-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Γιατί με αυτό το σκεπτικό 9 στα 10 μηχανάκια (για να μην πω 999 στα 1000) εμποδίζουν τους πεζούς όταν είναι σταθμευμένα.
Ε και? Αυτό δίνει σε κανέναν άλλοθι να κάνει το ίδιο??? Δεν είμαστε καλά...
Σίγουρα δε δίνει άλλοθι σε κανέναν, αλλά τα 'μηχανάκια' δεν καβαλούν το πεζοδρόμιο μόνο επειδή τα (μας) βολεύει:
Έχω βρει τη μηχανη μου κάτω πολλές φορές, όπως και την έχω βρει ξεπαρκαρισμένη και τοποθετημένη αλλού επειδή κάποιον άλλο τον βόλευε εκεί που είχα παρκάρει! Ακόμα, με έχει βρίσει γιαγιά επειδή έβαλα τη μηχανή μου ανάμεσα σε δυο αυτοκίνητα και δεν μπορούσε να περάσει (ΟΧΙ σε διαβαση ή γωνία, φυσικά). Τα αυτοκίνητα από 4.5 μέτρα το καθένα δεν την ενοχλούσαν αλλά το μηχανάκι των 60 πόντων... Γενικά για τις μηχανές, η επικρατούσα άποψη είναι ότι καλύτερα να εξαφανιστούν και οι μοτοσυκλετιστές να πυροβοληθουν πάραυτα.Όταν αποφασίσουν να ανοίξουν (1 αυτοκίνητο=5 μηχανές) έστω και ελάχιστους παραπάνω χώρους στάθμευσης για μοτοσυκλέτες (που αντίθετα με τα μεγάλα πάρκινγκ στην Αθήνα είναι φίσκα, δε χωράει ούτε παπί), όταν συνειδητοποιήσουν ότι και εμείς πληρώνουμε τέλη και συνεπώς ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ χρήση του δρόμου όση και οι αυτοκινητιστές και φυσικά όταν μάθει ο κόσμος να σέβεται την περιουσία του άλλου ακόμα και αν δεν κάνει 15Κ ευρώ, τότε να δεις για πότε κατεβαίνουν τα μηχανάκια από τα πεζοδρόμια...
Δε λέω, οι ανεγκέφαλοι θα επιμένουν να τα βάζουν όπου να'ναι αλλά αυτοί ούτως ή άλλως θα το έκαναν.Για το smart έχω την άποψη ότι εφόσον βρίσκεται σε μεγάλο δρόμο και δεν ενοχλεί ας μπει κάθετα...
όχι μόνο δε με ενοχλεί αλλά καλά κάνει, γιατί πιάνει λιγότερο χώρο και μπράβο του που μετακινείται προκαλώντας τη λιγότερη δυνατή μόλυνση και συμβάλλοντας το λιγότερο δυνατό στην κυκλοφοριακή συμφόρηση, έχοντας 4 τροχούς. Όχι όμως και πάνω στις γωνίες, όπως βλέπω πολύ συχνά, η σε στενά κλπ κλπ... -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Όχι, ΝΑ τα μπερδεύουμε! Τι θα πει 'είναι άλλο θέμα'??? Ή ενοχλείς ή δεν ενοχλείς. Το ΠΟΙΟΝ ενοχλείς είναι αδιάφορο.Ο διαχωρισμός έγινε γιατί υπάρχει η τάση να 'βάζουμε μπούτι' είτε τους πεζούς, είτε τα άλλα αυτοκίνητα προκειμένου να αποδείξουμε ότι το smart γενικά εμποδίζει. Εξάλλου, συνήθως σε μια συζήτηση προσπαθούμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Αν επιμένεις να τα μπερδέψουμε...
Γιατί με αυτό το σκεπτικό 9 στα 10 μηχανάκια (για να μην πω 999 στα 1000) εμποδίζουν τους πεζούς όταν είναι σταθμευμένα.
Ε και? Αυτό δίνει σε κανέναν άλλοθι να κάνει το ίδιο??? Δεν είμαστε καλά...
Καλό είναι να διαβάζουμε λίγο πιο προσεκτικά. Δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο.
-
Συνήθως το Smart όταν είναι παρκαρισμένο κάθετα, ενοχλεί. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις?
-
Από την εμπειρία μου στο θέμα 'παρκάρισμα', έχω διαπιστώσει ότι στο 90% των κενών θέσεων χωράει κάθε αυτοκίνητο μήκους έως 4.800mm περίπου.
Τα τελευταία χρόνια, το προσέχω πιο συστηματικά, και καταλήγω στο ίδιο συμπέρασμα. Το γεγονός, ότι τα τελευταία χρόνια, κατεβαίνω κάθε μέρα στο Κολωνάκι με αυτοκινήτα μήκους από 3,6 έως 5μ., και βρίσκω να παρκάρω πάντα μέσα στα πρώτα 3 λεπτά (και όχι σε γκαράζ), έχει ισχυροποιήσει -από στατιστικής απόψεως- περαιτέρω την αρχική μου υπόθεση.
Πολύ θα ήθελα να κάνω και μία σχετική έρευνα σε τέτοιες δύσκολες περιοχές, ώστε να τεκμηριωθεί και επιστημονικά η εμπειρική διαπίστωση.Κατά συνέπεια, κατά τη γνώμη μου, σημαντικότερο ρόλο παίζει α) η οπτική εκτίμηση του κενού χώρου και β) η επιτυχής τοποθέτηση του αυτοκινήτου σε αυτόν.
Πολλοί οδηγοί αποφεύγουν να παρκάρουν σε μία δεδομένη θέση, παρότι χωρούσαν, είτε διότι εκτίμησαν λάθος την απόσταση μεταξύ των δύο αυτοκινήτων, είτε διότι έκριναν ότι ο χώρος ήταν οριακά μεγαλύτερος από το μήκος του αυτοκινήτου, πράγμα που τους αποθάρρυνε από το να προσπαθήσουν.
Εν ολίγοις, δεν πιστεύω ότι αξίζει να αγοράσεις Smart μόνο και μόνο για να βρίσκεις ευκολότερα θέση, καθώς, είναι λίγες οι περιπτώσεις που θα αξιοποιήσεις τις μικρότερες διαστάσεις στο πάρκινγκ, σε σχέση με ένα άλλο κανονικό αυτοκίνητο.
-
Συνήθως αυτός που ενοχλείται είναι κομπλεξάρα....
-
Σώπα ρε μάγκα ακομπλεξάριστε.
-
Το έχω ξαναπεί. Smart Fortwo ατμοσφαιρικο
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Συνήθως το Smart όταν είναι παρκαρισμένο κάθετα, ενοχλεί. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις?
Έχεις δίκιο... σα να αρχίζω να καταλαβαίνω σιγά σιγάΕ ναι, τα smart είναι πανάκριβα αυτοκίνητα υπερ-exclusive που πρέπει να ανήκεις σε κάποια μυστικιστική κάστα (Pai Mei
) για να μπορέσεις να τα αγοράσεις..
Άραξε, smart έχεις.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Άραξε, smart έχεις.Μιλάει και ο Ignάσιος! Χαχαχαχα (πλάκα κάνω)
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Έχεις δίκιο... σα να αρχίζω να καταλαβαίνω σιγά σιγάΕ ναι, τα smart είναι πανάκριβα αυτοκίνητα υπερ-exclusive που πρέπει να ανήκεις σε κάποια μυστικιστική κάστα (Pai Mei
) για να μπορέσεις να τα αγοράσεις..
Άραξε, smart έχεις.
Κοίτα, η λογική των απανταχού 'διωγμένων' (προσοχή στα εισαγωγικά) είναι ότι τους ζηλεύουν. Ως ετούτου, είναι κομπλεξικοί κτλ κτλ. Είτε αυτό λέγεται φώτα ομίχλης, είτε σμαρτ, είτε skoda...
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
**Συνήθως αυτός που ενοχλείται είναι κομπλεξάρα.... **
Έχεις δίκιο... σα να αρχίζω να καταλαβαίνω σιγά σιγάΑμα έρθω και αφήσω 10 τσιμεντόλιθους στη πόρτα σου θα είσαι κομπλεξικός αν ενοχληθείς?
Τι άλλο θα ακούσουμε πια
Pai Mei συμφωνώ απόλυτα με το ποστ σου, ειδικότερα για το 90% που αναφέρεις, έτσι ακριβώς είναι.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ανέφερα σαφώς για 'γενική περίπτωση' και για 'εξαιρέσεις'. Δε νομίζω πως τα φορτηγά εμπίπτουν στην πρώτη κατηγορία. ΣΥΝΗΘΩΣ (= ας πούμε 8 στις 10 περιπτώσεις, πάντως σε καμία περίπτωση 50-50) ενοχλούν τα κάθετα παρκαρισμένα Smart.Και όχι, δεν μπορώ να δείξω κατανόηση σε κάποιον που δε δείχνει ενδιαφέρον και ευαισθησία για τους γύρω του. Αν εμπίπτει στις περιπτώσεις που ενοχλεί, το κάνει παρ΄όλα αυτά και στα τέτοια του.
Mάλλον εξυπηρετεί και εσένα, όπως λέει και η διαφήμιση του C1, περισότερα C1, περισότερος χώρος για παρκάρισμα.....
Ρε πάμε καλά σας πείραξαν τα σμαρτ? Δλδ αν έχει παρκάρει μπροστά σου ενα φορτηγό μπορεις να βγεις εύκολα? ή είνα ιλιγότερο απο 2,50 μέτρα? οι άσχετοι που αφήνουν 30 πόντους απο το πεζοδρόμιο ενοχλούν λιγότερο? Αν το σμαρτ ανεβαίνει ακριβώς στην γωνία του πεζοδρομίου....ενοχλεί οκ.....να πάμε τότε να ξηλώσουμε όλα τα καγκελάκια που υπάρχουν στα πεζοδρόμια!
Pai Mei, εντάξει μάλλον έχεις άστρο, αυτά που λές μόνο στον Γκαστόνε τυχαίνουν, και ομολογώ ότι θα σε έκραζα με αυτό που διάβασα, αλλά είχα μια φίλη η οποία όποτε πηγαίναμε κάπου με το αμάξι της, σε ακτίνα 15 μέτρων απο το μαγαζί, ξεπάρκαρε κάποιος και παρκάραμε....και όποτε πηγαίναμε με το δικό μου, ο μπροστινός μου έπερνε την θέση!
Και για να το συνεχίσω, υπάρχουν περιοχές, που άσχέτος αν δεν χοράω σκέφτομαι αν είχα αγοράσει το σμαρτ και δεν περίμενα το νέο, αν θα έβρισκα θέση......ε Αργυρούπολη ας πούμε, σκάνε φάσεις που ούτε σμαρτ δεν παρκάρεις, και δεν μιλάω για κολονάκι κυψέλη κλπ!
-
ratanplan είπε κανείς εδώ πως τον ενόχλησαν τα smart?
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Pai Mei, εντάξει μάλλον έχεις άστρο, αυτά που λές μόνο στον Γκαστόνε τυχαίνουνΑν συνέβαινε μία, δύο ή τρεις φορές, άντε 4, άντε 50 σου λέω, ναι θα μπορούσες να το αποδώσεις στην τύχη.
Όμως τυχαίνει να το έχω παρατηρήσει επί τουλάχιστον 2ετία, που πρέπει να έχω παρκάρει στο Κολωνάκι πάνω από 500 φορές...
Με αυτοκίνητα που έπαιζαν στο φάσμα των μεγεθών, που ανέφερα. Με τα μεγαλύτερα αυτοκίνητα, συχνά το περιθώριο της θέσης ήταν μικρότερο από ότι με τα μικρότερα, αλλά δεν θυμάμαι να υπήρξε ούτε μία περίπτωση, που να βρήκα κενή θέση και να μη χώρεσα.
Μέχρι και με διπλοκάμπινα (5+μ.) έχω παρκάρει άνετα.Δεν είναι όμως μόνο το Κολωνάκι...
Πριν τη 2ετία του Κολωνακίου, προηγήθηκε η 2ετία του Ν.Κόσμου, όπου και πάλι, ό,τι αυτοκίνητο κι αν οδηγούσα, σπανιότατα δεν θα χωρούσε στην πρώτη κενή θέση, που θα έβρισκα.
Όλα αυτά είναι καθαρά εμπειρικές, υποκειμενικές διαπιστώσεις, να επαναλάβω.
ΥΓ. Μία εντελώς υποθετική εξήγηση του φαινομένου θα ήταν, ότι τα περισσότερα από τα παρκαρισμένα, ανεξαρτήτως μεγέθους, βρίσκονται σε θέσεις έως και 80εκ. μεγαλύτερες του μήκους τους. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι μόλις μία θέση αδειάσει, μπορεί να μπει πολύ συχνά και μεγαλύτερο αυτοκίνητο από αυτό που ήταν προηγουμένως, αλλά με μικρότερα, προφανώς, περιθώρια.
αλλά είχα μια φίλη η οποία όποτε πηγαίναμε κάπου με το αμάξι της, σε ακτίνα 15 μέτρων απο το μαγαζί, ξεπάρκαρε κάποιος και παρκάραμε....και όποτε πηγαίναμε με το δικό μου, ο μπροστινός μου έπερνε την θέση!
Ως προς αυτό που λες, προφανώς και παίζει ρόλο η τύχη στο αν θα βρεις ή πόσο χρόνο θα χρειαστείς για να βρεις κενή θέση. Μπορεί να γυρνάς και επί 3 ώρες και να μη βρεις. Αυτό που λέω, είναι ότι αν βρεις, κατά πάσα πιθανότητατα ό,τι αυτοκίνητο κι αν οδηγείς, θα χωρέσεις.
-
To Smart πάντως είναι λίγο πιο δύσκολο στο παρκάρισμα από κανονικά μεγάλα αυτοκίνητα , λόγω της κοντής μούρης του ..
Θέλει πολύ χρόνο για να εξοικειωθείς μαζί του και να εκμεταλλευθείς το μικρό μέγεθος του.. -
Οι παρκαδορικές ικανότητες του καθενός, το παρκάρισμα των μηχανών ή τα ποσοστά της γνωστής ελληνικής καφρίλας είναι ενδιαφέροντα θέματα αλλά όχι για το θέμα μας εδώ.
Αν το παλιό σμαρτ είχε προβλήμα αξιοπιστίας, κύλισης, κιβωτίου κλπ σίγουρα θα βελτιώνονταν στο νέο μοντέλο, έτσι γίνεται σε όλα τα μοντέλα, άρα ούτε κι αυτό είναι θέμα για μένα.
Το δικό μου θέμα είναι ότι το νέο σμάρτ αυξήθηκε 20 πόντους στο μήκος χωρίς να καταλαβαίνω αυτό σε τι εξυπηρετεί, προφανώς ακολούθησε τη γενική μόδα της μεγέθυνσης που επίσης μου είναι ακατανόητη. Ωστόσο οι +20 στο γιάρις ή στο κόρσα έχουν πολύ λιγότερη βαρύτητα από ότι στο σμαρτ, για μένα η χρήση για την οποία προορίζεται το σμάρτ κάνουν τους +20 καθοριστικούς οπότε αν η γυναίκα μου επιμένει (εγώ έχω μηχανή) θα τη στείλω για μεταχειρισμένο, το καινούργιο ευχαριστώ δε θα πάρω.. -
Χτες ήταν στο Αιγάλεω, κοντά στα ΤΕΙ, σε μέρος που γενικά υπάρχει χώρος για παρκάρισμα, ένα smart το οποίο είχε βάλει ο 'έξυπνος' και 'ακομπλεξάριστος' ιδιοκτήτης του κάθετα σε σημείο που χώραγαν 2 από δαύτα, με μεγάλη άνεση. Φυσικά οι πίσω τροχοί ήταν καβάλα στο πεζοδρόμιο.
-
Ο χρήστης athws έγραψε:
Οι παρκαδορικές ικανότητες του καθενός, το παρκάρισμα των μηχανών ή τα ποσοστά της γνωστής ελληνικής καφρίλας είναι ενδιαφέροντα θέματα αλλά όχι για το θέμα μας εδώ.
Αν το παλιό σμαρτ είχε προβλήμα αξιοπιστίας, κύλισης, κιβωτίου κλπ σίγουρα θα βελτιώνονταν στο νέο μοντέλο, έτσι γίνεται σε όλα τα μοντέλα, άρα ούτε κι αυτό είναι θέμα για μένα.
Το δικό μου θέμα είναι ότι το νέο σμάρτ αυξήθηκε 20 πόντους στο μήκος χωρίς να καταλαβαίνω αυτό σε τι εξυπηρετεί, προφανώς ακολούθησε τη γενική μόδα της μεγέθυνσης που επίσης μου είναι ακατανόητη. Ωστόσο οι +20 στο γιάρις ή στο κόρσα έχουν πολύ λιγότερη βαρύτητα από ότι στο σμαρτ, για μένα η χρήση για την οποία προορίζεται το σμάρτ κάνουν τους +20 καθοριστικούς οπότε αν η γυναίκα μου επιμένει (εγώ έχω μηχανή) θα τη στείλω για μεταχειρισμένο, το καινούργιο ευχαριστώ δε θα πάρω..Αύξηση της παθητικής ασφάλειας (νομίζω και για τους πεζούς).
-
Ο χρήστης athws έγραψε:
Το δικό μου θέμα είναι ότι το νέο σμάρτ αυξήθηκε 20 πόντους στο μήκος χωρίς να καταλαβαίνω αυτό σε τι εξυπηρετεί, προφανώς ακολούθησε τη γενική μόδα της μεγέθυνσης που επίσης μου είναι ακατανόητη. Ωστόσο οι +20 στο γιάρις ή στο κόρσα έχουν πολύ λιγότερη βαρύτητα από ότι στο σμαρτ, για μένα η χρήση για την οποία προορίζεται το σμάρτ κάνουν τους +20 καθοριστικούς οπότε αν η γυναίκα μου επιμένει (εγώ έχω μηχανή) θα τη στείλω για μεταχειρισμένο, το καινούργιο ευχαριστώ δε θα πάρω..Καταρχήν μπράβο που επαναφέρεις τη συζήτηση στο πολύ ενδιαφέρον θέμα της γιατί είχα βαρεθεί να διαβάζω απαντήσεις στο ερώτημα **νέο vs παλιό μτχρ ** του τύπου 'πάρε τρίδυμα', 'οι κάτοχοι smart είναι κάφροι γιατί παρκάρουν κάθετα', οι αγοραστές μτχρ smart είναι ηλίθιες κυράτσες' κλπ.
Στο θέμα της αύξησης του μήκους νομίζω ότι η εταιρία το έχει δηλώσει καθαρά ότι αυξήθηκε ο πρόβολος για λόγους ασφαλείας (νομίζω όλες οι εταιρίες για τον ίδιο λόγο μεγαλώνουν τα μοντέλα τους μπροστά) οπότε πιστεύω ότι είναι σεβαστό.
Και ελπίζοντας να διαβάσω στο εξής ενδιαφέρουσες γνώμες πάνω στην ουσία του θέματος που να αφορούν κυρίως αξιολόγηση των μεταχειρισμένων smart (δεδομένου ότι κανείς δεν έχει οδηγήσει το νέο) κλείνω με κάτι που μου είπε αναπάντεχα η τετράχρονη κόρη μου σήμερα το πρωί την ώρα που την πήγαινα στον παιδικό σταθμό:
'Υπάρχει ένας αληθινός άγγελος που κάνει τα αυτοκίνητα σμαρτάκια'
Σημείωση: το χόμπυ των παιδιών μου στο αυτοκίνητο είναι να συναγωνίζονται ποιός θα μετρήσει περισσότερα smart στο δρόμο
ΥΓ. Θα ήταν ενδιαφέρον να μας πει τη γνώμη του ένας δυσαρεστημένος πρώην κάτοχος smart. Αλήθεια υπάρχει κανείς;
-
Δυσαρεστημένοι από τα Smart είναι πολλοί. Τους δυσαρεστεί η ληστρική πολιτική τιμών κάποιων επίσημων μαγαζιών τόσο στην τιμή αγοράς όσο και στην τιμή των σέρβις, η αγενέστατη συμπεριφορά υπαλλήλων που επειδή δεν έχεις Mercedes σου φέρονται εχθρικά σαν να τους σπαταλάς τον χρόνο τους, η ασχετοσύνη των μηχανικών, τεχνικών.... Επίσης οι τριγμοί, η έλλειψη άνεσης, η μέτρια ποιότητα συναρμολόγησης, οι διαρροές, οι ρωγμές της πολλαπλής εξαγωγής, η πτώση απόδοσης σε σχετικά λίγα χλμ κλπ κλπ.
Απλά τα πρακτικά πλεονεκτήματα είναι τόσο σημαντικά που αν τα εκμεταλλεύεσαι καλύπτουν τη δυσαρέσκεια.Θεωρώ ότι είμαι πολύ ικανός στο παρκάρισμα (ικανότητα με την έννοια να χωράω το αυτοκίνητο στην ελάχιστη δυνατή θέση). Δεν ξέρω για το Κολωνάκι (έχω πάψει να παίρνω αυτοκίνητο για εκεί) αλλά στην περιοχή της Πλ Αμερικής η διαφορά 20-30 πόντων μπορεί να σε κάνει να χωράς ή όχι. Ιδιαίτερα αν υπερβείς τα 430-440 μέτρα μήκος πλέον είναι πολλές οι θέσεις που δεν σε χωράνε. Τέτοια μεγέθη βολεύονται μόνο συγκεκριμένες ώρες (λίγο πριν ανοίξουν κλέισουν τα μαγαζιά που υπάρχει γενικά κινητικότητα παρακρισμένων και εύκολη εύρεση θέσεων. Το βλέπω συχνά κι ας διαθέτω 4μετρο (στην Αθήνα) που μερικές φορές χωράει οριακά... Βέβαια καμιά φορά το πρόβλημα μπορεί να μην είναι αποκλειστικά της ίδιας της θέσης αλλά της στενότητας του δρόμου όπου τότε δεν χωράς να ανοίξεις την μούρη γιατί βρίσκει στους απέναντι. (προς τους οδηγούς Smart, η έλλειψη μούρης είναι πλεονέκτημα και όχι πρόβλημα όπως αφήνει κάποιος πιο πριν να εννοηθεί). Αυτό δεν καταργεί την εντύπωσή μου ότι δεν χωράει πεντάμετρο σε όλες τις θέσεις.... Ακόμα και στην Αλεξανδρούπολη με το 4,7μ όχημα έχω πρόβλημα που δεν θα είχα με το 4μετρο.
Το έχω παρατηρήσει από παιδάκι ότι γενικά όποιοι έχουν μεγάλα αυτοκίνητα είναι πολύ πιο ικανοί στο παρκάρισμα από αυτούς που έχουν μικρά. Μάλλον πρόκειται περί φυσικής επιλογής! Όσοι με Smart έχουν ιδιαίτερα αυξημένα ποσοστά παρκαριστικής ανεπάρκειας! Αυτό μάλλον δικαιολογεί και τις απαράδεκτες στάσεις των παρκαρισμένων Smart. Όποιος παρκάρει κάθετα με Smart τις περισσότερες φορές το κάνει λόγω αδιαφορίας ή ανικανότητας. Στη θέση που τολμάς να μπεις κάθετα, αν θέλεις να ανοίγει και η τεράστια πόρτα σου για να βγεις και δεν θέλεις να ακουμπάς τα παρκαρισμένα, τότε, αν είσαι κάπως ικανός, χωράς να παρκάρεις και κανονικά.... Το πρόβλημα που δημιουργείται στον παρκαρισμένο από πίσω αν θέλει να βγει (ή σε κάποιον που θέλει να παρκάρει πίσω από το κάθετο Smart) είναι πολύ μεγάλο (το ίδιο και πίσω από μηχανάκι) και δεν είναι το ίδιο με το να είσαι πίσω από φορτηγό. Αυτό ισχύει γιατί το φορτηγό για να μπορέσει να παρκάρει σημαίνει ότι είναι φαρδύς ο δρόμος οπότε έχεις χώρο μέχρι να φτάσεις τους απέναντι ενώ σε ένα στενό μερικές φορές πρέπει να κουνήσεις ακόμα και το μηχανάκι για να βγεις/μπεις.Έναντι υπογραφής: Ζηλεύω απίστευτα όσους μένουν σε σπίτι με πάρκινγκ!!
smart for 2 (Νέο) VS smart for 2 (Παλιό - ΜΤΧΡ)