-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Eπιτέλους το είδα από κοντά...Απίθανο και από τα λίγα αυτοκίνητα που θα αγόραζα καινούργια (μτχ δε σε παίρνει σε τέτοιο πράμα )...Νομίζω ότι είναι ό,τι καλύτερο έχει βγει τα τελευταία 10 χρόνια στην κατηγορία (άιντε γιατί μας έχει πάρει ο ύπνος).
Αμάξι που ολοι θα αγόραζαν και κανένας δεν φαίνεται να το έχει κάνει. Στην ελλάδα.
Δύσκολα αγοράζεις πλέον διλιτρο εδώ πόσο μάλλον όταν φεύγει πάνω Από τα 30k. Υπό άλλες συνθήκες θα χαμε πήξει...
J.marr, προσωπικά πολύ δύσκολα θα αγόραζα ακριβό σπορ καινούργιο αυτοκίνητο, οπότε πίστεψέ με μου έκανε φοβερή εντύπωση (μόνο το smoadster μου είχε κάνει τόση εντύπωση πριν 10 χρόνια και τελικά το αγόρασα!).
Πανο, στην Ελλάδα η ψυχολογία είναι για σουζούκι μαρούτι μόνο... (οι υπόλοιποι που τα έχουν, ζαχαρώνουν τις 911 με τα 20χιλιάρικα αλλά, φυσικά, δεν τολμούν να τις αγγίξουν και προφανώς τους φαίνεται ακριβό συγκριτικά το τογιόντα - δεν είναι αυτό το νόημα, ωστόσο).
-
Δυσκολα αγοραζεις ενα αυτοκινητο που στοιχιζει ακριβα στην αγορα και δεν εχεις ιδεα για το ποσο θα σου στοιχησει κατα τη χρηση. Σημερα μπορει το κοστος να ειναι ~1100€ το ετος για τελη και αλληλεγγυη. Αυριο μπορει να ειναι 3000€ μπορει και 650€. Προσωπικα θεωρω οτι αν ειχε αντι του διλιτρου εναν 1600 με τουρμπο και στα ιδια λεφτα να το εδιναν (κλοπη σε θεματα φορολογιας) θα ειχε στην Ελλαδα πολλαπλασιες πωλησεις.
-
Απατο θα παει δυστυχως το gt86 για τους λογους που προαναφερθηκαν. Δυστυχως δεν εχει καμια τυχη στην ελληνικη πραγματικοτητα
Οι υπολοιποι ας βολευτουμε με μτχ mr2 -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Eπιτέλους το είδα από κοντά...Απίθανο και από τα λίγα αυτοκίνητα που θα αγόραζα καινούργια (μτχ δε σε παίρνει σε τέτοιο πράμα )...Νομίζω ότι είναι ό,τι καλύτερο έχει βγει τα τελευταία 10 χρόνια στην κατηγορία (άιντε γιατί μας έχει πάρει ο ύπνος).
Αμάξι που ολοι θα αγόραζαν και κανένας δεν φαίνεται να το έχει κάνει. Στην ελλάδα.
Δύσκολα αγοράζεις πλέον διλιτρο Τοyota εδώ πόσο μάλλον όταν φεύγει πάνω Από τα 30k. Υπό άλλες συνθήκες θα χαμε πήξει...
Sent from my ST21i using Tapatalk 4 Beta
...fixed...
-
Όντως γιατί Merc και BMW θα πουληθούν έστω και σε μικρότερο βαθμό απ ότι παλαιότερα.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
J.marr, προσωπικά πολύ δύσκολα θα αγόραζα ακριβό σπορ καινούργιο αυτοκίνητο, οπότε πίστεψέ με μου έκανε φοβερή εντύπωση (μόνο το smoadster μου είχε κάνει τόση εντύπωση πριν 10 χρόνια και τελικά το αγόρασα!).
Άμα έχεις ενα καλό εισόδημα και μια σχετική σταθερότητα -μην γραφτεί καμιά κλαψομούνικη μαλακία παρακαλώ- δεν βλέπω λόγο να μην το αγοράσεις (οχι εσύ αποκλειστικά ο οποιοσδήποτε).
Οι γκάβλες πάντα κοστίζουν
BTW αναμένεται σε λίγο καιρό η κατηγορία να έχει πολλούς ανταγωνιστές. Alfa/Mazda, πιθανότατα honda και nissan.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Άμα έχεις ενα καλό εισόδημα και μια σχετική σταθερότητα -μην γραφτεί καμιά κλαψομούνικη μαλακία παρακαλώ- δεν βλέπω λόγο να μην το αγοράσεις (οχι εσύ αποκλειστικά ο οποιοσδήποτε).
BTW αναμένεται σε λίγο καιρό η κατηγορία να έχει πολλούς ανταγωνιστές. Alfa/Mazda, πιθανότατα honda και nissan.Ίσα ίσα που έχει και πολύ περισσότερο νόημα από τη στιγμή που έχει και μια δικτυάρα για υποστήριξη ενώ πιστεύω ότι η νοοτροπία του ανταγωνισμού των στεγνών επιδόσεων σε νούμερα, στον οποίο έχουν μπει εδώ και πολλά χρόνια οι περισσότεροι κατασκευαστές είναι ατέρμονη και βλακώδης. Χάρηκα ιδιαίτερα που κατάφεραν να βγάλουν ένα τόσο όμορφο και ολοκληρωμένο αυτοκίνητο με 'μόνο' 200 άλογα και 2000 κυβικά, χωρίς διαστημικές τεχνολογίες και φανφάρες (όπως φοβάμαι ότι κάνει η άλφα ) και εξωπραγματικές επιδόσεις που πήρε και τα σώβρακα με το καλημέρα από πολύ πιο δυνατά αυτοκίνητα από τζάκια...
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
BTW αναμένεται σε λίγο καιρό η κατηγορία να έχει πολλούς ανταγωνιστές. Alfa/Mazda, πιθανότατα honda και nissan.
Ξέρω γω...με 25Κ παίρνεις και γαμω τα μεταχειρισμένα και τα ρέστα για βενζίνες, τέλη και εισφορές...
Sent from a mobile device
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Ξέρω γω...με 25Κ παίρνεις και γαμω τα μεταχειρισμένα και τα ρέστα για βενζίνες, τέλη και εισφορές...
Sent from a mobile device
Πάντα με το budget για ένα καινούργιο παίρνεις ένα καλύτερο σε τέχν.χαρακτηριστικά μεταχειρισμένο. Και εκεί είναι που δημιουργούνται τα μεγάλα διλλήματα.
Sent from my ST21i using Tapatalk 4 Beta
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Sent from a mobile deviceΑυτό ακριβώς λέμε, Νίκο! Και χάνεις όλη την ουσία του πράγματος...
Η πλάκα είναι ότι αυτή η προοπτική άνοιξε πρόσφατα μέσω της κρίσης, μιας και παλιότερα τα αυτοκίνητα ήταν σαν τα οικόπεδα. Στην πραγματικότητα δε νομίζω ότι κανείς χρειάζεται κάτι παραπάνω από αυτά που του προσφέρει το τουότα* και όλα αυτά σε ένα όμορφο και μαζεμένο πακετάκι.
Είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας...θα προτιμούσες ένα καινούργιο βολικό και όμορφο διαμέρισμα ή μια φρεσκοβαμμένη μεν παλιά δε μονοκατοικία στα ίδια λεφτά; .*γενικά δε συμπαθώ τα καινούργια αλλά το τουότα μου δίνει την αίσθηση ότι είναι ακριβώς αυτό που θα ήθελα από ένα σπορ αυτοκίνητο (με σήμα άλφα μόνο ) και για αυτό θα το κρατούσα αρκετό καιρό ώστε να έχει νόημα η αγορά του...
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
θα το κρατούσα αρκετό καιρό ώστε να έχει νόημα η αγορά του...μην το λες αυτο...ξερεις ποσες φορες το χα πει και γω και μεσα σε λιγους μηνες εψαχνα τις αγγελιες να το δωσω για κατι αλλο?
αν το βαρεθεις (που μπορει να γινει πολυ συντομα) εκλαψες τα λεφτα σου ειδικα μ αυτο το αμαξι
πανε οι εποχες που κρατουσαν τ αυτοκινητα για 10ετια (ισως και παραπανω, νοοτροπια γονεων και παππουδων) -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Sent from a mobile deviceΑυτό ακριβώς λέμε, Νίκο! Και χάνεις όλη την ουσία του πράγματος...
Η πλάκα είναι ότι αυτή η προοπτική άνοιξε πρόσφατα μέσω της κρίσης, μιας και παλιότερα τα αυτοκίνητα ήταν σαν τα οικόπεδα. Στην πραγματικότητα δε νομίζω ότι κανείς χρειάζεται κάτι παραπάνω από αυτά που του προσφέρει το τουότα* και όλα αυτά σε ένα όμορφο και μαζεμένο πακετάκι.
Είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας...θα προτιμούσες ένα καινούργιο βολικό και όμορφο διαμέρισμα ή μια φρεσκοβαμμένη μεν παλιά δε μονοκατοικία στα ίδια λεφτά; .*γενικά δε συμπαθώ τα καινούργια αλλά το τουότα μου δίνει την αίσθηση ότι είναι ακριβώς αυτό που θα ήθελα από ένα σπορ αυτοκίνητο (με σήμα άλφα μόνο ) και για αυτό θα το κρατούσα αρκετό καιρό ώστε να έχει νόημα η αγορά του...
...εγω θα ελεγα καλυτερα, 'αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου', ειδικα σε σχεση με τα bold που γραφεις...
Εξαρταται βεβαια και το επιπεδο ανησυχιας. Οποιος ειναι ρομαντικος, καθαρα σε επιπεδο συνολικης κατασκευης, ναι θα συμφωνησω μαζι σου, οτι μαλλον δεν υπαρχει αναγκη για κατι αλλο, το GT86 ειναι ενα μηχανημα φτιαγμενο με μερακι, και με την πιο απλη 'συνταγη' ωστε να παρεχει ανοθευτη οδηγικη ευχαριστηση.Υπαρχουν ομως και αυτοι που μεσα απο την χρηση/κτηση ενος 'εργαλειου', θελουν και καποιοι απο αυτους μπορουν κιολας, να βελτιωνονται σε επιπεδο ανησυχης, σπορ, ή και γρηγορης οδηγησης...
Ειναι αυτοι που μπορει μεν να δενονται συναισθηματικα με καποιο εργαλειο, το οποιο θα μπορουσε να ειναι και το Toyota GT86 -κατα την γνωμη μου παντα- εαν σε επιπεδο χαρακτηριστικων αποδοσης κινητηρα, ηταν λιγο πιο ισχυρο, ή με αυξημενη ροπη, σε μεγαλο ευρος στροφων, με γραμμικη λειτουργια.
Αυτοι οι οποιοι, μπορει καλλιστα πχ να ειναι ερωτευμενοι με μια Ε46 Μ3, με μια Boxster 2.7, με ενα παλαιοτερο wrx sti, ή και ενα EvoVI (Tommι Makinen edition πχ), ή ενα S2000, ενα 350Ζ.Υπαρχει και η τριτη κατηγορια ανθρωπων, 'ανησυχη' μεν οδηγικα, αλλα που δεν εχει απολυτως κανενα συναισθηματικο δεσιμο, για κανενα λογο, και με κανενα αυτοκινητο, παροτι βεβαια υπαρχει η δυνατοτητα για αγορα περισσοτερων απο ενα-δυο καλα αυτοκινητα, αυτοι συνηθως, περνουν απο 2-3 γρηγορα, μετα και πιο ακριβα, ή και πιο εξωτικα, μαθαινουν καποιοι απο αυτους, να τα οδηγουν οπως τους αξιζει, και επειτα 'χαλαρωνουν' καταληγωντας σε καποιο ταχυτατο suv που 'τα κανει ολα', ή καποιο πολυτελες sedan...
Oσο για την προοπτικη, οτι 'ανοιξε προσφατα' θα διαφωνησω. Παντοτε υπηρχαν καλες περιπτωσεις και διλημματα για μτχ, εναντι καποιου λιγο πιο...'προσγειωμενου' συγκριτικα καινουργιου, απλως τωρα, ειναι η καλυτερη περιοδος για την Ελλαδα, καθοτι εχουν εισαχθει ηδη (απο τις εποχες των...παχιων αγελαδων, δηλαδη για τουλαχιστον μια δεκαετια περιπου) ακριβα και ιδιαιτερα αυτοκινητα, οποτε και υπαρχουν παρα πολλες επιλογες, και λογω κρισης πλεον στις πιο ανταγωνιστικες τιμες, σε σχεση και με αρκετες Ευρωπαικες χωρες που φημιζονταν για τις καλες τιμες στα αυτοκινητα...
Πραγματι λοιπον, ειναι θεμα ιδιοσυγκρασιας, αλλα υπαρχουν και αλλοι αρκετοι παραγοντες, και καμποσες ενδιαμεσες περιπτωσεις μεταξυ 'νεου βολικου διαμερισματος' και φρεσκοβαμμενης παλαιας μονοκατοικιας' που αναφερεις...
-
-
ποιο ειναι το φανταστικο βιντεο;
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
ποιο ειναι το φανταστικο βιντεο;...μα και εσυ τωρα, γιατι εισαι τοσο αρνητικος?
P.S ...πολυ διασημο εχει γινει τελικα αυτο το κοκκινο GT86... Ποσα να εχουν πουληθει μεχρι τωρα?
PS 2 Ο Σκαλτσας μιλησε για ολα, εκτος απο την δυναμη του κινητηρα...Γιατι αραγε? -
...γιατι δεν τον ενδιεφερε?
γιατι θελησε να μιλησει, οπως καθε ανθρωπος θετικα προσκειμενος στη ζωη, για το τι του αρεσε και τον εφτιαξε? -
-
4 ή 5 αν θυμάμαι καλά, το ΙΟΑ6600 το έχει λυπηθεί η ψυχή μου
-
Να πει τι για τον κινητήρα σε αυτή τη μικρή πίστα?! Για το γεγονός οτι υπάρχει??!!
-
-
Nα πει ότι το μοτέρ είναι για τον πέοντα ώστε να ικανοποιηθεί ο Κίκιζας και να χρησιμοποιεί τις δηλώσεις του ως απόδειξη στις δημοσιεύσεις του, τι δεν καταλάβατε;
-
-
Ο χρήστης espoff έγραψε:
ένα φανταστικό βίντεο για το GT86 με τον Σκαλτσά να κάνει πράματα και θάματαΠολύ καλογυρισμένο βίντεο, μπράβο στους ανθρώπους που κάνουν τέτοια πράγματα εν καιρώ κρίσης.
Όποιος έχει οδηγήσει μέσα στο Καρτόδρομο, ξέρει ότι με 200 ίππους μπορείς να κάνεις τα όργιά σου. Είναι υπεραρκετά. Τα Miata τα κάνουν με πολύ λιγότερα. Θες μεγαλύτερη πίστα (π.χ. Μέγαρα ή ακόμα περισσότερο Σέρρες) για να διαπιστώσεις το κάτι αρνητικό σε σχέση με τον κινητήρα της Toyota.
Toyota GT-86 / Subaru BRZ