-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Επισης στο γκατζετακι ροπομετρο δεν εχω δει εως τωρα 220 ροπη οταν επιταχυνω απο τις 1200 στροφες, μονο οταν επιταχυνω πανω απο τις 2000 στροφες...Με μια επιφυλαξη, γιατι δεν εχω καταφερει να το διασταυρωσω/διαπιστωσω ο ιδιος, διαφορετικοι παντως πωλητες απο διαφορετικους αντιπ/σωπους της Βmw μου εχουν αναφερει οτι μεχρι τα πρωτα περιπου 1,000-2,000χλμ -ισως και λιγο περισσοτερο- ειναι ενεργοποιημενη μια ηλεκτρονικη διαδικασια, στην ηλεκτρονικη διαχειριση κινητηρα, συμφωνα με την οποια -ο κινητηρας- ακομα και με πληρες φορτιο (τερμα γκαζι) σε οποιαδηποτε σχεση αποδιδει γυρω στο 80-85% των δυνατοτητων του για λογους 'ασφαλειας'(?) περα απο την γενικοτερα γνωστη διαδικασια ενος αρχικου στρωσιματους, οπου θεωρειται οτι ενας νεος κινητηρας δεν αποδιδει αμεσως τις μεγιστες τιμες, αλλα οτι θα φτασει στην βελτιστη ισχυ/ροπη του σιγουρα μετα την πρωτη προβλεπομενη αλλαγη λαδιων...
Παντως συγκεκριμενα στα της ροπης, αυτο που λες το διαπιστωνεις σε οποιαδηποτε σχεση? Γιατι σε καποιους κινητηρες (οχι απαραιτητα μονο πολυ ισχυρους) υπαρχει/ενεργοποιειται περιοριστης ροπης πχ στις δυο πρωτες σχεσεις...
Απ' οτι θυμαμαι παντως, σε οτι αφορα τον 4κυλινδρο 136αρη, τουλαχιστον το 80% της μεγιστης ροπης ειναι διαθεσιμο λιγο πανω απο το ρελαντι, δηλαδη ηδη στις 1,200-1,500σαλ...Δεν ειναι μικρη τιμη για το συγκεκριμενο βαρος καροτσας, ακομα και βαρυφορτωμενο να ειναι...
Θα ψαξω να βρω το διαγραμμα και θα το ανεβασω...P.S Αναφερεσαι σε fl 118i manual ?
-
Ποιος θα αγοράσει εν έτη 2015/2016 BMW με χειροκίνητο κιβώτιο??? Μόνο αυτόματο, το οποίο δεν έχει κανένα πρόβλημα να ξεκινήσει από ρελαντί, σε ανηφόρα κλπ.
-
Οποιος θέλει χειροκίνητο. Και είναι πολύς κόσμος.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Ποιος θα αγοράσει εν έτη 2015/2016 BMW με χειροκίνητο κιβώτιο??? Μόνο αυτόματο, το οποίο δεν έχει κανένα πρόβλημα να ξεκινήσει από ρελαντί, σε ανηφόρα κλπ.Αγοραζει αρκετος κοσμος. Με το αυτοματο πραγματι ξεκινάς ποιο ευκολα αλλα είναι ξενερωμα όταν εχεις αποκτησει ταχυτητα. Μου αρεσει πολύ να αλλαζω 3-4-5 στο χειροκινητο και βαριέμαι το αυτοματο. Δυστυχως όμως το 6αρι της BMW δυσκολευεται να περασει από 1η σε 2α. Και από το ρελαντί/ανηφορα σε 2-3 μερες το μαθαίνεις και τελειωσε η υποθεση. Και τα λεφτα που κανει το αυτοματο τα βαζεις αλλα εξτρα. Xenon εχεις;
Πιθανον να υπαρχουν περιορισμοι στα πρωτα 2000 χμ οποτε θα ξαναγραψω μολις περασω αυτά τα χμ αν και θα μου παρει καιρο...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Οποιος θέλει χειροκίνητο. Και είναι πολύς κόσμος.Ένας εγώ σίγουρα...Νιώθω ότι όσο περνούν τα χρόνια, τα καινούρια αυτοκίνητα απομονώνουν τον οδηγό σε όλο και λιγότερο έλεγχο του αυτοκινήτου...
Και αναμένοντας το νέο αμάξι που είχε υποχρεωτικά αυτόματο κιβώτιο ομολογώ ότι αγχώνομαι για το πόσο θα μου πάρει να το συνηθίσω, όταν από πιτσιρίκι οδηγώ μόνο μηχανικά... -
Xenon εχεις;Εάν με ρωτάς επί προσωπικού, ναι έχω.
Εδώ αναλυτικά: viewtopic.php?f=15&t=33548&p=2405896
Απλά, δεν βρίσκω λόγο (πάλι προσωπικά) όταν υπάρχουν τέτοια αυτόματα (8αρι ή έστω και το 6αρι) κάποιος να επιμένει να οδηγεί με χειροκίνητο κιβώτιο σε καθημερινά αυτοκίνητα. Από τα 5 τελευταία μου αυτοκίνητα, μόνο το ένα ήταν χειροκίνητο και δεν 'αντεξα' για πάνω από 1.5 χρόνο....αχαχα!
-
O μεγαλύτερος λογος είναι τα 2200 που ζητανε για να στο βαλουν. Το αυτοματο είναι βαρετο όταν αποκτησεις ταχυτητα, το μονο πλεονεκτημα είναι όταν ξεκινάς. 8 σχεσεις είναι πολλες, δεν θελω κιβωτιο να αλλαζει συνεχως σχεσεις προτιμω να το ελεγχω εγω.
To Hi-Fi είναι καλο? Το μετανιωσα που δεν το εβαλα γιατι τα στανταρ ηχεια είναι μαπα. Παντως είναι απιστευτο ότι το εχεις το αμαξι 4 χρονια τωρα. Εισαι ευχαριστημένος; Εχεις βαλει πολύ εξοπλισμο και ζηλευω λιγο...
-
O μεγαλύτερος λογος είναι τα 2200 που ζητανε για να στο βαλουν.Αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος....ο μοναδικός για εμένα!
Το αυτοματο είναι βαρετο όταν αποκτησεις ταχυτητα, το μονο πλεονεκτημα είναι όταν ξεκινάς. 8 σχεσεις είναι πολλες, δεν θελω κιβωτιο να αλλαζει συνεχως σχεσεις προτιμω να το ελεγχω εγω.
Διαφωνώ, αλλά είναι καθαρά προσωπικό θέμα (και του να μάθεις το αυτόματο καλά και πως δουλεύει).
- Στην ταχύτητα το kick-down δουλεύει καλά και κάνεις πολύ γρήγορες προσπεράσεις (πάντα σε σχέση με το χειροκίνητο)
- Οι 8 σχέσεις αλλάζουν χωρίς να το καταλαβαίνεις
- Εάν θες να το ελέγχεις, μπορείς στην χειροκίνητη λειτουργία (είμαι σίγουρος ότι το γνωρίζεις).
To Hi-Fi είναι καλο? Το μετανιωσα που δεν το εβαλα γιατι τα στανταρ ηχεια είναι μαπα.
Μέτριο είναι σε σχέση με το πως ήταν στα παλαιότερα μοντέλα (e46 & Z4 e85). Είναι μισό κλικ καλύτερο από το παλιό στάνταρ ηχοσύστημα και ένα κλικ από το στάνταρ της F20. Το περίμενα καλύτερο. Στο Mini (r56) π.χ. ήταν πάρα πολύ καλό.
Παντως είναι απιστευτο ότι το εχεις το αμαξι 4 χρονια τωρα. Εισαι ευχαριστημένος; Εχεις βαλει πολύ εξοπλισμο και ζηλευω λιγο...
Όντως είναι! Για εμένα ρεκόρ χρόνου και χιλιομέτρων. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. 58.000χλμ και δεν έχει κάνει κιχ μέχρι τώρα. Μόνο τα service του (κάθε 10-12.000χλμ λάδια) και τίποτε άλλο. Είναι αρκετά καλύτερο από αυτό που περίμενα και δεν έχω μετανιώσει ούτε στιγμή που το πήρα.
-
Δεν υπαρχει καμμια αμφιβολια οτι το 8αρι αυτοματο της Bmw ειναι το κορυφαιο αυτοματο αυτη την στιγμη στην κατηγορια, και οχι μονο...
Ακομα και εγω πχ που ειμαι κολλημενος με τα καλα χειροκινητα, αναγνωριζω πληρως την ανωτεροτητα του σε καθαρα χρηστικο επιπεδο, το θεωρω χαλαρωτικο, τελειο για την απλη μετακινηση σε κεντρο-προαστεια, αλλα σε ενα βαθμο ακομα και σε σπορτιφ αναζητησεις, καθοτι, τουλαχιστον εαν το επιλεξει κανεις στην sport εκδοση του, με Paddles στο τιμονι, μπορει να εχει πληρως χειροκινητη λειτουργια (κραταει δηλαδη την σχεση στον κοφτη, και απενεργοποιει το Kick down) παρεχοντας επισης ικανοποιητικους χρονους αλλαγων ταχυτητας.Παραυτα, ολοι οσοι ειναι...αθεραπευτα ρομαντικοι εως και καμμενοι με τα καλα χειροκινητα, γνωριζουν οι ιδιοι οτι ενα καλο χειροκινητο, οπως συνηθως υπαρχει στα περισσοτερα μοντελα της Bmw, (απο την ακριβεια συμπλεξης-αποσυμπλεξης, μεχρι και την αισθηση κατα την μετακινηση του λεβιε στην θεση του 'Η') προσφερει μια περισσοτερο μηχανικη αισθηση στην συνολικη οδηγικη εμπειρια...
Τωρα στα της εκκινησης του 3κυλινδρου, σε επιπεδο τεχνικων χαρακτηριστικων τουλαχιστον, προσωπικα θεωρω οτι δεν προκυπτει αδυναμια λογω ροπης, αλλα περισσοτερο θεμα ισως ρυθμισης ρελαντι/ηλεκτρονικης διαχειρισης κινητηρα, με αποτελεσμα να υπαρχει καποιο κενο-δισταγμος κοντα στο ρελαντι...Οπως ανεφερα και πριν, ισως να θελει ελαχιστες στροφες κινητηρα παραπανω (πχ 100-200σαλ) και να ειναι οντως θεμα εξοικειωσης, μπορει ομως να χρειαζεται αρκετες παραπανω (πχ 300-400σαλ) οπερ και μαλλον προκυπτει θεμα γενικοτερης ρυθμισης...
Κατι αλλο επισης που θετω ως τροφη για σκεψη, ειναι το ενδεχομενο, επειδη ο 3κυλινδρος βενζινης εχει ακομα υψηλοτερη συμπιεση απο τον αντιστοιχο σε ισχυ 4κυλινδρο που αντικαθιστα (11:1 αντι 10,5:1 του Ν13) να καθιστα ακομα πιο αναγκαια την χρηση βενζινης υψηλων οκτανιων για βελτιστη αποδοση, ή αντιστοιχα η ελαφρια πτωση αποδοσης με την χρηση απλης αμολυβδης να ειναι εντονοτερη σε χαμηλο φορτιο -γκαζι-...
-
εχω καταλήξει στην αγορά της BMW X1 sDrive 18i. Θέλω βοήθεια για το θέμα αυτόματο-χειροκίνητο 6αρι κιβώτιο.
Το αυτοκινητο είναι για χρήση στο κέντρο της Αθήνας (απόσταση 40χλμ. καθημερνά δουλειά σπίτι) και καμία εξόρμησή το ΣΚ.
ΔΕΝ εχω οδηγήσει ποτέ αυτόματο, όπως και η σύζυγος. Στις δοκιμές που εκανα όλα τα αυτοκίνητα ήταν αυτόματα. Ειδικά στην 318ι το 8ταχυτο ήταν εξαιρετικό.Έχουν δίκιο ότι στην πόλη είναι πιο ξεκούραστο. Αλλά και 20 χρόνια με το manual πρόβλημα δεν είχα.Το θέμα είναι ότι στην Χ1 18ι το αυτόματο είναι 6ταχυτο όπως και στην 2αρα 218ι.Από τα παραπάνω που διάβασα δεν κατάλαβα αν το αυτόματο είναι αναγκαίο-απαραίτητο ή όχι? Επίσης αν το 6αρι είναι το ιδιο καλό με το 8αρι της 3αρας. Δεν με ενδιαφέρουν τα συστήματα ασφαλείας driver assistant plus που συνδυάζονται με αυτόματο μόνο. Επειδή το κόστος είναι 2.500 ευρώ έχει σημασία η επιλογή αυτή για όλο τον επιπλέον εξοπλισμό. -
BMW X1 sDrive18i
Transmission
Type of gearbox 6-speed manual (6-speed Steptronic transmission)
Gear ratios I 1 3.615 (4.459)
II 1 1.952 (2.508)
III 1 1.241 (1.556)
IV 1 0.969 (1.142)
V 1 0.806 (0.851)
VI 1 0.683 (0.672)
R 1 3.538 (3.185)
Final drive 1 3.882 (4.103)
Performance
Power-to-weight ratio (DIN) kg/kW 14.0 (14.3)
Output per litre kW/l 66.7
Acceleration 0-100 km/h s 9.7 (9.7)
in 5th gear 80-120 km/h s 4) (-)
Top speed km/h 204 (200)Fuel consumption EU cycle1 2 3 4
With standard tyres
Urban ltr/100 km 6.3 (6.4)
Extra-urban ltr/100 km 4.5 (4.7)
Combined ltr/100 km 5.1 (5.3)
CO2 g/km 119 (124)
With rims 8J x 19 and tyres 225/45 R19 as well as winter tyres
Urban ltr/100 km 6.5 (6.7)
Extra-urban ltr/100 km 4.7 (4.9)
Combined ltr/100 km 5.3 (5.6)
CO2 g/km 124 (129)
Emission rating EU6
Technical data valid for ACEA countries/Some permitted weights valid only for Germany Figures in brackets are for vehicles with automatic transmission -
Ο χρήστης nikigt έγραψε:
εχω καταλήξει στην αγορά της BMW X1 sDrive 18i. Θέλω βοήθεια για το θέμα αυτόματο-χειροκίνητο 6αρι κιβώτιο.
Το αυτοκινητο είναι για χρήση στο κέντρο της Αθήνας (απόσταση 40χλμ. καθημερνά δουλειά σπίτι) και καμία εξόρμησή το ΣΚ.
ΔΕΝ εχω οδηγήσει ποτέ αυτόματο, όπως και η σύζυγος. Στις δοκιμές που εκανα όλα τα αυτοκίνητα ήταν αυτόματα. Ειδικά στην 318ι το 8ταχυτο ήταν εξαιρετικό.Έχουν δίκιο ότι στην πόλη είναι πιο ξεκούραστο. Αλλά και 20 χρόνια με το manual πρόβλημα δεν είχα.Το θέμα είναι ότι στην Χ1 18ι το αυτόματο είναι 6ταχυτο όπως και στην 2αρα 218ι.Από τα παραπάνω που διάβασα δεν κατάλαβα αν το αυτόματο είναι αναγκαίο-απαραίτητο ή όχι? Επίσης αν το 6αρι είναι το ιδιο καλό με το 8αρι της 3αρας. Δεν με ενδιαφέρουν τα συστήματα ασφαλείας driver assistant plus που συνδυάζονται με αυτόματο μόνο. Επειδή το κόστος είναι 2.500 ευρώ έχει σημασία η επιλογή αυτή για όλο τον επιπλέον εξοπλισμό.Αν είναι ιδιο με το παλιο 6αρι Στεπτρονικ αστο καλυτερα. Μην το βαλεις. Το 8αρι είναι καλο πραγματι αν και εγω προτιμω το χειροκινητο.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Ποιος θα αγοράσει εν έτη 2015/2016 BMW με χειροκίνητο κιβώτιο??? Μόνο αυτόματο, το οποίο δεν έχει κανένα πρόβλημα να ξεκινήσει από ρελαντί, σε ανηφόρα κλπ.Πριν λίγο καιρό ολοκληρώθηκε η παραγγελία του νέου τουτού και ενώ αμφιταλαντεύτικα για διάφορα θέματα εξοπλισμού, το χειροκίνητο μαζί με το M pack ήταν οι μοναδικές αδιαπραγμάτευτες επιλογές (ασχέτως τιμής)...
Περι ορέξεως...
Το καλό είναι πως (ακόμα) υπάρχει η επιλογή και τελικά όλοι είναι ευχαριστημένοι...
Δεν υπάχει 'σωστό' και 'λάθος' σε αυτό το ζήτημα, παρα μόνο αν άλλο ήθελες και άλλο πήρες... -
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Ποιος θα αγοράσει εν έτη 2015/2016 BMW με χειροκίνητο κιβώτιο??? Μόνο αυτόματο, το οποίο δεν έχει κανένα πρόβλημα να ξεκινήσει από ρελαντί, σε ανηφόρα κλπ.
Πριν λίγο καιρό ολοκληρώθηκε η παραγγελία του νέου τουτού και ενώ αμφιταλαντεύτικα για διάφορα θέματα εξοπλισμού, το **χειροκίνητο μαζί με το M pack **ήταν οι μοναδικές αδιαπραγμάτευτες επιλογές (ασχέτως τιμής)...
Περι ορέξεως...
Το καλό είναι πως (ακόμα) υπάρχει η επιλογή και τελικά όλοι είναι ευχαριστημένοι...
Δεν υπάχει 'σωστό' και 'λάθος' σε αυτό το ζήτημα, παρα μόνο αν άλλο ήθελες και άλλο πήρες...Mε το καλο!
Περισσοτερες λεπτομερειες? -
Πριν λίγο καιρό ολοκληρώθηκε η παραγγελία του νέου τουτού και ενώ αμφιταλαντεύτικα για διάφορα θέματα εξοπλισμού, το χειροκίνητο μαζί με το M pack ήταν οι μοναδικές αδιαπραγμάτευτες επιλογές (ασχέτως τιμής)...
Περι ορέξεως...
Δεν υπάχει 'σωστό' και 'λάθος' σε αυτό το ζήτημα, παρα μόνο αν άλλο ήθελες και άλλο πήρες...Καλορίζικο φιλε. Ποια σειρα πηρες και σε τι εκδοση; Στο πακετο Μ και στον εξοπλισμο επαιξε καμια εκπτωση η ισχυει οτι γραφει το σαιτ της BMW που ειναι φωτια και λαυρα; Εγω αν επαιρνα πακετο Μ θα εβαζα χρωμα το estorilblau. Δεν υπαρχει αυτο το χρωμα...
-
Ο χρήστης nikigt έγραψε:
ΔΕΝ εχω οδηγήσει ποτέ αυτόματο, όπως και η σύζυγος. Στις δοκιμές που εκανα όλα τα αυτοκίνητα ήταν αυτόματα. Ειδικά στην 318ι το 8ταχυτο ήταν εξαιρετικό.Έχουν δίκιο ότι στην πόλη είναι πιο ξεκούραστο. Αλλά και 20 χρόνια με το manual πρόβλημα δεν είχα.Το θέμα είναι ότι στην Χ1 18ι το αυτόματο είναι 6ταχυτο όπως και στην 2αρα 218ι.Από τα παραπάνω που διάβασα δεν κατάλαβα αν το αυτόματο είναι αναγκαίο-απαραίτητο ή όχι? Επίσης αν το 6αρι είναι το ιδιο καλό με το 8αρι της 3αρας. Δεν με ενδιαφέρουν τα συστήματα ασφαλείας driver assistant plus που συνδυάζονται με αυτόματο μόνο. Επειδή το κόστος είναι 2.500 ευρώ έχει σημασία η επιλογή αυτή για όλο τον επιπλέον εξοπλισμό.Με βάση τα παραπάνω να το πάρεις αυτόματο. Μεγάλη ευκολία στην πόλη. Μια χαρά είναι το 6αρι στην λειτουργία του.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Mε το καλο!
Περισσοτερες λεπτομερειες?Ευχαριστώ.
Μια 228 coupe M pack σε mineral grey με διάφορα Μ καλούδια...Στο πακετο Μ και στον εξοπλισμο επαιξε καμια εκπτωση η ισχυει οτι γραφει το σαιτ της BMW που ειναι φωτια και λαυρα;
Πάντα παίζει άλλη τιμή αν πας απο εκεί για προσφορά, τα νούμερα στο site είναι ενδεικτικά...
Προσωπικά, μιας και είχα πάρει την απόφαση απλώς ήταν θέμα χρόνου, εκμεταλεύτηκα την προωθητική ενεργεια της BMW (έκπτωση 20% επι της εργοστασιακής αξίας για παραγγελίες μέσα στον Σεπτέμβρη) συν μια εξτρα έπτωση, μου βγήκε αρκετά πιο κάτω απ'οτι υπολόγιζα... -
Mε το καλο!
Μια 228 coupe M pack σε mineral grey με διάφορα Μ καλούδια...Στο πακετο Μ και στον εξοπλισμο επαιξε καμια εκπτωση η ισχυει οτι γραφει το σαιτ της BMW που ειναι φωτια και λαυρα;
Πάντα παίζει άλλη τιμή αν πας απο εκεί για προσφορά, τα νούμερα στο site είναι ενδεικτικά...
Προσωπικά, μιας και είχα πάρει την απόφαση απλώς ήταν θέμα χρόνου, εκμεταλεύτηκα την προωθητική ενεργεια της BMW (έκπτωση 20% επι της εργοστασιακής αξίας για παραγγελίες μέσα στον Σεπτέμβρη) συν μια εξτρα έπτωση, μου βγήκε αρκετά πιο κάτω απ'οτι υπολόγιζα...Συγχαρητηρια! Τι εξτρα εβαλες;
-
Mε το καλο!
Μια 228 coupe M pack σε mineral grey με διάφορα Μ καλούδια...Το αγαπημενο μου χρωμα! Πες μου οτι εβαλες και τις feric grey 18αρες να βαλω τα κλαμματα απο την συγκινηση...
Φανταζομαι εβαλες και τα m-φρενα, και την κοντυτερη κρεμαγιερα?
Oπως και να εχει, με την διαρυθμιση που εχεις κανει, και με το μοτορι των 245ιππων θα προκειται για τρελο πιστολι!
-
Συγχαρητήρια Μορφέα, ωραίο αυτοκίνητο! Μια Ζ4 δεν είχες πριν, ή θυμάμαι λάθος;
BMW FORUM