-
Ένα μήνα Δεν έχω ηλιακό.
-
@lap said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Ένα μήνα Δεν έχω ηλιακό.
πολλα ειναι εγω 58-60 ειμαι συνηθως. το καλοκαιρι δεν χρειαζεται να ζεσταινεις νερο.
-
Αυτά είναι. Βάλε και τις αποδείξεις από τις βενζίνες που γλυτώσεις
Δεν εχω. Αν τις διαδρομες που κάνω με το YUDO τις εκανα μονο με το PUMA θα ήταν κανα 250-300ρι υποθετω αναλογα εκτος από την δουλεια που παω (μονο κατοστάρα βαζω στο puma και το πατάω και λιγάκι δεν το πάω οικονομικα)
Να τα εκανα μονο με το ka diesel (που το χρησιμοποιουσα ομως μονο στην δουλεια οχι σε βολτες οπως το Yudo) κανα 120-150ρι
Τωρα το μήνα είμαι ενα γεμισμα στο Puma κανα 70ρι ευρώ (οταν πάω εκδρομες ομως ανεβαινει αρκετα αυτό το νούμερο για να τα λέω όλα)
και 0 ευρώ στο Yudo αφου "γεμιζει" σπίτι
-
Θα κλάψω......
Εγώ λόγω δουλειάς ήμουν 300-400 σε βενζίνη το μήνα, αναγκαστικά ταξίδια και μετακινήσεις, αλλά τον τελευταίο καιρό κάνω τηλ εργασία και εξοικονόμησα λιγάκι
-
Ένα μήνα Δεν έχω ηλιακό.
σε νοικι μένεις? ή δικό σου?
αν ειναι νοικι το καταλαβαίνω.
-
Νοίκι φυσικά....τι δικό μου;;;; χαχαχαχα καλά θα ηταν
-
Θα κλάψω......
Εγώ λόγω δουλειά ήμουν 300-400 σε βενζίνη το μήνα, αλλά τον τελευταίο καιρό κάνω τηλ εργασία και εξοικονόμηση
αν σε παρηγορει εγω ζηλευω την τηλεεργασια
ο δικος μου εργοδοτης είναι από τους παλιους που θελει να σε βλέπει εκει λες και δεν θα είχα το ιδιο αποτελεσμα και μαλιστα μετρησιμο με νουμερα αν ήθελε να του αποδεικνυω την δουλεια μου
-
Το καλοκαίρι καλά είναι, εργάζομαι στο μπαλκόνι με λαπτοπ και κινητό. Τον χειμώνα καταναλώνω ενέργεια για να ζεσταθώ.
Από την αλλη έχεις την δίκη σου τουαλέτα, την άνεση σου. Τρως σαν βόδι ότι θες οποτε θες....Οκ έχει κάποια θετικά
-
Το καλοκαίρι καλά είναι, εργάζομαι στο μπαλκόνι με λαπτοπ και κινητό. Τον χειμώνα καταναλώνω ενέργεια για να ζεσταθώ.
Από την αλλη έχεις την δίκη σου τουαλέτα, την άνεση σου. Τρως σαν βόδι ότι θες οποτε θες....Οκ έχει κάποια θετικά
για μενα το ιδανικο θα ήταν να επαιζα 3-2 δουλεια-σπιτι για εργασια αλλα ονειρο θερινης νυκτος
-
@cirus said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Οταν έρχεται ο λογαριασμος εδώ και λίγους μήνες είναι ευχαριστό να τον βλέπεις!!!!
και μετα λένε μερικοι οτι δεν ήταν καλή επένδυση το φωτοβολταικό!!!!
Δείτε μόνοι σας λοιπον:
η χρονικη στιγμη που το πηραμε, με το pvstegi, ηταν η καλυτερη δυνατη. Εχω υπολογισει αποσβεση στην 6ετια.
Τωρα με το net billing ειναι πολυ πιο ζορικα τα πραγματα. -
Δηλαδή πες πήραμε και οι δυο ένα μικρό αυτοκινητο. Άσε το πούμα απ έξω.
Έδωσα 16500 και μου βγαίνει 7,5-8 ευρώ τα 100χλμ στην πολη.
Εσύ έδωσες περιοου τόσο (λόγω επιδότησης) και πήρες ηλεκτρικό. Εσύ με το ηλεκτρικό μηδέν.
Πλήρωσες αλλα 4Κ για τα πανελς και έφτασες τα 21Κ χοντρικά
Εγώ δίνω 150- 200 ευρώ/μηνα κατά μέσο όρο σε ρεύμα και άλλο τόσο σε θέρμανση κάποιους μήνες .....εσυ μηδέν
Κάνε μπακάλικα ποσο σου βγαινει εσένα ;;;
-
@dettol said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Οταν έρχεται ο λογαριασμος εδώ και λίγους μήνες είναι ευχαριστό να τον βλέπεις!!!!
Δείτε μόνοι σας λοιπον:
η χρονικη στιγμη που το πηραμε, με το pvstegi, ηταν η καλυτερη δυνατη. Εχω υπολογισει αποσβεση στην 6ετια.
Τωρα με το net billing ειναι πολυ πιο ζορικα τα πραγματα.ΑΝΑΛΟΓΑ την περιπτωση και θα σου πω τι εννοω
εγω το είχα υπολογισει στην 4ετια καθως τα εξοδα πολυ μικρότερα για το 3,3KW
ΝΑΙ εννοειται οτι συμφωνω ΑΛΛΑ
αν μπορεσεις και φτιαξεις ενα που να σου υπερκαλύπτει τις αναγκες (στην δική μου περιπτωση θα ήθελα μεγαλύτερο από αυτο που έχω) και οι μπαταριες να σε καλύπτουν 100% τους 6-8 μηνες και να χρειαζεσαι μονο τους υπολοιπους να παίρνεις από την ΔΕΗ ακόμα και το Net billing είναι πολύ καλό σχεδον ισαξιο απλά με λιγο μεγαλύτερο χρονο απόσβεσης
το προβλημα αρχιζει και υφισταται σε σπιτια που θα ήθελαν παραπάνω από 10KW για να είναι τελειως αυταρκη τους 6-8 μήνες
εκει το Net metering ειναι πολύ καλύτερο
στην περιπτωση που περιέγραψα είναι λιγο καλυτερο
δηλαδη ολα προκυπτουν από τις ανάγκες που έχουμε γιατι υπάρχει οριο (10KW ) που σου οριζουν
-
Δηλαδή πες πήραμε και οι δυο ένα μικρό αυτοκινητο. Άσε το πούμα απ έξω.
Έδωσα 16500 και μου βγαίνει 7,5-8 ευρώ τα 100χλμ στην πολη.
Εσύ έδωσες περιοου τόσο (λόγω επιδότησης) και πήρες ηλεκτρικό. Πλήρωσες
αλλα 4Κ για τα πανελς και έφτασες τα 21Κ χοντρικάΕγώ δίνω 150- 200 ευρώ/μηνα κατά μέσο όρο σε ρεύμα και άλλο τόσο σε θέρμανση κάποιους μήνες .....εσυ μηδέν
Κάνε μπακάλικα ποσο σου βγαινει εσένα ;;;
εγώ εδωσα 21Κ για αμαξι (που ομως χρειαζομαι και 2ο για να κανω ταξίδια ενώ εσυ με το ένα πας όπου θες) και 4,5Κ για το φωτοβολταικο
Εγω δινω 35 το μηνα τους περισσοτερους μηνες που εχει ηλιοφανεια και θα δουμε πόσο τους υπόλοιπους το χειμώνα (δεν ξέρω ακόμα). Την θέρμανση την πληρώνω και γω (πετρελαιο)
δεν θελω να τα ωραιοποιω και δεν θελω να βιαζομαι
οταν θα έχω όλα τα νούμερα του χρονου να τα βάλουμε κατω αν θες
αλλα μην τα ωραιοποιούμε
δεν μπορεις να έχεις το YUDO με 21Κ για μοναδικο αμάξι εκτός και αν δεν πας ταξιδια περαν του κοντινού εξωχικού σου πχ
-
Δεν έχεις aircodition;
Τις χρεώσεις τις πληρώνουμε και οι δυο οποτε είναι κοινός παράγοντας, δεν το μετρώ. Άσε που μετά ένα ύψος kWh χρεώνομαι παραπάνω.
-
Δείτε μόνοι σας λοιπον:
Τωρα με το net billing ειναι πολυ πιο ζορικα τα πραγματα.ΑΝΑΛΟΓΑ την περιπτωση και θα σου πω τι εννοω
αν μπορεσεις και φτιαξεις ενα που να σου υπερκαλύπτει τις αναγκες (στην δική μου περιπτωση θα ήθελα μεγαλύτερο από αυτο που έχω) και οι μπαταριες να σε καλύπτουν 100% τους 6-8 μηνες και να χρειαζεσαι μονο τους υπολοιπους να παίρνεις από την ΔΕΗ ακόμα και το Net billing είναι πολύ καλό σχεδον ισαξιο απλά με λιγο μεγαλύτερο χρονο απόσβεσης
το προβλημα αρχιζει και υφισταται σε σπιτια που θα ήθελαν παραπάνω από 10KW για να είναι τελειως αυταρκη τους 6-8 μήνες
δηλαδη ολα προκυπτουν από τις ανάγκες που έχουμε γιατι υπάρχει οριο (10KW ) που σου οριζουν
πολυ σωστος σε ολα. Το θεμα ειναι οτι η μπαταρια δεν φτανει. Δεν ξερω εσυ πως τα πηγαινεις, αλλα η δικη μου μπαταρια (10.2 kwh) ξεκιναει να δινει ρευμα γυρω στις 17:00 και εχει εξαντληθει, ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ εως τις 02:00, αλλα ρεαλιστικα συνηθως γυρω στις 22:00-23:00.
Απο την αλλη, οι ενεργειακες αναγκες ενος σπιτιου, τις ωρες που το φβ εχει την καλυτερη παραγωγη του, πχ 10:00-15:00, ειναι σχετικα μικρες.
Οι ανθρωποι λειπουν και αντε στην καλυτερη να βαλεις κανενα πλυντηριο με χρονοδιακοπτη. Αντε να μαγειρεψει καποιος αν το προγραμμα εργασιας του ειναι τετοιο που ειναι σπιτι το μεσημερι (ψιλοσπανιο). Οι υπολοιπες kwh επιστρεφονται στο δικτυο. Αν τις επιστρεψεις με netmetering, μπορεις να τις χρησιμοποιησεις ατοφιες το βραδυ. Αν εισαι net billing, τα @@ παιρνεις.... -
Δεν έχεις aircodition;
για θερμανση δεν βαζω air con μονο πετρελαιο χρησιμοποιούμε
δεν ζεσταινει το ίδιο
η ζεστη του καλοριφερ μενει
εξαλου θερμανση θες τον χειμωνα που η παραγωγη του φβ είναι μικρή οπότε πάλι θα επαιρνες από την ΔΕΗ αλλα ειναι και μια ασκηση που ουτε θέλω να κάνω ούτε θα με άφηνε η γυναικα μου
-
Δεν έχεις aircodition;
δεν ζεσταινει το ίδιο
αν εχεις μεγαλη περισσεια ενεργειας (οπως στα μετραει η δεη), αξιζει να βαλεις το χειμωνα με schedule να αναβουν τα ac 1-2 ωρες πριν γυρισετε σπιτι. Δες καταναλωσεις, δες και ποιοτητα ζεστης και βλεπεις αν θα το χρησιμοποιησεις οχι. Νομιζω αξιζει.
Δεν θα σταματησετε το καλοριφερ. Ασε τον θερμοστατη εκει που τον εχετε καθε χειμωνα και ας μπει και αυτο στον χορο, οταν χρειαστει. Συνεργεια
-
Η ζέστη των καλοριφέρ λόγω του μετάλλου είναι και υπέρυθρη Ενω το ίδιο το σώμα αργεί να κρυώσει και έτσι παράγει ζέστη και όταν κλείνει ο θερμοστάτης
Αλλά εάν είναι δωρεάν απο τα πανελς τότε συμφέρει το aircodition και ας καίει περισσότερες ώρες.
-
Δείτε μόνοι σας λοιπον:
πολυ σωστος σε ολα. Το θεμα ειναι οτι η μπαταρια δεν φτανει. Δεν ξερω εσυ πως τα πηγαινεις, αλλα η δικη μου μπαταρια (10.2 kwh) ξεκιναει να δινει ρευμα γυρω στις 17:00 και εχει εξαντληθει, ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ εως τις 02:00, αλλα ρεαλιστικα συνηθως γυρω στις 22:00-23:00.
Απο την αλλη, οι ενεργειακες αναγκες ενος σπιτιου, τις ωρες που το φβ εχει την καλυτερη παραγωγη του, πχ 10:00-15:00, ειναι σχετικα μικρες.
Οι ανθρωποι λειπουν και αντε στην καλυτερη να βαλεις κανενα πλυντηριο με χρονοδιακοπτη. Αντε να μαγειρεψει καποιος αν το προγραμμα εργασιας του ειναι τετοιο που ειναι σπιτι το μεσημερι (ψιλοσπανιο). Οι υπολοιπες kwh επιστρεφονται στο δικτυο. Αν τις επιστρεψεις με netmetering, μπορεις να τις χρησιμοποιησεις ατοφιες το βραδυ. Αν εισαι net billing, τα @@ παιρνεις....ναι δεν το εγραψα αυτό αλλα εχεις και περιορισμό στην μπαταρία που βαζεις οχι πάνω από 10KWh
αν είχες μεγαλύτερη θα κρατούσε παραπανω, στην δικη σου περιπτωση 15-20KWh
εγω εβαλα 6KWh ενω τα πανελ μου είναι 3,3KW
-
Δεν έχεις aircodition;
δεν ζεσταινει το ίδιο
αν εχεις μεγαλη περισσεια ενεργειας (οπως στα μετραει η δεη), αξιζει να βαλεις το χειμωνα με schedule να αναβουν τα ac 1-2 ωρες πριν γυρισετε σπιτι. Δες καταναλωσεις, δες και ποιοτητα ζεστης και βλεπεις αν θα το χρησιμοποιησεις οχι. Νομιζω αξιζει.
Δεν θα σταματησετε το καλοριφερ. Ασε τον θερμοστατη εκει που τον εχετε καθε χειμωνα και ας μπει και αυτο στον χορο, οταν χρειαστει. Συνεργεια
Ακριβώς. Εφόσον το ένα καταναλώνει δωρεάν ενέργεια και δη κάποιες ώρες συμφέρει να καινε και τα δυο μιας και σκοπος είναι να ζεστάνουν έναν χώρο
Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα