-
παιδες καμια ιδεα απο που να βαλω ραμ στο λαπτοπ (HP Pavilion dv4000) για να μην μου πιάσουν τον ....
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Παιδιά τα dynamic IP's τα αλλάζουν οι ISP's ανά τακτά χρονικά διαστήματα και δεν έχει σχέση με το τι ρυθμίσεις κάνεις στο router.Για να το αλλάξουν όταν είσαι συνδεδεμένος πρέπει να σε κόψουν.
Σωστός για το UPnP.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Παιδιά τα dynamic IP's τα αλλάζουν οι ISP's ανά τακτά χρονικά διαστήματα και δεν έχει σχέση με το τι ρυθμίσεις κάνεις στο router.
Για να το αλλάξουν όταν είσαι συνδεδεμένος πρέπει να σε κόψουν.
σε κόβουν ...
EDIT δες π.χ. από παλιά Logs :
2 D 16:00:00 atm 8 2048 Kbps 512 Kbps 1553372480 310674496 Session Timeout
2 D 16:00:00 atm 8 2048 Kbps 512 Kbps 184146701 36829340 Session Timeout
2 μέρες και 16:00:00 ακριβώς το session timeout για την OTEnet
(αν διακοπεί από 'πέσιμο γραμμής' το αναφέρει ως Lost Carrier, Port Error Κλπ, αν κλείσεις εσύ (ή η ρύθμιση του router) ως User Request) -
Σου αλλάζουν την ip ανεξαρτήτως του τι κάνεις. Κανονικά δεν θα έπρεπε να κλείνει ποτέ η γραμμή αφού ο router είναι μονίμως ανοικτός - ο δικός μου είναι ανοικτός για μήνες αλλά η ip μου αλλάζει τακτικά, ακόμα και χωρίς να κλείσω το pc (που δεν έχει σχέση όμως).
Ααααααααααααααααα
σας τα είπα;
**
ΟΤΕ ist KAPUT!!!!**Σήμερα πήρα τλφ και τους είπα 'Καλησπέρα σας. Έχω σύνδεση ΈιΝτιΕςΕλ. Επιθυμώ να την κόψω...'
'Μάλιστα. Μήπως θέλετε κάποια καλύτερη προσφορά, πχ ένα κόνεξ...;'
'Εμμμμμμ, ΟΧΙ, ευχαριστώ'
'Μάλιστα. μπλαμπλαμπλα. Θα σας κοπεί σε 10-15 μέρες'
'Δηλαδή θα έχω ακόμα γραμμή για αυτό το διάστημα ώστε να κάνω δουλειά με άλλον παροχέα;'
'Όχι, η γραμμή μπορεί να κλείσει σε 3 μέρες, αλλά θα αποδεσμευτείτε τελείως σε 10-15'
'Χαλάλι Ευχαριστώ'Πλέρωνα 32 ευρώ για 768/192. Σε κανένα μήνα θα πληρώνω 20 για το ίδιο ή 35 για 2048/256.
Άσε μια προσφορά που σε συνδυασμό με τηλεφωνία θα έχω απεριόριστες κλήσεις σε σταθερά (αστικά-υπεραστικά) με 15 ευρώ το μήνα.ΟΤΕ θα πληρώνω ακόμα μόνο την τηλεφωνική γραμμή, το γνωστό νταβατζιλίκι των 30τόσων ευρώ το δίμηνο - και όχι για πάρα πολύ.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Άσε μια προσφορά που σε συνδυασμό με τηλεφωνία θα έχω απεριόριστες κλήσεις σε σταθερά (αστικά-υπεραστικά) με 15 ευρώ το μήνα.Mπηκες στο σωστό δρόμο... Forthnet κι εσυ;Δεν ξερεις τι εχεις..
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Νάσο δε με προσέχεις τι γράφω παραπάνω .Αφού φτιάξεις ένα λογαριασμό στο no-ip.com π.χ. nasos79.no-ip.info θα κατεβάσεις αυτό το πρόγραμμα και αφού βάλεις τα στοιχεία σου για να κάνει login θα πας στα options και θα επιλέξεις Run as system service. Μετά θα πας στο dc και θα βάλεις όπου Active IP το nasos79.no-ip.info και port 1412. Θα χρειαστείς να την ανοίξεις στις ρυθμίσεις του router.
Αν το ρούτερ σου υποστηρίζει άμεσα no-ip τότε θα βάλεις εκεί τα στοιχεία σου και δε θα χρειαστεί να εγκαταστήσεις το προγραμματάκι που σου πα
Το host αυτό μπορείς να το βάζεις σε όποια εφαρμογή ζητάει την ip σου
Κοίτα τώρα που εγώ καίγομαι (χάλασα την κάμερα του K750) και εσύ με βάζεις να γράφω μη απαραίτητα πράγματα.
α) Το no-ip το ξέρω γιατί ο Λουκάς κάποτε με είχε βοηθήσει να φτιάξω ftp server.
β) Αυτό που έγραψα (άλλος δεν προσέχει μου φαίνεται ) ήταν ότι επειδή ΑΚΡΙΒΩΣ το DC++ θέλει αυτό που λες ή να αλλάζεις το ip σου όποτε αλλάζει, ΑΝ άλλαζε χωρίς να αποσυνδεθώ, τότε πώς μπορούσα εγώ επί 2-3 εβδομάδες να ΜΗΝ το πειράζω και να δουλεύει;
Για πείτε τώρα πώς φτιάχνουμε το διακοπτάκι της κάμερας του K750 που παρέδωσε πνεύμα; Ή τέλος πάντων, πώς το βραχυκυκλώνουμε;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
σε κόβουν ...EDIT δες π.χ. από παλιά Logs :
(αν διακοπεί από 'πέσιμο γραμμής' το αναφέρει ως Lost Carrier, Port Error Κλπ, αν κλείσεις εσύ (ή η ρύθμιση του router) ως User Request)Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Δηλαδή την ώρα που κατεβάζεις μπορεί να χάσεις τη σύνδεσή σου; Τώρα έχω στατικό IP αλλά δεν είχα δει κάτι τέτοιο παλαιότερα όταν άφηνα το μηχάνημά μου συνέχεια ανοικτό. Μήπως είναι ρύθμιση του ρούτερ; (μεταξύ του ρούτερ και του PC) Στο δικό μου 3COM:
DHCP Server Parameters
Lease Time Half hour One hour Two hours Half Day One Day Two Days One Week Two Weeks Forever -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Παιδιά τα dynamic IP's τα αλλάζουν οι ISP's ανά τακτά χρονικά διαστήματα και δεν έχει σχέση με το τι ρυθμίσεις κάνεις στο router.Dynamic μεν, αλλα με την ιδια IP για πανω απο μερα...
'Port blocking' γενικώς δεν κάνουν οι ISP's. Ακόμα καλά καλά δεν έχουν 'μάθει' να ρίχνουν τα priorities για p2p traffic, και πάλι καλά να λέμε.
Otenet, κοβει πορτες... για το καλο μας. Και δεν ξερω αμα το κανει και αλλος ISP. Παντως η HOL μια χαρα τα ριχνει τα priorities στα P2P.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Παντως η HOL μια χαρα τα ριχνει τα priorities στα P2P. -
Δηλαδή αν εγώ χρησιμοποιήσω την πόρτα 50005 (κάτι τέτοιο κάνω με τα τορρεντ), θα με καταλάβει αυτόματα ο οποιοσδήποτε παροχέας;
-
Ο χρήστης Euripides έγραψε:
Τι είπατε? Maxtor?
Πάει πίσω μέσα στην εγγύηση και για αλλαγή με **Seagate **πάραυτα.Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη...
E όχι δα, Ευριπίδη... Από τις δεκάδες σκληρών δίσκων που έχουν περάσει από τα χέρια μου, δεν έχει χτυπήσει ούτε ένας Seagate. Ενώ έχουν αντίθετα χτυπήσει Maxtor, IBM, Hitachi, WD και Quantum (ο τελευταίος από δικό μου λάθος, τον ακούμπησα κάπου εν λειτουργία, έκανε σώμα και έκαψε την πλακέτα).
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Run as system service
Πως εμπιστεύεσαι να βάλεις ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα στο μηχάνημά σου; Να βρεις κάποια παρόμοια υπηρεσία και να το κάνεις χειροκίνητα.
Επίσης, αν το πρόγραμμα (ή εσύ) ενημερώνεις τους DNServers για το IP σου, κάθε φορά που αλλάζεις IP θα περνούν μερικές ώρες μέχρι να ενημερωθούν όλοι οι servers.
λες τόσο καιρό να το έχω και να μη ξέρω πώς και αν λειτουργεί?
Νάσο, μπορείς να το ρυθμίσεις να κοιτάει κάθε λίγο την ip για αλλαγή απ'το σχετικό πρόγραμμα ώστε να προλάβει να την ενημερώσει και να μη σε πετάει έξω. Τώρα αν θα σε κρατήσει ή όχι για 3 βδομάδες αυτό είναι άγνωστο εώς λιγάκι αδύνατο, γι'αυτό βάλε ένα remote administration πρόγραμμα να το τσεκάρεις όποτε θες
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Νάσο, μπορείς να το ρυθμίσεις να κοιτάει κάθε λίγο την ip για αλλαγή απ'το σχετικό πρόγραμμα ώστε να προλάβει να την ενημερώσει και να μη σε πετάει έξω. Τώρα αν θα σε κρατήσει ή όχι για 3 βδομάδες αυτό είναι άγνωστο εώς λιγάκι αδύνατο, γι'αυτό βάλε ένα remote administration πρόγραμμα να το τσεκάρεις όποτε θεςΘες να με βρεις στο msn να τα πούμε; Σου λέω, ΓΙΝΕΤΑΙ! Μη με βάλεις να παίρνω screenshots κάθε μέρα επί όσο κρατήσει για να σου το αποδείξω! ΔΕΝ αλλάζει το ip μου αν δεν συμβεί κάτι στον router μου!!! Οπότε, ΔΕΝ χρειάζεται να βάλω οποιοδήποτε πρόγραμμα, γιατί απλούστατα όταν αλλάζω ip, το ξέρω και το ρυθμίζω και στο DC++.
-
Ποιος θα το πιστευε, το μαλακισμενο το router ειχε κανει reset και ειχε σβησει ολα τα port forwardings... Thx ολους!!
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
σε κόβουν ...
EDIT δες π.χ. από παλιά Logs :
(αν διακοπεί από 'πέσιμο γραμμής' το αναφέρει ως Lost Carrier, Port Error Κλπ, αν κλείσεις εσύ (ή η ρύθμιση του router) ως User Request)Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Δηλαδή την ώρα που κατεβάζεις μπορεί να χάσεις τη σύνδεσή σου; Τώρα έχω στατικό IP αλλά δεν είχα δει κάτι τέτοιο παλαιότερα όταν άφηνα το μηχάνημά μου συνέχεια ανοικτό. Μήπως είναι ρύθμιση του ρούτερ; (μεταξύ του ρούτερ και του PC) Στο δικό μου 3COM:
DHCP Server Parameters
Lease Time Half hour One hour Two hours Half Day One Day Two Days One Week Two Weeks ForeverΝαι στην κόβει κανονικά τη σύνδεση. Το DHCP server του router δεν έχει κάποια σχέση (αν και κάτι παρόμοιο κάνει και ο ISP). Ας πούμε εγώ έχω πάντα static εσωτερικά στο LAN -όπως λες κι εσύ αυτό επηρεάζει μόνο μεταξύ του ρούτερ και του πισιού-. Τα Logs που σου έδειξα είναι τα logs που κρατάει ο ISP (OTEnet) όχι ο router μου. Δεν μπορεί τυχαία να κάνει session timeout πάντα στισ 2 μέρες και 16 ώρες ακριβώς για κάποιον τυχαίο και 'εξωγενή' παράγοντα.
Η ΟΤΕnet ποιά Ports κόβει; Εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα ποτέ με οποιοδήποτε port κι αν είχα δοκιμάσει (ούτε σε ταχύτητα). Εντάξει τα defaults δεν τα έχω δοκιμάσει.
Για όσους πάντως έχουν πρόβλημα με πολύ χαμηλές ταχύτητες σε p2p υπάρχει μια δοκιμασμένη λύση:
Να βρουν ποιο port χρησιμοποιεί ο ISP τους για VoIP (τηλέφωνο μέσω internet) και να χρησιμποιούν αυτό. Το VoIP έχει σχεδόν πάντα μέγιστο priority για να εξασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας (sic) -QoS. Επίσης αν ο p2p client υποστηρίζει encryption στο πρωτόκολλο (π.χ. μTorrent για torrents) για να μην αναγνωρίζεται το είδος του traffic που δημιουργεί.@manosk
Ναι μπορεί να καταλάβει, αν έχει βάλει κάποιο σύστημα, από τις επικεφαλίδες των πακέτων (και φυσικά αν χρησιμποιείς τα default ports της εφαρμογής). Για torrents που ρωτάς, οι περισσότεροι -πλέον- clients υποστηρίζουν encryption στις επικεφαλίδες για αυτόν ακριβώς το λόγο. Κάντο enable.@Νάσος
Ακριβώς επειδή το πρόβλημα με την ανανέωση των dynamic IP's είναι γνωστό και ισχύει παγκοσμίως, πολλά προγράμματα και 'πάροχοι ' p2p εφαρμόζουν ένα 'συστηματάκι' για να μπορούν να ακολουθούν τις αλλαγές σου. Για DC++ δεν ξέρω, αλλά σε private torrent trackers αυτό γίνεται σίγουρα. Ο tracker παρακολουθεί την 'κύλιση' της IP σου και δεν χρειάζεται να κάνεις κανενός είδους refresh. Αν παρ' όλ' αυτά αλλάξει η IP σου ενώ δεν δημιουργούσες traffic τότε πρέπει να ενημερώσεις για τη νέα σου IP.
Οπότε κοίταξε αν όντως η IP σου παραμένει η ίδια (π.χ. για ένα διάστημα μεγαλύτερο των 3-4 ημερών) και μην εξάγεις 'έμμεσα' το συμπέρασμα επειδή δεν χρειάστηκε να κάνεις update τον DC client.Σε ποιον ISP είσαι παρεμπιπτόντως; Αν θες λες βέβαια... Γιατί αν δεν αλλάζει τις dynamic IP όσο είσαι συνδεδεμένος, θα ήταν αρκετά ενδιαφέρον.
@Go_For_Pole
Γι' αυτό κάνε και κανένα save στο router αφ' ότου ρυθμίσεις το NAT, να μην χρειάζεται να τις ξανακάνεις όποτε κάνει reset...Τέλος, remote administration δεν θα συνιστούσα ποτέ και σε κανέναν εκτός κι αν ο router είναι και VPN server με κάποιο σύστημα κυλιώμενων κλειδιών -που διαβάζεις από μια παπαρίτσα σαν κομπιουτεράκι-. Αλλά επειδή σιγά μη βάλει κανείς τέτοιο πράγμα σπίτι του, καλύτερα τα remote desktops/remote administrations να αποφεύγονται (εκτός κι αν εννοούσες remote administration της συγκεκριμένης εφαρμογής και μόνο -π.χ. με καπόιο web interface-
-
Μια ερώτηση:
Στο net μπαίνω με ένα Thomson Speedtouch 536 v6 το οποίο είναι όπως μου το έφερε η Vivodi πριν 7 μήνες, χωρίς καμία αναβάθμιση.
Απο την αρχή είχα βάλει username και password για να μπαίνω στο menu του.
Ξαφνικά σήμερα ανακάλυψα οτι δεν μπορώ να μπώ πια στο menu γιατι δεν γίνεται δεκτό το password.
Αν δεν παίζει η περίπτωση να έχω ξεχάσει το password (που δεν παίζει) τι άλλο μπορεί να το προκάλεσε;; Και πως αλλάζω password τώρα;;
-
Ο χρήστης velissarios έγραψε:
Μια ερώτηση:Στο net μπαίνω με ένα Thomson Speedtouch 536 v6 το οποίο είναι όπως μου το έφερε η Vivodi πριν 7 μήνες, χωρίς καμία αναβάθμιση.
Απο την αρχή είχα βάλει username και password για να μπαίνω στο menu του.
Ξαφνικά σήμερα ανακάλυψα οτι δεν μπορώ να μπώ πια στο menu γιατι δεν γίνεται δεκτό το password.
Αν δεν παίζει η περίπτωση να έχω ξεχάσει το password (που δεν παίζει) τι άλλο μπορεί να το προκάλεσε;; Και πως αλλάζω password τώρα;;
Βάζεις το cd του στον υπολογιστή και ξανακάνεις την παραμετροποίησή του από την αρχή μέσω καλωδίου δικτύου.
Από κει και πέρα θα ξαναβάλεις νέο κωδικό και λογικά θα μπορείς να μπεις κανονικά μετά στο menu του. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
@ΝάσοςΑκριβώς επειδή το πρόβλημα με την ανανέωση των dynamic IP's είναι γνωστό και ισχύει παγκοσμίως, πολλά προγράμματα και 'πάροχοι ' p2p εφαρμόζουν ένα 'συστηματάκι' για να μπορούν να ακολουθούν τις αλλαγές σου. Για DC++ δεν ξέρω, αλλά σε private torrent trackers αυτό γίνεται σίγουρα. Ο tracker παρακολουθεί την 'κύλιση' της IP σου και δεν χρειάζεται να κάνεις κανενός είδους refresh. Αν παρ' όλ' αυτά αλλάξει η IP σου ενώ δεν δημιουργούσες traffic τότε πρέπει να ενημερώσεις για τη νέα σου IP.
Οπότε κοίταξε αν όντως η IP σου παραμένει η ίδια (π.χ. για ένα διάστημα μεγαλύτερο των 3-4 ημερών) και μην εξάγεις 'έμμεσα' το συμπέρασμα επειδή δεν χρειάστηκε να κάνεις update τον DC client.Σε ποιον ISP είσαι παρεμπιπτόντως; Αν θες λες βέβαια... Γιατί αν δεν αλλάζει τις dynamic IP όσο είσαι συνδεδεμένος, θα ήταν αρκετά ενδιαφέρον.
Καλημέρα.
Όπως είδες, εγώ παραδέχτηκα ότι από παρατήρηση έβγαλα τα συμπεράσματά μου. Μη με κατηγορείς λοιπόν για 'βιαστικά' συμπεράσματα, ούτε γνώστης το έπαιξα, ούτε τίποτα. Απλά είπα τη γνώμη μου βάσει αυτού που μου συμβαίνει.
Έχω forthnet και από σήμερα θα ελέγχω κάθε μέρα το ip που μου δίνει, με screenshots μάλιστα, ώστε αν όντως παραμένει το ίδιο, να σας το πω. Από εκεί και μετά, δεν αμφισβητώ αυτό που λες, απλά θα θεωρήσω ότι η forthnet έχει διαφορετική αντιμετώπιση.
Και γενικά να ξέρεις, είναι πολύ σπάνιες οι περιπτώσεις που θα αμφισβητήσω κάποιον που παρουσιάζει μια τόσο ολοκληρωμένη άποψη, έστω και αν δεν μπορώ να την ελέγξω για την ορθότητά της, επειδή δεν έχω τις γνώσεις να το κάνω.Καλημέρα και από σήμερα έλεγχος του router καθημερινώς!
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Καλημέρα.
Όπως είδες, εγώ παραδέχτηκα ότι από παρατήρηση έβγαλα τα συμπεράσματά μου. Μη με κατηγορείς λοιπόν για 'βιαστικά' συμπεράσματα, ούτε γνώστης το έπαιξα, ούτε τίποτα. Απλά είπα τη γνώμη μου βάσει αυτού που μου συμβαίνει.
Έχω forthnet και από σήμερα θα ελέγχω κάθε μέρα το ip που μου δίνει, με screenshots μάλιστα, ώστε αν όντως παραμένει το ίδιο, να σας το πω. Από εκεί και μετά, δεν αμφισβητώ αυτό που λες, απλά θα θεωρήσω ότι η forthnet έχει διαφορετική αντιμετώπιση.
Και γενικά να ξέρεις, είναι πολύ σπάνιες οι περιπτώσεις που θα αμφισβητήσω κάποιον που παρουσιάζει μια τόσο ολοκληρωμένη άποψη, έστω και αν δεν μπορώ να την ελέγξω για την ορθότητά της, επειδή δεν έχω τις γνώσεις να το κάνω.Καλημέρα και από σήμερα έλεγχος του router καθημερινώς!
Καλημέρα ,
όχι ρε συ, σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να σε κατηγορήσω για το οτιδήποτε. Συγγνώμη αν φάνηκε έτσι το ύφος μου. Απλώς προσπαθούσα να καταλάβω κι εγώ, γι΄αυτό και 'ζήτησα εξηγήσεις'. Στο κάτω κάτω πραγματικά το δικό σου ύφος δεν ήταν επουδενί του 'το παίζω γνώστης'. Ειλικρινά αν συμβαίνει αυτό (δεν σου αλλάζει την IP μέχρι να διακόψεις εσύ τη σύνδεσή σου) θα με ενδιέφερε. Θα δω κι εγώ αν μπορώ να ρωτήσω κάποιον 'εκ των έσω' να πάρουμε και καμιά 'επίσημη' απάντηση.
Επίσης προφανώς και δεν χρειάζεται να 'προσκομίσεις αποδείξεις' για τα λεγόμενά σου, εγώ προσωπικά θα σε πιστέψω αν μου πεις ότι το κοίταξες 'και είναι έτσι'.
Τέσπα, συγγνώμη ξανά για το ύφος μου, δεν ήθελα 'να την πω' ούτε σε σένα, ούτε σε κανέναν άλλο.
-
Ο χρήστης velissarios έγραψε:
Και πως αλλάζω password τώρα;;Πάτα το reset στο ρούτερ για 10 δευτερόλεπτα (συνέχεια).
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#9]