-
Αναφέρομαι στην πραγματικά χαζή και επιπόλαια τακτική κάποιων να αφήνουν τα κλειδιά στο αυτοκίνητο με τη μηχανή αναμμένη και να πετάγονται στο περίπτερο ή οπουδήποτε αλλού, αφήνοντας το αυτοκίνητο εκτεθειμένο για κάμποσα δευτερόλεπτα ή ακόμα και λεπτά.
Επειδή τελευταία τα κρούσματα κλοπής με αυτό τον τρόπο έχουν αυξηθεί, αλλά από την άλλη το τελευταίο διάστημα παρατηρώ όλο και περισσότερους ανθρώπους να εξακολουθούν να το κάνουν, μου γεννιέται η εξής απορία: είναι λόγω αφηρημάδας που αφήνουν τη μηχανή αναμμένη και τα κλειδιά πάνω στο αυτοκίνητο? Είναι τόσο αφελής αυτός ο κόσμος, που πιστεύει ο οποισδήποτε ότι δεν θα συμβεί στον ίδιο και ότι δεν κινδυνεύει να κάνει το αυτοκίνητό του φτερά? Ή μήπως είναι καθαρά θέμα βλακείας και ανοησίας (θα κερδίσω 0,0005 λεπτά βενζίνη για να μη το σβήσω και το ξανανάψω, με κίνδυνο να χάσω ολόκληρο το αυτοκίνητο που κοστίζει πολλαπλάσια αξία)?
Είναι πραγματικά να απορεί κανείς...
-
Αναφέρομαι στην πραγματικά χαζή και επιπόλαια τακτική κάποιων να αφήνουν τα κλειδιά στο αυτοκίνητο με τη μηχανή αναμμένη και να πετάγονται στο περίπτερο ή οπουδήποτε αλλού, αφήνοντας το αυτοκίνητο εκτεθειμένο για κάμποσα δευτερόλεπτα ή ακόμα και λεπτά.
Επειδή τελευταία τα κρούσματα κλοπής με αυτό τον τρόπο έχουν αυξηθεί, αλλά από την άλλη το τελευταίο διάστημα παρατηρώ όλο και περισσότερους ανθρώπους να εξακολουθούν να το κάνουν, μου γεννιέται η εξής απορία: είναι λόγω αφηρημάδας που αφήνουν τη μηχανή αναμμένη και τα κλειδιά πάνω στο αυτοκίνητο? Είναι τόσο αφελής αυτός ο κόσμος, που πιστεύει ο οποισδήποτε ότι δεν θα συμβεί στον ίδιο και ότι δεν κινδυνεύει να κάνει το αυτοκίνητό του φτερά? Ή μήπως είναι καθαρά θέμα βλακείας και ανοησίας (θα κερδίσω 0,0005 λεπτά βενζίνη για να μη το σβήσω και το ξανανάψω, με κίνδυνο να χάσω ολόκληρο το αυτοκίνητο που κοστίζει πολλαπλάσια αξία)?
-
-
Καμιά φορά τα αφήνω πάνω με το μοτέρ αναμμένο. Ο λόγος δεν είναι η βενζίνη φυσικά. Το περίπτερο από το σπίτι μου απέχει 200 μέτρα. Το λυπάμαι να το βάζω μπροστά κρύο, να σβήνω και να το ξαναβάζω μέσα σε 5 λεπτά.
-
Πριν λίγους μήνες έχασε ένας γνωστός μου ένα Focus ακριβώς με αυτό τον τρόπο...
Τα ελάχιστα δευτερόλεπτα στο περίπτερο ήταν αρκετά για να κάνει φτερά το αυτοκίνητο!
Δεν το γράφω με την έννοια να κατηγορήσω κανέναν. Απλά ως μέτρο αφύπνισης, σαν καμπανάκι κινδύνου...
-
Eιναι η ιδια φαση που ξεχνας κατι στο σπιτι, και οταν ξαναμπαινεις δεν κλεινεις την πορτα μεχρι να το βρεις
Τις προαλλες ενας αφησε εξω απο το καταστημα μου το αμαξι του, για να παει σε εναν ηλεκτρολογο, και ειχε το αμαξι του με την μηχανη ανοιχτη για 30 λεπτα τουλαχιστον(και ομως)
Ειπα να το παρω να πεταχτω για κατι δουλειες, μιας και εκλεινε το μαγαζι μου, αλλα το μετανοιωσα -
- τη μόλυνση ρε παίδες χωρίς λόγο...
-
Κι εγώ το κάνω καμιά φορά, αλλά το ένα μου μάτι είναι στο car και όχι στα ρέστα και σε συγκεκριμένα περίπτερα.
-
Δεν το κανω ποτε,αν θελω συγκινησεις παω για μπαντζι τζαμπιν ή κάτι αντίστοιχο.Δεν χρειαζεται να γινουμε καρδιακοι με την θεληση μας,ασε το αισθημα της απυθμενης μαμακιας αν σου φανε ετσι το αυτοκινητο!
Και η ασφαλιστικη τυπικα μπορει να μην σε καλυψει σε τετοια φαση,οποτε εαν πληρωνεις ασφαλεια κλοπης για να κοιμασαι ησυχος,παει και αυτο μαζι με το αυτοκινητο! -
Ίσως θυμάστε πριν αρκετά χρόνια,(γύρω στα 8 ), έναν υπάλληλο του ΟΤΕ που έχασε έτσι τη ζωή του, όταν έχοντας αφήσει τη μηχανή αναμένη για να πάει στο περίπτερο είδε το δράστη, κι όταν προσπάθησε να τον εμποδίσει να κλέψει το αμάξι εκείνος τον πυροβόλησε. Γνωστός μας ο καημένος. Τα πράγματα μπορούν να είναι πολύ χειρότερα από την κλοπή. Όσο μπορείτε αποφύγετε να αφήνετε αναμένη τη μηχανή. Πριν καν βγάλω δίπλωμα ο πατέρας μου πάσχισε να με αποτρέψει από τέτοιες ενέργειες και φυσικά σήμερα, μετά από 3 χρόνια οδήγησης ποτέ δεν έχω κατέβει από το αμάξι με αναμένη τη μηχανή.
-
αγνοια.....παντως σχεδον ολοι οι ντελιβεραδες εχουν μονιμα τα κλειδια στα μηχανακια που ειναι αραγμενα απεξω
-
Προσοχη στη συνηθεια αυτη γιατι νεα μοντελα με ηλεκτρομαγνητικες που πεφτουν μονες τους μετα τα 20??? χλμ μπορει να κανουν το λαθος και να πεσουν με αναμενη μηχανη απλως ........ μας ετυχε σε ενα φιλο στην Ηγουμενιτσα περιμενοντας καραβι για Ιταλια ....... τελικα σπασαμε το τζαμι για να μη χασει την εκδρομη!!!!
-
ΜΗΝ αφήνετε κλειδιά ακόμα και αν αφήσετε ΣΥΝΟΔΗΓΟ μέσα,
(ειδικά αν είναι γυναίκα). Να σας γίνει ΣΥΝΗΘΕΙΟ να τα παίρνετε.Εγώ σε ένα fiat-άκι του πατέρα μου είχα δύο κοπέλες, βγήκα και πήγα
στο ΙΚΑ Αριστοτέλους (Θεσ/κη) ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ τα κλειδιά.Ενώ ήταν αυτές μέσα μπήκε ένας τύπος και κάθισε στη θέση του οδηγού!
Αυτές άρχισαν τις φωνές, και επειδή δεν είχε κλειδιά ο τύπος έφυγε.Αρκετή ώρα αργότερα που βγήκα το έμαθα.
-
Το αφεντικό του πατέρα μου 'έχασε' με αυτόν τον τρόπο ένα BMW X5 4.4, του οποίου μάλιστα μόλις είχε λήξει η χρονομίσθωση και το είχε εξαγοράσει. Κατέβηκε μπροστά από ένα περίπτερο στην Κηφισιά να αγοράσει τσιγάρα και εκείνη την ώρα το αυτοκίνητό του 'έκανε φτερά'.
-
Εντάξει, εντάξει, με πείσατε
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
(ειδικά αν είναι γυναίκα). Να σας γίνει ΣΥΝΗΘΕΙΟ να τα παίρνετε.Εγώ σε ένα fiat-άκι του πατέρα μου είχα δύο κοπέλες, βγήκα και πήγα
στο ΙΚΑ Αριστοτέλους (Θεσ/κη) ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ τα κλειδιά.Ενώ ήταν αυτές μέσα μπήκε ένας τύπος και κάθισε στη θέση του οδηγού!
Αυτές άρχισαν τις φωνές, και επειδή δεν είχε κλειδιά ο τύπος έφυγε.Αρκετή ώρα αργότερα που βγήκα το έμαθα.
Eγώ όταν πάω για ψώνια αφήνω τα κλειδιά πάνω, τη μηχανή αναμμένη και στο πίσω κάθισμα την πεθερά μου. Ως τώρα δεν ήμουν τυχερός.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Εντάξει, εντάξει, με πείσατεοχι, αν τολμας αστο....
-
Απλά αν είσαι και λίγο αισιόδοξος από τη φύση σου είναι εύκολο να σκεφτείς 'Εντάξει, πόσοι να υπάρχουν που κλέβουν αμάξια με αυτό τον τρόπο? Σιγά μην τύχει κι ένας από αυτούς περνάει από εδώ στα 2 λεπτά που θα το αφήσω αναμμένο για να πάρω κάτι από το περίπτερο'...
-
Να τα σβήνετε για να μη γεμίζετε με περιττούς ρύπους το περιβάλλον !!!!!!!
-
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Eγώ όταν πάω για ψώνια αφήνω τα κλειδιά πάνω, τη μηχανή αναμμένη και στο πίσω κάθισμα την πεθερά μου. Ως τώρα δεν ήμουν τυχερός.
Αφηρημάδα, αφέλεια ή απλώς βλακεία?