-
Πάντως παιδια εδώ, Κύπρο, τα 320 είναι γύρο στις 20000e
http://www.icars.com.cy/bmw_320_320d_m- ... 3--car3495' target='_blank
http://www.icars.com.cy/bmw_320_2003--car2960' target='_blank -
X5 μονο 3.0d. Ενα αλλο θεμα με την μεγαλη καταναλωση ειναι η αυτονομια. Δεν ειναι το ιδιο να σταματας καθε 400 χμ να γεμισεις σε σχεση με καθε 800χμ για το diesel (αν υποθεσουμε οτι εχει την διπλη αυτονομια).
-
+1
Τέτοια φορτηγά (ή και μεγαλύτερα) θέλουν πετρελαιοκινητήρες. -
Ο χρήστης cosco έγραψε:
Πάντως παιδια εδώ, Κύπρο, τα 320 είναι γύρο στις 20000e
http://www.icars.com.cy/bmw_320_320d_m- ... 3--car3495' target='_blank' target='_blank
http://www.icars.com.cy/bmw_320_2003--car2960' target='_blank' target='_blankΑλλο Κύπρος άλλο Ελλάδα
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
ας κανουμε και ενα γκαλοπ...ποσα θα δινατε για ενα 320 σενταν του 04 φουλ (φουλ του φουλ) ξτρα με καμια 50 χιλιαδες χλμ... οσοι ησασταν σερρες τελευταια φορα ισως και να το ειδατε...με τρωει η περιεργεια να δω τι διαστροφη υπαρχει...
τα έξτρα δε μετρούν. μετρούν μόνο οι ζάντες και τα δερμάτινα καθίσματα. και αυτά όχι για το κόστος, αλλά για την επιλογή.
του 2004 αξίζει το πολύ 23.000. Άντε 24.000 αν έχει δερμάτινα μπεζ καθίσματα και είναι καλά περιποιημένο. Σκέψου ότι είναι σεντάν και η τιμή τους πέφτει γρήγορα.
πατέρας φίλου έχει την 316 ci (κουπέ) του 2003 άσπρη με φουλ έξτρα με 18' ζάντες (δερμάτινα καθίσματα, ξένον κτλ) και μόλις 40.000 χλμ και την πήγε πέρυσι σε μαντρά και του είπε 19.000 ευρώ και 'σου κάνω χάρη επειδή είναι άσπρη'. φυσικά βλακείες έλεγε ο μαντράς, όμως τα σεντάν δεν κοστίζουν πάνω από τα κουπέ. είναι πολύ φθηνότερα. οπότε εγώ λέω 22.000 και είναι πολλά πάλι για 4ετίας αμάξι σεντάν.
-
για Χ5 μτχ πόσο θα λέγατε.
@leonp, έχεις επιχειρηματολογήσει πλειστάκις οικονομοτεχνξκά για βενζινοκίνητο αντί diesel. Δεν καταλαβαίνω γιατί τώρα, και με βάση όσα είπα στον οικονομικό πάντα τομέα, λες για diesel. εκτός και αν είναι γενική προτροπή.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
για Χ5 μτχ πόσο θα λέγατε.@leonp, έχεις επιχειρηματολογήσει πλειστάκις οικονομοτεχνξκά για βενζινοκίνητο αντί diesel. Δεν καταλαβαίνω γιατί τώρα, και με βάση όσα είπα στον οικονομικό πάντα τομέα, λες για diesel. εκτός και αν είναι γενική προτροπή.
Στα τεράστια αυτοκίνητα η διαφορά στη κατανάλωση είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ και ο πετρελαιοκινητήρας κάνει απόσβεση γρήγορα.
Σε μικρά αμάξια η διαφορά στη κατανάλωση είναι μικρή, τέτοια αμάξια (μικρά) κάνουν λίγα χιλιόμετρα και δεν κάνεις απόσβεση.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
ας κανουμε και ενα γκαλοπ...ποσα θα δινατε για ενα 320 σενταν του 04 φουλ (φουλ του φουλ) ξτρα με καμια 50 χιλιαδες χλμ... οσοι ησασταν σερρες τελευταια φορα ισως και να το ειδατε...
με τρωει η περιεργεια να δω τι διαστροφη υπαρχει...
τα έξτρα δε μετρούν. μετρούν μόνο οι ζάντες και τα δερμάτινα καθίσματα. και αυτά όχι για το κόστος, αλλά για την επιλογή.
του 2004 αξίζει το πολύ 23.000. Άντε 24.000 αν έχει δερμάτινα μπεζ καθίσματα και είναι καλά περιποιημένο. Σκέψου ότι είναι σεντάν και η τιμή τους πέφτει γρήγορα.
πατέρας φίλου έχει την 316 ci (κουπέ) του 2003 άσπρη με φουλ έξτρα με 18' ζάντες (δερμάτινα καθίσματα, ξένον κτλ) και μόλις 40.000 χλμ και την πήγε πέρυσι σε μαντρά και του είπε 19.000 ευρώ και 'σου κάνω χάρη επειδή είναι άσπρη'. φυσικά βλακείες έλεγε ο μαντράς, όμως τα σεντάν δεν κοστίζουν πάνω από τα κουπέ. είναι πολύ φθηνότερα. οπότε εγώ λέω 22.000 και είναι πολλά πάλι για 4ετίας αμάξι σεντάν.
Μόλις μου το έστειλε φίλος, κλάψτε με τις αμερικάνικες τιμές
*Anyway, I bought a Z4 the other day. Used, but in perfect shape. Not as
much as a scratch on the car. , 2005, 2.5 liter, 5spd, soft top, 33K miles,
gray silver. It is a blast to drive. $23K. This would be a good car for
you, except that you can not go skiing with it. * -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
@leonp, έχεις επιχειρηματολογήσει πλειστάκις οικονομοτεχνξκά για βενζινοκίνητο αντί diesel. Δεν καταλαβαίνω γιατί τώρα, και με βάση όσα είπα στον οικονομικό πάντα τομέα, λες για diesel. εκτός και αν είναι γενική προτροπή.
Στα τεράστια αυτοκίνητα η διαφορά στη κατανάλωση είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ και ο πετρελαιοκινητήρας κάνει απόσβεση γρήγορα.
Σε μικρά αμάξια η διαφορά στη κατανάλωση είναι μικρή, τέτοια αμάξια (μικρά) κάνουν λίγα χιλιόμετρα και δεν κάνεις απόσβεση.
διαφωνώ. αν θεωρήσουμε οτι η διαφορά κατανάλωσης που δίνει το εργοστάσιο(κάτι λιγότερο απο 4λτ/100χλμ αλλά θεωρώ 4λτ/100χλμ για ευκολία) είναι ίδια με της πραγματικότητας τότε.
5000 ευρώ διαφορά τιμής/1,3 ευρώ/λτ = 3846 λίτρα /4λτ/100κμ=96150 χλμ
και δεν λαμβάνω υπόψιν τη διαφορά τιμής βενζινης-πετρελαίου που είναι υπέρ του βενζινοκίνητου.ο μόνος λόγος να μην ισχύει ο παραπάνω συλλογισμος νομιζω οτι είναι η διαφορά κατανάλωσης να είναι πολύ μεγαλύτερη
-
Βασικά το diesel έχει τεράστιες ροπές άρα 'κινεί' το αυτοκίνητο πιο άνετα με χαμηλές στροφές (άρα καίει λίγο) χωρίς να πιέζεται.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
ας κανουμε και ενα γκαλοπ...ποσα θα δινατε για ενα 320 σενταν του 04 φουλ (φουλ του φουλ) ξτρα με καμια 50 χιλιαδες χλμ... οσοι ησασταν σερρες τελευταια φορα ισως και να το ειδατε...
Συγκρίνεις 316 με 320 αυτόματη
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Συγκρίνεις 316 με 320 αυτόματη
Δυστηχώς η μεταπώληση των τετράθυρων Ε46 είναι πολύ δύσκολη υπόθεση...
Προσωπικά για sedan E46 (μοντέλο 2004) δεν θα έδινα πάνω από 20.000.. -
διαφωνώ. αν θεωρήσουμε οτι η διαφορά κατανάλωσης που δίνει το εργοστάσιο(κάτι λιγότερο απο 4λτ/100χλμ αλλά θεωρώ 4λτ/100χλμ για ευκολία) είναι ίδια με της πραγματικότητας τότε.
5000 ευρώ διαφορά τιμής/1,3 ευρώ/λτ = 3846 λίτρα /4λτ/100κμ=96150 χλμ
και δεν λαμβάνω υπόψιν τη διαφορά τιμής βενζινης-πετρελαίου που είναι υπέρ του βενζινοκίνητου.μου φαίνεται σε σχετίκα πρόσφατο τεστ των 4Τ΄είχε Χ5 diesel VS X5 3lt VS lexus rx400h και το 3λίτρο diesel ήταν το πιο οικονομικό από όλα με διαφορά.(Δέν είμαι σίγουρος αλλά η διαφορά X5 diesel, βενζίνης ήταν κόντα στα 10λίτρα)
ο μόνος λόγος να μην ισχύει ο παραπάνω συλλογισμος νομιζω οτι είναι η διαφορά κατανάλωσης να είναι πολύ μεγαλύτερη
μου φαίνεται σε σχετίκα πρόσφατο τεστ των 4Τ΄είχε Χ5 diesel VS X5 3lt VS lexus rx400h και το 3λίτρο diesel ήταν το πιο οικονομικό από όλα με διαφορά.(Δέν είμαι σίγουρος αλλά η διαφορά X5 diesel, βενζίνης ήταν κόντα στα 10λίτρα)
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
....... Αν αυτός ο puntolord δεν σταματήσει να μας κοκορεύεται για την κατανάλωσή του δεν ξέρω κι εγώ τι θα γίνει.... Λες και την πέτυχε αυτός καταβάλλοντας κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια!!Aπίστευτο αλλά έχεις ακριβώς τη διπλάσια κατανάλωση από το δικό μου, σύμφωνα με την υπογραφή σου....
Για δες σύμπτωση
Το καημένο.... πεινασμένο τό'χεις.... είσαι φαίνεται της θεωρίας όπως το μάθεις το υποζύγιο!!
Εγώ δεν σε φτάνω αλλά εσύ, φτάσε με... αν μπορείς!!! (κατά τον τίτλο της ταινίας: catch me if you can!)Πέρα από την πλάκα χαίρομαι για τη χαρά σου και καλά κάνεις και την διατυμπανίζεις.... για να καταλαβαίνουν μερικοί τι εστί σύγχρονος πετρελαιοκινητήρας. Μπας και τους δούμε και στην Ελλάδα...
-
Ο χρήστης baz έγραψε:
μου φαίνεται σε σχετίκα πρόσφατο τεστ των 4Τ΄είχε Χ5 diesel VS X5 3lt VS lexus rx400h και το 3λίτρο diesel ήταν το πιο οικονομικό από όλα με διαφορά.(Δέν είμαι σίγουρος αλλά η διαφορά X5 diesel, βενζίνης ήταν κόντα στα 10λίτρα)
συγχωρήστε με για τη μεγάλη φωτό, είναι για να μπορεί να διαβαστεί εύκολα
-
Ειχα ανεβασει τους πινακες με τις διαφορες στην καταναλωση ,απο εκεινο το τεστ των 4Τ.Υπαρχει σε προηγουμενες σελιδες.
Η διαφορα ηταν ΤΕΡΑΣΤΙΑ.Το βενζινοκινητο Χ5 εκαιγε παρα πολυ(θυμαμαι να εχει μεση δοκιμης 22 lt περιπου) και ηταν και 1' αργοτερο απο το 3.0 d ακομα και στο 0-100.
Τα εργοστασιακα νουμερα για την 3.0 i δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα. -
viewtopic.php?f=15&t=29613&start=75' target='_blank
Το βρηκα!!
Τραγικη διαφορα...
Οπως εγραψα και τοτε η 3,0 d καιει λιγοτερο απο το υβριδικο lexus... -
απίστευτο πραγματικά.
μα τι κάνουν και βγάζουν τέτοια διαφορά στα εργοστασιακά νούμερα κατανάλωσης? -
Αληθευει οτι η BMW ετοιμαζει 'βαρβατο' κινητηρα στα 1600cc ?
-
απίστευτο πραγματικά.
μα τι κάνουν και βγάζουν τέτοια διαφορά στα εργοστασιακά νούμερα κατανάλωσης?Η BMW τελευταια δε μας τα λεει καλα.Ειδικα στην Χ5,τοσο στην 3.0 i & 4,8i οι εργοστασιακες τιμες επιδοσεων αλλα και καταναλωσης απεχουν πολυ απο τη πραγματικοτητα.
BMW FORUM