-
πρωινό?
μόνο φραπέ γλυκό χωρίς γάλατα, το σιχαίνομαι.
Οχι δεν καπνίζω.κάποιες μέρες χτυπάμε και κανα τοστάκι κατα τις 10-11.
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Ακόμα και τις Κυριακές, ακόμα και αν έχω κοιμηθεί στις 5 το πρωί, δύσκολα θα μείνω στο κρεβάτι μετά τις 9. Συνήθως τις καθημερινές στις 7, ίσως και νωρίτερα αν υπάρχει ειδικός λόγος. Θεωρώ τον ύπνο χάσιμο χρόνου. Αναγκαίο κακό αλλά χάσιμο χρόνου. Οι μέρες είναι έτσι κι αλλιώς τόσο μικρές, η ζωή έτσι κι αλλιώς τόσο μικρή...... Το να τη χαραμίζω στο κρεβάτι, δεν μου ακούγεται και πολύ ελκυστικό σενάριο! Άρα, όσο είναι απαραίτητο! Το υπόλοιπο, το χαρίζω σε άλλους...Τα ίδια περίπου και όταν ήμουν φοιτητής! Απλά δεν ξυπνούσα στις 7 τα πρωινά, αλλά στις 9 συνήθως.
ρε συ Νάσο ακριβώς τα ίδια!
Λες κι έγραψα εγώ το ποστ! -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Μια που μιλάμε για πρωινό ξύπνημα, δεν λέμε και τίποτα για το τι πρωινό τρώμε;
Ένα Τσάι. Ποτέ δεν τρώω τα πρωινά, εκτός και αν είμαι σε διακοπές και έχει πρωινό το ξενοδοχείο (ο γύφτος :lol: ).
Κι εγώ τρώω πρωινό μόνο αν είμαι σε ξενοδοχείο. Το πρόβλημα; Δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσω να ψήνω ομελέτες και συναφή πρωινιάτικα με μισό μάτι ανοιχτό. Αν όμως τα βρω, ορμάω. Πάντως η αγαπημένη μου ώρα για πρωινό είναι μεταξύ 10 και 11 που όμως είμαι δουλειά. Έτσι πίνω ένα γάλα στο σπίτι, παίρνω μαζί μου κι ένα σαντουιτσάκι και αντέχω ως το απόγευμα.
-
Μια που μιλάμε για πρωινό ξύπνημα, δεν λέμε και τίποτα για το τι πρωινό τρώμε;Κοιλιόδουλε...
Εγώ ένα τσάι και μετα κατά τις 10.00 ανοίγει η καταβόθρα και μπαίνουν μέσα φρούτα....
-
Εγώ πρωινό δεν μπορώ να φάω με τίποτα. Να σηκωθώ δλδ στις 7-8 και να φάω τοστ ας πούμε, με την καμία! Κανένα καφεδάκι ναι, τίποτα παραπάνω...
Βέβαια αν σηκωθώ 12 χτυπάω μια δυό μπουγάτσες να ρθω στα ίσια μου, αλλά νταξ'...
-
Μια απο τα ίδια, δυστυχώς!
Πρωινό μόνο στα ξενοδοχεία. Και μιας και λόγω δουλειάς ταξιδεύω αρκετά, μπορώ να δω και το πόσο καλό είναι να τρως πρωινό..
Όμως καφέ, τσιγάρο και δρόμο!!!
-
Παααααλι στο φαγητό το γυρίσατε βρε.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Παααααλι στο φαγητό το γυρίσατε βρε.δεν σου αρέσει το φαγητό Φραγκίσκο ε?
-
Πάντα βάζω το ξυπνητήρι στις 7 γιατί θέτω στόχο να ξυπνάω νωρίς. Συνήθως καταφέρνω να ξυπνήσω γύρω στις 7.30-8 και τρώω τον άμπακα για πρωινό. Παλιά έτρωγα ακόμα περισσότερο, αλλά τώρα βιάζομαι να φύγω και το έχω περιορίσει.
Το συνηθισμένο είναι 1-2 φέτες ψωμί με κάτι επάνω (συνήθως κασέρι ή φυστικοβούτυρο), ένα μπωλ δημητριακά, ένα φρούτο, έναν εσπρέσο και πιθανώς κι ένα ποτήρι γάλα. Και αφού τα φάω δε νιώθω και ότι χόρτασα.
-
+1
αν δεν φάω το πρωί δεν μπορώ να ξυπνήσω! Επίσης δεν μπορώ να πιω καφέ αν δεν έχουν περάσει 1-2 ωρίτσες.
-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Ακόμα και τις Κυριακές, ακόμα και αν έχω κοιμηθεί στις 5 το πρωί, δύσκολα θα μείνω στο κρεβάτι μετά τις 9. Συνήθως τις καθημερινές στις 7, ίσως και νωρίτερα αν υπάρχει ειδικός λόγος. Θεωρώ τον ύπνο χάσιμο χρόνου. Αναγκαίο κακό αλλά χάσιμο χρόνου. Οι μέρες είναι έτσι κι αλλιώς τόσο μικρές, η ζωή έτσι κι αλλιώς τόσο μικρή...... Το να τη χαραμίζω στο κρεβάτι, δεν μου ακούγεται και πολύ ελκυστικό σενάριο! Άρα, όσο είναι απαραίτητο! Το υπόλοιπο, το χαρίζω σε άλλους...
Τα ίδια περίπου και όταν ήμουν φοιτητής! Απλά δεν ξυπνούσα στις 7 τα πρωινά, αλλά στις 9 συνήθως.
Λες κι έγραψα εγώ το ποστ!Να ξεκαθαρίσω βέβαια το εξής: Απολαμβάνω ιδιαίτερα έναν καλό υπνάκο, ειδικά το χειμώνα, κάτω απ' το πάπλωμα, είναι πολύ ωραία τα πράγματα! Απλά δεν είναι ανάγκη να κρατάει 12 ώρες ο ύπνος, μπορεί κάλλιστα να είναι και 5. Επίσης τις πιο πολλές φορές κάνω και ένα ντουζάκι το πρωί, οπότε ούτε καφέδες χρειάζομαι, ούτε τίποτα!
Όσο για το πρωινό φαγητό.......
Τι να πω τώρα; Ομελετούλα, φέτες με φυστικοβούτυρο, μπέικον, δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο....... Όλα όσα γράψατε παραπάνω είναι ιδιαίτερα ελκυστικά. Εγώ ένα γάλα πίνω βέβαια όλο κι όλο... Αλλά μακάρι να μπορούσα να τρώω καλύτερα το πρωί. -
Ακόμα και τις Κυριακές, ακόμα και αν έχω κοιμηθεί στις 5 το πρωί, δύσκολα θα μείνω στο κρεβάτι μετά τις 9. Συνήθως τις καθημερινές στις 7, ίσως και νωρίτερα αν υπάρχει ειδικός λόγος. Θεωρώ τον ύπνο χάσιμο χρόνου. Αναγκαίο κακό αλλά χάσιμο χρόνου. Οι μέρες είναι έτσι κι αλλιώς τόσο μικρές, η ζωή έτσι κι αλλιώς τόσο μικρή...... Το να τη χαραμίζω στο κρεβάτι, δεν μου ακούγεται και πολύ ελκυστικό σενάριο! Άρα, όσο είναι απαραίτητο! Το υπόλοιπο, το χαρίζω σε άλλους...
Τα ίδια περίπου και όταν ήμουν φοιτητής! Απλά δεν ξυπνούσα στις 7 τα πρωινά, αλλά στις 9 συνήθως.
Λες κι έγραψα εγώ το ποστ!Να ξεκαθαρίσω βέβαια το εξής: Απολαμβάνω ιδιαίτερα έναν καλό υπνάκο, ειδικά το χειμώνα, κάτω απ' το πάπλωμα, είναι πολύ ωραία τα πράγματα! Απλά δεν είναι ανάγκη να κρατάει 12 ώρες ο ύπνος, μπορεί κάλλιστα να είναι και 5. Επίσης τις πιο πολλές φορές κάνω και ένα ντουζάκι το πρωί, οπότε ούτε καφέδες χρειάζομαι, ούτε τίποτα!
Εγω πάλι είμαι το άλλο άκρο!! Θεωρώ τον ύπνο μία από τις μεγαλύετερες απολαυσεις, αμα δεν κοιμηθω όσο χρειαζομαι νιώθω άρρωστη! Και χρειαζομαι 8-9 ωρες! Με τις 9 νιωθω ξεκουραστη! Οταν σηκώνομαι 6 και 7 το πρωι συνηθως μεχρι τις 11 εχω κοιμηθει
Το χουζουρεμα σε ενα ζεστό πάπλωμα μου προκαλεί συναισθηματα ευτυχίας! Πρέπει να ήμουν το μοναδικό παιδί που δε χτυπιόταν η μαμα του 'να πας για υπνο γιατι εχεις σχολειο αυριο', την έκανα μόνη μου πριν το deadline και κοιμόμουνα. Παρόλα αυτα ειχα την ίδια πρωινή δυσκολία με όλους τους υπόλοιπους να σηκωθω!
Αν δεν γινει κάτι να με ξυπνήσει μπορω να κοιμαμαι συνεχεια, ειλικρινα χωρις ξυπνημα. Το ρεκόρ μου είναι 33 ωρες με ενα διάλλειμα για τουαλέτα μετά την πενθήμερη εκδρομή του σχολείου! Σε κανονικές συνθηκες είναι 17 ωρες, μετα κάποιος πήρε τηλέφωνο να δει αν ζω!
Κοιμάμαι αμέσως! Μεσα σε κλάσματα! Οποτε ερχονται φιλες μου και μενουν σπιτι, κανουμε το κλασσικο που κουτσομπολευουμε πριν κοιμηθουμε. Εστω και με 30' παυσης, εμενα με εχει πάρει ο υπνος! Εχω και χειρότερο κάνει, αλλά δεν είναι στα πλαίσια του φόρουμ!
Και τέλος ακόμα και στην τελευταια παραγραφο του Νασου σχετικα με μπανιο και καφέ, ακόμα και σαυτο ειμαι το άλλο ακρο. Δεν κάνω ποτε μπανιο το πρωι, ουτε οταν εχει 40 βαθμους εξω, πόσο μαλλον τον χειμώνα. Δεν το αντεχω, ειναι οτι χειρότερο μπορεις να μου κανεις. Συνηθως κάνω και ένα ντουζακι πριν πέσω!! Η πιο ωραια αισθηση να πεφτεις καθαρός στα σεντονια!!
Οσο για τον καφέ.. αμα δεν πιω δεν καταλαβαινω ουτε που είμαι, ουτε ποια ειμαι κλπ.. δε βγαινει φωνη, δε μπορω να συνεννοηθω! (στην εκδρομη μεχρι να πιω καφε με κοροιδευαν καποιοι εγκαθετοι ). Επίσης αμα κοιμαμαι βαρια και με ξυπνησει κάτι, βρίζω (πχ στο τηλ) και μετα ουτε που το θυμαμαι! Αυτός ήταν κι ο λόγος που ότανε εμενα με τους δικους μου δε μου βαζαν τηεφωνο στο δωματιο μου! Ετσι όταν έχω μια δουλεια πχ στις 8 συνηθως σηκώνομαι στις 6.30 γιατι χρειαζομαι μια ωρα με καφέ να ξυπνησω και κανα μισαωρακι να ετοιμαστω.
-
Εγω είχα ρίξει κατι καντήλια στην πενθημερη εκδρομή στο Μαθηματικό μου, που μπήκε να μας ξυπνησει στο δωμάτιο.....Αλλα μετά δεν τα θυμόμουν...
Εδώ μια συμφοιτήτρια μου, κοιμάται 12 ώρες κάθε μέρα!!!ΜΙλάμε το απόλυτο waste of time. Αλλά είναι μονίμως σα μαστουρομένο. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο...
Ηλέκτρα?
(Θα μου ρθει καμια κούπα στην κεφαλα τώρα)
-
Πριν κανά δυο χρόνια που πήγαινα στο γραφείο με το αυτοκίνητο, ξύπναγα κατά τις 07:00. Μετά που αγόρασα την μηχανή . . .'καταστράφηκα', αρχισα να ξυπνάω όλο και πιο αργά γιατί σκεφτόμουν ότι προλαβαίνω, ώσπου τώρα έχω φτάσει να βάζω ξυπνητηρι στις 08:00 και τελικά να σηκώνομαι στις 09:00 . . .
Σε κάθε περίπτωση όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα μου δεν είναι το πότε θα ξυπνήσω, . . .αλλά το πότε θα κοιμηθώ. Μιλάμε, ότι και αν έχω κάνει, όσο ψόφιος και να είμαι, όσο αύπνος και νυσταγμένος να είμαι . . .Το βράδυ δε με κολλάει ύπνος. Στην καλύτερη μπορεί να πέσω στο κρεβάτι στις 12:00 και να κοιμηθώ στις 01:00-01:30 . . . Το σύνηθες είναι πάντως να κοιμάμαι μετά τις 02:00 . . .
Ειδικά χθές, έπεσα κατα τις 01:00 και τελευταία φορά που είδα το ρολόι ήταν 03:30. -
Πριν κανά δυο χρόνια που πήγαινα στο γραφείο με το αυτοκίνητο, ξύπναγα κατά τις 07:00. Μετά που αγόρασα την μηχανή . . .'καταστράφηκα', αρχισα να ξυπνάω όλο και πιο αργά γιατί σκεφτόμουν ότι προλαβαίνω, ώσπου τώρα έχω φτάσει να βάζω ξυπνητηρι στις 08:00 και τελικά να σηκώνομαι στις 09:00 . . .
Σε κάθε περίπτωση όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα μου δεν είναι το πότε θα ξυπνήσω, . . .αλλά το πότε θα κοιμηθώ. Μιλάμε, ότι και αν έχω κάνει, όσο ψόφιος και να είμαι, όσο αύπνος και νυσταγμένος να είμαι . . .Το βράδυ δε με κολλάει ύπνος. Στην καλύτερη μπορεί να πέσω στο κρεβάτι στις 12:00 και να κοιμηθώ στις 01:00-01:30 . . . Το σύνηθες είναι πάντως να κοιμάμαι μετά τις 02:00 . . .
Ειδικά χθές, έπεσα κατα τις 01:00 και τελευταία φορά που είδα το ρολόι ήταν 03:30. -
Ενα πολυ καλο εργαλειο για να βελτιωσετε την ποιοτητα ζωης σας ειναι το sleep tracker.
Προκειται για ενα ρολοι που ελεγχει τα σταδια του υπνου, και ρυθμιζει την ακριβη ωρα που θα χτυπησει το ξυπνητηρι, μεσα σε ενα παραθυρο χρονου που οριζετε εσεις, ετσι ωστε να σας ξυπνησει στο καλυτερο σημειο, δηλαδη οταν ο υπνος ειναι περισσοτερο ελαφρυς.
Προσωπικα το σκεφτομαι πολυ να επενδυσω σε αυτο, μια και εχω διαβασει πολυ καλες κριτικες.
-
Εγώ αν και κοιμάμαι λίγο και ξυπνάω νωρίς (8 - 12 το πολύ) για φοιτητικά επίπεδα μου είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να ξυπνήσω στις 7* (αν έχω στις 9 μάθημα). Δεν ξέρω, αλλά και όταν πήγαινα σχολίο πάλι νύσταζα παρα πολύ, με τπτ δεν μπορούσα να το συνηθίσω.
*Μου'χει τύχει αρκετές φορές να κλείσω μηχανικά το ξυπνητήρι και να ξυπνήσω μετά απο μια ώρα
-
γενικα ξυπναω σχετικα πρωι κατα της 6¨50-7¨00. απο οταν γυρισα απο τις διακοπες φετος ξυπναω και ποιο πρωι ανετα. κατα το παρελθον κοιμομουν πολλες ωρες και με το ζορι σηκωνομουν το πρωι. ισως ειναι θεμα δυναμεων και κουρασης. τι να που και αυτοι που ξυπανε 4-5 ωστε να πανε στην δουλεια και κοιμουντε απο τις 7-8 το βραδακι. χανουν τοσες ωρες απο την ημερα τους.
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Εγω πάλι είμαι το άλλο άκρο!! Θεωρώ τον ύπνο μία από τις μεγαλύετερες απολαυσεις, αμα δεν κοιμηθω όσο χρειαζομαι νιώθω άρρωστη! Και χρειαζομαι 8-9 ωρες! Με τις 9 νιωθω ξεκουραστη! Οταν σηκώνομαι 6 και 7 το πρωι συνηθως μεχρι τις 11 εχω κοιμηθειYπερβολές. Δεν χρειάζεσαι τόσο, νομίζεις ότι χρειάζεσαι. Δεν υπάρχει ενήλικος άνθρωπος που να χρειάζεται πάνω απο΄7 ώρες ύπνο. Θέμα συνήθειας είναι όλα, να 'πείσεις' τον οργανισμό σου να κοιμάται λιγότερο.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Ενα πολυ καλο εργαλειο για να βελτιωσετε την ποιοτητα ζωης σας ειναι το sleep tracker.Προκειται για ενα ρολοι που ελεγχει τα σταδια του υπνου, και ρυθμιζει την ακριβη ωρα που θα χτυπησει το ξυπνητηρι, μεσα σε ενα παραθυρο χρονου που οριζετε εσεις, ετσι ωστε να σας ξυπνησει στο καλυτερο σημειο, δηλαδη οταν ο υπνος ειναι περισσοτερο ελαφρυς.
Προσωπικα το σκεφτομαι πολυ να επενδυσω σε αυτο, μια και εχω διαβασει πολυ καλες κριτικες.
Ενδιαφέρων. Αν το πάρεις τελικά, γράψε μια κριτική με την γνώμη σου σε αυτό το νήμα.
ΠΡΩΙΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ:ΠΩΣ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΕΤΕ?