-
Ο χρήστης Random έγραψε:
3500Κ.ΕΚ. ΧΩΡΙΣ ΜΠΛΟΚΕ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟ ΠΙΣΩ..ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΠΑΠΟΥΔΙΣΤΙΚΟ ΚΟΥΠΕ???//
3.000 κεκ. με διπλό τούρμπο...το 335i είναι παραπλανητικό λίγο!
Και δεν συγκρίνεται με το 350Ζ κατά την ταπεινή μου άποψη...κλάσης ανώτερη η 335i...σε όλα.
-
Ο χρήστης Random έγραψε:
Ρε παιδια ο maxmara πουλησε το 350ζ για να παρει 335???
Τρελαθηκε τελειως????Αν ισχυει αυτο οχι οτι οι μπεμπες ειναι ασχημες αλλα θα το μετανοιωσει οικτρα....
3500κ.εκ. Χωρις **μπλοκε διαφορικο **πισω..εδωσε το εργαλειο για να παρει ενα παπουδιστικο κουπε???//
Τουλαχιστον ας επαιρνε ενα μ3.......
Τονε καψατε τον φουκαρα...έχεις 25% δίκαιο !
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
'Συνεργασία BMW-BremboΔημοσίευση: 14 Νοεμβρίου 2007
Η συμφωνία αφορά την παροχή Kit φρένων της Brembo, για τα μοντέλα υψηλών επιδόσεων της βαυαρικής εταιρείας!
Ορισμένα μοντέλα της BMW ήδη εφοδιάζονται με εξαπίστονες δαγκάνες του Ιταλού κατασκευαστή, ενώ από το νέο έτος πακέτα αναβάθμισης θα προσφέρονται στον προαιρετικό εξοπλισμός και άλλων σειρών της BMW.
Δύο λόγια για τη Brembo
Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι μια από τις πιο γνωστές στο χώρο των αναβαθμίσεων φρένων.
Η Brembo παρέχει συστήματα πέδησης σε μοντέλα όπως τα Impreza και τα Evo, ενώ σε αντίστοιχες λύσεις καταφεύγουν και suprcars όπως η Ferrari και η Porsche!
Οι περισσότεροι αναγνωρίζουμε τις δαγκάνες της Brembo από το κόκκινο ή χρυσαφί γυαλιστερό τους χρώμα.
Στην περίπτωση της BMW όμως δε θα ισχύσει το ίδιο, καθώς θα παραμείνουν με τη γνωστή μεταλλική απόχρωση.
Η νέα συνεργασία με τη BMW αναμένεται να ανεβάσει κατά 86% τα συνολικά ετήσια κέρδη της Brembo.'
Επιτέλους, μπας και δούμε κανά φρένο της προκοπής στα M models..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
'Συνεργασία BMW-Brembo
Δημοσίευση: 14 Νοεμβρίου 2007
Η συμφωνία αφορά την παροχή Kit φρένων της Brembo, για τα μοντέλα υψηλών επιδόσεων της βαυαρικής εταιρείας!
Ορισμένα μοντέλα της BMW ήδη εφοδιάζονται με εξαπίστονες δαγκάνες του Ιταλού κατασκευαστή, ενώ από το νέο έτος πακέτα αναβάθμισης θα προσφέρονται στον προαιρετικό εξοπλισμός και άλλων σειρών της BMW.
Δύο λόγια για τη Brembo
Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι μια από τις πιο γνωστές στο χώρο των αναβαθμίσεων φρένων.
Η Brembo παρέχει συστήματα πέδησης σε μοντέλα όπως τα Impreza και τα Evo, ενώ σε αντίστοιχες λύσεις καταφεύγουν και suprcars όπως η Ferrari και η Porsche!
Οι περισσότεροι αναγνωρίζουμε τις δαγκάνες της Brembo από το κόκκινο ή χρυσαφί γυαλιστερό τους χρώμα.
Στην περίπτωση της BMW όμως δε θα ισχύσει το ίδιο, καθώς θα παραμείνουν με τη γνωστή μεταλλική απόχρωση.
Η νέα συνεργασία με τη BMW αναμένεται να ανεβάσει κατά 86% τα συνολικά ετήσια κέρδη της Brembo.'
Σου κατέβηκε κι εσένα κανένα πεντάλ στο πάτωμα;
-
Περί Brembo: μήπως άραγε να κρατήσω τα φρένα του Ζ? Είναι και το σωστό χρώμα
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
'Συνεργασία BMW-Brembo
Δημοσίευση: 14 Νοεμβρίου 2007
Δύο λόγια για τη Brembo
Σου κατέβηκε κι εσένα κανένα πεντάλ στο πάτωμα;
Γιατί? Σου συνέβη και σένα?
-
Καλημέρα, νέος στην οδήγηση BMW και θα ήθελα να ρωτήσω:
α) Για Ε36, 316 compact του '98 για τις εξής εργασίες σε μη εξουσιοδοτημένο ζητήθηκαν 70 ευρώ: Αλλαγή λαδιών ημισυνθετικών (όχι φίλτρα, μπουζί κλπ), έλεγχος και συμπλήρωση υγρών όπου χρειάζεται, αλλαγή υαλοκαθαριστήρων (μόνο λάστιχο - όχι όλος ο βραχίονας) και αλλαγή καμένου στοπ (και εργατικά φυσικά). Είναι πολλά? Δεν έχω εμπειρία από τιμολόγια στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο και ίσως συνεχίσω την έρευνα αγοράς.
β) Το αυτοκίνητο, αν και το έχουν δει σε 2 διαφορετικά συνεργεία και έχουν βεβαιώσει ότι το σύστημα πέδησης και τα καινούργια λάστιχα (πίεση, πέλμα) είναι Οκ, έχει την εξής συμπεριφορά στο φρενάρισμα (έχει ABS): μεγάλη διαδρομή πετάλ φρένου, 'νεκρή' στην αρχή και μετά κανονική, αλλά δε σε αφήνει να ρυθμίσεις όπως θέλεις το φρενάρισμα, ούτε εμπνέει σιγουριά. Επίσης σε απότομο φρενάρισμα με ταχύτητες 100-120 χλμ/ώρα το πίσω μέρος αποσταθεροποιείται και δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Επίσης γενικά πετάλ χωρίς αίσθηση, αν και μάλλον αποτελεσματικό. Κάποιος μου είπε ότι αυτά τα αυτοκίνητα 'έτσι φρενάρουν' και ότι απλά πρέπει να το αποδεκτώ. Συνηθισμένος από προσθιοκίνητα υποπτεύομαι ότι απλά έχει διαφορετική συμπεριφορά.
Ευχαριστώ
Jacob -
α) λογικο ειναι το κοστος,αλλα εγω θα αλλαζα και φιλτρα.
β)μηπως εχει προβλημα ο κατανεμητής?Μηπως θελει αλλαγη υγρων και εξαερωση το κυκλωμα φρενων?
-
α) Λογικό το κόστος. Άλλαζε και τα φίλτρα. Χρειάζεται και δεν κοστίζει ιδιαίτερα.
β) Οχι. Τα φρένα ειναι ένα από τα καλά των BMW. Κάτι είναι λάθος. Αρχισε από τα εύκολα. Αλλαγή (όχι εξαέρωση. Δεν ξέρεις πόσα χρόνια είναι μέσα τα υγρά) των υγρών φρένων.
-
-
Ο χρήστης Tobajara έγραψε:
Youtube VideoBMW 135
Ρε γαμώτο δεν την 'οδηγεί' καθόλου...
Ο ίδιος στην πίστα... λείπουν τα εντυπωσιακά πλάνα, αλλά λέει τα καλύτερα...
'There's a little understeer but that's telling me to go fasteeeeer!'
Youtube Video -
Τι φλώρος Θέε μου! Έμαθαν και οι Αμερικανοί οδήγηση με σωστές γραμμές σε πίστες με στροφές...που μόνο σε οβάλ ξέρουν να πηγαίνουν!!!
Τσάμπα η 135i στην Αμερική εν τω μεταξύ...αλλά λογικό γιατί αν ήταν σε τιμές που είναι εδώ, σιγά μη πούλαγε...τώρα θα πάει καλά...και είναι τιμολογημένη κοντά στο Golf GTI νομίζω που πουλάει πολύ καλά.
-
-
Κουκλάρα!!
-
Μπράβο στη BMW...
'Βραβείο BMW Efficient Dynamics
Δημοσίευση: 16 Νοεμβρίου 2007
Η φιλοσοφία BMW Efficient Dynamics πρόσφατα συνέδεσε το όνομά της με μία διάσημη πρωτιά.
Η Γερμανική εφημερίδα “Bild am Sonntag”, διοργανώτρια του γνωστού διαγωνισμού “Goldenes Lenkrad” (Το Χρυσό Τιμόνι) εδώ και αρκετά χρόνια, απένειμε τώρα, πρώτη φορά, τη διάκριση “Grünes Lenkrad” για το υποδειγματικό πακέτο μέτρων της BMW που εφαρμόζονται με στόχο τη μείωση των εκπομπών CO2.
Ο Dr. Norbert Reithofer, CEO της BMW, ήταν εμφανώς περήφανος ως ο πρώτος που παρέλαβε αυτό το πολύ ξεχωριστό βραβείο, το οποίο απονέμεται από τους αναγνώστες στην εταιρία του Μονάχου, για τις έξοχες προσπάθειές της στον τομέα του αυτοκινήτου.
Χάρη στη φιλοσοφία “Efficient Dynamics”, η BMW ήδη μπορεί να προσφέρει στάνταρ υποδειγματικά μέτρα βελτιστοποίησης της κατανάλωσης, που εφαρμόζονται σε μοντέλα από τη BMW Σειρά 1 μέχρι τη BMW X5, ακόμα και σε πολλά Mini.
Μεταξύ αυτών είναι οι κορυφαίας απόδοσης πετρελαιοκινητήρες, σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω πέδησης (brake energy regeneration), Λειτουργία Auto Start Stop κα έξυπνη δομή ελαφρού βάρους.
Σαν αποτέλεσμα, το 40% όλων των νέων Ευρωπαϊκών αυτοκινήτων του BMW Group έχουν μέγιστο επίπεδο εκπομπών CO2 της τάξης των 140 grams/100 km.
Μέχρι το τέλος της χρονιάς, περίπου 400.000 αυτοκίνητα BMW ταξινομημένα στην Ευρώπη θα υιοθετήσουν αυτά τα μέτρα, η εξέλιξη των οποίων άρχισε πριν από πέντε χρόνια.'
http://www.auto24.gr/html/ent/519/ent.25519.asp
Πραγματικά το σύστημα είναι απίστευτο. Δε περίμενα να είχα 10.5λτ/100κμ κατανάλωση από 2λτ μοτέρ με κλιματισμό μονίμως αναμμένο και με συχνά και συνεχή ανοίγματα.
-
Απορω πως θα συμπεριφερονται αυτα τα συστηματα μετα απο 8 χρονια λειτουργειας του αυτοκινητου...Με τοσα υποσυστηματα που ειναι φορτωμενα τα συγχρονα αυτοκινητα οι πιθανοτητες βλαβης πιστευω οτι ειναι πολυ μεγαλυτερες..
nikos120i:
Δε νομιζω οτι ειναι και τοσο καλη η καταναλωση σου παντως.Εγω ειχα ,στον υπολογιστη ταξιδιου 11l/100km me SLK 350 !! Με το κιβωτιο στο comfort .Οταν το παταγα παραπανω πηγαινε μεχρι 12,5 .Eκει κινειται συνηθως,γυρω στο 12...και μιλαμε για πολυ γκαζι.Εχω δει και 15βεβαια ...
Κανει δουλεια το 7G ... -
10.5 είναι η μέση μου στη πόλη. Σε ταξίδι με μια λογική μέση ταχύτητα στα 150-160 είναι γύρω τα 8-9 λτ/100κμ.
Λογική τη βλέπω κρίνοντας από το 1600άρι που είχα πριν που έγραφε 12λτ/100κμ στη πόλη και κάτι 13αρια σε ταξίδι με 160κμ...βέβαια δεν είχε 6η.
-
Μηπως ηρθε η ωωρα να κανεις ενα νεο Review??Kαιρο εχεις να μας πεις κανενα νεο...Ποσα χμ εχεις τωρα?
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Μηπως ηρθε η ωωρα να κανεις ενα νεο Review??Kαιρο εχεις να μας πεις κανενα νεο...Ποσα χμ εχεις τωρα?No problem! I was hoping you would ask!
Βρίσκομαι αισίως στα 3000 απροβλημάτιστα χιλιόμετρα στα οποία συμπεριλαμβάνονται και χιλιόμετρα στα Μέγαρα. Ένα ταξίδι έχω κάνει, στο Ναύπλιο μέχρι τώρα.
Είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο Κώστα. Φοβερά ουδέτερο. Στην εθνική ήταν απίστευτο. Βράχος. Απλά 6η...και βουρ...όσο κι αν έκοβες από τους μπροστινούς...έπεφτες στα 120κμ, και επιτάχυνε άνετα μετά χωρίς να κατεβάσεις 5η. Αν δε προσέξεις και αν δε κοιτάς το ταμπλό, πας άνετα στα 190 γρήγορα. Γενικά είναι απίστευτα ξεκούραστο στην εθνική...τα κυβικά κάνουν τη διαφορά βλέπεις. Η ανάρτηση είναι εκπληκτική...είναι η χρυσή τομή μεταξύ άνεσης και σπορ ανάρτησης. Δε κοπανάει πουθενά, περνάει ανωμαλίες χωρίς να είναι ιδιαίτερα αντιλυπτές...δε τρομάζεις δηλαδή όπως πριν με την 147.
Επιδόσεις επίσης πολύ καλές...και μάλιστα άνετα πετάει το πίσω μέρος όποτε του σβήσεις τα ηλεκτρονικά. Μάλιστα, στο βροχερό Ναύπλιο χόρευε το πίσω μέρος με δική μου προσταγή...ενώ κάποια μπροστοκίνητα έφευγαν με τα μούτρα.
Το καλό είναι ότι από τις 2000 στροφές είναι διαθέσιμο περίπου το 80% της ροπής (21 κιλά). Ο χαμός γίνεται στις 5000 στροφές Επίσης μου έχει κάνει εντύπωση ο πολύ μα πολύ πορωτικός ήχος του μοτέρ.
Η θέση οδήγησης συνεχίζει να με εκπλήσει. Είμαι χωμένος κάτω-κάτω και όλα είναι τριγύρω μου. Τιμόνι φοβερό για να είναι ηλεκτρικό...και δε το λέω μόνο εγώ, αλλά και όσοι το έχουν τεστάρει.
Τα xenon είναι εντυπωσιακά το βράδυ. Όταν γύριζα από Ναύπλιο είχε νυχτώσει...και φώτιζαν τον δρόμο φοβερά. Μάλιστα, έχω διαβάσει ότι όταν ο αισθητήρας δε 'βλέπει' κάποια πηγή φωτός...σηκώνει τα φώτα ελαφρά ώστε να βλέπεις καλύτερα. Το κάνουν και τα xenon του Astra αυτό. Επίσης ωραίος είναι ο ατμοσφαιρικός φωτισμός. Έχει 2 LED στη πλαφωνιέρα και δημιουργεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στη καμπίνα. Το ίδιο και στη πίσω πλαφωνιέρα.
Μου λείπει βέβαια όλη την εβδομάδα γιατί έχω ένα Fiat Panda εταιρικό και έχω την 120i στο πάρκινγκ όλη την εβδομάδα. Όλο λέω να βγάλω να τη πάρω στο γραφείο...αλλά όλο δε προλαβαίνω το πρωί. Την απολαμβάνω όμως τα Σ/Κ...και μερικές φορές που κατεβαίνω απλά να τη κοιτάξω.
Τέλος, κανόνισα Χριστούγεννα στα Ζαγοροχώρια...εκεί πιστεύω θα την απολαύσω. Θα γράψω πάλι ίσως κάποια νέα μόλις με το καλό επιστρέψω.
Σε γενικές γραμμές, όπως καταλαβαίνεις, είμαι πολύ ικανοποιημένος!
Αυτά! Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που θέλεις να ξέρεις?
-
Ωραιος Νικο...Άμεσος και αναλυτικος....
Προς το παρον δε θελω κατι συγκεκριμενο...Αμα θελησω κατι ,μην ανησυχεις θα σε ρωτησω.
Το αυτοκινητο ειναι παρα πολυ καλο και στον κινητηρα πρεπει να εχουν κανει πολυ καλη δουλεια.Ισως γαι αυτο τον ξαναβαζουν στη 5αρα...Πρεπει και οι ιδιοι οι μηχανικοι της BMW να εχουν εμπιστοσυνη στο μοτερ .Και δε μιλαω μονο για τις επιδοσεις,αλλα κυριως για τη γενικοτερη ποιοτητα λειτουργιας του.
Και παλι ευχαριστω Νικο ,να εισαι καλα!
BMW FORUM