-
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Άμα κολλάμε στο όντως πλαστικό κάρτερ της 328i και δε κοιτάμε το συνολικό αποτέλεσμα...τότε τι να πω...Προσωπικα δεν κολλαω σε αυτο γιατι με ενδιαφερει η xi ...αλλα να σου θυμισω επισης οτι το συνολικο αποτελεσμα ειναι το αθροισμα ολων των λεπτομερειων, κι οτι εγω απλα ανεφερα hard facts..
Και ρωταω λοιπον:- Το ηξερες οτι ειναι πλαστικο? Ποσοι εδω μεσα το ηξεραν?
- Ο εκαστοτε αγοραστης εχει ενημερωθει? Ο ειδικος τυπος τι εχει γραψει?
- Θεωρεις εντελως ασημαντο ενα component εκτεθιμενο, με λιγοτερη αντοχη, που μπορει να σου κοστισει το μοτερ σου?
Επισης, το οτι εμενα με ενδιαφερει τι κανουν πολλες εταιρειες, σε αντιθεση με καποιους που ασχολουνται μονο με την αγαπημενη τους, δεν καθιστα την κριτικη μου κακοπροαιρετη, απλα κριτικη σε σχεση με καμια κριτικη!
Ειναι πασιφανες οτι καποιοι δεν εχουν μπει καν στον κοπο να δουν τι λεει η ιδια η bmw, οχι στα press releases και στα δισελιδα των περιοδικων, αλλα στα δικα της τεχνικα αρχεια...
Περι chassis λοιπον, επειδη εγραψες οτι η bmw σε αντιθεση με το τι λεω εγω μιλαει για ολοκαινουριο πατωμα, ο Γρηγορης οτι προσπαθω να βγαλω το F30 f/l κτλ...οριστε καταρχην τι θεωρει η bmw οτι ειναι το πατωμα, και το κατα ποσο καινουριο ή οχι ειναι..
F30 Chassis DynamicsThe chassis and suspension of the F30 is a further development based on the E90.
..δειτε και τα νουμερα της ευθυγραμμισης.
Εδω μαθαινουμε τις διαφορες στη 'λαμαρινοδουλεια'
F30 Introduction
..οπως για παραδειγμα οτι στις βασικες τους εκδοσεις η F30 ζυγιζει 1545kg εναντι 1415kg της Ε90, απορρεια των αυξημενων διαστασεων σε συνδυασμο με τη μη αξιοποιηση αλουμινιου, εκτεταμενου Ultra High Tensile Strength Steel κτλ., και οτι τα points to note σε σχεση με τον προκατοχο ειναι
• Door hinges
• Engine compartment lid catches
• Underbody panelling
• Side repeaters
• Side sills
• Inside mirror
• Seats.Και εδω ολες οι λεπτομερειες για τον Ν20
Ν20 Engine..οτι ακριβως εχω γραψει δηλαδη στις προηγουμενες σελιδες..
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Προσωπικα δεν κολλαω σε αυτο γιατι με ενδιαφερει η xi ...αλλα να σου θυμισω επισης οτι το συνολικο αποτελεσμα ειναι το αθροισμα ολων των λεπτομερειων, κι οτι εγω απλα ανεφερα hard facts..
Και ρωταω λοιπον:- Το ηξερες οτι ειναι πλαστικο? Ποσοι εδω μεσα το ηξεραν?
- Ο εκαστοτε αγοραστης εχει ενημερωθει? Ο ειδικος τυπος τι εχει γραψει?
- Θεωρεις εντελως ασημαντο ενα component εκτεθιμενο, με λιγοτερη αντοχη, που μπορει να σου κοστισει το μοτερ σου?
Επισης, το οτι εμενα με ενδιαφερει τι κανουν πολλες εταιρειες, σε αντιθεση με καποιους που ασχολουνται μονο με την αγαπημενη τους, δεν καθιστα την κριτικη μου κακοπροαιρετη, απλα κριτικη σε σχεση με καμια κριτικη!
Ειναι πασιφανες οτι καποιοι δεν εχουν μπει καν στον κοπο να δουν τι λεει η ιδια η bmw, οχι στα press releases και στα δισελιδα των περιοδικων, αλλα στα δικα της τεχνικα αρχεια...Ε πως δε κολλάς...αφού συνεχίζεις και το αναφέρεις.
Καταρχάς το κάρτερ δεν είναι εκτεθειμένο καθώς υπάρχει ολόκληρη (σκληρή κιόλας) ποδιά που το καλύπτει. Επίσης δε γνωρίζουμε το πόσο σκληρό ή όχι, λεπτό ή χοντρό είναι το συγκεκριμένο πλαστικό.
Δε το ήξερα, δε με ενδιαφέρει και δε θα με αποτρέψει (όπως και σένα απ'ότι καταλαβαίνω) από το να αγοράσω το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
Οπότε τι συζητάμε?
Προσωπικά δεν βγήκα να γράψω ότι η BMW γαμάει και ότι όλοι οι άλλοι ΓΤΠ κι ούτε πρόκειται να μπω σε μια χαζή διαδικασία διαφωνίας...
Εμένα με καλύπτει το συνολικό προϊόν και το αποτέλεσμά του. Το πως έφτασαν μέχρι εκεί και τι έκαναν, δεν με ενδιαφέρει και δεν ενδιαφέρει πολύ κόσμο επίσης.
Περι chassis λοιπον...
Βλέπω ότι έχει παρόμοιες ρυθμίσεις camber/caster (οκ, τι θα θέλαμε να έχει δηλαδή? ) σε διαφορετικές διαστάσεις όμως track/wheelbase. Οπότε θεωρητικά δουλεύει διαφορετικά. Επίσης, δε ξέρουμε τη σκληρότητα των αναρτήσεων, ελατηρίων, πάχος αντιστρεπτικών (βαριέμαι να το ψάξω) και συνεπώς πως δουλεύει διαφορετικά όλο το σασί σε σχέση με της E90 που όπως έγραψα από διαστάσεις και μόνο αν το δεις, είναι διαφορετικό. Οπότε δε γνωρίζεις και τη σκληρότητα/ακαμψία του και άρα πως συνολικά δουλεύει αυτό.
Είναι πολλά πράγματα που έχουν σημασία και ναι...η F30 έχει διαφορετική αίσθηση στο δρόμο από την Ε90.
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
...ο Γρηγορης οτι προσπαθω να βγαλω το F30 f/l κτλ......και το ερωτημα που τιθεται οπως λενε στο χωριο μου , 'Does it deliver ?'
God damn it sure does! ειναι η απαντηση...Oτιδηποτε σε σειρα 1,2,3,4,5,6 με m-pack ειναι συνολικα πιο οδηγοκεντρικο απο τον ανταγωνισμο.
Η νεα Μ235i ηδη ειναι bargain στο Αμερικα και θεωρειται εξαιρετικο μηχανημα παγκοσμιως, η M2 ετοιμαζεται, τα Μ3, Μ4 ειναι ασυλληπτα 'πυροβολαρχεια', με πρωτες εντυπωσεις απο ιδιοκτητη και αλλων Μ cars, εδω:
http://f80.bimmerpost.com/forums/showth ... p?t=976284Η Μ6 Gran Coupe ειναι απο τα πλεον εντυπωσιακα πανισχυρα sport sedan, και παει λεγοντας...
...και εμεις καθομαστε εδω να διαβαζουμε περι πλαστικων καρτερ, και ενισχυμενου σασι στα σημεια αντι καινουργιου, και...το λουρι της μανας...Εγω ξερω οτι ακομα και σημερα ειναι ο μοναδικος μαζικος κατασκευαστης, κατω απο αυτους που φτιαχνουν supercars, απο τον οποιο θα ηθελε ο οποιοσδηποτε που θεωρει τον εαυτο του ανησυχο οδηγο, να οδηγησει, ή ακομα καλυτερα να αποκτησει ενα σβελτο και καλοστημενο Bmw, σε σχεση με τους υπολοιπους κατασκευαστες της σειρας...Η κυριαρχη διαφορα πλεον σε σχεση με το χτες για την Bmw ειναι οτι
το σπορ εως και αγωνιστικο στησιμο ειναι εξτρα στα μη Μ μοντελα, οπως τα διαφορα εξοπλιστικα πακετα...P.S ...και εσυ ρε Νικο τι πεφτεις στην λομπα με την γκρινια και την λασπολογια...
Οδηγησες 320i F30 με M-pack , και την βρηκες λιγοτερο ενδιαφερουσα οδηγικα απο την δικη σου? -
Όχι
Συνολικά η F30 είναι...διαφορετική από την Ε90, στην ίδια αντίστοιχη και comfort έκδοσή της. Πιο άνετη, πιο μαλακή και πιο 'πλαδαρή' στις αντιδράσεις της.
Μερσεντίζει θα έλεγα.
Αλλά μάλλον θα είναι λιγότερο ενδιαφέρουσα οδηγικά, συγκεκριμένα από τη δική μου.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Μερσεντίζει θα έλεγα.
Το νόμισμα έχει 2 όψεις. Οι Mercedes με AMG είναι από τα σκληρότερα ΙΧ.
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Μερσεντίζει θα έλεγα.
Το νόμισμα έχει 2 όψεις. Οι Mercedes με AMG είναι από τα σκληρότερα ΙΧ.
Ε καλά προφανώς και δεν αναφέρομαι ρε σε AMG
-
Δηλώνω κουτσουρολάτρης.
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Δηλώνω κουτσουρολάτρης.Γέρασα ρε πστ μου
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
.... η έλλειψη ροπών στις χαμηλές στροφές σε οδηγούν είτε σε πολλά κυβικά που χάνουν λόγω κατανάλωσης και ρύπων είτε σε υπερσυμπίεση. Εκτός κι αν στο κοντινό μέλλον παίξει ατμοσφαιρικός με ηλεκτρική υποβοήθηση. Μόνο όμως αν συμφέρει σε κατανάλωση/ρύπους και επιπλέον σε κόστος εξέλιξης (που θα πρέπει να μειώνεται πολύ από τότε που το παίζουν στη φόρμουλα 1). Θα δούμε, θα πρέπει πρώτα να βγάλουν το κόστος τους οι τουρμπάτοι....Λοιπόν όπως ανακάλυψα αυτό που περιμένω να γίνει, ήδη γίνεται και μάλιστα σε σούπερκαρς: McLaren P1, Porsche 918 Spyder και Ferrari LaFerrari έχουν πολλά κυβικά και ηλεκτροκινητήρες! Οπότε είναι θέμα χρόνου και επιλογής να το δούμε σύντομα και σε πιο καθημερινά οχήματα.
-
H 1η όμως έχει λιγότερα κυβικά και διπλο τούρμπο.Επισης κάτι παρόμοιο έχει και το i8 της BMW με τρικυκινδρο κινητήρα 1.5 λίτρων+2 ηλεκτροκινητήρες.Ο ένας παίρνει ρεύμα απο πρίζα και ο αλλος νομίζω συλλέγει ενέργεια απο το φρενάρισμα και τον θερμικό κινητήρα.
-
Πότε περίπου να αναμένουμε φρεσκάρισμα (face lift) της 3αρας;
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
H 1η όμως έχει λιγότερα κυβικά και διπλο τούρμπο.Επισης κάτι παρόμοιο έχει και το i8 της BMW με τρικυκινδρο κινητήρα 1.5 λίτρων+2 ηλεκτροκινητήρες.Ο ένας παίρνει ρεύμα απο πρίζα και ο αλλος νομίζω συλλέγει ενέργεια απο το φρενάρισμα και τον θερμικό κινητήρα.Ναι έχεις δίκιο μπορεί να μην είναι ατμο+ηλεκτρικό αλλά το point είναι ότι σιγά σιγά (ή γρήγορα γρήγορα) μπουκάρει ο υβριδισμός(!) σε όλο και περισσότερες κατηγορίες αυτοκινήτων. Οι οποίες δεν έχουν το υβριδικό σαν βασικό στοιχείο προώθησης. Η υβριδική λειτουργία περνάει από τα υβριδικά στα σούπερσπορ και στα λεωφορεία οπότε σύντομα θα ενσωματωθούν σε όλα σχεδόν τα αυτοκίνητα και μάλιστα χωρίς να αποτελεί κάτι ιδιαίτερο αφού θα είναι αυτονόητο. Αλλά όντως μάλλον μικρούς υπερσυμπιεσμένους (μεγαλύτερος βαθμός απόδοσης) και ηλεκτρικό θα έχουν και όχι ατμοσφαιρικούς. Αν όμως τα αυτοκίνητα αυτά τραβάνε καλά με άφθονες ροπές από 0 μέχρι ψηλά και έχουν τέλεια γραμμικότητα δύσκολα θα παραπονεθούμε. Καλό είναι να μειώσουν και το βάρος βέβαια....Οι τεχνολογίες μπαταριών πάντως κι αυτές προχωράνε με γοργό ρυθμό, θα έχουμε μπαταρίες ελαφριές, μεγάλης χωρητικότητας που θα φορτίζουν σε ελάχιστο χρόνο.
-
Τα υβριδικά λεωφορεία στην Αγγλία έχουν αρκετά προβλήματα πάντως
Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Λοιπόν όπως ανακάλυψα αυτό που περιμένω να γίνει, ήδη γίνεται και μάλιστα σε σούπερκαρς: McLaren P1, Porsche 918 Spyder και Ferrari LaFerrari έχουν πολλά κυβικά και ηλεκτροκινητήρες! Οπότε είναι θέμα χρόνου και επιλογής να το δούμε σύντομα και σε πιο καθημερινά οχήματα.Στο 3 άδειασαν οι μπαταρίες
...lol...!
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
H 1η όμως έχει λιγότερα κυβικά και διπλο τούρμπο.Επισης κάτι παρόμοιο έχει και το i8 της BMW με τρικυκινδρο κινητήρα 1.5 λίτρων+2 ηλεκτροκινητήρες.Ο ένας παίρνει ρεύμα απο πρίζα και ο αλλος νομίζω συλλέγει ενέργεια απο το φρενάρισμα και τον θερμικό κινητήρα.Μια μικρή διόρθωση:
Ένας είναι ο ηλεκτροκινητήρας (τοποθετημένος στον εμπρός άξονα) και παίρνει ενέργεια από τις μπαταρίες (οι οποίες φορτίζουν είτε από την πρίζα, είτε από τον βενζινοκινητήρα, είτε κατά το φρενάρισμα). -
Μπήκα στο 135 του φίλου μου από τη δουλειά κ πήγαμε μια βόλτα...
Έχει πρόγραμμα στα 390 άλογα και αλλαγμένη εξάτμιση.
Κατανάλωση στα 14-15 λ/100 χλμ super unleaded.Με λίγα λόγια το αμάξι μου φάνηκε πολύ λίγο για αυτά που περίμενα. Καθόλου άνετο καθότι έχει σκληρό προσανατολισμό. Πολλά χρήματα για το τίποτα... Ο ίδιος σκέφτεται μετά από 3,5 χρόνια να το δώσει για να πάρει Μ6.
Αγόρασε πριν 1 εβδομάδα το αφεντικό κάμπριο Carrera 911 4S, το άλλο αφεντικό αγόρασε κάμπριο 911. Δύσκολο να πάω με αυτά βόλτα
-
Μπήκες σε αυτοκίνητο 390 ίππων και το μόνο που έχεις να πεις είναι για την άνεση βρε Πέτρο;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μπήκες σε αυτοκίνητο 390 ίππων και το μόνο που έχεις να πεις είναι για την άνεση βρε Πέτρο;είπα πως δεν τραβούσε καλά για 390 άλογα. Η 1η-2α κόμπιαζε, τερμάτιζε νωρίς. Η 3η πήγαινε πολύ δυνατά, όπως κ η 5η.
Δε διάβασες καλά... Είπα ότι το αμάξι φάνηκε πολύ λίγο για τα 390 άλογά του. Η άνεση είναι το 2ο συμπέρασμα... Για μένα είναι βασικό προσόν για καθημερινό αμάξι, πόσο μάλλον για ταξίδια... -
Έτσι που το έγραψες δεν ήταν προφανές ότι αυτό εννοούσες. Για τα κομπιάσματα πάντως μάλλον φταίει το πείραγμα.
BMW FORUM