-
Quadra η κατω ποδιά στο κεντρο εχει και αλλα χτυπηματα, τα εψτιαξες εκείνα;
Επισης τα φωτα ειναι πολυ βασικα, καμια σχεση με τα αρχοντικα του quadra
-
Quadra η κατω ποδιά στο κεντρο εχει και αλλα χτυπηματα, τα εψτιαξες εκείνα;
Επισης τα φωτα ειναι πολυ βασικα, καμια σχεση με τα αρχοντικα του quadra
Δυστυχώς τα φανάρια του Quadra δεν υπάρχουν πλέον πουθενά στον κόσμο, τα έβγαζε μόνο η Valeo και έχουν εξαντληθεί, πριν 2 χρόνια είχα βρεί ένα ζευγάρι στην Ιταλία και τα ζήταγε 1400€, ΟΚ είπαμε αλλά όχι και έτσι, ακόμα και οι Γάλλοι ψάχνουν και δεν βρίσκουν. Τα ίδα φανάρια φορούσε και το 21 turbo το προσθιοκίνητο, αλλά με παραγωγή μόνο 450 quadra αριστεροτίμονα και 10.000 προσθιοκίνητα μετά από τόσα χρόνια εξαντλήθηκαν. Με δεξιό τιμόνι έφτιαξε 425 quadra αλλά τα φανάρια τους δεν ταιριάζουνλόγω της αλλαγής γωνίας δέσμης, οπότε και να υπάρχουν ( που δεν υπάρχουν ούτε εκεί ) δεν μου κάνουν.
Ούτε η μάσκα του υπάρχει, και εκεί υπάρχουν διαφορές, οπότε αναγκαστικά μετέτρεψα το εμπρός του μέρος σε ΤΧΙ, όταν βρεθούν φανάρια και μάσκα θα το αλλάξω πάλι.
Η δουλειά έγινε γρήγορα για να μπορώ να κυκλοφορώ, σήμερα πήρα το χρώμα και αύριο θα το βάψω.
-
Από την μια μαλακία, το συμβάν, από τη άλλη ο μάστορας το έκανε καινούριο!
Ωραία δουλειά!
Υ.γ μάλλον έφταιγες, για να το φτιάχνεις σε dt χρόνο και να μην περιμένεις εμπειρογνώμονες κλπ
Ήρθαν εκεί οι πραγματογνώμονες της ασφάλειας, βρήκαν ότι έφταιγα γιατί τον χτύπησα από πίσω, βλέπεις το συμβάν κανείς δεν το κρίνει στην πραγματική του διάσταση, πχ αν ο άλλος σε εξώθησε στην σύγκρουση μην αφήνοντας περιθώριο άλλης αντίδρασης, τέλος πάντων δεν μπορούσα να περιμένω να πάω δικαστικά και να πάει το αυτοκίνητο για 5-10-20 ημέρες στο συνεργείο, να ψάχνουν για ανταλλακτικά που πλέον δεν υπάρχουν, αυτές οι δουλειές δεν περιλαμβάνονται στο στύλ μου, ο άλλος είχε κάνει by pass, μου έδειξε τα χαρτιά του νοσοκομείου, έτρεμε, φοβήθηκα μην πάθει κάτι χειρότερο έδωσα τόπο στην οργή και υπέγραψα τη φιλική δήλωση να τελειώνω, από τη στιγμή που δεν υπάρχει τραυματισμός τα υπόλοιπα είναι διαχειρίσιμα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Τέλος καλό, όλα καλά, πήρα τη μπογιά και αύριο το βάφω.
ΥΓ. Σαφώς και αν δεν ήμουν της δουλειάς θα μου στοίχιζε ψυχολογικά το όλο περιστατικό και θα ακολουθούσα την κανονική οδό με τα συνεργεία κλπ, ο καθένας στον τομέα που δραστηριοποιείται αντιδρά διαφορετικά από τους άλλους που είναι απέξω, έτσι δεν είναι ? Δεν είναι θέμα μαγκιάς μου είναι θέμα τομέα εργασίας.
-
σωστός
και για το πως κρίνονται τα ατυχήματα (μεγάλη κουβέντα)
και για την αντιμετώπιση προς τον άλλο που είχε ζητήματα υγείας
και η αντιμετώπιση ως προς την επισκευή αφού είσαι της δουλειάς
Κανε το quadra όλο κόκκινο, και συνέχισε τα χλμ σαν να μην έγινε τίποτα!!!
-
σωστός
και για το πως κρίνονται τα ατυχήματα (μεγάλη κουβέντα)
και για την αντιμετώπιση προς τον άλλο που είχε ζητήματα υγείας
και η αντιμετώπιση ως προς την επισκευή αφού είσαι της δουλειάς
Κανε το quadra όλο κόκκινο, και συνέχισε τα χλμ σαν να μην έγινε τίποτα!!!
Αυτό κάνω, σιγά μη τα βάψω μαύρα για τις λαμαρίνες, ειδικά όταν αυτά τα θέματα μπορώ και τα διαχειρίζομαι, σε ευχαριστώ πάντως για τα λόγια σου, όσο είμαστε όρθιοι παλεύουμε.
-
Μπορεις να κανεις πατεντα με τους φανους....να το ανοιξεις. Απλα θαντο κανεις ενιαίο. Οκ αλλα θα εχει συτα τα διπλα φαναρια...
Κατσε να ψαξω μηπως βρω.
Edit για δες εδω
https://www.totalparts.eu/eng/car-parts/P/renault+21/part/lighting
Edit 2
https://www.milanuncios.com/tuning/opticas-de-faro-renault-21-turbo-188402743.htm
Υ.γ δεν το δινεις στον γιοκα σου να στο κανει καινουργιο και πιο ακαμπτο και σφιχτό εκει μπροστα απο πριν. Ευκαιρια ειναι,
-
Μπορεις να κανεις πατεντα με τους φανους....να το ανοιξεις. Απλα θαντο κανεις ενιαίο. Οκ αλλα θα εχει συτα τα διπλα φαναρια...
Κατσε να ψαξω μηπως βρω.
Edit για δες εδω
https://www.totalparts.eu/eng/car-parts/P/renault+21/part/lighting
Edit 2
https://www.milanuncios.com/tuning/opticas-de-faro-renault-21-turbo-188402743.htm
Υ.γ δεν το δινεις στον γιοκα σου να στο κανει καινουργιο και πιο ακαμπτο και σφιχτό εκει μπροστα απο πριν. Ευκαιρια ειναι,
Στο δεύτερο link υπάρχει ένα σωστό φανάρι αλλά είναι αριστερό από τα οποία έχω δύο, δεξιό δεν έχω. Πάντως σε ευχαριστώ.
Για σωστό ψάξιμο πρέπει να χρησιμοποιείς τους κωδικούς L48L που αναφέρεται στο Quadra, και L485 που αναφέρεται στο 21 Turbo το προσθιοκίνητο, τα άλλα R21 αναφέρονται σαν L48 γενικά, και σαν Β48 τα οποία δεν έχουν σχέση οι φανοποιείες του στο εμπρόσθιο μέρος με τα δύο προηγούμενα.
πχ ακόμα και τα εμπρόσθια φτερά δεν ταιριάζουν γιατί όλα τα L48 και Β48 έχουν σε εγκάρσια τοποθέτηση τους κινητήρες, ενώ τα L48L, L485 και L48R έχουν κινητήρες τοποθετημένους κατά μήκος.
Μόνο τα L48L - L485 έχουν τα διπλά φανάρια με την πιο τετράγωνη μάσκα,
-
Θελω να βαψω τον καμμενο ουρανο στο δεινοσαυρο μου,αμαξι >20 ετων,σε τι χρηματα να υπολογιζω?
-
100 - 150.
-
Μόνο ;
Κάνα 300αρι θα έλεγα εγώ με τον πληθωρισμό. Όλοι ζητάνε ότι θέλουν πια. Θα σου πουν ανέβηκαν οι μπογιές, το ρεύμα κτλ
-
@lap said in Περί Βαφών και Φανοποιίας Γενικώς...:
Μόνο ;
Κάνα 300αρι θα έλεγα εγώ με τον πληθωρισμό. Όλοι ζητάνε ότι θέλουν πια. Θα σου πουν ανέβηκαν οι μπογιές, το ρεύμα κτλ
Μία πλευρά βάψιμο-στόκο + όλος ο πίσω προφυλακτήρας βγήκε 500 ευρώ.
-
@lap said in Περί Βαφών και Φανοποιίας Γενικώς...:
Μόνο ;
Οποιος δωσει 300 ευρω για να του βαψουν τον ουρανο και μονο ειναι ο λογος που οι περισσοτεροι φανοποιοι πουλανε τετοια τρελα στις τιμες τους κι οχι μονο τωρα.
Πανω απο 150 ευρω δεν παει ουτε με σφαιρες το βαψιμο του ουρανου. -
300 ευρώ ουρανός+καπό μαζί είναι το πιο συνηθισμένο σε αυτοκίνητα 20ετίας που έχει σκάσει το χρώμα.
-
Καλησπέρα να μπω κατευθείαν στο θέμα μετά από ατύχημα χρειάζεται να βάψω και να περαστούν ,
Προφυλακτήρας , φτερό, μουτράκι, "Ίσωμα" καπό έχει σηκωθεί ελάχιστα βάψιμο σε πολύ μικρό σημείο, Ίσωμα νεύρου μετοπης μικρό στραβωμα .
Η προσφορά που πήρα ήταν στο 450 ευρώ από καλό φανοβαφειο στην επαρχεία , μου φαίνεται λίγο τσίμπημα . Τα φώτα σας ... e36 -
@buffalo said in Περί Βαφών και Φανοποιίας Γενικώς...:
Καλησπέρα να μπω κατευθείαν στο θέμα μετά από ατύχημα χρειάζεται να βάψω και να περαστούν ,
Προφυλακτήρας , φτερό, μουτράκι, "Ίσωμα" καπό έχει σηκωθεί ελάχιστα βάψιμο σε πολύ μικρό σημείο, Ίσωμα νεύρου μετοπης μικρό στραβωμα .
Η προσφορά που πήρα ήταν στο 450 ευρώ από καλό φανοβαφειο στην επαρχεία , μου φαίνεται λίγο τσίμπημα . Τα φώτα σας ... e36Αν το φανοποιειο κανει καλη δουλεια με ποιοτικα χρωματα και βερνικια, δεν ειναι και παραλογη η τιμη. Αν σου'κοβε και κανα 50αρικο ακομα μια χαρα θα ηταν. Αρκει ξαναλεω να κανει καλη δουλεια και να εχει ποιοτικα υλικα, γιατι οπου ακους πολυ χαμηλες τιμες κατα κανονα βαζουν υλικα της πλακας εντελως και σε 4-5 χρονια θες παλι βαψιμο.
-
Το καλοκαίρι του 2020 είχαμε βάψει το παλιό οικογενειακό αυτοκίνητο με 600-650€ σε φανοποιείο λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, όπου μαθαίνω πηγαίνουν ταξιτζήδες κ εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων τα οχήματά τους για βάψιμο (ταρίφας με έστειλε εκεί κ όταν νοικιάσαμε αυτοκίνητο για να πάμε να το πάρουμε, ο υπεύθυνος μού είπε ότι κι αυτός από εκεί πηγαίνει τα δικά του οχήματα)
Τότε έπαιρνε 400€ ή 450€ το μεταλλικό χρώμα, -100€ το απλό, και τα υπόλοιπα ήταν λαμαρινοδουλειές καθότι είχε σκουριάσει/σαπίσει ο δεξί-πίσω θόλος του αμαξιού και μας είχαν τρακάρει γερά πίσω κι είχε μπει μέσα το πορτ-μπαγκάζ λίγο πριν το πάμε για βάψιμο)
Σίγουρα θα έχει ανέβει το κόστος από τότε, βέβαια.
Η βαφή είχε λίγα μπιμπίκια στο καπό, οπότε δεν ξέρω αν κάποιος που έχει καινούριο αμάξι θα ήταν απόλυτα ευχαριστημένος (πνιγόταν και στη δουλειά τότε και η ζέστη χτύπαγε κόκκινο), αλλά εμείς στο 50% του κόστους που μας ζητούσαν οπουδήποτε αλλού σώσαμε το αμάξι γιατί είχε τα μαύρα του τα χάλια.
Μας έλεγαν άλλοι ότι θα είχε χρησιμοποιήσει τέτοια ποιότητα χρώματος που σε 1-2 χρόνια το πολύ θα ήθελε πάλι βάψιμο, αλλά ευτυχώς είναι ακόμη μια χαρά.
Αν η 156 δε μου ζητήσει κι άλλα τον επόμενο χρόνο (πέρα από τα αναλώσιμα, λάδια φίλτρα), πιθανώς θα τη πάω για ένα φρεσκάρισμα.
-
Στο οικογενειακο το παλιο που εχουμε,>20 ετων αυτοκινητο,χωρις detailing ποτε του,εχει καει ο ουρανος εντελως,το πορτ παγκαζ επισης,μερη απο τα φτερα,με λιγα λογια μονο με ολικο βαψιμο σωζεται,2 μαστορες που ειχα ρωτησει για ενα basic οικονομικο βαψιμο,πηρα τιμες 600-700 ευρω,με πιθανα μπιμπικια,που μου ειπαν οτι με ενα γυαλισμα θα φυγουν.
Αυτος πρεπει να ειναι κοντα στο praktiker,πλησιον Κτελ Χαλκιδικης,μου τον ειχαν προτεινει και εμενα εδω καποιοι συμφορουμιτες για φτηνοδουλεια,επειδη τα ταξι δεν ζητανε νομιζω και τοπ δουλεια,αρκουνται στα βασικα για να γλιτωνουν χρηματα.
@vgiozo said in Περί Βαφών και Φανοποιίας Γενικώς...:
Το καλοκαίρι του 2020 είχαμε βάψει το παλιό οικογενειακό αυτοκίνητο με 600-650€ σε φανοποιείο λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, όπου μαθαίνω πηγαίνουν ταξιτζήδες κ εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων τα οχήματά τους για βάψιμο (ταρίφας με έστειλε εκεί κ όταν νοικιάσαμε αυτοκίνητο για να πάμε να το πάρουμε, ο υπεύθυνος μού είπε ότι κι αυτός από εκεί πηγαίνει τα δικά του οχήματα)
-
Καλησπέρα σε όλους.
Θα πάρω το Hyundai i20 (σε περίπου ένα μήνα φτάνει Ελλάδα από το εργοστάσιο) σε μπλε μεταλλικό χρώμα.
Είχα πει στην αντιπροσωπεία ότι το θέλω διχρωμία μπλε με μαύρο ουρανό, και μου είχαν πει ότι δεν το συνιστούν, επειδή η διχρωμία δεν γίνεται εργοστασιακά, αλλά στην Ελλάδα.
Δηλαδή βγάζουν τον ουρανό τελείως και μου είπαν ότι δεν είναι και ότι καλύτερο. Παρόλα αυτά, μου λένε, άμα θες κάντο.Τι γνώμη έχετε περί του θέματος; Είναι όντως κακή διαδικασία για το αυτοκίνητο;
Μήπως να έβαφα τον ουρανό κάπου αλλού, χωρίς να τον αφαιρέσουν τελείως; -
@amaklp said in Περί Βαφών και Φανοποιίας Γενικώς...:
Καλησπέρα σε όλους.
Θα πάρω το Hyundai i20 (σε περίπου ένα μήνα φτάνει Ελλάδα από το εργοστάσιο) σε μπλε μεταλλικό χρώμα.
Είχα πει στην αντιπροσωπεία ότι το θέλω διχρωμία μπλε με μαύρο ουρανό, και μου είχαν πει ότι δεν το συνιστούν, επειδή η διχρωμία δεν γίνεται εργοστασιακά, αλλά στην Ελλάδα.
Δηλαδή βγάζουν τον ουρανό τελείως και μου είπαν ότι δεν είναι και ότι καλύτερο. Παρόλα αυτά, μου λένε, άμα θες κάντο.Τι γνώμη έχετε περί του θέματος; Είναι όντως κακή διαδικασία για το αυτοκίνητο;
Μήπως να έβαφα τον ουρανό κάπου αλλού, χωρίς να τον αφαιρέσουν τελείως;Βγάζουν τον ουρανό τον ξεποντάρουν δηλ για να τον βάψουν τι θα ακούσουμε ακόμα .... περασε μια καλής ποιότητας μεμβράνη , υπάρχουν πολλά μαγαζιά με ωραίες δουλειές .
-
Μεμβράνη δεν θα έβαζα και να ανησυχώ κάθε φορά που το πλένω. Θα προτιμούσα μια καλή βαφή.
Περί Βαφών και Φανοποιίας Γενικώς...