Διαβάζω τόση ώρα και προσπαθώ να καταλάβω αν κάποια από αυτά που έχουν γραφτεί περί μηχανών τα έχουν εκφράσει κάτοικοι Ευρωπαϊκής χώρας ή Ουγκάντας...
Σεβασμός μηδέν στον διπλανό, αφορισμοί, στενομυαλιά και πάει λέγοντας.
Ο ένας κοροϊδεύει τον συνάνθρωπό του, επειδή τόλμησε να ξεστομίσει οτι είναι πιο προνοητικός, οτι δήθεν έχει το 'κληρονομικό χαρισμα'.
Ο άλλος λέει οτι δεν το 'χει σε τίποτα να στείλει αδιάβαστο τον δικυκλιστή που θα του κάνει μαλακία (αν αντί για δικυκλιστής είναι φορτηγατζής στη θέση του, θα τολμήσεις να του την κάνεις μαγκάκο μου?).
Ο τρίτος χαρακτηρίζει τους περισσότερους δικυκλιστές ως μελλοθάνατους ή ΑΜΕΑ.
Ο τέταρτος βρίζει Θεούς και δαίμονες επειδή ΕΝΑ μηχανάκι στην εθνική (βάλτε τα κάτω και η αναλογία στις ΕΟ είναι με το ζόρι 100 αυτοκίνητα/μηχανάκι και πάρα πολλά λέω) έκανε τη μαλακία να του φάει τη σειρά (και δεν το δικαιολογώ), παραβλέποντας προς στιγμην οτι ελάχιστες φορές, ίσως και καμία δεν έχει κινδυνέψει από δίκυκλο στην ΕΟ, ενώ κάθε χλμ που διανύει παίζει το κεφάλι του με κακοφορτωμένα φορτηγά, οδηγούς του Σαββατοκυριακου, τζάμπα μάγκες και ντεμέκ γλήγορους.
Και εγώ?
Κάθομαι ανάμεσα σε 2 κόσμους και αναρωτιέμαι...
Βρε μπας και είμαι μαλάκας που μια μέρα αποφάσισα οτι τέρμα, αυτό ήταν, δεν ξαναπαίρνω αυτοκίνητο στην Αθήνα και ας παίζω το κεφάλι μου κορώνα-γράμματα (παρότι έχω και εγω το 'κληρονομικό χάρισμα', αφού κοιτάω και εγώ ο αφελής όλα αυτά που ανέφερε ο συνφορουμίτης παραπάνω), ελπίζοντας οτι εκείνη τη μέρα θα σκεφτούν το ίδιο με εμένα άλλοι 100 και θα αρχίσει να ξεμπουρδελεύει σιγά σιγά αυτό το χάος?
Μηπως είμαι μαλάκας και πληρώνω το σήμα μου για τη μηχανή, την ασφάλειά μου για τη μηχανή, την εφορία του κράνους μου και χιλιες δυο παπαριές και τελικά αποτελώ βάρος για το κράτος, επειδή υπάρχει η πιθανότητα να επιβαρύνω το Εθνικό Σύστημα Υγείας?
Μήπως είμαι μαλάκας που δεν παίρνω κάθε μέρα το ερκοντισιονάτο αμαξάκι μου, να δώσω και εγώ το χεράκι μου για το πήξιμο του ποταμιού, της Συγγρού και του κέντρου?
Μήπως είμαι μαλάκας που προτιμω να φτάνω στη Ρενό στον Κηφισσό από την Καλλιθέα σε 20' το πολύ, αντί για 1 ώρα και 20'?
Μήπως είμαι μέγιστος μαλάκας που τελικά δεν κοίταξα την πάρτη μου?
Μήπως τέλος είμαι μαλάκας που το έκανα μόνο και μόνο για τη 'βόλεψή μου' και όχι για τον μπουρδελότοπο αυτό, όπου σε λίγο καιρό ούτε να ξεπαρκάρουμε τα αμάξια μας δε θα μπορούμε?
Έχω αρχίσει να το ξανασκεφτομαι. Λέω να πουλήσω τη μηχανή όσο-όσο και να ξαναβάλω μπρος το κουτί μου, ίσα για να κατεβω στο κέντρο της Καλλιθέας. Λέω να πάψω να είμαι 'μελλοθάνατος' και να αρχίσω να πεθαίνω σιγά-σιγά μέσα στο αμάξι μου, σκοτωνοντας άδικα το χρόνο μου. Λέω να πετάξω το βενζινοβόρο και ρυπογόνο μηχανάκι μου και να στραφώ πάλι στο οικονομικό μου κουβαδάκι, που στην καλύτερη καίει μόλις 3-4 λίτρα/100 χλμ παραπάνω από τη δίτροχη μπακατέλα μου...
ΑΛΛΑ ΟΧΙ!
Επειδή ακριβώς αγαπάω την αυτοκίνηση, λατρεύω το αμαξάκι μου και γουστάρω ό,τι αυτό πρεσβεύει, δεν πρόκειται να το προδώσω ακινητοποιώντας το σε ατέλειωτα και ανούσια μποτιλιαρίσματα. Και εσείς κύριοι αφοριστές του διτροχου, ω μέγιστοι εκτιμητες των πάντων και λάτρεις του Μεσαίωνα, όπου ό,τι δεν ήταν σαν και εσάς έπεφτε στην πυρά, καθήστε και πήξτε στο ατελείωτο τσιμέντο που δημιουργειτε ΕΣΕΙΣ κάθε μέρα στις πολύπαθες οδικές μας αρτηρίες. Εγώ ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ!
ΧΑΙΡΕΤΕ Ω ΠΟΛΕΜΙΟΙ ΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ! Ο ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΣ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΑ!