-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Την Κυριακή είδα μια Α45 ΑMG σε μαύρο χρωματάκι στην Αττική Οδό.
Εξαιρετική η βόμβα τσέπης -
Μα δε μιλαω για βαρια μηχανολογια.
Ειμαι σε θεση να ξερω οτι οι σφονδυλοι ας πουμε τη τελευταια 10 ετια εχουν αλλαξει βελτιωθει παρα πολυ.
Υπαρχουν επισης υδραυλικες βασεις μηχανης ,ενω και η ιδια η λειτουργια του κινητηρα ελεγχεται ακριβεστερα λογω των ηλεκτρονικων.
Δε νομιζω οτι η ποιτητα λειτουργιας ενος 4κυλινδρου 40ετιας μπορει να συγκριθει με ενα σημερινο.Η αποσταση απο τους εξακυλινδρους εχει μειωθει παρα πολυ.
Tα παραδειγματα που αναφερεις στην 124 ειχαν τον ιδιο κυβισμο? -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
@georgetz:Ολα σχετικά ειναι... Εγω νομίζω ας πούμε οτι ο δικός μου τριλιτρος εχει έλλειψη ροπης ίδιαιτερα χαμηλά.Τη 520 δε θέλω κάν να τη φαντάζομαι...Το Audi που έχεις σου προσφέρει απλόχερα ροπή απο τις χαμηλές, είναι εθιστική κατάσταση, δε λέω.
Τα χαρίσματα βέβαια της 5άρας E60 ήταν στην εθιστική οδική συμπεριφορά.
Αν πήρες βέβαια 3λιτρη βενζινοκίνητη 5άρα για συμβατική μετακίνηση, ίσως και να μην ήταν η πιο σωστή επιλογή.
-
Μα δε μιλαω για βαρια μηχανολογια.
Ειμαι σε θεση να ξερω οτι οι σφονδυλοι ας πουμε τη τελευταια 10 ετια εχουν αλλαξει βελτιωθει παρα πολυ.
Υπαρχουν επισης υδραυλικες βασεις μηχανης ,ενω και η ιδια η λειτουργια του κινητηρα ελεγχεται ακριβεστερα λογω των ηλεκτρονικων.
Δε νομιζω οτι η ποιτητα λειτουργιας ενος 4κυλινδρου 40ετιας μπορει να συγκριθει με ενα σημερινο.Η αποσταση απο τους εξακυλινδρους εχει μειωθει παρα πολυ.
Tα παραδειγματα που αναφερεις στην 124 ειχαν τον ιδιο κυβισμο?Όχι αλλά παραπλήσια ισχύ (πουθενά αλλού στον πολιτισμένο κόσμο δεν έχει και πολλή σημασία).
Υδραυλικές αντικραδασμικές βάσεις (πέρα από τις λαστιχένιες) έχουν τα ΜΒ εδω και πολλά χρόνια (το δικό μου έχει και είναι 38 ετών).
Αλλά ακόμα και αν το δεχτώ αυτό που λες,αντίστιχα με τους 4κύλινδρους δεν έχουν βελτιωθεί όμως και οι 6κύλινδροι; Δε βλέπω το λόγο γιατί να έμεναν πίσω;
(αν και καθαρά μηχανολογικά οι διαφορές είναι ελάχιστες ΙΜΗΟ... το ζήτημα είναι στα νέα υλικά, στην καλύτερη ψύξη, στην τροφοδοσία, τις χαμηλότερες απώλειες και ασφαλώς στο κόστος!) -
Συνεχιζουμε να διαφωνουμε αλλα ΟΚ ,δεν ειναι κακο!
Απλα θελω να μου απαντησεις μια ερωτηση:
Η αποψη σου ειναι δηλαδη οτι ολα αυτα τα χρονια/δεκαετίες δε θα επρεπε να υπαρχει κανενα τετρακυλινδρο στη γκαμα της Ε? -
Συνεχιζουμε να διαφωνουμε αλλα ΟΚ ,δεν ειναι κακο!
Απλα θελω να μου απαντησεις μια ερωτηση:
Η αποψη σου ειναι δηλαδη οτι ολα αυτα τα χρονια/δεκαετίες δε θα επρεπε να υπαρχει κανενα τετρακυλινδρο στη γκαμα της Ε?Όχι, μια χαρά ήταν τόσα χρόνια τα τετρακύλινδρα 'βασικά¨μοντέλα.
Η άποψή μου απλώς είναι ότι τα καινούργια Ε (από τη 210 και μετά) έχουν αλλάξει φιλοσοφία, εχουν ανεβεί, ουσιαστικά, κατηγορία από πλευράς πολυτέλειας και δεν τους ταιριάζουν πλέον τα μικρά τετρακύλινδρα μοτέρ. Κατά τη γνώμη μου δε, η πατέντα με το 1 μοτερ το βάζω σε όλα, έχει σίγουρα μεγάλα οφέλη από πλευράς κόστους για το μαγαζι...Προφανώς, με το μάρκετινγ που κάνει η ΜΒ πείθει τον κόσμο (για downsizing σε πολυτελή αυτοκίνητα αλλά το πρεστιζ πρεστιζ και άλλα όμορφα) και βγάζει χρήμα από αυτή την ενέργεια για αυτό και τη συνεχίζει (και μάλιστα τα πετσοκόβει ακόμα περισσότερο). Αυτό δε σημαίνει, όμως ότι και ο καθένας από εμάς πρέπει να κρίνει τις όποιες ενέργειες κάνει μια εταιρεία με βάση την κερδοφορία της (δεν τρώμε από εκεί άλλωστε) αλλά με βάση την προσωπική του άποψη για τα πράγματα (που αν είναι και συνδυαζόμενη με εμπειρία ακόμα καλύτερα).
Αυτά!
-
Δε νομιζω οτι ειναι τοσο μεγαλη η αλλαγη απο αποψη πολυτελειας.Στο τελος και οι βασικοι ανταγωνιστες στο ιδιο επιπεδο κινουνται.
@georgetz: Δε μιλησα πουθενα για οδικη συμπεριφορα.Κατα τη γνώμη μου η 520i δε μπορει να αναδειξει το σασι της Ε60.
Παντως η 525i μια χαρα ανετη και με μαλακη αναρτηση ειναι και για 'συμβατικη μετακινηση'.Να μου ελεγες για Μ5 να πω ενταξει.
Η δικια μας μαλιστα με τη βασικη αναρτηση και τις 16αρες απο ενα σημειο και μετα δειχνει καποιες αδυναμιες, προσωπικα θα ηθελα τη sport αναρτηση. -
Ίσως να μην το εξήγησα σωστά.
-> Για την 5άρα που έχεις, εννοώ οτι μπορεί να μην είναι και η βέλτιστη επιλογή,
όχι λόγω οδηγικής συμπεριφοράς προφανώς αλλά καθόσον απο τα λεγόμενα σου
συμπεραίνω οτι σε ενδιαφέρει να έχει ροπή στις χαμηλές , τουτέστιν και λόγω της φιλοσοφίας
κινητήρων της BMW -στην E60- να πήγαινες σε diesel ή ακόμα περισσότερα κυβικά ή κάποιο
Α6.-> Θα έλεγα να οδηγήσεις , αν έχεις την ευκαιρία , μια 520i με χειροκίνητο.
Για την νορμάλ ανάρτηση που έχει το αμάξι, όπως και τις 16άρες , είναι ικανοποιητικά
για να δεις τη συμπεριφορά του default αυτοκινήτου.-> Αν έστηνα κι εγώ την 5άρα E60, σπορ ανάρτηση θα έβαζα, λίγο πιο μαλακό λάστιχο στο κέντρο
αλλά με σκληρά πλαινά (έχει απίστευτη συνήθεια να ακολουθεί διαμήκεις αυλακώσεις στο δρόμο)
και οπωσδήποτε 17άρες, τα 'μπαλόνια' που έχει για λάστιχα χωράν βελτίωση.
Όλα αυτά στην Ελβετία. -
Ντιτζέτ, κάτσε μη δεις και τρικύλινδρο Ε στο άμεσο μέλλον και σούρθει τίποτα ξαφνικό . Και να το πάρουμε και αλλιώς το πράμα. Η εξέλιξη της τεχνολογίας είναι τέτοια, που πλέον μπορούμε να έχουμε π.χ. 180 αλόγατα από 1.400 κυβικά, ή 210 από 1.600, όλα ευρώ5 κομπλάιαντ. ΓΙΑΤΙ να μην μπούνε σε ένα σκάφος 1500-1600 κιλών κάποια εξ αυτών? Ιδιαίτερα άμα υβριδοποιηθούν με έναν επαρκή συνδυασμό ηλεκτροκινητήρα-συσσωρευτών, αίρονται και οι τελευταίοι δισταγμοί.
Αυτά τεχνικώς, γιατί εμπορικώς τα είπαμε (και εσύ). Η διεύρυνση της γκάμας, για άλλη μία φορά αντίθετα της προσδοκώμενης από έναν παραδοσιακό αγοραστή, δηλαδή και πάλι προς τα κάτω, είναι μονόδρομος άμα η φίρμα θέλει πωλήσεις σε φρέσκο αίμα, και φυσικά να ξεφύγει έστω για λίγο από το πρέσσιγκ του ανταγωνισμού που για διάφορους λόγους μένει αγκυλωμένος με μικρότερη γκάμα. Ταύτα για σήμερα. -
Η αλήθεια παραμένει πως το 'δούλεμα' και η 'μεταξένια' λειτουργία ενός πολυκύλινδρου είναι απλησιάστα. Από εκεί και πέρα μας συμφέρει το downsizing στην χώρα που ζούμε.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ντιτζέτ, κάτσε μη δεις και τρικύλινδρο Ε στο άμεσο μέλλον και σούρθει τίποτα ξαφνικό . Και να το πάρουμε και αλλιώς το πράμα. Η εξέλιξη της τεχνολογίας είναι τέτοια, που πλέον μπορούμε να έχουμε π.χ. 180 αλόγατα από 1.400 κυβικά, ή 210 από 1.600, όλα ευρώ5 κομπλάιαντ. ΓΙΑΤΙ να μην μπούνε σε ένα σκάφος 1500-1600 κιλών κάποια εξ αυτών? Ιδιαίτερα άμα υβριδοποιηθούν με έναν επαρκή συνδυασμό ηλεκτροκινητήρα-συσσωρευτών?και αν σου κάνει και μια ένεση κατά την είσοδο, ούτε θα ακούς ούτε θα νιώθεις τίποτα, ε; Γιατί όχι!
Άλλωστε, το τσεκ που περίμενα για τη διαφήμιση δε μου ήρθε, οπότε το πήρα απόφαση... Να πάνε να πνιγούνε, δε με νοιάζει και ατμομηχανή με διάφραγμακαι μουρουνέλαιο να βάλουν στην 600ρα που είναι και efficient...Αυτά τεχνικώς, γιατί εμπορικώς τα είπαμε (και εσύ). Η διεύρυνση της γκάμας, για άλλη μία φορά αντίθετα της προσδοκώμενης από έναν παραδοσιακό αγοραστή, δηλαδή και πάλι προς τα κάτω, είναι μονόδρομος άμα η φίρμα θέλει πωλήσεις σε φρέσκο αίμα, και φυσικά να ξεφύγει έστω για λίγο από το πρέσσιγκ του ανταγωνισμού που για διάφορους λόγους μένει αγκυλωμένος με μικρότερη γκάμα. Ταύτα για σήμερα.
Το καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λες. Βγάζουν φράγκα, μεγαλώνουν το κοινό τους και γίνονται ακόμα πιο δυνατοί και πλούσιοι. Μπράβο τους, αλλά δε μου αρέσει που αυτό το κάνουν εξαργυρώνοντας το όνομα που έχτισαν στο παρελθόν με διαφορετική φιλοσοφία (μου θυμίζει την άουντι που θυμήθηκε τo '09 ότι έχει 100 χρόνια ιστορία ).
Δεν είμαι παραδοσιακός αγοραστής της μάρκας (με τι λεφτά; ) απλώς φίλος της ιστορίας της (μέχρι πριν από καμιά 20ριά χρόνια).
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Η αλήθεια παραμένει πως το 'δούλεμα' και η 'μεταξένια' λειτουργία ενός πολυκύλινδρου είναι απλησιάστα...Καρέκτ!
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
ΓΙΑΤΙ να μην μπούνε σε ένα σκάφος 1500-1600 κιλών κάποια εξ αυτών? Ιδιαίτερα άμα υβριδοποιηθούν με έναν επαρκή συνδυασμό ηλεκτροκινητήρα-συσσωρευτών, αίρονται και οι τελευταίοι δισταγμοί.Αν μείνουν στους ίδιους υποκατασκευαστές που έχουν ακόμα και τώρα στα ηλεκτρονικά και στα περιφερειακά....... ναι, θα έχουν αρθεί και οι τελευταίοι δισταγμοί, ως προς το ποια θα είναι τα πιο ακριβά πυροτεχνήματα ever
H ξεφτίλα με τη 211, με κάτι Temic και κάτι Delphi, συνεχίστηκε και στη 211 F/L και στη 212 με Garett Made in Romania παρακαλώ, όπως και με μονές καδένες εκκεντροφόρων και τρομερά μπεκ που αλλάζονταν κάθε 3 αλλαγές λαδιών .
Στηρίζω κάργα Δγετ στα όσα λέει για την 124 και τις σημερινές Ε .
Άξια διάδοχος της 123 και όσο για την 200 αυτής της σειράς, το 80% των αγοραστών στην Ελλάδα την πήραν για να την έχουν πάααααρα πολλά χρόνια.
Ούτε για γκάζια, ούτε για παντιλίκια τους ενδιέφερε να την αγοράσουν, παρά μόνο για μακροημέρευση.
Ανοίχτε -αν σας τύχει- καπώ από σωστά συντηρημένη 124 20ετίας και συγκρίνετε το χώρο σε σχέση με 211 7ετίας.
Η μέρα με τη νύχτα.Η λαδίλα στη 211 από τις διαρροές είναι παντού, σε αντίθεση με την 124 που είναι ελάχιστη και σε σημεία που μετά από είκοσι χρόνια είναι και λογικό να χάνει λίγο λάδι.
Ψάξτε και τους υποκατασκευαστές.
Θα σας λυθούν όλες οι απορίες.Τέλος, να σας θυμίσω κάτι που έγραψε ο Διγέτιος για την ποιότητα κύλισης που έχει η 115 του (αν δεν κάνω λάθος), σε σχέση με κάτι premium ψυγεία σημερινά.
Ψάξτε να κάνετε βόλτα με μια τέτοια και θα καταλάβετε γιατί λέει και λέω, πως καλές οι προδιαγραφές στο χαρτί και στην τεχνολογία, αλλά αν έχεις αλλάξει τελείως τον τρόπο που κατασκεύαζες αυτοκίνητα και που αυτός ο τρόπος σε καταξίωσε, αντίο τεχνολογική πρόοδος και αντίο downsizing και αντίο γενικώς. -
Διαρροές παντού και λαδίλα?
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
που έχει η 115 του (αν δεν κάνω λάθος), σε σχέση με κάτι premium ψυγεία σημερινά.
Ψάξτε να κάνετε βόλτα με μια τέτοια και θα καταλάβετε γιατί λέει και λέω, πως καλές οι προδιαγραφές στο χαρτί και στην τεχνολογία, αλλά αν έχεις αλλάξει τελείως τον τρόπο που κατασκεύαζες αυτοκίνητα και που αυτός ο τρόπος σε καταξίωσε, αντίο τεχνολογική πρόοδος και αντίο downsizing καιΣύντροφε beams, αυτά που λες είναι ψιλα γράμματα για τον κόσμο...τι διαφορά έχει τώρα το κινέζικο ρελέ από το γερμανικό hella (το ένα κάνει 1 ευρώ και το άλλο 50) ή η φύσα deutsch (μάρκα είναι) από την αντίστοιχη τούρκικη κ.α. Ίδιο lifecycle δεν έχουν και τα δύο; Μέσα στην εγγύηση να μη χαλάσει και τι σε νοιάζει τώρα...
Το 115 έφυγε εδώ και 6-7 χρόνια από την παρέα (βασικά όλη η παρέα τις έδωσε, 4 διαφορετικές είχαμε ). H ποιότητα κύλισης που είχε το συγκεκριμένο 115 που πιθανώς θυμάσαι (κόκκινο σκούρο), με τα μαλακά ελατήρια, τα 80ρια λάστιχα 14' και το αυτόματο σανζμάν (με MBtex πλαστικά καθίσματα και χωρίς ξύλα και ηλεκτρικά κολοκύθια) με έκανε να τρελαθώ όταν μπήκα σε ένα Χ5 80 χιλιάδων από τη φτήνια που έβγαζε στην αίσθηση σε σχέση με τη γιαγιά (μιλάμε για αμάξι των 5-6 χιλιάδων ευρώ). Δε λέω υπερβολές, αρκεί να σας αναφέρω την περίπτωση ενός φίλου που άκουσε ( ) τον σπινθήρα από τον σπασμένο αναπτήρα στο δικό του εν κινήσει! Τόσο καλοφτιαγμένο και χωρίς τριγμούς ήταν και σκέψου ότι ήταν ήδη αυτοκίνητο 40 ετών!!
Αναγνωρίζω ότι τα 15l/100km δεν είναι ανεκτά πλέον, ακόμα και για ένα πολυτελές αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας, όπως και οι επιδόσεις της (υπομονή και πάνω από τα 130 φασαρία) και η ασφάλειά της αλλά αυτό το αυτοκίνητο παίζει να ήταν ό,τι πιο ποιοτικό έχω πιάσει στα χέρια μου (σίγουρα όχι πολυτελές όπως μια RR αλλά ό,τι είχε επάνω ήταν φτιαγμένο για μια ζωή - θυμήσου μόνο το μηχανικό θερμόμετρο με το capillary ).
Μόνο τα ρολόγια τους κολλούσαν αν τις άφηνες καιρό χωρίς μπαταρία (Kienzle) και η τρόμπα του συμπλέκτη (Bosch).
αντίο γενικώς.
Στην ΜΒ από εμένα σίγουρα! Δε μου λέει τίποτα εκτός από κάποια πολύ μεγάλα...Αν δώσει ο Θεός και κάποια στιγμή μαζέψω κανένα φράγκο και συμμαζέψω τη γιαγιούλα μου, όπως θα ήθελα, θα κλείσω και το κεφάλαιο αυτοκίνητο 'καρδιάς' για πολλά χρόνια, ελπίζω.
-
Παιδιά ,τη πάτε αλλού τη συζήτηση τώρα.Έχω γράψει πολλές φορές για την έκπτωση στη ποιότητα της MB τα τελευταία ,αρκετά χρόνια.Έχω και προσωπική εμπειρία από τη τραγική αξιοπιστία της από εξακύλινδρο μοντέλο μάλιστα
Για να μη μιλήσω τώρα για ML πρώτης γενιάς .
Άλλο αυτό και άλλο το downsizing. -
Ξανα γραφω συμβουλη Ελληνα μηχανικου που ζει στη Ντοχα τα τελευταια 25 χρονια οντας εξουσιοδωτημενος εδω, και εχοντας πελατες με ανεση οικονομικη να εχουν ο,τι θελουν... οταν του ζητησα συμβουλη για να παρω μετχ μερσεντες εδω μιας και η καταναλωση δεν εχει σημασια... μου ειπε να αποφυγω τα μετα του 2002-3 μοντελλα... ειχα στο ματι μια CL 55 αλλα δεν εκατσε και μαλλον καλυτερα... τα ιδια μου ειπε και νγια μπεμπες... μοναδες ηλεκτρονικες κιβωτιων κ.λ.π. πολυ ζημιαρικες.. και ακριβα ανταλλακτικα...
-
Συμφωνω και για τις BMW.Απο προσωπικη εμπειρια
-
Όσο τα αυτοκίνητα γίνονται πιο πολύπλοκα, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες να χαλάσει κάτι. Το πιο αξιόπιστο τροχήλατο όχημα είναι το ξύλινο κάρο. Κανείς όμως δεν θέλει να κυκλοφορεί με κάρα σήμερα.
-
Σωστό ως ένα σημείο αυτό,αλλά όταν υπάρχει ας πούμε η Lexus το άλλοθι των υπολοίπων γίνετε λίγο σαθρό.
Παρόλα αυτά και τις τρείς φορές που ουσιαστικά μείναμε με τη 5αρα το πρόβλημα δεν ήταν σε κάτι εξεζητημένο .Τις 2 φορές ήταν οι πολλαπλασιαστές και την άλλη η αντλία βενζίνης.
Με την SLK 350 ουσιαστικά ποτέ δε βρήκαμε τι έπαιζε.Για το κιβώτιο βρέθηκε ότι έφταιγε μία βαλβίδα.
Οπότε το αμάξι πουλήθηκε σύντομα.
MERCEDES-BENZ FORUM