-
Ναι το ξέρω ότι αν ξέρεις πώς να πέσεις δεν παθαίνεις τίποτα
Τελοσπάντων δεν έχει νόημα ένα vs μεταξύ τεχνών, σημασία δεν έχει τόσο η τέχνη, αλλά το ίδιο το άτομο , είναι λάθος σκέψη να βάζουμε και αθλητές ντούκια στην εξίσωση για να αποδείξουμε τι είναι καλύτερο και τι όχι , γιατί δεν είμαστε έτσι οι περισσότεροι
Επίσης υπάρχουν παραδοσιακές τέχνες που μπορεί κάποιος να εξασκεί μέχρι τα βαθιά γεράματα
Πχ (αν και αυτός ήξερε πολλές τέχνες )
http://www.youtube.com/watch?v=IQTJdYzr ... ata_player
info (σε περίπτωση που τον θεωρείς ένα αθώο γεροντάκι )
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Toshitsugu_TakamatsuSent from my LG-P500
-
Δεν προσπαθώ να βάλω την μια τέχνη απέναντι από την άλλη. Εξάλλου η κάθε μια έχει τον λόγο ύπαρξης της. Απλά κουβέντα κάνουμε και προσπάθησα να δώσω μια εικόνα με το τι μπορεί να είναι τελικά αποτελεσματικό σε κάθε ηλικία. Αποδεδειγμένα αν θες να πας την μάχη στο έδαφος τελικά θα τα καταφέρεις απέναντι σε κάθε αδαή ή γνώστη. Κάτω στο έδαφος οι παραδοσιακές τέχνες με χτυπήματα απλά δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Τυχαία τα τελευταία χρόνια όλοι λίγο ή πολύ θέλουν να εντάξουν και τεχνικές πάλης στο έδαφος στην τεχνική τους; Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ΕΦΕΟΖ που χρησιμοποίησε κάθε μέσω για να προσεταιριστεί κάποιες σχολές BJJ στην Αθήνα και να εμφανίσει το BJJ ως παρακλάδι ή τμήμα του ΖΟΥ ΖΙΤΣΟΥ.
-
Μα δεν είναι παρακλάδι στην ουσία ? Η μάχη στο έδαφος υπάρχει και σε άλλες τέχνες , απλά δε δίνεται η ίδια βαρύτητά , ούτε είναι σκοπός να πέσουν και οι 2 κάτω για να επικρατήσει αυτός που ξέρει
Εγώ πάντως είμαι υπέρ της εκμάθησης περισσότερων τεχνικών για έδαφος , μου φαίνεται καλή ιδέα και είναι πολύ εύκολο να ρίξεις κάποιον κάτω οσο βουνό κι αν είναι και αν όπως λες δεν ξέρει (και δεν είναι πολύ πιο ογκώδης και δυνατός θα προσθέσω εγώ ) μπορεί να έχεις ένα πλεονέκτημα που δε θα είχες όρθιος κόντρα σε μπουνιές ή κλωτσιές
Οσο για το πέσιμο που λέγαμε, έχει σημασία να ξέρει κάποιος να πέφτει. Σαν ζωα επειδή δε πέφτουμε ποτέ σχεδόν κάτω, όταν πέφτουμε σκάμε σαν καρπούζια και πολλές φορές χτυπάνε.. είναι ψιλό τραγικό αν σκεφτεί κάνεις το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο ..
μια φόρα για που έπαιζα για πλάκα με ένα παιδί όταν ήμουν μικρότερος (και κάτω είχε πλακάκια) μου άρχιζε αυτός τις σούπερ κλωτσιές που μάθαινε στο ταεκ βον ντο . σε κάποια φάση αφού τις είχα φάει αρκετά (μου σκάσε και μια στη μούρη ) και μη μπορώντας να τον πλησιάσω (ούτε κι εγώ κλωτσαγα ποτέ ψηλα δηλαδή για να συγκριθω μαζί του σε αυτό το τομεα ) κάνω το αυτονόητο που ήξερα , δηλαδή να του αρπάξω το πόδι και να το φέρω πάνω από το κεφάλι του .
ε πάει ο αγκώνας του κι εκεί τελείωσε το παιχνίδι γιατί κατω δεν είχε στρωματακι όμορφο και μαλακο, ούτε είχε μάθει ποτέ του να πέφτει σωστά και φυσικά του φάνηκε αδιανόητο κάποιος να του αρπάξει το πόδι, γιατί αυτό ..... απαγορεύεται
Sent from my LG-P500
-
Στην περιοχή του Πειραιά κοντά στον ΟΛΠ, υπάρχει κανένα γυμναστήριο για Kick boxing της προκοπής, πολιτισμένο;
-
-
Ξέρουμε κάποια σχολή για kickboxing κάπου στα νότια προάστια;; Κάπου Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, Βάρκιζα, Γλυφάδα...
Αν γίνεται να μην είναι και πανάκριβη γιατί δεν....
Ευχαριστώ! -
Ο χρήστης tzwrtzina έγραψε:
Ξέρουμε κάποια σχολή για kickboxing κάπου στα νότια προάστια;; Κάπου Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, Βάρκιζα, Γλυφάδα...
Ευχαριστώ!Ειναι γεματη απο σχολες η περιοχη,συνηθως μικρες συνοικιακες,αποκλειεται να βρεις με μια μικρη ερευνα στο ιντερνετ
-
Ο χρήστης tzwrtzina έγραψε:
Ευχαριστώ!Kαπωνης muay thai στο Ελληνικο
-
Καλημέρα! Εγώ έχω προτιμήσει να μάθω την αυτοάμυνα , τώρα στα 31 , με λίγο πυγμαχία , σαν πιο άμμεσο αποτέλεσμα ,αν τυχόν χρειαστεί να την χρησιμοποιήσω! Και επειδή το έψαξα και εγώ πολύ σαφώς και δεν μπορείς να βάλεις σε ζυγαριά πολεμικές ΄τενχες μεταξύ τους!
-
Σαν πολεμική τέχνη έχω να προτείνω το wing chun kung fu, για όσους δεν έχουν ξανασχοληθεί. Μετα απο ένα χρόνο που κάνω και με προηγούμενη εμπειρία 6 μήνες judo και ένα χρόνο kick boxing όταν ήμουν 17-18 (τώρα είμαι 29) έχω να πω ότι είναι μια τέχνη που γυμνάζει και το σώμα και το μυαλό. Στα πρώτα επίπεδα έχει απλές κινήσεις και αποτελεσματικές που τις συναντάς με παραλλαγες σχεδον σε όλες τις ανατολικές Π.Τ. Σαν τέχνη αποτέλεσε τη βάση για την εξέλιξη του Jeet Kun Do του Bruce Lee.
Introduction to Wing Chun
Youtube VideoSparring vs karate
Youtube VideoSparring vs muay thai
Youtube VideoΒέβαια τα δύο τελευταια βίντεο λένε αρκετα αλλα και τίποτα μαζί, γιατί οποιαδήποτε τέχνη εξαρτάται απο αυτόν που την εξασκεί. Το πόσο αφωσιομένος είναι σε αυτό που κάνει και το πόσο συχνά προπονείται. Με τρείς φορές την εβδομάδα που κάνω και αλλες τρείς φορες απο 30 με 45 λεπτά στο σπίτι μου τις βασικές φόρμες, έχω δει μεγάλη διαφορά στο σώμα μου και στην κινησιολογία μου στην καθημερινή μου ζωή.
Στα τις αυτοάμυνας στον δρόμο. Εννοείται οτι όταν μπορείς να αποφυγεις κάνεις εφαρμογή το...'του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ', ειδικα όταν εχω ακουσει απο άνθρωπους που δουλεύουν νύχτα να το λένε δεν μπορω παρα να συμφωνήσω. Οταν όμως βρεθείς σε σημείο οπου 'ή ταν ή επι τας', τότε πρέπει να έχεις εκπαιδεύσει το μυαλό σου οτι εσύ θα φύγεις περπατώντας. Πχ στο wing chun έχει χτυπήματα στην καρωτίδα και στις πλάγιες τραχηλικές χώρες, οπου μπορούν απο το να ξαπλώσουν τον άλλο κάτω αναίσθητο μέχρι να δημιουργήσουν ανευρίσματα και να σκοτώσουν κυριολεκτικά τον άλλον. Σε περιπτωσει που απειληθεί η ζωή μου και δεν μπορώ να φύγω, εχω βάλει νοητά πολλές φορες τον μυαλό σε αυτή την κατάσταση, θα χτυπήσω εκεί. Ισως εκείνη την στιγμή να μην βγεί αλλα για αυτό είναι εξάσκηση. Ας μην γελιώμαστε μπορεί οι περισσότερες Π.Τ να έχουν εξελιχθεί στο αθλητικό κομμάτι αλλα ο αρχικός τους προορισμός είναι αυτός. Όποιος δεν θέλει ή δεν μπορεί να σκεφτεί έτσι υπάρχουν τόσα αθλήματα άλλα για να ακολουθήσει. Ακόμα και το φαινομενικά ήπιο tai chi απαιτεί ενα μέρος του μυαλου να ερθει σε κατασταση μάχης.
Αυτα τα ολίγα.... και καλη προπόνηση και sparring σε ότι και αν κάνετε....γιατί όπως είπε και ο B.Lee 'I don’t fear the man who practiced 10000 kicks one time, I fear the man who has practiced one kick 10000 times'
-
Oπως ειχα γραψει και παλια ασχοληθηκα 3 χρονια με Ninjutsu
το 1992 πηγα με το δασκαλο μου στη σουηδια οπως ειχε το σεμιναριο tai kai και ειχα την τιμη να γνωρισω και να λαβω μερος με τον masaaki hatsumi
Η εμπειρια αυτη ηταν ανεπαναληπτη
Ο ανθρωπος αυτος σου εβγαζε μια ψυχικη ηρεμια αλλο πραγμα....
Που τα θυμηθηκα ολα αυτα?
Τυχαια ειδα οτι στην κορινθο υπαρχει σχολη Ninjutsu και λεω να ξαναρχισω αν και ειμαι στα γεραματα
Αντε το πολυ πολυ να σπασουμε κανα 2 παΪδια δεν τρεχει και τιποτα
και ενα βιντεο που βρηκα στο youtube απο τη σουηδια -
Κι εγώ θέλω να ξαναρχίσω , αλλά δε βρίσκω το κουράγιο , φοβάμαι ότι πλέον δε θα αντέξω
Αν και το χειμώνα που έπαιζα με ένα φίλο μου στη μονάδα για να ηρεμήσουμε (αυτός ήταν της ελληνορωμαϊκής και λίγο καράτε ) βαστιόμουν σχετικά καλά
-
Αikido
Youtube VideoΔεν ξέρω... έψαξα πολύ στη ζωή μου για να βρω μια 'πολεμική' τέχνη να μου κάνει.
Είναι το τι ψάχνει καθείς στη ζωή του, έτσι δεν πάει;
Άλλος να μάθει να δέρνει, άλλος να μάθει να αμύνεται, άλλος να μάθει να μη φοβάται, άλλος να μάθει πως να τιθασεύει τα κόμπλεξ του, άλλος να βρει τρόπο να βγάλει τα κόμπλεξ του πάνω στους άλλους.
Το Aikido δίδει μια μοναδική ευκαιρία: να μάθεις τον εαυτό σου. Και τα καλά σου, και τα κακά σου. Και να γίνεις καλύτερος. Και προς εσένα (πρωτίστως) και προς τους άλλους.
Ναι, θέλει χρόνο. Ναι θέλει κόπο. Ναι θέλει να προσπαθήσεις πολύ. Να προσπαθήσεις πολύ να δαμάσεις το καβαλλημένο σου ένστικτο περί ανωτερώτητας (ή και κατωτερώτητας) και να δεις πως όλοι μαζί σαν ομάδα έχουμε μια ευκαιρία: Να κάνουμε τον κόσμο μας καλλίτερο.
Onegaishimashu -
bujikan, γαμάτο βίντεο ( να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω καμία σχέση με πολεμικές τέχνες), ενθουσιάστηκα! Κάκιστη η live μετάφραση όμως
Qsis, γιατί να μην αντέξεις; Αναφέρεσαι σε πνευμόνια ή τραυματισμό;
-
και στα 2.. εχω ενα ταλαιπωρημενο γονατο (και παλιοτερα ειχα σπασει μια κλειδα)
βεβαια για τα πνευμονια πιστευω οτι ειμαι καλα , γιατι εριξα πολυ περπατημα το τελευταιο καιρο και εχω παρατηρησει διαφορες, ομως οπως και να το κανουμε μια προπονηση εκει μεσα ειναι αρκετα απαιτητικη και δεν υπαρχει το 'χαλαρα' και 'κουραστηκα' πρεπει ολοι να κανουμε τα ιδια και με κοβω να τα παιζω
πρεπει να παιξει καποιο ενδιαμεσο γυμναστηριο, γιατι δεν ειμαι πια παιδακι
παντως η συγκεκριμενη τεχνη δε προτεινεται ουτε σε αγυμναστα ατομα, ουτε σε θερμοαιμα ατομα χωρις υπομονη
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
και στα 2.. εχω ενα ταλαιπωρημενο γονατο (και παλιοτερα ειχα σπασει μια κλειδα)βεβαια για τα πνευμονια πιστευω οτι ειμαι καλα , γιατι εριξα πολυ περπατημα το τελευταιο καιρο και εχω παρατηρησει διαφορες, ομως οπως και να το κανουμε μια προπονηση εκει μεσα ειναι αρκετα απαιτητικη και δεν υπαρχει το 'χαλαρα' και 'κουραστηκα' πρεπει ολοι να κανουμε τα ιδια και με κοβω να τα παιζω
πρεπει να παιξει καποιο ενδιαμεσο γυμναστηριο, γιατι δεν ειμαι πια παιδακι
παντως η συγκεκριμενη τεχνη δε προτεινεται ουτε σε αγυμναστα ατομα, ουτε σε θερμοαιμα ατομα χωρις υπομονη
Άσε αυτό το έχω καταλάβει κι εγώ....βρήκα επιτέλους μια σωστή σχολή Muay thai, καθαρή, οικονομική και με δάσκαλο γνώστη αλλά το μεν πνεύμα πρόθυμο το δε σώμα
Δεν το παρατάω όμως...5 φορές την εβδομάδα πηγαίνω όπως στα νιάτα μου και που θα πάει θα καθαρίσουν τα πνευμόνια (κόβοντας και το κάπνισμα), θα πέσουν τα περιττά κιλά και θα νιώσω πάλι άλλος άνθρωπος.
Τελικά από τα 25 μέχρι τα 30 υπάρχει τεράστια διαφορά.
-
Και που να ΄ρθεις στα 40
Ποια είναι η σχολή αυτή;
@Εχετλαίος
Χωρίς καμμία διάθεση - προσωπικής - προσβολής / κοροϊδίας: πιο στημένη επίδειξη απ΄ αυτή δεν έχω ξαναδεί. Τα έργα του Seagal μου φαίνονται πιο αληθοφανή. Τι καραγκιοζιλίκι ήταν αυτό;
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
@dimikΚαι που να ΄ρθεις στα 40
Ποια είναι η σχολή αυτή;
@Εχετλαίος
Χωρίς καμμία διάθεση - προσωπικής - προσβολής / κοροϊδίας: πιο στημένη επίδειξη απ΄ αυτή δεν έχω ξαναδεί. Τα έργα του Seagal μου φαίνονται πιο αληθοφανή. Τι καραγκιοζιλίκι ήταν αυτό;
Στην Κύπρο
-
Απο την εμπειρια μου σε πολεμικες τεχνες εχω μαθει το εξης:
Σε μικρη αποσταση,κανεις δεν γλυτωνει.
Δηλαδη ενας δασκαλος με 50 χρονια εμπειρια και 200 νταν κτλ κτλ,ΔΕΝ ειναι σε θεση να αποκρουσει ενα απροειδοποιητο χτυπημα απο μικρη αποσταση (ή και αναμενομενο αλλα παλι απο μικρη αποσταση),αυτο το εβλεπα οταν με χρησιμοποιουσαν για επιδειξη.
Και ΕΝΑ χτυπημα,μπορει να αποβει μοιραιο.
Τωρα αν σε περικυκλωσουν,τα πραγματα γινονται ακομα χειροτερα γιατι κανεις δεν εχει ματια στην πλατη,στην πραγματικη ζωη καταληγεις σαν τον Μανωλη Καντάρη με την καμερα.Εν ολιγοις οι πολεμικες τεχνες ειναι χρησιμες ως χομπυ,χρησιμες για να αντιμετωπισετε τον μεθυσμενο που σας την πεφτει,αλλα απο εκει και περα χρησιμοτερος ολων ο ρεαλισμος.
-
Ρε Tiger, πώς περιμένεις από ένα 70-χρονο να έχει αντανακλαστικά;
Πολεμικές τέχνες