-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Το να βάλει δόλωμα και να πιάσει κανείς επ' αυτοφόρω αυτόν που πάει να κλέψει όχημα ή οποιοδήποτε αντικείμενο είναι δουλειά της αστυνομίας. Οτιδήποτε άλλο είναι περιττό να το συζητήσουμε.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, απλά αναρωτιέμαι αν η αστυνομία χρησιμοποιεί τέτοιες τακτικές....!! Είναι τόσο απλό σαν σκέψη κι ευκολα υλοποιήσιμο....Γνωρίζετε κάτι σχετικά ;;;
Δεν θυμάμαι που το είχα διαβάσει πριν πολλά χρόνια,ίσως στο περιοδικό,πως η βρετανική αστυνομία άφηνε ακριβά αυτοκίνητα ως δόλωμα.
-
Και όμως η αστυνομία κάνει και αυτό.
Επιβεβαιωμένα μάλιστα αναφέρω παράδειγμα: πληρώθηκαν δύο γιαγιάδες γειτόνισσες τη σύνταξή τους από τον ταχυδρόμο και μονομιάς καταφθάνει αγροτικό με 3 γύφτους και σχεδόν παρακαλά τις γριές να αγοράσουν λουλούδια (γλάστρες) - παρακολουθούσα το σκητικό από την ταράτσα για λίγο ώσπου βαρέθηκα - που να ήξερα τι θα ακολουθούσε!!!).
Οι γριές τους έλεγαν δεν θέλουμε κλπ, από δω από κει οι γύφτοι τις ψήνουν, και φέρνουν το αγροτικό με την όπισθεν περίπου 15 μέτρα πίσω και καλά να μην εμποδίζει...
Δεν περνάνε 5 λεπτά και με φωνάζουν να μου που κάτι επείγον!!!
Γείτονες είμαστε κατέβηκα τρέχοντας, και μου εξιστορούν το σκηνικό πως ενώ κανείς δεν μπήκε σπίτι τους, τα λεφτά της σύνταξης και των 2 που μόλις είχαν πάνω στο τραπέζι με την απόδειξη από τον ταχυδρόμο, είχαν κάνει φτερά!!!
Κάλεσα την αστυνομία επιτόπου και όταν ήρθαν και τους περιέγραψα το αγροτικό κλπ, μου είπαν πως έχουν αναφερθεί και άλλα παρόμοια περιστατικά... τους λέω ρε παιδιά τι κάνετε???
και εύλογα μου απάντησαν πως τις ημέρες πληρωμών τη στήνουν έξω ή κοντά στα ταχυδρομία, ή παρακολουθούν τις παραδόσεις συντάξεων και άλλα σχετικά...
Μην είμαστε και αχάριστοι έτσι?
Αφηρημάδα, αφέλεια ή απλώς βλακεία?