Mar 4, 2018, 8:59 PM

Η αλήθεια είναι ότι έχω καποια χρόνια να πάω αλλά ο δρόμος από Σπλιτ μέχρι Ντουμπρόβνικ είναι σαν επαρχιακός διπλής κυκλοφορίας αλλά καλής ποιότητας. Μπαίνεις και για 10 χλμ Βοσνία στην διαδρομή,στο Νέουμ. Σαν διαδρομή είναι εξαιρετική με πολύ όμορφα τοπία. Τα ίδια και στο Μαυροβούνιο. Αν μπεις Αλβανία απλά θα χοροπηδάς σαν το κατσίκι μέχρι να φτάσεις Κορυτσά συν τα άπειρα στροφιλίκια. Έμαθα ότι βελτίωσαν καποια κομμάτια μετα τα Τίρανα αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες. Εγώ είμαι οπαδός της περιπέτειας,οπότε θα κατέβαινα από Αλβανία. Ευτυχως έχεις αγγλικά νούμερα,οπότε αν περάσεις εναλλακτικά από Κόσοβο,δεν θα έχεις θέμα. Αν πας με ελληνικά νούμερα εκεί ίσως έχεις κάποιο θέμα. Αν θέλεις ακόμα περισσότερη περιπέτεια αλλά και απίστευτη διαδρομή, μπορείς να κατέβεις μέχρι το Σπλιτ,μετα να γυρίσεις Βοσνία και να κάνεις τη διαδρομή Μόσταρ-Σεράγεβο και μετα να διαλέξεις από που σε βολεύει. Έχεις την δυνατότητα να πας προς Doboj και να μπεις Σερβία στον αυτοκινητόδρομο σχετικά γρήγορα -θα έχεις κάνει όμως εναν μεγάλο κύκλο- ή να πας Tuzla και μετα Zvornik και να μπεις από εκεί Σερβία ή να μπεις Σερβία από το Visegrad. Οι δυο πρώτες διαδρομές είναι πιο στρωτές ενώ η τελευταία έχει αρκετό βουνό και στροφιλίκια και μέσω Kraljevo καταλήγεις στη Nis. Δες αυτές τις διαδρομές στον χάρτη και αποφασίζεις. Προσωπικά,επειδή τους έζησα για αρκετό καιρό, δεν θα ήθελα να έχω πολλά πάρε δώσε με τους Κροάτες. Κάποιοι -όχι όλοι προφανώς- σεληνιάζονται μόλις δούνε Έλληνα. Συν τοις άλλοις οι απίστευτα υψηλές τιμές.