-
Αυτό δεν παίζει. Το καύσιμο είναι καύσιμο, όσα οκτάνια και να έχει, άρα θα υπάρξει ανάφλεξη του μείγματος. Η δε θερμοκρασία κυλίνδρου είναι εντός ορίων, αλλιώς ο εγκέφαλος σταματάει τον ψεκασμό καυσίμου. Δικαιολογίες του κώλου της BMW!!!
-
Εμείς έχουμε άλλαξε δύο φορές πολλαπλασιαστές και μια μπεκ σε τριλιτρη Ε60.
Και πάλι δε δουλεύει σωστά.Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
-
Κωστή θυμάσαι μήπως τον κωδικό του κινητήρα σου; N52b30? 258 άλογα;
-
Alex νομίζω N53B30UL
525i LCI 3.0lt 215 ps
Τα ξέρεις τα προβλήματα τόσα χρόνια...Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
-
Α ο 53 με τον άμεσο ψεκασμό... Αυτοί έβγαλαν πολλά θέματα. Εγώ έχω τον 52 με τον έμμεσο. Πιο ανθεκτικό μοτέρ και όταν βγήκε ο 53, στην Αμερική συνέχισαν τον 52 λόγω της αμερικάνικης κωλο-βενζίνης.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Η δε θερμοκρασία κυλίνδρου είναι εντός ορίων, αλλιώς ο εγκέφαλος σταματάει τον ψεκασμό καυσίμου.Εγω παλι ξερω, οτι αν ανεβει η θερμοκρασια, ψεκαζει παραπανω καυσιμο για να πεσει η θερμοκρασια
-
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
Η δε θερμοκρασία κυλίνδρου είναι εντός ορίων, αλλιώς ο εγκέφαλος σταματάει τον ψεκασμό καυσίμου.
Εγω παλι ξερω, οτι αν ανεβει η θερμοκρασια, ψεκαζει παραπανω καυσιμο για να πεσει η θερμοκρασια
Όταν πλέον υπερθερμανθεί εκτός ορίων, κόβει εντελώς τον ψεκασμό και λειτουργεί ως αεροαντλία, βάζοντας απλά αέρα μέσα για να ψυχθεί. Εννοείται ότι ξαφνικά μένεις εντελώς από δύναμη. Ισχύει στα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα και το έχω διαπιστώσει και στην πράξη όταν έχασαν ψυκτικό.
-
Δεν συσχετίζεται ο πολ/στης με την βενζίνη.To ακούω αυτό Αλέξανδρε. Ο αντίλογος έρχεται από έναν φίλο μου, ο οποίος είναι στο mobile care της BMW Hellas (είναι περί τα 25 χρόνια μηχανικός της BMW) και μου είχε πεί ακριβώς το ανάποδο (ώς συμβουλή). Ότι όταν η ποιότητα της βενζίνης είναι κακή, αναγκάεται το σύστημα να δίνει περισσότερο ρεύμα και τα φτυνει ο πολλαπλασιαστής.
Δυστυχώς εμεις στον M54 έχουμε αλλάξει συνολικά 8 πολλαπλασιαστές!
-
bmws to buy and not to buy απο τον car wizard το φιλο του tyler hoover. E60 απο τα πιο ομορφα αυτοκινητα για μενα. Οσο ωριμαζει τοσο ομορφαινει, δειχνει ποσο μπροστα απο την εποχη της ηταν, η αποψη ενισχυεται κατεμε οταν βλεπω απεναντι τι ειχε η mercedes τοτε. Βεβαια απο αξιοπιστια πρεπει να ειναι εφιαλτης
E60 M5 reviewed by Doug Demuro
Youtube Video -
Ο χρήστης vinny έγραψε:
bmws to buy and not to buy απο τον car wizard το φιλο του tyler hoover. E60 απο τα πιο ομορφα αυτοκινητα για μενα. Οσο ωριμαζει τοσο ομορφαινει, δειχνει ποσο μπροστα απο την εποχη της ηταν, η αποψη ενισχυεται κατεμε οταν βλεπω απεναντι τι ειχε η mercedes τοτε. Βεβαια απο αξιοπιστια πρεπει να ειναι εφιαλτηςΕγώ αντίθετα την βρίσκω την πιο άσχημη 5αρα, ειδικά το πίσω μέρος. Αλλά και το εσωτερικό είναι αδιάφορο. Η μόνη 5αρα που ΔΕΝ θα αγόραζα!
-
Καλημέρα σε όλους.
Ο αδελφός μου ενδιαφέρεται να αγοράσει ένα από τα παραπάνω μοντέλα στα 2.000-2.500 κυβικά, σε πετρέλαιο, αλλά ακούει ότι βγάζουν γενικά οι σειρές αυτές προβλήματα στους κινητήρες και κυρίως στο turbo, πολλά από τα οποία ταλαιπωρούν συνεχώς τους ιδιοκτήτες..
Είναι αλήθεια ή φήμες;
Ευχαριστώ. -
Δεν υπάρχει (πλέον) 2.500 κ.εκ κινητήρας της BMW, ούτε βενζίνη ούτε diesel.
Πλέον δεν βγάζουν ιδιαίτερα προβλήματα.
-
Δεν συσχετίζεται ο πολ/στης με την βενζίνη.Και όμως σχετίζεται......εμμέσως πλην σαφώς
-
Δεν υπάρχει (πλέον) 2.500 κ.εκ κινητήρας της BMW, ούτε βενζίνη ούτε diesel.
Πλέον δεν βγάζουν ιδιαίτερα προβλήματα.
Ναι σωστά από ό,τι μαθαίνω.
Για τα 2.000 κ. εκ. ενδιαφέρεται... -
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Δεν συσχετίζεται ο πολ/στης με την βενζίνη.
Και όμως σχετίζεται......εμμέσως πλην σαφώς
Θέλω να ακούσω την αιτιολόγηση.
-
Νομίζω το απαντάει παραπάνω ο Φάνης.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Νομίζω το απαντάει παραπάνω ο Φάνης.ΕΙΠΑΜΕ δικαιολογίες του κώλου από την BMW ήταν αυτές. Μετά που άλλαξε το part number ως δια μαγείας σταμάτησαν να τα φτύνουν και οι πολλαπλασιαστές... ακόμα και όταν δεν ήταν καλή η βενζίνη.
-
Ο χρήστης kouladi έγραψε:
ΕΙΠΑΜΕ δικαιολογίες του κώλου από την BMW ήταν αυτές. Μετά που άλλαξε το part number ως δια μαγείας σταμάτησαν να τα φτύνουν και οι πολλαπλασιαστές... ακόμα και όταν δεν ήταν καλή η βενζίνη.Ακριβώς! Όταν είδαν το πρόβλημα (ένα εκ των οποίων είναι η βεζνίνη), απλά αναβάθμισαν τους πολλαπλασιαστές. Πάντως ακόμα καίγονται....πριν 1 εβδομάδα άλλαξε ο πατέρας μου έναν από τους αναβαθμισμένους (είχε αλλάξει και τους 6 πριν 2-3 χρόνια με τους νέους).
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Δεν συσχετίζεται ο πολ/στης με την βενζίνη.
To ακούω αυτό Αλέξανδρε. Ο αντίλογος έρχεται από έναν φίλο μου, ο οποίος είναι στο mobile care της BMW Hellas (είναι περί τα 25 χρόνια μηχανικός της BMW) και μου είχε πεί ακριβώς το ανάποδο (ώς συμβουλή). Ότι όταν η ποιότητα της βενζίνης είναι κακή, αναγκάεται το σύστημα να δίνει περισσότερο ρεύμα και τα φτυνει ο πολλαπλασιαστής.
Δυστυχώς εμεις στον M54 έχουμε αλλάξει συνολικά 8 πολλαπλασιαστές!
Επίσης όταν χτυπάει πιρακια χαλάει όλος ο χρονισμός των ρευμάτων και παίρνεις πολλαπλασιαστές στο χέρι ....
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
ΕΙΠΑΜΕ δικαιολογίες του κώλου από την BMW ήταν αυτές. Μετά που άλλαξε το part number ως δια μαγείας σταμάτησαν να τα φτύνουν και οι πολλαπλασιαστές... ακόμα και όταν δεν ήταν καλή η βενζίνη.
Ακριβώς! Όταν είδαν το πρόβλημα (ένα εκ των οποίων είναι η βεζνίνη), απλά αναβάθμισαν τους πολλαπλασιαστές. Πάντως ακόμα καίγονται....πριν 1 εβδομάδα άλλαξε ο πατέρας μου έναν από τους αναβαθμισμένους (είχε αλλάξει και τους 6 πριν 2-3 χρόνια με τους νέους).
Τα ίδια ακούω και εγώ. Αναβαθμισμένο ανταλλακτικό πάλι να χαλάει.
BMW FORUM