους όσο και σε κατανάλωση. Αν λοιπόν για σένα η αξιοπιστία είναι το πιο σημαντικό πράμα τότε ναι αυτό το Άτος είναι καλύτερο αυτοκίνητο (για σένα) από αυτό το C4. Ακριβώς οι διαφορετικές απαιτήσεις του καθένα είναι ο λόγος που υπάρχουν τόσα διαφορετικά αυτοκίνητα και εκδόσεις κλπ, αλλιώς θα υπήρχε μόνο ένα αυτοκίνητο που θα ήταν το καλύτερο και τέρμα....
-
[quote='zardoz']Για τους 'μή ανεκτικούς σε βλάβες κατόχους premium'
ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ μιλάμε για ΑΚΡΙΒΑ αυτοκίνητα, όχι για τα 'δικά μας'.
Πως θα αισθανόσουν αν είχες δόσει 48.000
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Από την άλλη μεριά φίλος μου με 'premium' που τον άφησε από αντλία 2 φορές και την 2η μάλιστα έκαψε φλάτζα όταν τον ρώτησα αν είναι ευχαριστημένος από το αμάξι του μου είπε ότι είναι τέλειο...
Και όταν του θύμησα ότι έβγαλε αυτές τις ζημιές μου απαντησε ότι 'εντάξει τί περιμένεις από αμάξι με 100.000 χιλιόμετρα'. Βέβαια όταν του είπα ότι το δικό μου έχει 150.000 και δεν έχει βγάλει ποτέ τίποτε με αποστόμωσε με το γνωστό επιχείρημα'καλά τώρα μου συγκρίνεις το ΤΟΥΟΤΑ με το δικό μου?'
Δηλαδή το μόνο που μετράει είναι η αξιοπιστία? Προφανώς το αυτοκίνητο καλύπτει τον ιδιοκτήτη του στους επιμέρους τομείς (άνεση, επιδόσεις, πουλ μουρ) και γιαυτό δηλώνει ικανοποιημένος.
Και μένα το C4 έχει βγάλει αναλογικά 10 φορές περισσότερα προβλήματα στους 5 μήνες που το έχω σε σχέση με το Atos που το έχω κοντά 10 χρόνια. Αυτό κάνει καλύτερο αυτοκίνητο το Atos?
Φυσικά και σε ένα αμάξι δεν μετράει μόνο η αξιοπιστία. Αλλά εδώ σχολιάζουμε την 'ερευνα' που έγινε σχετικά με την αξιοπιστία, επομένως τί νόημα έχει να μιλάμε για την άνεση και τις επιδόσεις. Αν όπως λες και εσύ το C4 έχει βγάλει 10 φορές περισσότερα προβλήματα από το Atos προφανώς τότε το Atos είναι πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και πιο καλό γενικά!
-
Μια και έχουμε πιάσει το Auto Triti ..... να αναφέρω ότι οι θεοί έκαναν το κάτωθο συκγριτικό και είχαν και νικητή
A4 1,6
BMW 316i
Merdcedes C 200
Saab 9-3 1,8
Volvo S40 1,6 -
στην ερευνα που εκαναν δεν ειδα να αναφερουν τιποτε για Λάντα. Ζάσταβα, Ντατσια, ΤΑΤΑ, δεν πουλανε περιπου τιποτε ετσι δεν περιμενω να ειναι μεσα στα αποτελεσματα.
-
http://www.whatcar.co.uk/news-special-report.aspx?NA=217350#
Alfa Romeo
• League position: 26th
• Claims per 100 vehicles: 39.4
• Average age (years): 4.05
• Average mileage: 47,068
• Average repair cost: £423
• Average time for repair (hours): 3.87For the third year running, Alfa Romeo has one of the lowest average mileages and some of the youngest cars in this survey, yet it continues to sit near the bottom of the reliability table.
There is little improvement on its showing in last year’s survey, with just 0.1% fewer claims per 100 cars. What’s more, Alfas are among the most expensive and time-consuming cars to fix when things do go wrong, with an average repair cost of £423 and an average repair time of nearly four hours.
As far as individual models go, the 156 fares better than the 147, which only just escapes inclusion on the list of the bottom 10 cars overall.
Verdict: ** Another disappointing result from Alfa.
Επισεις το πιο σοβαρο απο ολα ειναι το γερμανικο ADAC
http://www.oeamtc.at/netautor/pages/resshp/anwendg/1098302.html#
Εαν καποιος μπορει να βρει το ADAC 2006 η 2007 (θελει συνδρομη) ακομα καλυτερα γιατι αυτο ειναι του 2003.
Tα Αlfa σταθερα τα χειρότερα στην λίστα ADAC
-
Ο χρήστης Keysersoze27 έγραψε:
http://www.whatcar.co.uk/news-special-report.aspx?NA=217350#για όσους δεν το ανοίξουν...
-
Η Honda έχει παράδοση σε αξιοπιστία. Η Rover 3η τι να πω......Η Toyota δεν είναι καν στη 10αδα!! Από τα λιγότερο αξιόπιστα. Η BMW εμφανίζεται λιγότερο αξιόπιστη από την......Fiat (καμάρι μου Punto τα πατας τα BMW σε....αξιοπιστία μάλλον την 7άρα!!! Είναι και το μεγαλύτερο αμάξωμα που βγάζει!! Αυτό βρήκε να βγει αναξιόπιστο!!) To Renault με τη θέση που πήρε από Espace έπρεπε να λέγεται σκέτο space.
-
Μην γενικεύεις...μιλάει για συγκεκριμένα μοντέλα πχ το 25 όχι γενικά η Ρόβερ.
-
Ο χρήστης powergs έγραψε:
Η Honda έχει παράδοση σε αξιοπιστία. Η Rover 3η τι να πω......Η Toyota δεν είναι καν στη 10αδα!! Από τα λιγότερο αξιόπιστα. Η BMW εμφανίζεται λιγότερο αξιόπιστη από την......Fiat (καμάρι μου Punto τα πατας τα BMW σε....αξιοπιστία μάλλον την 7άρα!!! Είναι και το μεγαλύτερο αμάξωμα που βγάζει!! Αυτό βρήκε να βγει αναξιόπιστο!!) To Renault με τη θέση που πήρε από Espace έπρεπε να λέγεται σκέτο space.Ε εντάξει. Από όλα μόνο στο Rover δεν έβαλα το 25. Για το Punto, τη BMW την 7άρα, το Renault το Espace λέει. Πάντως και πάλι το Rover 25 αξιόπιστο
-
είτε σας αρέσει είτε όχι αυτό έδειξε η έρευνα..
πως 'χαλαστήκαν' μερικοί χα,χα
-
Ο χρήστης music_lover έγραψε:
είτε σας αρέσει είτε όχι αυτό έδειξε η έρευνα..πως 'χαλαστήκαν' μερικοί χα,χα
Η 'έρευνα', για να μπορεί να χαρακτηρίζεται έρευνα (και όχι τσοπανιλίκι), πρέπει να πληροί κάποιους βασικούς κανόνες στατιστικής. Αν ΔΕΝ τους πληροί, τότε είναι απολύτως ενδεικτική του τίποτα.
-
παραθέτω links από τις έρευνες αξιοπιστίας του ADAC (κάτι σαν τη δική μας ΕΛΠΑ στη Γερμανια) και του TUV
ADAC 2006
http://pix.sueddeutsche.de/automobil/ar ... 968185.jpgκαι TUV Report
http://www.anusedcar.com/index.php/tuv- ... 007-4-5/19 -
Kia Carnival ελεος ακομη και μονη τους το καταλαβαν!
-
Βρε παιδιά επειδή δε γνωρίζω Γερμανικά και τα Αγγλικά μου είναι μέτρια, στην πρώτη θέση ποιά είναι τα αξιόπιστα ή τα λιγότερο αξιόπιστα; Τι να κάνω που δεν το κατέχω το ξενικό; Κάποια βοήθεια για τους μη γνωρίζοντες την αγγλική και γερμανική γλώσσα!!
-
πάνω τα λιγότερο, κάτω τα περισσότερο αξιόπιστα
-
Ο χρήστης dsaraf έγραψε:
TUV Report
http://www.anusedcar.com/index.php/tuv- ... 007-4-5/19Στο TUV report δεν βγάζεις νόημα... π.χ:
Στην 3ετία το corolla είναι ποιό αξιόπιστο από το passat.
Στην 5ετία το passat είναι ποιό αξιόπιστο από το corolla.
Στην 7ετία το corolla είναι ποιό αξιόπιστο και το passat ΠΑΤΟΣ.Απλά πατήστε τις ζώνες 2-3/4-5/6-7 ετών κλπ να δείτε και μόνοι σας.
Το ίδιο βγαίνει και για άλλα μοντέλα.
Πχ για το citroen C5 που βγαίνει τέρας αξιοπιστίας, μετά πάτος και μετά καλά.
Τελικά το κόστος συντήρησης ΚΑΜΙΑ σχέση δεν έχει με την αξιοπιστία
Αν δίνεις
- τα διπλά έξοδα για service
- σε ένα αμάξι που χαλάει λιγότερο,
τότε είσαι κερδισμένος ή χαμένος?
Σίγουρα κερδίζεις χρόνο και ψυχική οδύνη. Το κόστος όμως?
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
πάνω τα λιγότερο, κάτω τα περισσότερο αξιόπισταΣε ευχαριστώ KiloMeater!
-
ψαξτε λιγο να βρειτε τις ερευνες της JD Power, 2007 Initial Quality Study & 2007 Dependability Study και δειτε πού βρισκεται η vw.. 3-4η απο το τελος.. παλι καλα γιατι τις προηγουμενες χρονιες ηταν προτελευταια..
-
Δεν βαρεθήκατε να ασχολείστε με τις έρευνες;
Αν το συντηρείς το αυτοκίνητο δεν θα σου βγάλει προβλήματα. Αν κοιτάς τα λάδια μια φορά το χρόνο ή το οδηγάς σαν άσχετος θα σου βγάλει...
To report με τα "ζημιάρικα" αυτοκίνητα