-
Θα διαφωνήσω με τον ''ομόσταυλο'' και αγαπητό Pai Mei.
Η εμπειρία μου με το Panda μου δείχνει ότι υπάρχουν ''νεκρές'' θέσεις για παρκάρισμα που μ΄ένα μεγαλύτερο αυτοκίνητο ακόμη και 3,80-4 μέτρα ούτε καν τις δίνεις σημασία.Όταν αποκτήσεις εμπειρία του μικρού μήκους των 3,4-3,5 μέτρων αρχίζεις να αξιολογείς (με την εμπειρία που αποκτάς)και θέσεις που αποδεικνύεται ότι χωράς. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
οι τριγμοί, η έλλειψη άνεσης, η μέτρια ποιότητα συναρμολόγησης, οι διαρροές, οι ρωγμές της πολλαπλής εξαγωγής, η πτώση απόδοσης σε σχετικά λίγα χλμ κλπ κλπ.Αυτά είναι ουσιαστικά θέματα που πρέπει να σταθμίσει κανείς στην αγορά μεταχειρισμένου και ιδιαίτερα πιστεύω η πτώση της απόδοσης του κινητήρα. Από όσα έχω διαβάσει είχαν γίνει αρκετές βελτιώσεις στα μοντέλα από το 2003 και μετά (με τους κυματιστούς προβολείς - προσοχή το cabrio είχε τέτοιους προβολής από την αρχή το 2001) οπότε εγώ αν κοίταζα για μεταχειρισμένο δεν θα πήγαινα πιο πίσω χρονικά. Από την άλλη ελπίζω ο νέος κινητήρας να είναι πιο ανθεκτικός αλλά θα περίμενα τις πρώτες αναφορές πάνω σ΄αυτό. Εν κατακλείδι εάν τα χρήματα δεν ήταν το πρόβλημα θα έπαιρνα το νέο, διαφορετικά θα κοίταζα για κάποιο μετά το 2003 με όσο το δυνατόν λιγότερα χιλιόμετρα.
Ως προς το ζήτημα των παραπόνων από την Ελληνική αντιπροσωπεία, συνεργεία, συμπεριφορά κλπ δυστυχώς είτε νέο είτε μεταχειρισμένο πάντα με τους ίδιους θα έχεις να κάνεις.
Τέλος να πω πάνω σ'αυτό που αναφέρθηκε για την δυσκολία στο παρκάρισμα των μικρών αυτοκινήτων ότι από προσωπική εμπειρία η μετάβαση από αυτοκίνητο 3 όγκων σε μικρό αυτοκίνητο που έχει τους πίσω τροχούς στην άκρη του αμαξώματος δεν είναι εύκολη ιστορία. Πρέπει κανείς να συνειδητοποιήσει ότι αυτό που παίζει ρόλο ως προς το σημείο που σταματά δίπλα στο μπροστινό από την θέση στάθμευσης αυτοκίνητο και αρχίζει να στρίβει με την όπισθεν είναι **η θέση των πίσω τροχών **. Εμένα μου πήρε καιρό να το καταλάβω αυτό και παιδευόμουν να παρκάρω αυτοκίνητο 3.30 μέτρων χωρίς τρίτο όγκο σε θέσεις που έβαζα αυτοκίνητο 4.6 μέτρων με πολύ άνεση.
-
Χαίρομαι γιατί βλέπω ότι το θέμα επανήλθε στη σωστή του (για μένα) βάση που είναι οι +20 πόντοι.
Όλα τα υπόλοιπα (ακριβές τιμές, σέρβις, αξιοπιστία) δεν έχει να κάνει με το νέο βς παλιό αλλά με σμάρτ και την αντιπροσώπευση τους γενικώς.
Αλλά και το θέμα παθητική ασφάλεια έχει υπερτιμηθεί, μιλάμε για αυτοκίνητο πόλης σπίτι - γραφείο - σουπερμάρκετ - βραδινή έξοδος, μην τρελλαθούμε με τις ανασφάλειες μας βρε παιδιά.
Το πιο πιθανό είναι ότι η Σμάρτ έπαθε κρίση ταυτότητας (μετά τις σφαλιάρες που εισέπραξε στα τετράπορτα και στα σπορ) και δεν ξέρει που πατάει και που βρίσκεται.
Λύσεις πόλης υπάρχουν κι άλλες. Σε Γαλλία και ιδίως Ιταλία έχω δει πλήθος μίνι διθέσιων με μήκος μικρότερο από 2,5 μ. με πινακίδες μοτοποδηλάτου που εξυπηρετούν μια χαρά τις ανάγκες τις πόλης. Αν εισάγονταν στην Ελλάδα (δεν εισάγονται) θα τα προτιμούσα ακόμη κι αν απαγορεύεται η κυκλοφορία τους στις Εθνικές οδούς.
Κατά τη γνώμη μου το σμάρτ μάς τελείωσε κι αυτό θα αποδειχθεί από τις μελλοντικές πωλήσεις του. Στο μεταξύ όποιος ενδιαφέρεται ας πάρει μεταχειρισμένο αλλιώς πάμε γι άλλα.. -
Ο χρήστης athws έγραψε:
Χαίρομαι γιατί βλέπω ότι το θέμα επανήλθε στη σωστή του (για μένα) βάση που είναι οι +20 πόντοι.
Όλα τα υπόλοιπα (ακριβές τιμές, σέρβις, αξιοπιστία) δεν έχει να κάνει με το νέο βς παλιό αλλά με σμάρτ και την αντιπροσώπευση τους γενικώς.
Αλλά και το θέμα παθητική ασφάλεια έχει υπερτιμηθεί, μιλάμε για αυτοκίνητο πόλης σπίτι - γραφείο - σουπερμάρκετ - βραδινή έξοδος, μην τρελλαθούμε με τις ανασφάλειες μας βρε παιδιά.
Το πιο πιθανό είναι ότι η Σμάρτ έπαθε κρίση ταυτότητας (μετά τις σφαλιάρες που εισέπραξε στα τετράπορτα και στα σπορ) και δεν ξέρει που πατάει και που βρίσκεται.
Λύσεις πόλης υπάρχουν κι άλλες. Σε Γαλλία και ιδίως Ιταλία έχω δει πλήθος μίνι διθέσιων με μήκος μικρότερο από 2,5 μ. με πινακίδες μοτοποδηλάτου που εξυπηρετούν μια χαρά τις ανάγκες τις πόλης. Αν εισάγονταν στην Ελλάδα (δεν εισάγονται) θα τα προτιμούσα ακόμη κι αν απαγορεύεται η κυκλοφορία τους στις Εθνικές οδούς.
Κατά τη γνώμη μου το σμάρτ μάς τελείωσε κι αυτό θα αποδειχθεί από τις μελλοντικές πωλήσεις του. Στο μεταξύ όποιος ενδιαφέρεται ας πάρει μεταχειρισμένο αλλιώς πάμε γι άλλα..Διαφωνώ. Γνώμη μου είναι ότι οι 20 πόντοι δεν είναι η ουσία, αλλά η βελτίωση της αξιοπιστίας του κινητήρα και κάποιων άλλων σημείων κριτικής όπως το κιβώτιο ταχυτήτων. Επίσης διαφωνώ ότι το ζήτημα της ασφάλειας δεν είναι σημαντικό για ένα αυτοκίνητο πόλης, επειδή έχω παραδείγματα (και με smart) που υποδεικνύουν το αντίθετο. Τέλος διαφωνώ ότι το smart τελείωσε (αλλά όπως λες αυτό θα το δείξει ο χρόνος) και ούτε πιστεύω ότι οι άλλες διθέσιες προτάσεις που υπάρχουν στην Ευρώπη είναι αξιόλογες και ανταγωνιστικές του smart και αυτό το αποδεικνύουν οι λιγοστές πωλήσεις τους. Συμπτωματικά σήμερα το πρωί είδα ένα AIXAM (το οποίο εισάγεται στην Ελλάδα http://www.saradopoulossa.com/aixam.html σε υπερβολική τιμή). Η μηχανή του χωρίς υπερβολή ακουγόταν σαν μοτοσυκλέττα BMW της κατοχής
-
Ο χρήστης athws έγραψε:
Αλλά και το θέμα παθητική ασφάλεια έχει υπερτιμηθεί, μιλάμε για αυτοκίνητο πόλης σπίτι - γραφείο - σουπερμάρκετ - βραδινή έξοδος, μην τρελλαθούμε με τις ανασφάλειες μας βρε παιδιά.Δηλαδή ένα Σμαρτ δε θα κινηθεί σε παραλιακή-Συγγρού-ποτάμι-Βουλιαγμένης-Κηφισίας-Πειραιώς, όπου τις περισσότερες φορές η ταχύτητα ξεπερνά με άνεση τα 80-100 km? Λίγα γίνονται σε αυτούς τους δρόμους?
Προσπαθώ να θυμηθώ ποιος ποδοσφαιριστής ήταν που είχε τραυματιστεί σοβαρά μεσα σε ένα Σμαρτ, λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας.
Γενικά δε νιώθω ανασφαλής, αν είχα ψύχωση με την ασφάλεια, δε θα οδηγούσα το Σάξο, αλλά να μην λέμε οτι μέσα στην πόλη δεν μπορεί να σου τύχει τπτ, αν είναι δυνατόν.
Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για ένα αμάξι που, παρ' όλη την ύπαρξη του (αξιόλογου κατά τα άλλα) πλαισίου tridion, είχε πολύ λίγο ζωτικό χώρο για τους επιβάτες από τα πόδια τους, έως τη μάσκα, αυτή η κίνηση (τα +20 cm) ήταν ΙΜΗΟ επιβεβλημένο να γίνει.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Συνήθως αυτός που ενοχλείται είναι κομπλεξάρα....Σώπα ρε μάγκα ακομπλεξάριστε.
'Συνήθως' είπα!Εσύ τώρα γιατί θίχτηκες; Μάλλον εσύ ξέρεις καλύτερα.
Ε ναι, τα smart είναι πανάκριβα αυτοκίνητα υπερ-exclusive που πρέπει να ανήκεις σε κάποια μυστικιστική κάστα (Pai Mei
) για να μπορέσεις να τα αγοράσεις..
Άραξε, smart έχεις.Είπε κανείς ότι είναι υπερ-αυτοκίνητο; Απ' όσο ξέρω, ένα αυτοκινητάκι πόλης είναι και λόγω μεγάλης διαφορά μεγέθους, ένα σπουδαίο εργαλείο. Και αυτό πληρώνεις εξάλλου. Τώρα αν κάποιος το βλέπει σαν υπερ-exclusive ή σαν super-car (ή φαντάζεται άλλους να το βλέπουν έτσι) είναι δικό του θέμα.
Ήταν πάντως να μην αναφερθεί η λέξη κόμπλεξ. Πολλοί εκδηλώθηκαν.
Το λόγο που κομπλεξάρεται, όποιος κομπλεξάρεται (γιατί κομπλεξάρονται πάρα πολλοί!!!) θα τον αναζητήσει οι ίδιος.Κοίτα, η λογική των απανταχού 'διωγμένων' (προσοχή στα εισαγωγικά) είναι ότι τους ζηλεύουν. Ως ετούτου, είναι κομπλεξικοί κτλ κτλ. Είτε αυτό λέγεται φώτα ομίχλης, είτε σμαρτ, είτε skoda...
Αν και με Peugeot, δείχνεις να το κατέχεις το θέμα
Αμα έρθω και αφήσω 10 τσιμεντόλιθους στη πόρτα σου θα είσαι κομπλεξικός αν ενοχληθείς?
Αν έκανες κατί τέτοιο, το πρώτο πράγμα που θα σου έλεγα θα ήταν να το κοιτάξεις και να μην το αφήσεις έτσι!
Προφανώς κάποιος παρκάρισε το smart του μπροστά στην πόρτα σου, έτσι; Και να υποθέσω πως σου έπιασε και τη θέση για το μηχανάκι σου. Τον αλήτη!! -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Προσπαθώ να θυμηθώ ποιος ποδοσφαιριστής ήταν που είχε τραυματιστεί σοβαρά μεσα σε ένα Σμαρτ, λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας.
Αμανατίδης παλαιότερα νομίζω στη Συγγρού και το καλοκαίρι ο Σορεντίνο στην Αττική οδό που τη γλύτωσε μόνο με θλαστικά.
-
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
Αμανατίδης παλαιότερα νομίζω στη Συγγρού και το καλοκαίρι ο Σορεντίνο στην Αττική οδό που τη γλύτωσε μόνο με θλαστικά.
Ο Αμανατίδης, αν θυμάμαι καλά, δε φορούσε ζώνη. Το ατύχημα είχε γίνει στην Πειραιώς.
-
Σωστόν.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Αμα έρθω και αφήσω 10 τσιμεντόλιθους στη πόρτα σου θα είσαι κομπλεξικός αν ενοχληθείς?
Αν έκανες κατί τέτοιο, το πρώτο πράγμα που θα σου έλεγα θα ήταν να το κοιτάξεις και να μην το αφήσεις έτσι!
Όχι, θα έπρεπε να μου πείς ευχαριστώ επειδή τόσοι άλλοι ενοχλούν, οπότε δεν τρέχει τιποτα για την ενόχληση που προκαλώ εγώ. Ειδάλλως σύμφωνα με τη λογική σου θα ήσουν κομπλεξικός αν ενοχληθείς.
Προφανώς κάποιος παρκάρισε το smart του μπροστά στην πόρτα σου, έτσι; Και να υποθέσω πως σου έπιασε και τη θέση για το μηχανάκι σου. Τον αλήτη!! [
Αλήτης είναι όποιος ενοχλεί τους υπόλοιπους και ειδικότερα αν το κάνει εν γνώση του. Επίσης αλήτης είναι όποιος χρησιμοποιεί χαζές δικαιολογίες (έλα μωρέ και οι άλλοι ενοχλούν) για να καλύψει την καφρίλα του.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Όχι, θα έπρεπε να μου πείς ευχαριστώ επειδή τόσοι άλλοι ενοχλούν, οπότε δεν τρέχει τιποτα για την ενόχληση που προκαλώ εγώ. Ειδάλλως σύμφωνα με τη λογική σου θα ήσουν κομπλεξικός αν ενοχληθείς.Θα σου πρότεινα να διαβάσεις πιο προσεκτικά αυτά που γράφω γιατί βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα. Συν τοις άλλοις δεν έχεις καταλάβει τίποτα από τη λογική μου. Ποτέ δεν είπα ότι επειδή ενοχλούν οι άλλοι, να ενοχλήσουμε κι εμείς. Αν είναι δυνατόν.
Αλήτης είναι όποιος ενοχλεί τους υπόλοιπους και ειδικότερα αν το κάνει εν γνώση του. Επίσης αλήτης είναι όποιος χρησιμοποιεί χαζές δικαιολογίες (έλα μωρέ και οι άλλοι ενοχλούν) για να καλύψει την καφρίλα του.
Συμφωνώ κι επαυξάνω.
Όπως επίσης αλήτης είναι κι αυτός που ενώ έχει παρκάρει τη μηχανή του στο πεζοδρόμιο θα τολμήσει, ως πεζός, να κάνει το παραμικρό σχόλιο για το κάθετα παρκαρισμένο smart (που έχει ανεβάσει τις πίσω ρόδες για να μην ενοχλεί τους εκατέρωθεν παρκαρισμένους). Όπως και χίλιοι άλλοι που κάνουν τις απίστευτες καφρίλες και ψάχνουν να βρουν μην τυχόν παρανόμησε κανένας άλλος.
Το θέμα με το smart είναι ένα: Στιγματίζεται εύκολα. Πιο εύκολα στιγματίζεται ένα smart που έχει παρκάρει κάθετα παρά ένα άλλο μεγαλύτερο αυτοκίνητο που επίσης έχει παρκάρει κάθετα (και πάνω στο πεζοδρόμιο). Μπορεί να είναι 100 παπάκια παρκαρισμένα στο πεζοδρόμιο αλλά το smart θα χτυπήσει άσχημα στο μάτι.
Επαναλαμβάνω (για όσους έχουν πρόβλημα κατανόησης): Όταν σε ένα πεζοδρόμιο είναι ανεβασμένες 20 μηχανές και εκείνη τη στιγμή παρκάρει ένα smart κάθετα, με τις πίσω ρόδες πάνω στο πεζοδρόμιο) και εμφανίζεται τύπος να κάνει παρατήρηση ή ακόμα χειρότερα περνάει κάποιος και του αφήνει μια κλειδιά μισό μέτρο, αυτό δεν είναι κόμπλεξ;;;;;;;;; Αυτό και μόνο λέω!!
Διαβάζετε πιο προσεκτικά αυτά που γράφονται και μη βιάζεστε να απαντήσετε και να την πείτε και να δείξετε ότι είστε οι έντιμοι και όλοι οι άλλοι παρανομούν εις βάρος σας. -
Scotch ρίξε μια ματιά εδώ
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Συνήθως αυτός που ενοχλείται είναι κομπλεξάρα....
Σώπα ρε μάγκα ακομπλεξάριστε.
'Συνήθως' είπα!Εσύ τώρα γιατί θίχτηκες; Μάλλον εσύ ξέρεις καλύτερα.
Ε ναι, τα smart είναι πανάκριβα αυτοκίνητα υπερ-exclusive που πρέπει να ανήκεις σε κάποια μυστικιστική κάστα (Pai Mei
) για να μπορέσεις να τα αγοράσεις..
Άραξε, smart έχεις.Είπε κανείς ότι είναι υπερ-αυτοκίνητο; Απ' όσο ξέρω, ένα αυτοκινητάκι πόλης είναι και λόγω μεγάλης διαφορά μεγέθους, ένα σπουδαίο εργαλείο. Και αυτό πληρώνεις εξάλλου. Τώρα αν κάποιος το βλέπει σαν υπερ-exclusive ή σαν super-car (ή φαντάζεται άλλους να το βλέπουν έτσι) είναι δικό του θέμα.
Ήταν πάντως να μην αναφερθεί η λέξη κόμπλεξ. Πολλοί εκδηλώθηκαν.
Το λόγο που κομπλεξάρεται, όποιος κομπλεξάρεται (γιατί κομπλεξάρονται πάρα πολλοί!!!) θα τον αναζητήσει οι ίδιος.Ρε φίλε, όταν κάνεις τέτοιες γενικεύσεις, λέγοντας 'συνήθως (μπλα-μπλα-μπλα) έχουν κόμπλεξ' είναι λογικό να προσβάλονται κάποιοι εδώ μέσα, γιατί είναι σα να αναφέρεσαι στην πλειοψηφία μιας κοινότητας στην οποία ανήκουν, όπως αυτό το φόρουμ.
Μου θυμίζεις κάτι που είχε πει ο Κλυν σε live του 'Οι μισοί εδώ μέσα είσαστε μαλάκες' και όταν άρχισαν τα 'Εεεεε' και το κράξιμο, είπε 'καλά, οι μισοί εδώ μέσα ΔΕΝ είσαστε μαλάκες'.
Σκέψου χαμός που έχει να γίνει αν σε κάποιο (οποιοδήποτε) θέμα πεταχτω και πω 'οι μισοί εδώ μέσα είσαστε μαλάκες'. Θα γίνει ή δε θα γίνει ψιλο-χαμός?
-
Μόνο αν μου υποσχεθείς πως θα κοιτάξεις κι εσύ εδώ. Μην τα λέω στον αέρα...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ρε φίλε, όταν κάνεις τέτοιες γενικεύσεις, λέγοντας 'συνήθως (μπλα-μπλα-μπλα) έχουν κόμπλεξ' είναι λογικό να προσβάλονται κάποιοι εδώ μέσα, γιατί είναι σα να αναφέρεσαι στην πλειοψηφία μιας κοινότητας στην οποία ανήκουν, όπως αυτό το φόρουμ.Μου θυμίζεις κάτι που είχε πει ο Κλυν σε live του 'Οι μισοί εδώ μέσα είσαστε μαλάκες' και όταν άρχισαν τα 'Εεεεε' και το κράξιμο, είπε 'καλά, οι μισοί εδώ μέσα ΔΕΝ είσαστε μαλάκες'.
Σκέψου χαμός που έχει να γίνει αν σε κάποιο (οποιοδήποτε) θέμα πεταχτω και πω 'οι μισοί εδώ μέσα είσαστε μαλάκες'. Θα γίνει ή δε θα γίνει ψιλο-χαμός?
Δεν έχεις κι άδικο σ' αυτό, αλλά στην τελική όποιος έχει τη μύγα ...
Όποιος ενοχλείται και ταυτίζεται με το υπό σχολιασμό φαινόμενο είναι δικό του πρόβλημα. -
Μας πρήξατε
Παύση παρακολούθησης αυτής της Θ.Ενότητας
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Μας πρήξατε
Παύση παρακολούθησης αυτής της Θ.ΕνότηταςΈχεις δίκιο φίλε niga... σου ζητώ συγγνώμη. Φύγαμε way off-topic
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Ο Αμανατίδης, αν θυμάμαι καλά, δε φορούσε ζώνη. Το ατύχημα είχε γίνει στην Πειραιώς.
Αν θυμάμαι καλά είχε φύγει με 90-100 χλμ χωρίς ζώνη πάνω σε κολόνα.....το smart φταίει δλδ?
Ρε τρελό αγόρι έχεις και σάξο....θα έπρεπε να είσαι πιο συγκαταβατικός....έχεις υπ'όψιν σου αν εγώ ή εσύ τρακάρουμε με τον αντίστοιχο τρόπο τι έχει να γίνει?
Στο φινάλε επειδεί λέτε για ικανότητα παρκαρίσματος, όλοι είναι μάγκες και θέλουν 20 πόντους παραπάνω μήκος απο το μήκος του αμαξιού τους για να το χωρέσουν, εγώ μπορεί να θέλω 1,5 μέτρο παραπάνω...ε παίρνω το σμάρτ και απλά ψάχνω για θέση μερίπου 4,5 μετρα, αντι να ψάχνω για 6 με νορμάλ αμάξι, και πάλι υπερκερδισμένος είμαι!
-
Διάβασε τι έγραψα:
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?p=833296#833296Δεν πολυασχολούμαι (κακώς ίσως) με το πόσο ασφαλές είναι το αυτοκίνητό μου, απλά ΙΜΗΟ αυτό το αυτοκινητάκι ίσως να τον χρειαζόταν αυτόν τον ζωτικό χώρο των +20 cm.
-
Γιατι εχω την εντυπωση οτι μεγαλωσε 20 ποντους για να μπορεσει να πουληθει στις ΗΠΑ;
smart for 2 (Νέο) VS smart for 2 (Παλιό - ΜΤΧΡ)