-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Η 520i E39 μπορεί να είχε 0-100 σε 10 αλλά η Ε180 που έχει 0-100 κάτω από 10' είναι πιο αργή επειδή είναι 1600.Εγω γιατι πιστευω οτι με αυτην τη ροπη και 7αρι θα ειναι και πολυ σβελτο;Υπολογιζω να πηγαινει σαν golf με τα 140 ατια.
-
Εσύ είσαι γατόνι απ'ότι φαίνεται
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Εσύ είσαι γατόνι απ'ότι φαίνεταιΚαι δεν αναφερομαι μονο στο 0-100 μιας και απο τα 100 και πανω το μερσεντικο θα ειναι γρηγορο.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
@D-jet: Καλως ή κακως οι βασικοι κινητηρες ακομα και σε αυτη τη κατηγορια ειναι εδω και καιρο τετρακυλινδροι.Οπως και στην Ε200 .Εκει δε ταιριαζει ο τετρακυλινδρος? Εδω η BMW εβγαζε την Ε60 520i 4c...
Επισης ολοι οι ανταγωνιστες τετρακυλινδρους εχουν εδω και πολυ καιρο.Και η 5αρα και το Α6.
Σιγα σιγα πρεπει να ξεφευγουμε απο το θεμα των κυβικων.Ειτε το θελουμε ειτε οχι ζουμε στην εποχη των turbo.
Δεν ειπαμε οτι θα βαζει φωτια στο δρομο αλλα θα πηγαινει αξιοπρεπως.
Και μια σημειωση: Η παλια μας 520i Ε39 6c με τα 150 αλογα ειχε 0-100 σε 10.0 sec η χειροκινητη.Και θυμαστε τι κριτικες αποσπουσε απο τον ειδικο τυπο...Kostis20 & IKE
Δεν ξέρω αν προσέξατε τι έγραψα στο πρώτο μου μήνυμα αλλά δεν υποστηρίζω ότι το πρόβλημά της θα είναι οι αναιμικές τις επιδόσεις για την κατηγορία της (που με τα σημερινά δεδομένα είναι) γιατί σπανίως το κοινό της θα της πιεί το αίμα στα στροφιλίκια.
Η παλιά σας Ε39 είχε έναν υπέροχο 6 κύλινδρο (έστω και το μικρότερο της σειράς) που ταίριαζε σαφέστατα καλύτερα από οποιοδήποτε δυνατότερο 4κύλινδρο σε μια λιμουζίνα αυτής της κατηγορίας.
Δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν να θεωρείτε πολυτέλεια τα δέρματα με τις απομιμήσεις ξύλου και τα διζωνικά και όχι ένα τόσο σημαντικό κομμάτι, όπως ο κινητήρας.
Φυσικά και ζούμε στην εποχή των τούρμπο, φυσικά και το downsizing για λόγους οικολογικούς θα το φάμε στη μάπα αλλά αυτό δεν έχει να κάνει ούτε τη διάταξη που θα επιλέξουν ούτε, ασφαλώς, με τα δυναμικά χαρακτηριστικά της. Ο λόγος της επιλογής προφανώς είναι ένας και δεν μπορεί παρά να είναι το κόστος κατασκευής-πράγμα οξύμωρο για μια εξ'ορισμού πολυτελή λιμουζίνα, όπως η Ε.Παραδοσιακά στην ΜΒ οι πιο αξιόπιστοι κινητήρες θεωρούνταν οι 4κύλινδροι και πράγματι αυτό έχει αποδειχτεί στην πράξη (στις παλιότερες σειρές από Μ136 μέχρι Μ111). Στην πράξη έχει αποδειχτεί όμως επίσης ότι η οικογένεια των Μ271 (1.6-1. δεν ήταν και το πιο αξιόπιστο design της ΜΒ ενώ ακόμα και αν τα έλυσαν σιγά σιγά τα προβλήματα δεν παύει να μην είναι και το πιο πολιτισμένο μοτέρ που υπάρχει (το ίδιο μοτέρ μπαίνει από τη 204 μέχρι το σπρίντερ)... μπαίνει δε στο πιο entry level της σειράς, όταν η υπόλοιπη γκαμα για τον ¨πολιτισμένο¨ κόσμο έχει ένα κάρο 6κύλινδρα και 8κύλινδρα και αυτό, κατά τη γνώμη μου, τα λέει όλα. Δυστυχώς ή ευτυχώς πολυτελές αμάξι με μεγάλο κινητήρα (ό,τι τεχνολογία και να έχει αυτός) πάνε πακέτο και ΙΜΗΟ αυτά τα ΜΒ, ακόμα και οι μεσαίες σειρές, που βγαίνουν με τα μικρά πασπαρτού μοτέρ της εταιρίας δεν είναι παρά ένας βαρβάτος συμβιβασμός.
Αυτό που λέω, με δυο λόγια, είναι ότι θεωρώ περίεργο κάποιος που αναζητά την πολυτέλεια να θεωρεί κορυφαία επιλογή το Ε180 (που θα το επιλέξει για φορολογικούς λόγους ενώ έχει να σκάσει 45 χιλιάρικα για ΙΧ; ) και όχι κάποιο πιο κοινό φτηνότερο μοντέλο του ανταγωνισμού ή κάποιο καλύτερο γιαπωνέζικο γαλλικό γερμανικό με καλύτερα χαρακτηρηστικά.
Που διαφωνείτε ακριβώς;
dstou: το 124 με το 16V μοτέρ έβγαινε μόνο με 5άρι μάνιουαλ ή αυτόματο 4άρι (722 4G-Tronic που είναι 100% ΜΒ). Retrofit παίρνει κατευθείαν το 5άρι του 202. Και βέβαια, το αγόραζες τότε επειδή ήταν αξιόπιστο και όχι πολυτελές (βινύλιο -πλαστικό ταμπλώ κλπ κλπ).
-
Εγώ διαφωνώ στο ότι μια Ε180 υστερεί σε πολυτέλεια επειδή έχει 4κύλινδρο κινητήρα. Φυσικά και είναι σημαντικός ο κινητήρας αλλά δυσκολεύομαι να σκεφτώ κάτι πολυτελέστερο (συνολικά και ουσιωδώς, όχι σε βλάκείες) με πιο 'ποιοτικό' κινητήρα.
Μία Ε550 είναι καλύτερη οκ αλλά δε θεωρώ μία 4κύλινδρη Ε απαράδεκτη, μπορεί να έχω πιο πληβεία κρητίρια βέβαια :vΠραγματικά έχεις κάποιο παράδειγμα?
-
Ο D Jet νομίζω ότι δεν αναφέρεται στην πολυτέλεια όσο στο pedigree.
Το pedigree δεν υπάρχει πια το πάτησε το τραίνο φίλε D-Jet.
Οπότε η Ε 180 είναι λουκούμι για τον μέσο ματσωμένο συνταξιούχο ή ακόμα καλύτερα για επιλογή εταιρικού σε υψηλότερα στελέχη. -
ΟΚ, ποιο καινούριο μοντέλο δηλαδή έχει καλύτερο 'pedigree' στα λεφτά αυτά και στην κατηγορία αυτή?
-
Ειπε κανεις οτι θα ειναι κορυφαια επιλογη η Ε180 DJet?
Προσωπικα πολυ δυσκολα θα χαρακτηριζα ετσι καποια MB.Ελαχιστα αυτοκινητα της μου αρεσουν.
Απλα νομιζω οτι δεν ειναι και τοσο φοβερο που θα μπει ενας τετρακυλινδρος στην Ε .Δεν ειναι κατι καινουριο.Συμβαινει τοσα χρονια.Η Ε -Class παραγεται τετρακυλινδρη απο την αρχη της ζωης της.Βασικο μοντελο ειναι η Ε180 ,οπως ηταν τοσες δεκαετιες η Ε200.Και σιγουρα ειναι καλυτερο αυτοκινητο απο την W124 με τα 109 ή 118 ps ή τους diesel με τα 75!
Και οι CDI εχουν τετρακυλινδρα συνολα που πουλανε στο εξωτερικο παρα πολυ χρόνια τώρα.Μη μου πεις οτι εχουν καλυτερη ποιοτητα λειτουργιας απο τους τετρακυλινδρους βενζινοκινητηρες...
Εκτος αν εχεις κολλησει με τα κυβικα λογω Στουρναρα
Επισης αυτο που γραφεις για το θεμα της οικονομιας κατασκευης δεν ειναι και απολυτα σωστο.Ενας turbo κινητηρας πλεονεκτει κυριως στη καταναλωση,και το χαμηλοτερο βαρος σε σχεση με εναν αντιστοιχης αποδοσης ατμοσφαιρικο εξακυλινδρο πχ.(Και στη καμπυλη αποδοσης αλλα οκ αυτο ειναι υποκειμενικο)
Ολοι οι ανταγωνιστες πλεον χρησιμοποιουν τετρακυλινδρους turbo.:520i,A6 2.0T.Ακομα η και η Ε250 τετρακυλινδρη ειναι!
Επειδη παντως τυχαινει να εχω και εξακυλινδρο ατμοσφαιρικο και τετρακυλινδρο turbo νομιζω οτι η διαφορα στη ποιοτητα λειτουργιας δεν ειναι και κατι φοβερο. -
Αυτό λέω και εγώ.
Κανένα.Γιατί pedigree=κυβικά=αυξημένη τιμή (+φόροι, ασφάλειες κλπ).
ΘΑ ήταν όμως μια Thema 1,75TurboBenzinaViverePericolosamente
-
το 124 με το 16V μοτέρ έβγαινε μόνο με 5άρι μάνιουαλ ή αυτόματο 4άρι
Kαι το οκταβάλβιδο 124άρι είχε 5άρι χειροκίνητο ως εξτρά, μας ρώτησαν στην αντιπροσωπεία αν το θέλουμε. Δεν πρέπει να έχει βάλει κανένας, ζητούσαν ΕΠΙΠΛΕΟΝ 600.000 δρχ. το 1989, το θράσος έχει όρια.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Εγώ διαφωνώ στο ότι μια Ε180 υστερεί σε πολυτέλεια επειδή έχει 4κύλινδρο κινητήρα. Φυσικά και είναι σημαντικός ο κινητήρας αλλά δυσκολεύομαι να σκεφτώ κάτι πολυτελέστερο (συνολικά και ουσιωδώς, όχι σε βλάκείες) με πιο 'ποιοτικό' κινητήρα.
Μία Ε550 είναι καλύτερη οκ αλλά δε θεωρώ μία 4κύλινδρη Ε απαράδεκτη, μπορεί να έχω πιο πληβεία κρητίρια βέβαια :vΠραγματικά έχεις κάποιο παράδειγμα?
Όλα τα μεγαλομεσαία γιαπωνέζικα παραπλήσιου κόστους (lexus IS250, infiniti M37, honda legend) έχουν v6, τα γαλλικά τρίλιτρα το ίδιο... αν ξεφύγεις από την κατάσταση στην τιμολόγηση εξαιτίας της φορομπηχτικής πολιτικής στην Ελλάδα, οι επιλογές ενός αυτοκινήτου αυτού το κόστους είναι πολλές και συνήθως πολυκύλινδρες.
Μπορώ να σου φέρω άλλο παράδειγμα πρακτικής μείωσης κόστους με τη C230 /203. Κάποια στιγμή (νομίζω το '05) μπήκε το εκπληκτικό M272 2.5/V6, το οποίο το έφαγε η μαρμάγκα στο 204...
Όσο για την 'ουσία' της πολυτέλειας, όπως αναφέρεις, σίγουρα είναι καλός παίκτης (ως πλαίσιο) αλλά δεν παύει να υστερεί σε σχέση με ολόκληρη τη γκάμα. Δεν ξέρω αν τα δικά σου κριτήρια είναι πληβεία αλλά σίγουρα σε πληβείους που μεγαλοπιάνονται και δε θέλει να χάσει από πελάτες απευθυνόταν η ΜΒ με την κίνησή της αυτή, οι οποίοι είτε για λόγους χώρου και πρεστίζ (Ε αντί για C) είτε για λόγους πρεστίζ και μόνο (Ε αντί για όλα τα άλλα μεγάλα) θα την επιλέξουν τελικά αφού μπορούν να την έχουν με φορολογικά αποδεκτό μοτέρ ακόμα και αν κάνουν ουσιαστικές παραχωρήσεις.
Επί της ουσίας, για τα δικά μου αναίσχυντα κριτήρια, η διαφορά σε σχέση με τον ανταγωνισμό εντοπίζεται πλέον μόνο στα μεγάλα μοντέλα (μεγάλα Ε και S) εκεί όπου πραγματικά καταλαβαίνεις διαφορά και αξίζει κάποιες θυσίες για να πεις ότι κάτι κάνεις. Στα δικά μου τα μάτια, τόσο τα Α και Β, όσο και τα 204 στις διάφορες εκδόσεις τους δεν έχουν να προσφέρουν τόσα παραπάνω, όσα θα δικαιολογούσε η διαφορά τιμή τους απέναντι στον ανταγωνισμό.
Εξαιρώ από τις μικρές την SLK που θεωρώ ότι ακόμα και με το Ι4 είναι μια χαρά για το χαρακτήρα και το μέγεθός της.
ΙΜΗΟ πάντα... -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Όλα τα μεγαλομεσαία γιαπωνέζικα παραπλήσιου κόστους (lexus IS250, infiniti M37, honda legend) έχουν v6, τα γαλλικά τρίλιτρα το ίδιο... αν ξεφύγεις από την κατάσταση στην τιμολόγηση εξαιτίας της φορομπηχτικής πολιτικής στην Ελλάδα, οι επιλογές ενός αυτοκινήτου αυτού το κόστους είναι πολλές και συνήθως πολυκύλινδρες.
Μα αυτα που γραφεις δεν ανταγωνιζονται τις βασικες εκδοσεις των ΜB ,BMW ,Audi.Και τα τριλιτρα αντιστοιχα γερμανικα μοντελα εξακυλινδρους εχουν.Ασε που και η lexus τετρακυλινδρο εβαλε στο υβριδικο Ιs και μαλιστα με CVT που δεν εχει αποσπασει και κολακευτικα σχολια για τη λειτουργια του...
Ειλικρινα δε καταλαβαινω τι θες να πεις...
Ειδικα η ΜΒ δεν εχει βγαλει ποτε διλιτρο εξακυλινδρο...Γιατι σε επιασε τωρα ο πονος? -
Eddie, όχι, καμία σχέση με το pedigree (το πάτησε το τρένο, άλλωστε, εδώ και χρόνια) αλλά επι της ουσίας πολυτέλεια και όχι κάτι που μπαίνει από πάνω. Πλαίσιο και μοτέρ είναι η ουσία, ρε παιδιά.
Ειπε κανεις οτι θα ειναι κορυφαια επιλογη η Ε180 DJet?
Προσωπικα πολυ δυσκολα θα χαρακτηριζα ετσι καποια MB.Ελαχιστα αυτοκινητα της μου αρεσουν.
Απλα νομιζω οτι δεν ειναι και τοσο φοβερο που θα μπει ενας τετρακυλινδρος στην Ε .Δεν ειναι κατι καινουριο.Συμβαινει τοσα χρονια.Η Ε -Class παραγεται τετρακυλινδρη απο την αρχη της ζωης της.Βασικο μοντελο ειναι η Ε180 ,οπως ηταν τοσες δεκαετιες η Ε200.Και σιγουρα ειναι καλυτερο αυτοκινητο απο την W124 με τα 109 ή 118 ps ή τους diesel με τα 75!
Και οι CDI εχουν τετρακυλινδρα συνολα που πουλανε στο εξωτερικο παρα πολυ χρόνια τώρα.Μη μου πεις οτι εχουν καλυτερη ποιοτητα λειτουργιας απο τους τετρακυλινδρους βενζινοκινητηρες...
Εκτος αν εχεις κολλησει με τα κυβικα λογω Στουρναρα
Επισης αυτο που γραφεις για το θεμα της οικονομιας κατασκευης δεν ειναι και απολυτα σωστο.Ενας turbo κινητηρας πλεονεκτει κυριως στη καταναλωση,και το χαμηλοτερο βαρος σε σχεση με εναν αντιστοιχης αποδοσης ατμοσφαιρικο εξακυλινδρο πχ.(Και στη καμπυλη αποδοσης αλλα οκ αυτο ειναι υποκειμενικο)
Ολοι οι ανταγωνιστες πλεον χρησιμοποιουν τετρακυλινδρους turbo.:520i,A6 2.0T.Ακομα η και η Ε250 τετρακυλινδρη ειναι!
Επειδη παντως τυχαινει να εχω και εξακυλινδρο ατμοσφαιρικο και τετρακυλινδρο turbo νομιζω οτι η διαφορα στη ποιοτητα λειτουργιας δεν ειναι και κατι φοβερο.Μα κανείς δεν είπε ότι και ο ανταγωνισμός δεν ακολουθεί την ίδια συνταγή! (ίσως για αυτό ο ΙΚΕ λέει βρες παράδειγμα αν μπορείς). Και λοιπόν; Επειδή όλοι πετσοκόβουν για να γίνουν ανταγωνιστικοί στις τιμές σημαίνει ότι δεν γίνονται εκπτώσεις στην ποιότητα;
Δεν ήταν έκπτωση στην ποιότητα η κατάργηση του Ι6 ας πούμε στα 320;Τα diesel υπάρχουν και υπήρχαν ανέκαθεν για τη διάρκεια ζωής τους και, όπως έγραψα, το δέχομαι απόλυτα, όταν ένα μεγάλο αυτοκίνητο αναλαμβάνει το ρόλο του workhorse δικαιολογείται να είναι και λίγο τραχύ (όπως και να το κανεις). Αυτό το ρόλο είχαν και τα entry level Ε στο παρελθόν μόνο που από το ρεζιλίκι με τη 211 και μετά δεν πείθουν πλέον...
Αστείο αλλά και εγώ καθημερινά οδηγώ tsi και μεγαλο(υτσικο) ΜΒ κάποια Σ/Κ (Μ110) και η διαφορά, ακόμα και αν οι επιδόσεις είναι παρόμοιες, είναι συγκλονιστική (για τα γούστα μου πάντα). Μόνο και μόνο που το ακούς και ο τρόπος που λειτουργεί αρκεί.
-
Μα τα βασικα μοντελα της Ε ηταν ΠΑΝΤΑ τετρακυλινδρα!ΔΕν πετσοκοψε τωρα κατι η MB.
-
Μα αυτα που γραφεις δεν ανταγωνιζονται τις βασικες εκδοσεις των ΜB ,BMW ,Audi.Και τα τριλιτρα αντιστοιχα γερμανικα μοντελα εξακυλινδρους εχουν.Ασε που και η lexus τετρακυλινδρο εβαλε στο υβριδικο Ιs και μαλιστα με CVT που δεν εχει αποσπασει και κολακευτικα σχολια για τη λειτουργια του...
Ειλικρινα δε καταλαβαινω τι θες να πεις...
Ειδικα η ΜΒ δεν εχει βγαλει ποτε διλιτρο εξακυλινδρο...Γιατι σε επιασε τωρα ο πονος?Μπορεί να γράφω βλακείες γιατί δεν ξέρω τα σύγχρονα καλά αλλά πόσο έχει ένα ΙS250 v6 στη Γερμανία και πόσο ένα Ε200;
-
Στην αμερική που δεν ασχολούνται με τα κυβικά, δεν έχουν δει Ε 4κύλινδρα. Ακόμη.
-
Βασικα ανηκουν σε αλλες κατηγοριες οποτε δεν υπαρχει αμεση συγκριση.Το IS ειναι ανταγωνιστης της C-Klas.
H E ανταγωνιζεται με το GS. -
Μα τα βασικα μοντελα της Ε ηταν ΠΑΝΤΑ τετρακυλινδρα!ΔΕν πετσοκοψε τωρα κατι η MB.Όχι απλά πετσόκοψε κάτι, αλλά πετσόκοψε τον ήδη πετσοκομμένο!
Αν το πας ιστορικά, η Ε ανέβηκε κατηγορία από τη στιγμή που εγκαινιάστηκε η μικρότερη σειρά με τη 201. Μεχρι τότε ήταν η mittelklasse που αγόραζε οποιοσδήποτε ήθελε ένα ασφαλές και αξιόπιστο αυτοκίνητο και είχε να τα ακουμπήσει. Δε νομίζω ότι έχουν την παραμικρή σχέση αυτά τα μοντέλα με τα σύγχρονα Ε.
Αρκεί να σκεφτείς ότι μεγαλύτερα Ε (το 'σειρά' Ε το ανακάλυψαν αρκετά αργότερα, στην αρχή απλά ονομάτιζε τα ψεκαστά) των παλιότερων εποχών δεν πήγαιναν πάνω από 2.8 λίτρα βενζίνη και φυσικά το πρώτο V8 μπήκε μόλις το 1990. -
Βασικα ανηκουν σε αλλες κατηγοριες οποτε δεν υπαρχει αμεση συγκριση.Το IS ειναι ανταγωνιστης της C-Klas.
H E ανταγωνιζεται με το GS.Ακόμα χειρότερα... (συγγνώμη αλλά δεν γνωρίζω καλά τα καινούργια μοντέλα)
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Όλα τα μεγαλομεσαία γιαπωνέζικα παραπλήσιου κόστους (lexus IS250, infiniti M37, honda legend) έχουν v6, τα γαλλικά τρίλιτρα το ίδιο...
Τα γιαπωνεζικα εχουν σχεδιαστει πρωτιστως για την Αμερικανικη αγορα, οπου εκει ακομα δεν εχει περασει τοσο εντονα η ενοια του downsizing στον καταναλωτη οπως εδω. (C-segment με ατμοσφαιρικους 2.5 lit.)
Γαλλικα δεν υπαρχουν πια στην κατηγορια.
MERCEDES-BENZ FORUM