-
Όσο δικαιολογημένος είσαι και εσυ να βγεις από το αυτοκίνητο και να τον περιλάβεις με ένα ρόπαλο.
-
Είναι δικαιολογημένο να αγανακτήσει. Το πώς θα το εκφράσει αυτό είναι άλλο ζήτημα.
-
Είσαι νόμιμος, αυτό μετράει. Από εκεί και μετά το πώς θα αντιδράσει εξαρτάται από το κεφάλι του.
-
Έχει δίκιο να αγριέψει. Τότε κατεβάζεις παράθυρο και προσπαθείς να του εξηγήσεις το λόγο που πηγαίνεις έτσι (είτε με νοήματα, είτε στο μιλητό
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
«Αληθινό σενάριο» δεν υπάρχει.Ή το ένα ή το άλλο
Τον αγνοείς και τελείωσε..
-
-
Υπάρχει μια (μικρή) ελπίδα τελικά... Μου είπε συνάδελφος ότι το ίδιο γινόταν και χθες στην επιστροφή από Κόρινθο.
-
Στην Ιταλία στην Εθνική οδό,θεωρείται παράβαση ΚΟΚ α) να πηγαίνεις αριστερή λωρίδα,ενώ υπάρχει ελεύθερη μεσαία και δεξιά
Απο οσο θυμαμαι κι εδω κατι αναλογο ισχυει,πρεπει να πηγαινεις στην δεξια.
Η αριστερη ειναι μονο για προσπεραση.Και αν αυτο τηρουνταν ισως να μην υπηρχε προβλημα στις ΛΕΑ -
Όσο δεν υπάρχουν κάμερες εντός και εκτός πόλης.....Στην Ελβετία το ξέρεις ότι αν πας πάνω από 120χλμ θα πάρεις το τσεκ. Μέσα στις πόλεις υπάρχουν αρκετά ραντάρ. Τα Καντόνια προσπαθούν να προστατεύσουν τους πολίτες τους από όσους θέλουν να οδηγούν επικίνδυνα. Πολλοί πάνε σε κομμάτια της Γαλλίας που δεν έχει ραντάρ και ξεμπουκώνουν τα αυτοκίνητά τους. Στην Ελλάδα αν γίνει αυτό, το πολιτικό κόστος θα είναι τεράστιο. Μπορεί να λέμε, όμως αν μπούνε τα 120χλμ και κάμερες μέσα στην πόλη θα αρχίσει η γκρίνια. Αν μπει και σωστή μηχανοργάνωση και η κλήση πηγαίνει στον λογαριασμό σου στην εφορία και αν δεν την πληρώσεις μόλις μπούνε λεφτά σε τραπεζικό σου λογαριασμό θα τα πάρει το κράτος, θα βγούνε πρώτοι οι δημοσιογράφοι να μιλήσουν για έλλειψη δημοκρατίας κλπ κλπ. Στη Γερμανία αν δεν πληρώσεις κλήση, το κράτος παίρνει τα λεφτά από τον λογαριασμό μισθοδοσίας σου. Πριν μπούνε τα χρήματα, τσεπώνει όσα είναι για το πρόστιμο αν δεν το έχεις πληρώσει.
-
Παίδες έχω βαρεθεί αυτήν την καραμέλα με το τεράστιο πολιτικό κόστος για πρόστιμα του κ.ο.κ.
Έλεος δλδ σιγά να μην είναι μεγαλύτερο το κόστος από αλλά 100 γαμησιατικα που ήδη ισχύουν, πχ που υπάρχουν συνταξιούχοι των 400 ευρώ, ενφια,τεκμήρια διαβίωσης κ.α. -
Εννοείτε οτι είναι πολύ μεγάλο το πολιτικό κόστος. Πάρε ενα απλό παράδειγμα, πες οτι βγάζεις 100 τροχονόμους στο δρόμο και σου φέρνουν απο 50 κλήσεις την ημέρα, σε μια μέρα θα έχουν κόψει 5000 κλήσεις! Σε ενα μήνα 150.000!! Αυτο μεταφράζεται σε 150.000 δυσαρεστημένους ψηφοφόρους! Πες μου εσυ ποιος Πρωθυπουργός, υπουργός, βουλευτής ακόμα και δήμαρχος θέλει κατι τέτοιο;;;;
-
Ενώ τώρα οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι πανευτυχείς
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Ενώ τώρα οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι πανευτυχείς -
Ο χρήστης epicouros έγραψε:
Εννοείτε οτι είναι πολύ μεγάλο το πολιτικό κόστος. Πάρε ενα απλό παράδειγμα, πες οτι βγάζεις 100 τροχονόμους στο δρόμο και σου φέρνουν απο 50 κλήσεις την ημέρα, σε μια μέρα θα έχουν κόψει 5000 κλήσεις! Σε ενα μήνα 150.000!! Αυτο μεταφράζεται σε 150.000 δυσαρεστημένους ψηφοφόρους! Πες μου εσυ ποιος Πρωθυπουργός, υπουργός, βουλευτής ακόμα και δήμαρχος θέλει κατι τέτοιο;;;;Γιατί αυτό μεταφράζεται στο οτι βγαίνουν για να μαζέψουν λεφτά για το κράτος...
-
Ο χρήστης epicouros έγραψε:
Εννοείτε οτι είναι πολύ μεγάλο το πολιτικό κόστος. Πάρε ενα απλό παράδειγμα, πες οτι βγάζεις 100 τροχονόμους στο δρόμο και σου φέρνουν απο 50 κλήσεις την ημέρα, σε μια μέρα θα έχουν κόψει 5000 κλήσεις! Σε ενα μήνα 150.000!! Αυτο μεταφράζεται σε 150.000 δυσαρεστημένους ψηφοφόρους! Πες μου εσυ ποιος Πρωθυπουργός, υπουργός, βουλευτής ακόμα και δήμαρχος θέλει κατι τέτοιο;;;;Ναι, αλλά θα έχει κερδίσει και κάποιους ψηφοφόρους που θα βρίσκουν λιγότερη ζούγκλα εκεί έξω. Βέβαια, με τα ποσοστά «εγώ να κάνω την δουλειά μου και οι υπόλοιποι...», θα είναι ελάχιστοι οι ωφελημένοι...
-
Συγνώμη, αλλά δεν λειτουργεί έτσι. Αν λειτουργούσε, θα ζητούσαμε και αποδείξεις, και δεν θα χτίζαμε τα μύρια αυθαίρετα. Εδώ υπάρχει η νοοτροπία του κακόμοιρου παρανομούντα που τον κατατρέχουν. Το τι ζημιά κάνουν όλα αυτά στο κοινωνικό σύνολο...
Τελευταία βγήκε η δημοτική και γράφει στη Θεσσαλονίκη. Αλλά νομίζω οτι έχει πιο πολύ να κάνει με την ελεγχόμενη στάθμευση παρά οτι τους πήρε ο πόνος... Πόσες κενές θέσεις βλέπω, είναι απίστευτο. Αλλά και το σύστημα που έχουν είναι . Προτιμώ την έκθεση για στάθμευση. -
Καλησπέρα σας,
Χθες βράδυ πάρκαρα κάπου στου Ψυρρη όπου νόμιζα ότι ήταν ζωνη ελεγχόμενης στάθμευσης του Δήμου. Ο δρόμος έχει σχετική σήμανση και λευκά κουτάκια στο οδόστρωμα. (Ειχα μάλιστα βάλει και κάρτα στάθμευσης.)
Εγώ όμως πάρκαρα στο τέλος του δρόμου όπου χωρίς να το καταλάβω το κουτάκι ήταν κίτρινο.
Στο παρμπριζ βρήκα μια κλήση στην οποία είναι σωστά συμπληρωμένα τα στοιχεία του αυτοκινήτου και ο δρόμος που είχα παρκάρει.
Στο δεύτερο κομμάτι της κλήσης που λέει για την παράβαση είναι συμπληρωμένα τα κενά αλλά δεν είναι τσεκαρισμένα τα σχετικά κουτάκια το οποίο με κάνει να σκέφτομαι ότι η κλήση μπορεί να είναι άκυρη (γενικά όπου υπάρχουν κουτάκια πρέπει να είναι τσεκαρισμένα για να ισχύουν).Ξέρει κάποιος κάτι για αυτό;
Δεν θα είχα πρόβλημα να πληρώσω την κλήση αλλά λέει αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας και εγώ δουλεύω πολύ μακρυά από το σπίτι μου. -
Δεν περίμενα να το ζήσω ποτέ αυτό.
Πριν μισή ώρα βρίσκομαι στον παραδρομο νότια του ΒΟΑΚ 1 χλμ περίπου από το μέγαρο της αστυνομίας στο Ηράκλειο. Ένας αρκετά στενός δρόμος όπου τα αυτοκίνητα περνάνε με χαμηλές ταχύτητες. Φτάνω σε ένα σημείο όπου στο αριστερό μέρος του δρόμου έχει παρκαρισμενα αυτοκίνητα. Το δικό μου ρεύμα, η δική μου κατεύθυνση είναι ελεύθερη. Από το αντίθετο ρεύμα έρχεται άλλο αυτοκίνητο το οποίο προφανώς έπρεπε να μπει στο αντίθετο ρεύμα για να περάσει. Μοιραία ερχόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο. Σταματαμε λοιπόν. Εγώ περιμένω να κάνει αυτός πίσω κι αυτός περιμένει να κάνω εγώ πίσω. Περνάνε μερικά λεπτά εμείς εκεί σταματημενοι. Κάποια στιγμή μου κάνει ένα νευμα να μπω δεξιά όπου έχει κάτι σαν δρόμο αδιέξοδο. Εγώ τον αγνοώ φυσικά. Σιγά μην κάνω μανουβρες επειδή αυτός βαριέται να κάνει πίσω. Αυτός εκεί επιμένει. Σβήνω μηχανή σβήνω φωτα. Τα λεπτά περνάνε. Βγάζω το τηλέφωνο με σκοπό να πάρω την τροχαία. Ξαφνικά ανοίγει την πόρτα ο τύπος και έρχεται προς το μέρος μου. Ανοίγω την πόρτα και τι να δω. Αστυνομικός ο κύριος.
Γιατί δεν μπαίνεις εδώ δεξιά? Ρωτάει
Γιατί δεν μπαίνεις εσύ? Απαντώ
Εγώ ανεβαίνω. Απαντά.
Δεν τα ξέρεις καλά. Εσύ ανεβαίνεις αλλά εσύ έχεις το εμπόδιο όχι εγώ.
Δηλαδή είναι τόσο τόσο πρόβλημα να μπεις δεξιά να περάσω?
Όσο πρόβλημα είναι για σένα να κάνεις πίσω ή να μπεις εσύ αριστερά να περάσω άλλο τόσο είναι και για μένα. Απαντώ.
Τι να πω είσαι προβληματικος Απαντά και έχει αρχίσει να πηγαίνει προς το αυτοκίνητό του.
Όσο προβληματικος είμαι εγώ είσαι κι εσύ απαντώ πάλι εγώ.
Τελικά έκανε πίσω ο μαγκακος. Δεν περιγράφω βέβαια πόσα αυτοκίνητα είχαν έρθει πίσω μας και είχαν αρχίσει να κορναρουν κι ένας θεός ξέρει πόσοι είχαν βγει στα μπαλκόνια τους νυχτιατικα.
Καταλάβατε τι έγινε? Βγήκε από το αμάξι του να μου δείξει τη στολή του ο παπάρας.
Περιττό να πω ότι λίγο αργότερα που επεστρεφα σπίτι μου τα είχα πάρει στο κρανίο τόσο πολύ που λίγο ήθελα να στριψω, να αλλάξω κατεύθυνση και να πάω στο μέγαρο να το βρω το αρχιδι. Άκου ρε φίλε να μου πει ότι είμαι προβληματικος γαμω τον αντιχριστο του.
Τελικά είναι αλήθεια ότι σε καμία άλλη πόλη στην Ελλάδα δεν παρατηρείται τόσο έντονα ο κανόνας 'οποίος είναι παράνομος στο δρόμο έχει προτεραιότητα' -
Δεν ξέρω από Ηράκλειο αλλά δε νομίζω ότι φταίει η πόλη, μάλλον η ελληνική νοοτροπία γενικώς.
-
Προσωπικά δεν έχω δει ΠΟΤΕ αστυνομικό σε περιπολικό να φοράει ζώνη ασφαλείας. Και έχω δει πάρα πολλούς να μιλάνε στο κινητό. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται κανείς πραγματικά για την ασφάλεια στους δρόμους. Εισπρακτικό καθαρά το σύστημα.
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.