-
Ευχόμενος κατ' αρχάς καλοτάξιδα εις αμφότερους, ας μου επιτραπεί ένα μικρό σχόλιο: ο Van Orton εξέφρασε απλώς την αγανάκτηση που νιώθουν πολλά παλιά μέλη, βλέποντας γενικότερα το φόρουμ να γεμίζει απελπιστικά είτε με ανούσιες, νηπιακού επιπέδου αντιπαραθέσεις, είτε με ένα κάρο άχρηστες -για όσους βλέπουν κάπως βαθύτερα το αντικείμενο- πληροφορίες.
Σε σοβαρά φόρα του εξωτερικού (και σε 2-3 του εσωτερικού) οι mod θα είχαν βαρεθεί να σβήνουν.
Σόρι για το OT.
-
@Pai Mei : Ευχαριστώ για την κατανόηση !! Χαίρομαι που υπάρχουν έστω και λίγοι εδω μέσα που καταλαβαίνουν τι θέλω να πω και δεν παρεξηγούν τα πάντα
@Aserf : Ναι...έχεις δίκιο...ζήλεψα την 320
-
Εχω ενα τριξιματακι στις εγκαρσιες κατω απο το τιμονι.... Γενικα κοπανιεται στη Αθηνα το τουτου...
θα παω να το δω.......
-
Ο χρήστης Nicholas Van Orton έγραψε:
@Aserf : Ναι...έχεις δίκιο...ζήλεψα την 320Το να είναι κάποιος κομπλεξιμός δεν έχει να κάνει μόνο με ζήλια
-
Καλοτάξιδα και αγρατζούνιστα εύχομαι και στους δύο...
Νταξ... η αλήθεια είναι πως και πατίνι να οδηγείς, ξέρεις πως είναι ένας κινητήρας που ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ... και αν δεν χαλασαν πάλι τα ηχεία, σίγουρα απέχει πολύ απο τα βίντεο του Νίκου (καλά και εσύ, βάλε κανένα που να κουνιέται το εργαλείο, μας έβαλες αυτό που κάνει ο-100 σε 12'... )... σα να λέμε πάρτε βίντεο απο το 316 που ξεμπαζώνει ένα πράγμα...
Απο την άλλη όμως εαν του Νίκου του φαίνεται ουρλιαχτό εμένα μου περισσεύει... σίγουρα κάποιοι ενθουσιάζονται περισσότερο με κάθε καινούριο παιχνίδι ενω άλλοι είναι πιο μετρημένοι... δεν υπάρχει σωστή και λάθος αντίδραση... -
Όλα καλά όλα όμορφα.... φουντώνουμε και λιγάκι παραπάνω μια φορά στο κάθε τόσο τα λέμε και ξεδίνουμε!!
Η απαρίθμηση αξεσουάρ χωρίς λόγο είναι κάπως βαρετή. Αλλά εγώ πάντως χαίρομαι με τις ευχάριστες εμπειρίες συμφορουμιτών και τις περιμένω πώς και τί! Από όποιο αυτοκίνητο και να είναι. -
Deja vu...
-
@Νikos
Ευχομαι παντα, χαμογελα οπως τα σημερινα και πολλες
μαγικες διαδρομες -με ασφαλεια παντα-, με την 'πικαντικη Μπεμπιτσα' σου...Δεν υπαρχει καλυτερο πραγμα απο το να βρισκει καποιος ενα αυτοκινητο ακριβως κομμενο και ραμμενο στα μετρα του. Αυτο ενιωσε ο Nικος, το καταλαβα αμεσως οταν τον ειδα, και αυτο ηθελε να μοιραστει με αρκετους χρηστες...
H φωτο μαλλον δεν αποτυπωνει πληρως τον ενθουσιασμο του για
την επιλογη ενος πραγματικα πολυ αξιολογου αυτοκινητου.
Η φραση ομως που ταιριαζει απολυτα, με το που διακρινει καποιος την σιλουετα της Si ειναι 'διακριτικα Sexy'! -
Αυτοί που τον κατηγορούν γιατί γράφει, ας μπουν στον κόπο να γράψουν τις δικές τους εμπειρίες.
Αν δεν έχουν ας μας κάνουν την χάρη να αφήσουν αυτούς που θέλουν να γράψουν κάτι να το γράψουν.
Δλδ τί στο διάολο θέλετε να διαβάσετε μέσα στο τοπικό?
Κάθε μέρα κάποιος θα έχει την απόλυτη εμπειρία που θα πρέπει να μοιραστεί? -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
η 116i με τους 122 ιππους παιρνει απλη η 100αρα βενζινη?
φιλε εδω προσπαθουμε να μιλησουμε για μεγαλες μπεμπες και ερχεσαι εσυ με τι πιο μικρη... απ'ολες?
(πλακα σου κανω βεβαια )
μία χαρά είναι η απλή
Στα προσπέκτους της, η BMW αναφέρει ότι οι ονομαστικές επιδόσεις επιτυγχάνονται με 100άρα .
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Εμένα ο Νίκος μου είναι συμπαθέστατος (δεν το λέω ειρωνικά), αλλά από μια φάση και πέρα θα ήθελα να διαβάζω εμπειρίες και άλλων με μεγαλύτερες Μπέμπες.Το πρόβλημα είναι ότι δεν γράφουν οι άλλοι ιδιοκτήτες BMW αντίστοιχα θέματα, όχι ότι γράφει ο Νίκος.
Αλήθεια, έχει αναρωτηθεί ποτέ κανείς το γιατί; Παλιότερα έμπαινα και διάβαζα το BMW forum σε καθημερινή βάση, υπήρχε μπόλικο υλικό με ΠΟΛΥ ζουμί. Τροφή για το μυαλό, είτε ως γνώση σε κείμενα με προτάσεις για (ουσιαστική) βελτίωση από τον ΒΑΣΙΛΗ και άλλους, είτε ως φαντασία με τη μορφή περιγραφών. Είχε και μπόλικη τροφή για τα μάτια στη μορφή απίστευτων φωτογραφιών (συνήθως από pad) από αγωνιστικές BMW την ώρα της 'μάχης', από ένδοξες εποχές και μοντέλα. Και ξαφνικά, σε μια χρονική περίοδο που δεν μπορώ πια να προσδιορίσω επειδή έχει περάσει και καιρός, το συγκεκριμένο forum έπεσε σε κάτι που εγώ προσωπικά (το τονίζω το προσωπικά γιατί 'περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα') θεωρώ ένα ανείπωτο τέλμα. Με συζητήσεις για 'νίκελ νεφρά', ζαντολάστιχα, χρώματα, αρώματα, γυαλιστικά ταμπλώ, εφίσιεντ νταϊνάμιξ του κώλου, δίχρωμες ταπετσαρίες, ινφοτέινμεντ, τζιπιές, πέντε κόμμα έξι λίτρα, φώτα με λεντ, φώτα με ξένον και ότι παπαριά μου ξενερώνει τη ζωή. Και να ήτανε στο φόρουμ της μερσεντές να πάει στο διάλο, γιατί εκειπέρα κουτί ταιριάζουν όλα αυτά. Αλλά εδώ είχα την εντύπωση πως μιλούσαμε για BMW, 'πραγματικά μηχανήματα οδήγησης' και ουχί μόστρας και ξαπλώστρας. Οπότε αυτός ήτανε ένας από τους λόγους που αραίωσα κατά πολύ τις επισκέψεις και τα διαβάσματα εδώ πέρα, άλλωστε ένας από τους μεγαλύτερους άγραφους κανόνες στα φόρα (και συχνό 'επιχείρημα' θαμώνων) είναι 'άμα δε σου αρέσει μη το διαβάζεις'. Βέβαια συνέχισα να μπαίνω αραιά και πού μήπως υπήρχε τίποτα ενδιαφέρον που πιθανώς να έχανα, διάβαζα τις τρεις πρώτες σειρές του πρώτου ποστ της τελευταίας σελίδας που σχεδόν πάντα ήτανε στο στυλ 'Δοκίμασα χτες ένα γυαλιστικό με κερί της τάδε εταιρίας' και το δάχτυλο μου κλίκαρε στο 'back' του browser πριν δώσει εντολή ο εγκέφαλος.
ΟΚ λοιπόν. Έχω Μ3. Την προηγούμενη, Ε46. Τι να γράψω εγώ για το αυτοκίνητό μου; Μ-Pack δεν έβαλα. Καταναλόμετρο δεν κοιτάζω ποτέ γιατί δεν ξέρω πως να το δω. Τζιπιές δεν έβαλα γιατί είχε ένα. Σηματάκι ///Μ δεν έβαλα. Δεν σκέφτομαι να βάλω κι άλλα δερμάτινα καθίσματα. Ούτε Μ ζάντες χρειάζεται να βάλω. Άρα;;; Δεν έχω τίποτα να γράψω που να ενδιαφέρει! Γιατί αν υπήρχε τίποτα αλλο που να ενδιέφερε, φαντάζομαι πως θα φαινόταν! Εδώ και μήνες. Χρόνια!Και έχουμε βέβαια την σούπερ ενδιαφέρουσα ερώτηση του elteo:
Nozomi,
εάν έγραφε κάποιος συνέχεια για την Μ3 του δεν θα κούραζε δηλ ;
Αν μας έγραφε για τα extra που φοράει το αυτοκίνητό του βεβαίως και θα κούραζε.
Αν μας έλεγε όμως ότι π.χ ο κινητήρας δεν 'εμφανίζει' τα άλογά του στις χαμηλές στροφές (όπως διαβάζουμε), πιστεύω ότι θα ενδιέφερε.Πραγματικά! Αν αντί για 120i ή 320d ή 320si ήταν κάποιος και έγραφε συνέχεια για τη Μ3 του και (98% μούφες) για το πόσες κολώνες έριξε, πόσα παντιλίκια τράβηξε, το ότι έστριβε στο Διόνυσο και κάποιοι κάτοικοι μπέρδεψαν τον καπνό από τα λάστιχα και πήραν την Πυροσβεστική καταγγέλοντας νέο εμπρησμό... πόσο λαλάκας θα ακουγόταν αυτός ο άνθρωπος;;;
Στο παραπάνω quote έχουμε βέβαια και την απάντηση του Nozomi, που θα περίμενε από έναν κάτοχο Μ3 να γράψει ότι ο κινητήρας δεν εμφανίζει τα άλογά του στις χαμηλές στροφές... Και εδώ είναι άλλη μια ΠΛΗΓΗ, τεράστια και ανοιχτή, του παρόντος φόρουμ. ΕΧΕΙ. ΧΑΘΕΙ. Η ΜΠΑΛΑ! Διαβάζουμε κάπου μια ΠΑΠΑΡΙΑ, και την αναπαράγουμε αενάως ως γνώση από αυθεντία, αδιαπραγμάτευτη. Δεν εμφανίζει λέει τα άλογα στις χαμηλές στροφές η Μ3! Το ιδανικό θα ήτανε να τα εμφάνιζε ε; Να ξεκινούσες να ξεπαρκάρεις το πρωί με 420 άλογα στις 1200 στροφές. Να άναβε πράσινο στο φανάρι και πριν ξεκινήσει ο μπροστινός, να είχε γίνει καραμπόλα από 7 αυτοκίνητα επειδή ο 7ος είχε την μια Μ3 που εμφανίζει τα άλογά της στις χαμηλές στροφές. Κάπου στην κονσόλα υπάρχει ένα κουμπάκι που γράφει πάνω 'Sport'. Aς το πατήσει κάποιος και μετά το συζητάμε αν εμφανίζει άλογα και τι απόκριση έχει ο κινητήρας στις ///Μ στις χαμηλές στροφές. Τώρα, αν κάποιος έχει πει αυτή την ΠΑΠΑΡΙΑ την ώρα που οδηγούσε (και καλά...) 'γρήγορα', τότε σόρι αλλά υπάρχουν μόνο δύο πιθανές απαντήσεις:
- Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά αν κάποιος δεν ξέρει τι ταχύτητα να έχει στο κιβώτιο όταν οδηγεί.
- Είναι σούπερ οδηγός αγώνων και κάνει συγκριτικό με αυτοκίνητα αντίστοιχων ή μεγαλύτερων επιδόσεων.
Στην περίπτωση 2, κάποιος έχει κάνει συγκριτικό σε αυτοκίνητα 400-500 άλογα, ψάχνει να βρει τις λεπτομέρειες που τα διαφοροποιούν, και αποτυπώνει αυτά που ανακάλυψε σε σχέση με τα εν λόγω οχήματα. ΑΝ κάποιος έγραψε ότι η Μ3 (ή οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο τέτοιας κατηγορίας επιδόσεων) δεν δείχνει τα άλογά του στις χαμηλές στροφές, να είστε σίγουροι ότι αυτά που δείχνει φτάνουν και περισσεύουν - πολλάκις - οπουδήποτε και οποτεδήποτε έξω στον αληθινό κόσμο. Είναι αυτονόητο, αλλά έχουμε φτάσει στο σημείο με τον παραλογισμό που επικρατεί, να εξηγούμε και τα αυτονόητα!
- Χτες είδα στο Olympico μια Μ3.
- Ε, δε δείχνει τα άλογά της στις χαμηλές στροφές. (και φεύγει με την κορόλα)
-
Εγώ σύντροφε Καβαλίνε θα έλεγα απλά ότι το γ@μήσαμε και ψόφησε το forum...
Αντί να διαβάσουμε κανά νεο περί του κατασκευαστή, κάποια εμπειρία ιδιοκτήτη (εδώ κάτι πάει κι έρχεται) και πολύ περισσότερο κανά βιντεάκι ή καμιά φώτο, το κάναμε παιδική χαρά.
BMW vs Audi, Audi vs Porsche, Porsche vs Lada, Lada vs Alfa Romeo κλπ κλπ κλπ και φυσικά απόλυτες και άκαμπτες απόψεις από test drive μισής ώρας, από βόλτες ως συνοδηγός ή ακόμα χειρότερα από περιοδικά ή υποτιθέμενες κόντρες με το avensis του μπαμπά (τυχαίο παράδειγμα).
Δώστε στο λαό καμμιά φώτο και κανά βίντεο και αφήστε την πάρλα... -
η καινουρια Μ3 στροφαρει ψηλα , στις 3000 στροφες εχει περιπου 160 αλογα , αυτο μπορουμε να το δουμε απο μια δυναμομετρησημε 160 αλογα ή 200λιγα στις 4000 στροφες σιγουρα δε σε προιδεαζει οτι προκειται για αυτοκινητο 420 αλογων..
αυτο εγραψαν τα περιοδικα και ειναι απολυτα λογικο και συμβαινει σε ολα τα πολυστροφα..δε νομιζω να υπονοησε κανεις οτι ειναι ψοφιο ή οτι δεν μπορει να παει απλα οτι πρεπει να εισαι κοντα στα κοκκινα για να βλεπεις τη δυναμη του.τα κοκκινα απλα ειναι σαφως ψηλοτερα σε σχεση με αυτα που εχουμε συνηθισει..
-
Άρα Μάνο για να καταλάβω...τι προτείνεις?
Να μη συζητάμε τις εμπειρίες με τα αυτοκίνητά μας (γενικώς) και γύρω από αυτά αλλά να ανεβάζουμε φωτογραφίες από αγωνιστικά αυτοκίνητα?
Δηλαδή η βοήθεια που μπορεί να προκύψει για το αν θα αγοράσει κάποιος ή όχι ένα αυτοκίνητο δεν είναι χρήσιμη? Τι αξεσουάρ να παραγγείλει, δεν είναι χρήσιμη? Πόσα λεφτά αξίζει να ξοδέψει, δεν είναι χρήσιμη?
Το ότι συζητάμε και πραγματικά κρατάμε αυτό το τόπικ 4-5 άτομα που γράφουν συνεχώς εδώ (εν αντιθέσει με άλλα τόπικ που γίνεται της κακομοίρας) δεν είναι αξιοσημείωτο?
Εγώ (γιατί το έχω πάρει προσωπικά) φταίω δηλαδή που δε γράφεις εσύ, ο Pad, ο ΒΑΣΙΛΗΣ, ο kouk κ.α?
Δε νομίζω να φταίνε ούτε τα βίντεο ούτε κι οι φωτογραφίες...και στη τελική, αυτό το φόρουμ έχω (έχουμε) σε αυτό θα τα γράψουμε...που θα τα ανεβάσουμε στο fb? Ή με ποιόν θα τα συζητήσουμε...με τις γυναίκες μας????
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Είναι απλά τα πράγματα....τα ποστ του Νίκου είναι περισσότερα (συγκριτικά) γιατί γράφει πιο πολύ. Δικό μας είναι το θέμα, πρέπει να γράφουμε περισσοτερο!Ακριβώς...όποιος θέλει και έχει κάτι ενδιαφέρον ας το γράψει, κανένας δεν εμπόδισε κανένα.
Ευχόμενος κατ' αρχάς καλοτάξιδα εις αμφότερους, ας μου επιτραπεί ένα μικρό σχόλιο:** ο Van Orton εξέφρασε απλώς την αγανάκτηση που νιώθουν πολλά παλιά μέλη**, βλέποντας γενικότερα το φόρουμ να γεμίζει απελπιστικά είτε με ανούσιες, νηπιακού επιπέδου αντιπαραθέσεις, είτε με ένα κάρο άχρηστες -για όσους βλέπουν κάπως βαθύτερα το αντικείμενο- πληροφορίες.
Σε σοβαρά φόρα του εξωτερικού (και σε 2-3 του εσωτερικού) οι mod θα είχαν βαρεθεί να σβήνουν.
Σόρι για το OT.
Όχι, δεν εξέφρασε αυτό...αυτό το λες εσύ και είναι άλλο case, άλλη κουβέντα. Ο 'The Game' εξέφρασε αυτό:
:sleep: so boring.....!!!!
Όποιος θέλει ας γράψει, νομίζω δεν τον εμποδίζει κανείς...εγώ δηλαδή που γράφω στο 80% εδωμέσα για να κρατήσω έστω και κάποιο ενδιαφέρον, τι είμαι?
Εγώ σύντροφε Καβαλίνε θα έλεγα απλά ότι το γ@μήσαμε και ψόφησε το forum...
Αντί να διαβάσουμε κανά νεο περί του κατασκευαστή, κάποια εμπειρία ιδιοκτήτη (εδώ κάτι πάει κι έρχεται) και πολύ περισσότερο κανά βιντεάκι ή καμιά φώτο, το κάναμε παιδική χαρά.
BMW vs Audi, Audi vs Porsche, Porsche vs Lada, Lada vs Alfa Romeo κλπ κλπ κλπ και φυσικά απόλυτες και άκαμπτες απόψεις από test drive μισής ώρας, από βόλτες ως συνοδηγός ή ακόμα χειρότερα από περιοδικά ή υποτιθέμενες κόντρες με το avensis του μπαμπά (τυχαίο παράδειγμα).
Δώστε στο λαό καμμιά φώτο και κανά βίντεο και αφήστε την πάρλα...Μα αυτό κάναμε...και μας έκραξε ο Orton...δε του άρεσε
Τέσπα...συνεχίστε να δούμε τι θα συζητήσουμε...
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Άρα Μάνο για να καταλάβω...τι προτείνεις?Να μη συζητάμε τις εμπειρίες με τα αυτοκίνητά μας (γενικώς) και γύρω από αυτά αλλά να ανεβάζουμε φωτογραφίες από αγωνιστικά αυτοκίνητα?
Δηλαδή η βοήθεια που μπορεί να προκύψει για το αν θα αγοράσει κάποιος ή όχι ένα αυτοκίνητο δεν είναι χρήσιμη? Τι αξεσουάρ να παραγγείλει, δεν είναι χρήσιμη? Πόσα λεφτά αξίζει να ξοδέψει, δεν είναι χρήσιμη?
Το ότι συζητάμε και πραγματικά κρατάμε αυτό το τόπικ 4-5 άτομα που γράφουν συνεχώς εδώ (εν αντιθέσει με άλλα τόπικ που γίνεται της κακομοίρας) δεν είναι αξιοσημείωτο?
Εγώ (γιατί το έχω πάρει προσωπικά) φταίω δηλαδή που δε γράφεις εσύ, ο Pad, ο ΒΑΣΙΛΗΣ, ο kouk κ.α?
Ξεκινώ από το τέλος και ξεκαθαρίζω πως ποτέ δεν είναι μόνο ένας υπεύθυνος, οπότε δεν έγραψα ότι έγραψα φωτογραφίζοντας εσένα ούτε κανέναν προσωπικά, απλά εξέθεσα το πως βλέπω εγώ το φόρουμ και πόσο διαφορετικό είναι από αυτό που θα ήθελα να είναι. Και όλα αυτά σαν απάντηση στο γιατί δεν γράφω. Το BMW forum είναι από τα πιο ενεργά στο 4ΤF, οπότε αυτό σημαίνει πως αρκετοί ενδιαφέρονται για τα περιεχόμενα. Απλά δεν είναι πια των δικών μου γούστων. Και έχω ένα παράπονο γι αυτό βέβαια, γιατί παλιά ήταν αλλιώς. Δεν γίνεται να αλλάξει πλέον, πιστεύω. Δεν ζητώ καν να αλλάξει. Αλλά έχω και μια δυσκολία να συμμετέχω, αφού η συζήτηση είναι γενικά ξένη και λίγο αδιάφορη για εμένα προσωπικά.
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Άρα Μάνο για να καταλάβω...τι προτείνεις?
Να μη συζητάμε τις εμπειρίες με τα αυτοκίνητά μας (γενικώς) και γύρω από αυτά αλλά να ανεβάζουμε φωτογραφίες από αγωνιστικά αυτοκίνητα?
Ξεκινώ από το τέλος και ξεκαθαρίζω πως ποτέ δεν είναι μόνο ένας υπεύθυνος, οπότε δεν έγραψα ότι έγραψα φωτογραφίζοντας εσένα ούτε κανέναν προσωπικά, απλά εξέθεσα το πως βλέπω εγώ το φόρουμ και πόσο διαφορετικό είναι από αυτό που θα ήθελα να είναι. Και όλα αυτά σαν απάντηση στο γιατί δεν γράφω. Το BMW forum είναι από τα πιο ενεργά στο 4ΤF, οπότε αυτό σημαίνει πως αρκετοί ενδιαφέρονται για τα περιεχόμενα. Απλά δεν είναι πια των δικών μου γούστων. Και έχω ένα παράπονο γι αυτό βέβαια, γιατί παλιά ήταν αλλιώς. Δεν γίνεται να αλλάξει πλέον, πιστεύω. Δεν ζητώ καν να αλλάξει. Αλλά έχω και μια δυσκολία να συμμετέχω, αφού η συζήτηση είναι γενικά ξένη και λίγο αδιάφορη για εμένα προσωπικά.
Επειδή για μένα προσωπικά η συμμετοχή σου στη συγκεκριμένη ενότητα είναι σημαντική και πιστεύω ότι το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους...τι προτείνεις ότι πρέπει να γίνει? Τι προτείνεις ότι πρέπει να συζητάμε?
Πέρα από το παρελθόν των Ε30 υπάρχει και το μέλλον των Efficient Dynamics και των turbo-μοτέρ, όπως και πέρα από τα Μ-αυτοκίνητα υπάρχουν και τα πιο μικρά που (καλώς ή κακώς) αποτελούν και στην Ελλάδα τις περισσότερες πωλήσεις στη BMW και σαφώς πιο προσιτό όνειρο για τους περισσότερους.
Άρα τι προτείνεις να πούμε? Πως θα γινόταν αυτή η ενότητα ενδιαφέρουσα?
Προσωπικά με ενδιαφέρει να μάθω περισσότερα πράγματα για το δικό μου αυτοκίνητο, τη τεχνολογία του, πως κατάφεραν για παράδειγμα να το κάνουν 100 κιλά πιο ελαφρύ από τη 320i όπως και προφανώς και άλλοι για τα δικά τους. Για παράδειγμα ρώτησα κάτι το Βασίλη και πήρα (ως συνήθως) σούπερ απάντηση.
Αααα...btw:
BMW Create One-Off M5 CSL
A one-off BMW M5 CSL was unveiled at the company's Nurburgring workshop. The prototype is a unique M Division example that forms part of the M5 brand's 25th anniversary celebrations.
The big news is the engine which was modified from the factory 5.0-litre V10 to a larger 5.5-litres via increased stroke, making it M Division's largest ever. Modifications include a carbon fibre manifold with an increased capacity air box and secondary oil cooler. As a result another air duct was created on the front bumper to accommodate it.
One way to qualify as a CSL (Coupe Sport Lightweight) is to shed body mass, which this one did. A carbon fibre roof was employed and some interior parts stripped down. For example standard front seats were replaced with carbon fibre units and the rear one removed completely. A total weight saving of 50kg was achieved. The suspension was also slightly modified but kept close to standard.
Long-time BMW race driver Claudia Huertgen has taken the car around the ‘Ring and claims to have posted a sub-8 minute time.
Official figures were not released but M division's head of development, Albert Biermann told Autocar that something around 580bhp (433kW) and 400 lb-ft (542Nm) could be expected. It is sent to the rear wheels via the double clutch M-DCT 7-speed gearbox. The power figure sounds close to what is speculated for the next-generation car.
'Right now we're concentrating on the next-generation M5,' Biermann said. 'This car has been fun to develop but there are no plans for production.'
NOTE: BMW M5 Ring Taxi at Nürburgring's Nordschleife pictured. Photos to be updated later.
http://www.worldcarfans.com/10910292273 ... off-m5-csl
-
delete
-
Τυχαία έπεσα στο παρακάτω άρθρο και είδα ότι φτιάχτηκε άρθρο για το 320si στο BMW Blog και έχει τις φωτογραφίες του αυτοκινήτου μου
http://www.bmwblog.com/2009/10/28/bmw-3 ... ivers-car/
Τελικά κάποιοι ξέρουν να εκτιμούν...και είναι στο εξωτερικό
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Τυχαία έπεσα στο παρακάτω άρθρο και είδα ότι φτιάχτηκε άρθρο για το 320si στο BMW Blog και έχει τις φωτογραφίες του αυτοκινήτου μουhttp://www.bmwblog.com/2009/10/28/bmw-3 ... ivers-car/
Τελικά κάποιοι ξέρουν να εκτιμούν...και είναι στο εξωτερικό
εχει ελληνικες πινακιδες , ειναι οντως οι δικες σου φωτο? πού τις βρηκαν? διαβαζουν 4tf?
-
Ωραια Νικο! Μπραβο!
Μιλαμε για τρελο timing...
BMW FORUM