-
Mercedes-AMG GT to debut on September 9!!
-
Ο χρήστης Silberpfeil έγραψε:
Mercedes-AMG GT to debut on September 9!!Έχει iPhone 6 τότε
-
Ο χρήστης Xainhs έγραψε:
Γνωρίζει κάποιος αν η Ε200 (2003 μοντέλο) προειδοποιεί με σχετική ένδειξη στον πίνακα οργάνων οτι χρειάζονται αλλαγή τα τακάκια των φρένων? Αν προειδοποιεί ξέρει κάποιος τι ένδειξη παρουσιάζεται στην περίπτωση αυτή? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων .edit [MOD]
-
Ναι, βγάζει ένδειξη: Brake Wear Visit Workshop
-
καλησπερα σε ολους,
εχω καποιες ερωτησεις κυριως προς κατοχους ml350 μοντελο 2006-2012. ποιο ειναι το ετησιο κοστος συντηρησης ενος τετοιου αυτοκινητου? ποσο ειναι ενα μεσο κοστος service για αυτοκινητο ανω των 80000 χλμ? εμφανιζει τυχον καποια συστηματικα προβληματα σε ολα τα μοντελα που πρεπει να προσεξω πριν την αγορα? ευχαριστω πολυ! -
** Οι ονομασίες των μελλοντικών Mercedes**
Η γερμανική εταιρεία επιβεβαίωσε και επίσημα την στρατηγική που αναμένεται να ακολουθήσει αναφορικά με την ονοματολογία των μοντέλων της τα προσεχή χρόνια.Στόχος των Γερμανών –ποίος άλλος- από την απλοποίηση, αλλά και την ευκολότερη κατανόηση των μοντέλων αλλά και των επιμέρους εκδόσεων της διάσημης εταιρείας από την Στουτγάρδη από πλευράς των υποψήφιων και όχι μόνο αγοραστών. Θέλοντας να παρουσιάσει περισσότερες από 30 νέες εκδόσεις μέσα στα προσεχή χρόνια, αλλά και 11 εντελώς νέα μοντέλα έως το 2020, η νέα αυτή στρατηγική, για την οποία σας είχαμε προϊδεάσει σε παλαιότερη ανάρτησή μας, θα αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά από την επόμενη χρονιά επιφέροντας για το Γερμανό κατασκευαστή θετικότερα από πλευράς μάρκετινγκ αποτελέσματα. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν οι ιθύνοντες της εταιρείας «η νέα ονοματολογία θα είναι απλούστερη και πιο σαφής υιοθετώντας ένα πιο λογικό σύστημα για τις ονομασίες των μοντέλων, με στόχο την παροχή σαφούς προσανατολισμού για τους πελάτες μας».
Πιο συγκεκριμένα, στο εξής η Mercedes θα διατηρήσει πέντε βασικές ονομασίες για τα μοντέλα που αποτελούν τον βασικό κορμό της γκάμας της (βλ. A-Class, B-Class, C-Class, E-Class και S-Class). Από εκεί και πέρα, όλα τα SUV μοντέλα της θα ονομάζονται GL συνοδευόμενα ανά περίπτωση από ένα γράμμα τα οποίο θα καταδεικνύει το μέγεθος του καθενός. Πιο αναλυτικά, στο εξής, με εξαίρεση την GLA, που διατηρεί το όνομά της, η GLK μετονομάζεται σε GLCκαι η νέα M-Class σε GLE. Η επερχόμενη έκδοση κουπέ της ML θα φέρει την ονομασία GLE Coupe, ενώ η υπάρχουσα GL θα αποκαλείται πλέον GLS.
Σε ότι αφορά τα 4θυρα μοντέλα της εταιρείας που παραπέμπουν σε κουπέ, μετονομάζονται σε CL συνοδευόμενα επίσης από τα γράμματα Α, B, C, E και S, κατ’ αναλογία του μεγέθους τους. Στο ίδιο μήκος κύματος, η νέα SLK μετονομάζεται σε SLC, καθώς από το 2016 τα αρχικά SL θα παραπέμπουν σε κάθε 2θεσιο roadster της εταιρείας.
Αλλαγές αναμένονται και στα διακριτικά που θα κοσμούν το πίσω μέρος των επερχόμενων Mercedes και σχετίζονται με τους κινητήρες που θα φιλοξενούνται κάτω από το καπό. Έτσι, τα μοντέλα με κινητήρα ντίζελ θα συνοδεύονται από το γράμμα d αντικαθιστώντας τα ονόματα BlueTECH και CDI, οι εκδόσεις που καταναλώνουν φυσικό αέριο με το γράμμα c, οι ηλεκτρικές με το γράμμα e (αντί για Plug-in Hybrid BlueTECH), οι υβριδικές με το γράμμα h (αντί για BlueTECH Hybrid), ενώ εκείνες με ενεργειακές κυψέλες με το γράμμα f (αντί για F-Cell). Τέλος, όσον αφορά τις «ειδικές» εκδόσεις AMG, στο εξής θα αποκαλούνται Mercedes-AMG.
4troxoi.gr -
παιδια απέκτησα μια c180 08 μοντέλο. Το αυτοκίνητο είναι πραγματικά ένα όνειρο στην οδήγηση του, η αίσθηση μετά από Opel, Suzuki k cherokee είναι εντελώς διαφορετική, ενώ έχω εκπλαγεί θετικά και με την κατανάλωση του. Αυτό που δεν με ενθουσίασε είναι τα φώτα της (στην μεσαία σκάλα) ενώ ψάχνομαι να βάλω και έναν πλοηγό που να έχει και dvd Player ίσως και τιβι). Για τα ξένον τι έχετε να προτείνετε να τα βάλω ή να ψαχτώ με καμιά πιο καλή συμβατική λάμπα. Κι αν βάλω ξένον υπάρχει κάποια πρόταση που να είναι ικανοποιητική και να παρέχει ποιοτικό φωτισμό; (δεν θέλω να βάλω κάτι μάπα που τυφλώνει τον άλλο και ΄δεν βγαίνει δέσμη φωτός. Όσο για τον πλοηγό έχω ακούσει για τον dynavin άλλα ουσιαστικά δεν έχω άποψη. Θέλω να έίναι συμβατό βασικά με την οθόνη του αυτοκινητου (w204) Τ λέτε;
-
οθόνη dynavin έχω βάλει εδώ και 2-3 χρόνια, έχει πάνω ράδιο, dvd, τηλεόραση, gps, bluetooth, έβαλα και κάμερα οπισθοπορείας και δεν μου έχει βγάλει το παραμικρό...Αν θέλεις σε pm μπορώ να σου πω και από ποιον την πήρα και έχω τις καλύτερες εντυπώσεις...
-
Tελευταια ενιωθα το αυτοκινητο να μην τραβει το ιδιο,συνδεσα τo ανταπτορακι obd και μεσω torque ειδα οτι εχω μεγιστη πιεση 0.1 bar κατω απο οσο πρεπει.Να ναι κανα σωληνακι φθαρμενο,καμια συνδεση στο Intercooler;δεν υπαρχει καποιο κομπιασμα η οποιοδηποτε προβλημα στην λειτουργια απλα δεν σηκωνει την πιεση που πρεπει.
-
[*]παιδια απέκτησα μια c180 08 μοντέλο. Το αυτοκίνητο είναι πραγματικά ένα όνειρο στην οδήγηση του, η αίσθηση μετά από Opel, Suzuki k cherokee είναι εντελώς διαφορετική, ενώ έχω εκπλαγεί θετικά και με την κατανάλωση του. Αυτό που δεν με ενθουσίασε είναι τα φώτα της (στην μεσαία σκάλα) ενώ ψάχνομαι να βάλω και έναν πλοηγό που να έχει και dvd Player ίσως και τιβι). Για τα ξένον τι έχετε να προτείνετε να τα βάλω ή να ψαχτώ με καμιά πιο καλή συμβατική λάμπα. Κι αν βάλω ξένον υπάρχει κάποια πρόταση που να είναι ικανοποιητική και να παρέχει ποιοτικό φωτισμό; (δεν θέλω να βάλω κάτι μάπα που τυφλώνει τον άλλο και ΄δεν βγαίνει δέσμη φωτός. Όσο για τον πλοηγό έχω ακούσει για τον dynavin άλλα ουσιαστικά δεν έχω άποψη. Θέλω να έίναι συμβατό βασικά με την οθόνη του αυτοκινητου (w204) Τ λέτε;
Τι κατανάλωση έχεις?
-
φιλε εμπερορ καταρχήν σε ευχαριστω για την σπσντηση. πριν σε ρωτησω που και ποσο την εβαλες θα ηθελα να μου πεις αν εχουμε το ιδιο αμαξι ή αν την εβαλες σε άλλο μοντελο. Το ρωτω για λογους συμβατότητας...το αν εισαι ευχαριστημένος το καταλαβα
οσο για τον φιλο που ρωτησε για καταναλωση εθνικη και με ταχύτητες 120-130 6.8- 7.2, πηλιο 8.0 και μεσα στην πολη 8.4-9.0
τα ιδια και περισσοτερα εκαιγα με αστρα gtc kai perisssotera me Suzuki sx4 gia cherokee δεν το συζητω -
οι dynavin είναι για όλα τα αμάξια απ' όσο ξέρω
νομίζω ότι είχε πάει γύρω στα 400 ευρώ -
Mercedes CLA shooting brake
http://www.autobild.gr/index.php?cat_id=548&page_id=7234
Youtube Video -
the emperor φιλε πολύ οικονομικά σου βγήκε εγώ κοίταξα σε Car.gr και skroutz και οι τιμές δεν εχουν καμία σχέση. Τώρα όσον αφορά την συμβατοτητα στην ΜΒ παίζει ΄ρόλο γιατί εμένα η οθόνη έχει συγκεκριμένες διαστάσεις που είναι διαφορετικές από το facelift αλλά και από το προηγούμενο μοντέλο W203. Αθήνα το πέρασες;
-
Ο χρήστης tenten7 έγραψε:
the emperor φιλε πολύ οικονομικά σου βγήκε εγώ κοίταξα σε Car.gr και skroutz και οι τιμές δεν εχουν καμία σχέση. Τώρα όσον αφορά την συμβατοτητα στην ΜΒ παίζει ΄ρόλο γιατί εμένα η οθόνη έχει συγκεκριμένες διαστάσεις που είναι διαφορετικές από το facelift αλλά και από το προηγούμενο μοντέλο W203. Αθήνα το πέρασες;Το παρήγγειλα από Θεσσαλονίκη και το πέρασα μόνος μου στα Ιωάννινα, όπου μένω. Καθόλου δύσκολη η σύνδεση!
Δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει οι τιμές...πάνε και 2-3 χρόνια. Είχα κι άλλο πιο φτηνό πιο πριν και χάλασε στο χρόνο.
Αυτό βγήκε λίρα εκατό, όπως μου είχε υποσχεθεί και ο μαγαζάτορας (πολύ ωραίος τύπος, με βοήθησε από τηλεφώνου σε κάθε απορία που είχα, εξυπηρετικότατος...) -
Mercedes CLA Shooting Brake
Αναμονή τέλος, καθώς η γερμανική εταιρεία παρουσίασε και επίσημα σήμερα την πολυαναμενόμενη έκδοση Shooting Brake της νέας CLA.
Όπως αναμενόταν, η νέα γερμανική αυτή πρόταση φέρει αρκετές σχεδιαστικές επιρροές από την αντίστοιχη έκδοση Shooting Brake της μεγαλύτερης CLS. Έτσι, μετά την 4θυρη CLA, που αισθητικά παραπέμπει σε κουπέ μοντέλο, σειρά έχει μια εξίσου δυναμική πρόταση στην ανερχόμενη αυτή κατηγορία οχημάτων, με μικρή έμφαση όμως στην πρακτικότητα. Κακά τα ψέματα. Και στη νέα CLA Shooting Brake, το στιλ υπερισχύει των μεταφορικών δυνατοτήτων, μιας και το τύπου estate αμάξωμα, αν μη τι άλλο, εντυπωσιάζει περισσότερο με το αθλητικό παρουσιαστικό του παρά με την χωρητικότητα των 495 λίτρων του χώρου φόρτωσης που ναι μεν είναι βελτιωμένη σε σχέση με εκείνη της 4θυρης έκδοσης, ωστόσο δε κατά μόλις 25 λίτρα. Το μήκος του μοντέλου ανέρχεται στα 4,63 μ. και το πλάτος του σχεδόν στα 1,8 μ., ενώ φυσικά η «βάση» που υιοθετείται δεν είναι άλλη από τη νέα προσθιοκίνητη πλατφόρμα των νέων Α Class/CLA/GLA.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει, ως είθισται, η γκάμα των διαθέσιμων μηχανικών συνόλων του μοντέλου, που από το λανάρισμα ήδη αποτελείται από 4 κινητήρες βενζίνης και 2 ντίζελ. Ξεκινώντας από τους τελευταίους, στη βάση της πυραμίδας συναντάμε την CLA 200 CDI, η οποία φιλοξενεί έναν 4κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 2,1 λίτρων με ισχύ 136 ίππων, ενώ η CLA 220 CDI, το ίδιο μηχανικό σύνολο, με ισχύ 177 ίππων και 50 επιπλέον Nm ροπής (350 συνιλικά). Σε ότι αφορά τους κινητήρες βενζίνης, η CLA 180 «φορά» των υπερτροφοδοτούμενο 1.600άρη της εταιρείας με απόδοση 122 ίππους, η CLA 200, το ίδιο σύνολο με ισχύ που φτάνει τους 156 ίππους, ενώ η CLA 250 έναν 2λιτρο κινητήρα turbo με απόδοση 211 ίππων. Στην κορυφή συναντάμε την CLA 45 AMG, η οποία δανείζεται το εντυπωσιακό 2λιτρο κινητήρα της θυγατρικής εταιρείας, ο οποίος αποδίδει 360 ίππους και 450 Nm ροπής και συνδυάζεται με το γνωστό DCT Speedshift 7ταχυτο κιβώτιο της εταιρείας. Φυσικά, η συγκεκριμένη έκδοση είναι 4κίνητη, όπως μπορεί να συμβεί προαιρετικά και με την CLA 250.
http://www.4troxoi.gr -
το έχουμε ξαναπεί...η ομορφιά είναι κάτι υποκειμενικό...αλλά το πίσω μέρος δεν μου αρέσει καθόλου...
-
Εμένα με χαλάει η οθόνη. Μοιάζει ξεκάρφωτη πάνω στο dashboard
-
Σαν aftermarket μοιάζει. Τουλάχιστον βγαίνει όταν δεν την θέλεις;
-
Όχι δεν αφαιρείτε.
MERCEDES-BENZ FORUM