-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
To Audi ομως με τη ροπη που εχει καταπινει αμασητο το Μ3.Πως προκυπτει αυτο το συμπερασμα?
Για καταναλωσεις δε μιλανε οι παραπανω χρηστες?
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
To Audi ομως με τη ροπη που εχει καταπινει αμασητο το Μ3.Εξαρτάται σε ποιό Αουντι και ποιά Μ3 αναφέρεσαι.
Για την οκτακύλινδρη Μ3 νομίζω δεν τίθεται θέμα, είναι πιό γρήγορη και από το S4 kai to RS4 στην πράξη.
Η εξακύλινδρη Μ3 είναι πιό γρήγορη από το S4, S5 και όχι τόσο πιό αργή από το RS4 όσο θα περίμενε κανείς από την διαφορά μέγιστης ιπποδύναμης στο στρόφαλο (343Ps Vs 420Ps).
δεν αναφέρομαι μόνο στο 0-100 αλλά κυρίως στο 100+ και στα ρεπριζ.
το βασικό πρόβλημα με τα αουντι στην ευθεία επιτάχυνση είναι το κουάττρο, δεν είναι υπερβολή οτι κόβει περίπου 60-80 άλογα μέχρι τους τροχούς. (αυτά τα άτιμα τα τορσεν) ενώ τα BMW δεν έχουν τέτοιες απώλειες. (αντίστοιχο συμπέρασμα έβγαλε και το περιοδικό 4Τ, σε πρόσφατη σύγκριση Μ1 και RS3, όπου τα μοτέρ ήταν ίδια στα χαρτιά αλλά στην ρόδα το BMW έβγαζε περισσότερη ισχύ). -
μην πιστεύετε ο,τι βλακεία γράφεται...
[spoiler:3u1ojas9](ειδικά αν ειναι απο τους τροχους )[/spoiler:3u1ojas9]
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Νίκο,
Εγω στη θεση σου θα περίμενα να ΨΗΦΙΣΤΕΙ το νέο φόρο νομοσχέδιο πριν πάρεις οριστική απόφαση αλλαγής. Στο νέο φόρο νομοσχέδιο εμένα δεν με φοβίζει ιδιαίτερα τυχόν τεκμήρια αλλα τυχόν ανακατωσούρα που θα προκύψει στην αγορά με ότι αυτο συνεπάγεται.
Τον άσσο δεν τον είχες δώσει επειδή μεγάλωσε η οικογένεια; Η δεν θυμάμαι καλα.;Πότε θα ψηφιστεί?
Δε νομίζω να πέσουν κατακόρυφα οι τιμές, αν αυτό εννοείς. Ούτως ή άλλως παράλληλα κινούνται (si vs M3).
Τον άσσο τον έδωσα για να πάω σε κάτι πιο μεγάλο και πιο άνετο.
-
Νίκο,
εμένα με φοβίζει η αστάθεια που θα προκαλέσει πάλι στην αγορά και οι τυχών παράπλευρες απώλειες
όπως μειώσεις μισθών, ανεργία, λιγότερα έσοδα στην τσέπη του νοικοκυριού από σίγουρα νέους φόρους.
Μην βρεθείς και εσύ στην θέση αυτού που τώρα το σκοτώνει.
θα ήταν προτιμότερο να βάλεις πωλητήριο τώρα στο Si και να έχεις τα χρήματα έτοιμα για την ώρα που θα έρθει η ευκαιρία.
Εγώ πάντως θα προτιμούσα ένα 530 Ε60 ίδιας χρονολογίας με το δικό σου!Upgrate χωρίς να βάλεις το χέρι στην τσέπη! -
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Νίκο,
εμένα με φοβίζει η αστάθεια που θα προκαλέσει πάλι στην αγορά και οι τυχών παράπλευρες απώλειες
όπως μειώσεις μισθών, ανεργία, λιγότερα έσοδα στην τσέπη του νοικοκυριού από σίγουρα νέους φόρους.
Μην βρεθείς και εσύ στην θέση αυτού που τώρα το σκοτώνει.
θα ήταν προτιμότερο να βάλεις πωλητήριο τώρα στο Si και να έχεις τα χρήματα έτοιμα για την ώρα που θα έρθει η ευκαιρία.
Εγώ πάντως θα προτιμούσα ένα 530 Ε60 ίδιας χρονολογίας με το δικό σου!Upgrate χωρίς να βάλεις το χέρι στην τσέπη!Και μέχρι τότε με τι θα κυκλοφορώ?
Όχι, όχι. Δεν μπαίνει πωλητήριο.
Αν είναι να αλλάξω το si για κάτι θα είναι ///Μ. Κι επειδή όνειρο ήταν η Μ3, τώρα που οι τιμές είναι εκεί που είναι πρέπει το όνειρο να πάρει ύλη.
-
Ο χρήστης Need4Speed έγραψε:
To Audi ομως με τη ροπη που εχει καταπινει αμασητο το Μ3.
Εξαρτάται σε ποιό Αουντι και ποιά Μ3 αναφέρεσαι.
Ok, αυτο το ειχε παθει ενας φιλος με Ε46 Cabrio κοντρα σε ενα S5.
-
So what?
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
To Audi ομως με τη ροπη που εχει καταπινει αμασητο το Μ3.
Εξαρτάται σε ποιό Αουντι και ποιά Μ3 αναφέρεσαι.
Ok, αυτο το ειχε παθει ενας φιλος με Ε46 Cabrio κοντρα σε ενα S5.
Η cabrio ήταν και λίγο τα ζώα μου αργά σε σχέση με την coupe.
-
και το S5 δε μου φαινεται να ειναι πιο ελαφρυ παντως...
-
Μια si με λίγα χλμ είναι συλλεκτική για λίγους. Με πιο πολλά χλμ δεν είναι τίποτα (και πιο πολλά εννοώ ήδη τα 50-70.000). Μια Μ3 θα παραμένει Μ3 και μετά τα 100.000. Νομιζω ότι αν και κινούνται παράλληλα τώρα η απαξίωση της si θα είναι μεγαλύτερη στα επόμενα λίγα χρόνια και σε συμφέρει να απαλλαγείς.
Οι ροπές του Άουντι μπορεί να καταπίνουν την Μ3 σε μετρήσεις ελαστικότητας με ρεπρίζ χαμηλών στροφών αλλά σε τυχόν κόντρα αυτό που μετράει είναι τα άλογα που φτάνουν στη ρόδα και αυτό θα γίνεται σε στροφές αρκετά πιο πάνω από αυτές των μετρήσεων που λέμε. Φυσικά σε κάποιες συνθήκες μπορεί να πλεονεκτεί το ένα ή το άλλο αλλά θα θέλει μάσημα.... Μόνο σε ελληνική γλυστερή άσφαλτο που η τετρακίνηση αντί να φιμώνει δίνει φτερά βλέπω το πλεονέκτημα (σε επιδόσεις).
-
μια γρηγορη ερωτηση για τα πολλα κυβικα εδω μεσα (1929+) η εκτακτη εισφορα για το 2012 ήρθε η δεν ισχυει φετος?
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μια si με λίγα χλμ είναι συλλεκτική για λίγους. Με πιο πολλά χλμ δεν είναι τίποτα (και πιο πολλά εννοώ ήδη τα 50-70.000). Μια Μ3 θα παραμένει Μ3 και μετά τα 100.000. Νομιζω ότι αν και κινούνται παράλληλα τώρα η απαξίωση της si θα είναι μεγαλύτερη στα επόμενα λίγα χρόνια και σε συμφέρει να απαλλαγείς.Οι ροπές του Άουντι μπορεί να καταπίνουν την Μ3 σε μετρήσεις ελαστικότητας με ρεπρίζ χαμηλών στροφών αλλά σε τυχόν κόντρα αυτό που μετράει είναι τα άλογα που φτάνουν στη ρόδα και αυτό θα γίνεται σε στροφές αρκετά πιο πάνω από αυτές των μετρήσεων που λέμε. Φυσικά σε κάποιες συνθήκες μπορεί να πλεονεκτεί το ένα ή το άλλο αλλά θα θέλει μάσημα.... Μόνο σε ελληνική γλυστερή άσφαλτο που η τετρακίνηση αντί να φιμώνει δίνει φτερά βλέπω το πλεονέκτημα (σε επιδόσεις).
Πιστεύω οτι η τελευταία σου πρόταση περιέχει όλο το νόημα. Αλλο η θεωρία, άλλο η πράξη. Σε πραγματικές συνθήκες ελληνικής ασφάλτου τα πράγματα αλλάζουν.
ΠΧ σε στεγνό δρόμο με στροφές που γλιστράει, ένας σχετικά καλός αλλά αποφασισμένος οδηγός με S4 ή S5 δύσκολα θα χάσει από εξακύλινδρη Μ3, ακόμα και αν πίσω από το τιμόνι της δεύτερης βρίσκεται 'χεράς'. Το Μ3 έχει πιό απόλυτο στήσιμο και τιμωρεί τα λάθη στο όριο αν δεν διορθωθούν από τον οδηγό σχεδόν ακαριαία. αντίθετα το άουντι συγχωρεί σχεδόν τα πάντα (αν σεβαστείς το βάρος του) γιατί είναι απίστευτα ουδέτερο σε επιτάχυνση ή επιβράδυνση μέσα στην στροφή.
Το ζούμι όμως της υπόθεσης τουλάχιστον για εμένα είναι η οδηγική ευχαρίστηση. Είναι η χαρά που παίρνεις όταν νομίζεις οτι συμμετέχεις, οτι παλεύεις με τους νόμους της φυσικής στο όριο του κρατήματος. εκεί φίλε μου είμαι της ταπεινής γνώμης οτι η BMW είναι χιλιόμετρα μπροστά. Συγκριτικά τα BMW τα πας ενώ τα Αουντι σε πάνε, και επίσης νομίζω ότι σαν οδηγός μπορείς να εξελιχθείς πολύ καλύτερα με ένα γρήγορο BMW παρά με ένα γρήγορο Αουντι.
-
Ο χρήστης roulis21 έγραψε:
μια γρηγορη ερωτηση για τα πολλα κυβικα εδω μεσα (1929+) η εκτακτη εισφορα για το 2012 ήρθε η δεν ισχυει φετος?Δεν ισχύει φέτος.
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
μια γρηγορη ερωτηση για τα πολλα κυβικα εδω μεσα (1929+) η εκτακτη εισφορα για το 2012 ήρθε η δεν ισχυει φετος?
Δεν ισχύει φέτος.
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
Σίγουρο;
Γιατί εγώ τα έχω βάλει στην άκρη...
-
Ο χρήστης KWSN_Men έγραψε:
Σίγουρο;Ε τώρα, παιδιά είμαστε...?
-
καλησπέρα παιδιά σκεφτούμε για αγορά αυτοκινήτου αλλα δεν ξερο και πολλα πραγματα σκεφτομαι 3 αυτοκηνητα μεταχιρισμενα του 2008 BMW 330d-335d kai AUDI A5 3.0 tdi θα το αγορασο απο βουλγαρια μου αρεσουν και τα 3 αλλα σκεφτομε οτι ειμαι παντρεμενος και εχο και ενα παιδι... αλλα σκεφτομε οτι παντα ηθελα ενα πισοκινιτο αμάξι να μπορώ να γουστάρω και να ξεφεύγω λήγω !!!!...????
-
To A5 δεν είναι πισωκούνα. Άρα φεύγει από τη μέση και μένουν τα 2 Μπεμβέ. Το 335 από εμένα για να ξεφύγεις πιο πολύ, το 330 είναι τάφος.
-
Ο χρήστης cristian έγραψε:
καλησπέρα παιδιά σκεφτούμε για αγορά αυτοκινήτου αλλα δεν ξερο και πολλα πραγματα σκεφτομαι 3 αυτοκηνητα μεταχιρισμενα του 2008 BMW 330d-335d kai AUDI A5 3.0 tdi θα το αγορασο απο βουλγαρια μου αρεσουν και τα 3 αλλα σκεφτομε οτι ειμαι παντρεμενος και εχο και ενα παιδι... αλλα σκεφτομε οτι παντα ηθελα ενα πισοκινιτο αμάξι να μπορώ να γουστάρω και να ξεφεύγω λήγω !!!!...????Αν θες να γουστάρεις τότε 335d, αλλά αφού έχεις παιδί τότε πάρτο σε τετράπορτο αν το βρείς.
Η διαφορά στην πρακτικότητα είναι τεράστια ιδίως αν έχεις σκόπο να το χρησιμοποιείς σαν οικογενειακό και όχι μόνο για την δική σου βόλτα.
-
Πηγα στον Σπανο για καρτα καυσαεριων
9.18 € και ενα πλυσιμο δωρο,not bad!
BMW FORUM