-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Κάπου μπερδεύεσαι... την ροπή του μια χαρά την έδειξε στις 4000 ΣΑΛ, τα άλογα του δεν έδειξε. Για αυτό και όσοι λένε ότι το μέτρο σύγκρισης πρέπει να είναι πάντοτε η καμπύλη ισχύος έχουν δίκιο.
ουτε με αυτο θα βγαλεις σωστο συμπερασμα,το συνολικο εμβαδο κατω απο την καμπυλη της ισχυος και ροπης ειναι που θα βγαλεις το σωστο συμπερασμα.
Ενδιαφέρουσα άποψη αν και διαφωνώ. Δεν έχει νόημα να είσαι κάτω από τις 4000 ΣΑΛ έτσι κι αλλιώς σε σπορ οδήγηση.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Κάπου μπερδεύεσαι... την ροπή του μια χαρά την έδειξε στις 4000 ΣΑΛ, τα άλογα του δεν έδειξε. Για αυτό και όσοι λένε ότι το μέτρο σύγκρισης πρέπει να είναι πάντοτε η καμπύλη ισχύος έχουν δίκιο.
ουτε με αυτο θα βγαλεις σωστο συμπερασμα,το συνολικο εμβαδο κατω απο την καμπυλη της ισχυος και ροπης ειναι που θα βγαλεις το σωστο συμπερασμα.
Ενδιαφέρουσα άποψη αν και διαφωνώ. Δεν έχει νόημα να είσαι κάτω από τις 4000 ΣΑΛ έτσι κι αλλιώς σε σπορ οδήγηση.
Δε με άφησε να το πάω και παραπάνω...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
εαν εχεις την μεγιατη ροπη στις 2500 ή 3000 ή 3500 στροφες γιατι οχι?Δεν ειπαμε να κινησαι μονιμα με κατω απο 4,αλλα εαν χρειαστει δεν υπαρχει προβλημα
-
Ναι βρε Νικόλα μου. Στον dim8 τα έλεγα απλά. Δεν με ενδιαφέρει τι κάνει ένα μοτέρ στις 3000 ΣΑΛ εκτός κι αν μιλάμε για τουρμποτέρ 500 ίππων που στις 3000 βγάζει ήδη 350 αλόγατα. Αλλά τέτοια μοτέρ δεν μου αρέσουν γενικά. Θέλω 8άρες στο στροφόμετρο και ουρλιαχτό!!!
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Το οδήγησα (το DTM).Μόνο με μια παρομοίωση μπορώ να χαρακτηρίσω την αίσθηση που μου αποκόμισε. Ότι μεταξύ εμένα -και κατ'επέκταση του τιμονιού- των τροχών και του δρόμου ένιωσα ότι υπήρχε ένα λεπτό στρώμα πάγου.
Λιγο υπερβολικο σε βρισκω σε αυτο...
Ειπαμε δεν εχει τιμονι σαν της bmw αλλα οχι και ετσι.. -
Ο ανθρωπος το οδηγησε κ εσυ χωρις διπλωμα του λες οτι ειναι υπερβολικος?
-
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Ο ανθρωπος το οδηγησε κ εσυ χωρις διπλωμα του λες οτι ειναι υπερβολικος?Ποιος ειπε οτι δεν εχω διπλωμα? ΛΟΛ
-
Τις αυνανιες στις επιστρεφω .Σ ειχα για πιο μικρο.Αλλα και που εχεις παλι δεν εχει βαρυτητα ο λογος σου απεναντι στο Νικο γιατι εχει οδηγησει και τα δυο ενω εσυ μαλλον οχι.anyway
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Τις αυνανιες στις επιστρεφω .Σ ειχα για πιο μικρο.Αλλα και που εχεις παλι δεν εχει βαρυτητα ο λογος σου απεναντι στο Νικο γιατι εχει οδηγησει και τα δυο ενω εσυ μαλλον οχι.anywayTα φαινομενα απατουν οπως φαινεται. Εγω το Νικο περιμενω να απαντησει ομως που τα εχει οδηγησει οπως λες εσυ, οχι εσενα να μου πεις οτι δεν εχω διπλωμα
Εγω απλα την αποψη μου ειπαΦιλικα
Mihalisn -
φσστ mihalisn μη παθεις τιποτα απο τα πολλα τα σιφτυ Καληνυχτα
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Μέσα από τέτοιες εμπειρίες εκτιμάς πραγματικά το όχημά σου....σιγουρα, αλλα μεταξυ μας, τουλαχιστον απο αυτα που γραφεις, μην θεωρεις κιολας οτι οδηγησες το DTM πραγματικα σε βαθμο που να μπορεσεις να δεις τι κανει στο δρομο... Tουλαχιστον ουτε καν σε σχεση με το ποσο εχεις πιεσει την Bmw. Kαι μην αναφερεις οτι και χωρις πιεση, με απλη μετακινηση καταλαβαινεις αισθηση κτλ, καθοτι γενικα τα περισσοτερα Audi να ξερεις οτι αρχιζουν και...'ξεμουδιαζουν' υπο πιεση...
Αμα λες οτι ηθελε και λαστιχα, -ειναι που ειναι πιο clinical η αισθηση-πατημα του στο δρομο απο την si- ενας λογος παραπανω για την ελλειψη 'επικοινωνιας' με τον δρομο...Koντολογοις οι συνθηκες συγκρισης ειναι ατυχεις, παροτι σιγουρα η si ειναι πιο 'αισθαντικη' στο δρομο...
-
Γρηγόρη, δε χρειάζομαι 100κμ για να καταλάβω την αίσθηση που μου δίνει ένα αυτοκίνητο.
Δε κατάφερα να το πιέσω για να δω τι κάνει το μοτέρ του και τι περιθώρια πρόσφυσης έχει γιατί δε με άφησε ο οδηγός, αλλά την overall αίσθηση μια χαρά τη πήρα.
Πως ένα αυτοκίνητο 'ξεμουδιάζει' υπό πίεση? Δηλαδή μετά από λίγο το Α4 θα αποκτούσε αίσθηση αυτομάτως?
@ fatal αυτή την αίσθηση μου έδωσε, αυτό αναφέρω.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Μέσα από τέτοιες εμπειρίες εκτιμάς πραγματικά το όχημά σου.
...σιγουρα, αλλα μεταξυ μας, τουλαχιστον απο αυτα που γραφεις, μην θεωρεις κιολας οτι οδηγησες το DTM πραγματικα σε βαθμο που να μπορεσεις να δεις τι κανει στο δρομο... Tουλαχιστον ουτε καν σε σχεση με το ποσο εχεις πιεσει την Bmw. Kαι μην αναφερεις οτι και χωρις πιεση, με απλη μετακινηση καταλαβαινεις αισθηση κτλ, καθοτι γενικα τα περισσοτερα Audi να ξερεις οτι αρχιζουν και...'ξεμουδιαζουν' υπο πιεση...
Αμα λες οτι ηθελε και λαστιχα, -ειναι που ειναι πιο clinical η αισθηση-πατημα του στο δρομο απο την si- ενας λογος παραπανω για την ελλειψη 'επικοινωνιας' με τον δρομο...Koντολογοις οι συνθηκες συγκρισης ειναι ατυχεις, παροτι σιγουρα η si ειναι πιο 'αισθαντικη' στο δρομο...
ειλικρινά τα παραπάνω τα λες και αισθάνεσαι ότι εισαι και ΒΕΝΖΙΝΟΚΕΦΑΛΑΣ; (ελπίζω να το είπα καλά τωρα ε ρεάλ ζους;; )
-
Δε τα πανε καλα με τα τιμονια στην ΑUDI.
Αλλαξαν με το F/L στα Α4/Α5/Q5 το τιμονι με ηλεκτρικο και εχει τρελαθεί στα προβληματα... -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Γρηγόρη, δε χρειάζομαι 100κμ για να καταλάβω την αίσθηση που μου δίνει ένα αυτοκίνητο.Δε κατάφερα να το πιέσω για να δω τι κάνει το μοτέρ του και τι περιθώρια πρόσφυσης έχει γιατί δε με άφησε ο οδηγός, αλλά την overall αίσθηση μια χαρά τη πήρα.
Πως ένα αυτοκίνητο 'ξεμουδιάζει' υπό πίεση? Δηλαδή μετά από λίγο το Α4 θα αποκτούσε αίσθηση αυτομάτως?
...δεν με καταλαβες...Δεν μιλησα για μετακινηση πολλων χλμ, τεραστια διαδρομη κτλ. Μιλησα για πιεση. Ακομα και σε 10-15χλμ μπορεις να καταλαβεις καποια πραγματα, εφοσον ομως το πιεσεις το αυτοκινητο, -οχι απαραιτητα να το πας κοφτη- αλλα σιγουρα να εχεις γεμισει καμμια 3η, να το εχεις 'ψιλοστραμπουλιξει' σε καμμια στροφη κ.ο.κ.
Απ' οτι γραφεις τουλαχιστον, δεν το οδηγησες κατ' αυτο τον τροπο. Αυτο εννοεω.Αναφερθηκα για τα Audi, σε σχεση με τις Bmw συγκεκριμενα. Τα Audi συγκριτικα, 'δειχνουν' αν θες το μεγαλυτερο ποσοστο των χαρακτηριστικων τους υπο μεγαλυτερη πιεση απ' οτι οι Bmw...Oxι δεν θα αποκτουσε αισθηση αυτοματως, αλλα θα εδινε
περισσοτερη -τουλαχιστον αν φορουσε και φρεσκα ελαστικα- απο αυτη την ελαχιστη ή οτι τελος παντων ενιωσες, εαν ξεφευγες απο το 'σχεδον σβελτα' στο 'σχετικα γρηγορα'.Ξαναλεω οτι οπως και να εχει, η οποια συγκριση σε επιπεδο αισθησης ΙΜΗΟ ειναι και ατυχης, απο την στιγμη που -και παλι ξαναλεω κατα τα δικα σου λεγομενα τουλαχιστον- δεν πιεσες το Audi ουτε καν σε ενα ικανοποιητικο βαθμο, ποσο μαλλον σε σχεση με την si σου την οποια και σιγουρα εχεις, ωστε να μπορεις να εχεις μια καλη αποψη για τις δυνατοτητες και αισθηση του στο δρομο.
-
Κι εγώ Γρηγόρη δε μίλησα για όρια πρόσφυσης και μοτέρ τόσο, όσο για την αίσθηση που μου αποκόμισε.
Το μοτέρ δεν λέω σε καμία περίπτωση ότι δε πάει. Απλά δεν το είδα εγώ χθες. Λάθος του κατά την άποψή μου γιατί του είπα να με πάει μια γρήγορη βόλτα και μου απάντησε ότι δε το τρέχει το αμάξι.
Οπότε υποπτεύομαι ότι μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα.
Η πρώτη εντύπωση πάντα είναι αυτή μου μετράει και λέει πολλά. Και δεν είναι καθόλου ατυχής η σύγκριση, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Ναι, φρέσκα ελαστικά θα άλλαζαν τη συμπεριφορά αλλά δε θα άλλαζαν τόσο αυτό που πήρα από το τιμόνι που για μένα δε μου άρεσε. Μπορεί σε κάποιον άλλον να μην τον πειράζει, απλά εγώ δε το βρήκα ενδιαφέρον.
-
Niko
Βλέποντας απο την υπογραφή σου παει να πει ότι μπαίνεις πίστα.
Μπαίνοντας λοιπόν πίστα για κάρτ ή σχολή αγωνιστικής οδήγησης καταλαβαίνεις ότι τα αυτοκίνητα δρόμου ειναι κουβαδες, δεν έχουν τιμόνι και δεν γίνεται να πάρεις αυτή την αίσθηση σε δρόμο γιατί δεν μπορείς να πας στο όριο.
Στο δημόσιο δρόμο καλύτερος και πιο γρηγορος οδηγός νιώθει αυτός που παίρνει τα πιο πολλά ρίσκα.
Εγώ πχ αν πούλαγα αυτοκίνητο ούτε test drive θα το έδινα σε κανένα, ούτε γρήγορες βόλτες, ούτε τίποτα.
Προσφορά και ζήτηση. Πάμε όπου θέλεις για τεχνικό έλεγχο και αν θέλεις το παίρνεις αν δεν θέλεις δεν έγινε και τίποτα.Επίσης επειδή διακρίνω συχνά κόσμο που θεωρεί λόγο ιδιοκτησίας το αυτοκίνητο του ανώτερο στην κλάση του.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι όταν πχ κάποιος δίνει 30,000 για να πάρει το α αυτοκίνητο και όχι το β το γ το δ κλπ κατα την δική του εκτίμηση του καλύπτει αυτό που θέλει και έχει απορρίψει για κάποιο λόγο τα υπόλοιπα.Απο τα γραφόμενα σου δεν σου ταιριάζουν τα Audi οπότε αν θέλεις την γνώμη μου μην το ψάχνεις καν.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Κι εγώ Γρηγόρη δε μίλησα για όρια πρόσφυσης και μοτέρ τόσο, όσο για την αίσθηση που μου αποκόμισε.Mα Νικο μου η 'αισθηση' δεν ειναι ΜΟΝΟ 'τιμονι', ασχετως αν εσυ εκει εστιαζεις...Ειναι και το πως παταει-αντιδραει το πλαισιο, τι πληροφοριες σου δινουν οι τροχοι απο την αναρτηση, ειναι τα χαρακτηριστικα λειτουργειας του μοτερ, αναλογως και το πατημα γκαζιου και παει λεγοντας...Ε, οπως το πηγες, απο αυτα που ειπες ειναι προφανες οτι ΔΕΝ μπορουσες να καταλαβεις τουλαχιστον για ολα τα υπολοιπα πλην του τιμονιου...
Το μοτέρ δεν λέω σε καμία περίπτωση ότι δε πάει. Απλά δεν το είδα εγώ χθες. Λάθος του κατά την άποψή μου γιατί του είπα να με πάει μια γρήγορη βόλτα και μου απάντησε ότι δε το τρέχει το αμάξι.
Οπότε υποπτεύομαι ότι μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα.
...πολλα μπορει, μπορει και τιποτα, και ο τυπος να ειναι εφφετζης να μην ασχολειται με το 'αθλημα' καθολου...
Η πρώτη εντύπωση πάντα είναι αυτή μου μετράει και λέει πολλά. Και δεν είναι καθόλου ατυχής η σύγκριση, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Ναι, φρέσκα ελαστικά θα άλλαζαν τη συμπεριφορά αλλά δε θα άλλαζαν τόσο αυτό που πήρα από το τιμόνι που για μένα δε μου άρεσε. Μπορεί σε κάποιον άλλον να μην τον πειράζει, απλά εγώ δε το βρήκα ενδιαφέρον.
Ναι, η πρωτη εντυπωση ειναι αυτη που μετραει, οταν ομως και εσυ εχεις καταφερει να το πας σε ενα βαθμο που να μπορεις να
καταλαβεις καποια πραγματα για την οδικη του συμπεριφορα, και τουλαχιστον απο αυτα που λες, αυτο δεν κατεστει εφικτο.Για αυτο το λογο ακριβως η συγκριση ειναι ατυχης, και πως δεν θα μπορουσε αλλωστε οταν το δικο σου το εχεις παει σιγουρα στο 80-85% των δυνατοτητων του (μπορει και παραπανω, λεω ενα νουμερο συμφωνα και με οτι εχω δει...) και -ξαναλεω απο τα λεγομενα σου, οπως καταλαβα- το DTM το πηγες (οσο λιγο...-δεν- σε αφησε ο ιδιοκτητης του...) ουτε στο 50% των δυνατοτητων του.
Υπο αυτη την εννοια το θετω. Οχι οτι αμα ειχες την δυνατοτητα, να το πας γρηγορα, θα παθαινες πλακα, οτι θα ηταν αλλο αυτοκινητο εντελως, αλλα τουλαχιστον θα ηταν επι ισης οροις η οποια συγκριση...Τωρα, κοντολογοις, με μια σβελτη(?) βολτα, σχεδον υπονοεις οτι ειναι παλτο το αμαξι, ενω δεν ειναι επουδενι...
-
Όχι, δεν είναι παλτό το αυτοκίνητο. Δεν είπα, ούτε υπονοώ κάτι τέτοιο.
Θα στο θέσω διαφορετικά. Δεν μου άρεσε αυτό που μου επικοινώνησε ώστε να με πείσει να ξοδέψω 1.500 για αυτή τη δουλειά.
AUDI FORUM