Jul 10, 2007, 10:12 AM

Ο χρήστης ginogsm έγραψε:

Πρόβλεψη... Πρόβλεψη. Εγώ το έχω πάντα στο νου μου αυτό. Παίρνω σαφή θέση στο οδόστρωμα , προειδοποιώ πάντα με τη λάμπα των φρένων ( περιορισμένο φρανάρισμα απλώς για ξέρω ότι το είδε ) και από τον καθρέπτη βλέπεις πάντα εάν ο άλλος θα σταματήσει ή θα έρθει να πέσει επάνω σου πριν ακινητοποιήσεις τη μηχανή. Εάν βλέπεις ότι σου έρχεται κατά πάνω σου , τον πούλο και στο πλάι των αυτοκινήτων.

Καλή η πρόβλεψη, για το απρόβλεπτο μιλάμε

Το παράδειγμα που έφερες είναι προβλέψιμο. απρόβλεπτο είναι το φορτηγό που έφυγε από το δρόμο στην Αμφιάλη , πέρασε την κολώνα και προσγειώθηκε στη θέση του οδηγού ενός Nissan. Ο οδηγός την σκαπούλαρε πηδώντας στην θέση του συνοδηγού. Εφ΄όσον συνέβει και αυτό το προσέχω. Όπως επίσης προσέχω όταν δίπλα σε νταλίκες , τα λάστιχά τους μήπως κλατάρει κανένα και με μαζεύουν με το κουταλάκι. Τα περισσότερα μπορείς να τα προβλέψεις. Στην αρχή είναι κουραστικό , μετά γίνεται τρόπος οδήγησης.

Απρόβλεπτο είναι να έχουν σταματήσει 10 οχήματα να είσαι το 4ο και ο 11ος να πέσει με 200 στον 100 και να έρθει ο 5ος να σε χτυπήσει.

Εσύ τα προβλέπεις όλα ?

Μπορεί το παράδειγμα για εσένα να είναι προβλέψιμο για άλλους όμως όχι
Όπως και το ανάποδο.

Εσύ τα προβλέπεις όλα ?

Έχεις αυτό που λένε Κληρονομικό Χάρισμα ?

Η πρόβλεψη είναι θέμα λογικής και όχι κληρονομικού χαρίσματος και ειρωνιών. Προβλέπω σημαίνει σκέπτομαι ότι μπορεί να συμβεί και λαμβάνω τα μέτρα μου να το αποφύγω εάν αυτό είναι εφικτό.Εάν κάποιο δεν έχουν μάθει να προβλέπουν ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν , δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Εγώ πάντως θα προσπαθήσω να το αποφύγω. Δεν σας κρύβω ότι είμαι πολύ φοβιτσιάρης και με το ΙΧ και με την μηχανή ( κυρίως ) γι΄αυτό έχω μάθει να προσπαθώ να ελαχιστοποιώ τους κινδύνους δεδομένου ότι είμαι πολύ συχνά στους δρόμους και το ατύχημα είναι μία πιθανότητα που μεγαλώνει όσο περισσότερα είναι τα χλμ που διανύεις. Προβλέπω ότι μπορεί να συμβεί ότι έχω ακούσει στους δρόμους να συμβαίνουν. Προσπαθώ να καταλάβω γιατί συνέβησαν.

Παράδειγματα πρόβλεψης σου έδωσα προηγουμένως να σου δώσω και άλλο ένα. Στον Κηφισό έχει δύο αριστερές που μπορείς να τις πάρεις με πολλά χαω αλλά είναι τυφλές. Θέλει πολύ μυαλό να προβλέψεις ότι πιθανών μετά τη στροφή να έχει μποτιλιάρισμα και συνεπώς να κόψεις ή να μετριάσεις την ταχύτητά σου ; Κυρίως θέλει ανοικτό μυαλό. Είναι καλό να ακούμε τι λέει ο καθένας εδώ και να πάρουμε όσα περισσότερα μπορούμε. Οι ειρωνείες ποτέ δεν έχουν βοηθήσει κανέναν πλην του αποδέκτη των ειρωνικών σχολίων , που αντιλαμβάνεται με ποιους συνομιλεί.

Η Πρόβλεψη είναι θέμα Λογικής, της δική σου Λογικής.
Όσοι κυκλοφορούν, οδηγούν και συμπεριφέρονται σύμφωνα με ποιανού τη Λογική ?

Αυτά που συμβαίνουν στους δρόμους είναι αποτέλεσμα Λογικής συμπεριφοράς ?

Από τη μια λες «ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν» από την άλλη «Πρόβλεψη... Πρόβλεψη
Δεν μπορείς να τα προβλέψεις ΟΛΑ

Όσο και να προσπαθείς να προβλέψεις σύμφωνα με τη Λογική, ο Παράλογος πάντα θα σε Εκπλήσσει