-
Μια χαρά ηλικία είναι! Όρεξη να χεις!
Καλό θα είναι να διαλέξεις ένα γυμναστήριο που κάνουν πυγμαχία για 'χαβαλέ', δηλαδή να μην είναι γυμναστήριο που προετοιμάζει αθλητές για αγώνες. ΕΚΕΙ πέφτει πολύ ξύλο και οι προπνήσεις είναι πολύ σκληρές.
Έκανα kick-box (υποτίθεται) για 1,5 χρόνο. Υποτίθεται, γιατί ποτέ δεν ασχολήθηκα (δεν μ' άρεσε) με κλωτσιές, έμαθα μόνο ελάχιστα βασικά στην άμυνα. Ήταν και ο προπονητής πυγμάχος κυρίως, οπότε με άφηνε.
Μου άρεσε πάαααρα πολύ, αλλά το σταμάτησα γιατί πήγε ο προπονητής στρατό και δεν με βόλευαν οι μέρες όταν ήρθε καινούριος. Σε περίοδο φόρμας, είχα φτάσει σε αρκετά καλό επίπεδο, μου έλειπε η φυσική κατάσταση για να κατέβω σε αγώνες (ερασιτεχνικούς εννοείται)...
Είναι απίστευτο πόσο κουραστικοί μπορεί να είναι 2-3 2λεπτοι γύροι με έναν καλό αντίπαλο. Και σωματικά και πνευματικά. Χρειάζεται πολύ συγκέντρωση, γιατί ένα λάθος μπορεί να στοιχήσει ένα γερό χτύπημα.
Το μεγάλο μυστικό στην πυγμαχία δεν είναι η δύναμη, αλλά ο ΡΥΘΜΟΣ. Και, όσο και αν φαίνεται περίεργο, η πυγμαχία παίζεται περισσότερο με τα πόδια, παρά με τα χέρια!
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
4 χρονια πυγμαχια οταν σπουδαζα στο μοναχο.καλη φαση ηταν.πολυ καλη γυμναστικη βεβαια.
αυτα που εμαθα εκει με βοηθησαν σε μερικους καβγαδες ωστε να αμυνθω επαρκως.
θελω βεβαια να ξεκινησω να μαθω και καμια αλλη τεχνη,κυριως ταε κβο ντο αλλα λογω δουλειας δεν εχω δυστηχως χρονο.Έκανα πυγμαχία αν θυμάμαι κάλά στα τέλη του γυμνασίου στον Πανελλήνιο! Οι εγκαταστάσεις μέριες, χαλάστηκα με κάποια πραγματα και σταμάτησα -ειχα προβλημα στην μύτη πριν πάω εκεί, και οι δικοί μου με πιέζανε να σταματήσω, όταν άκουσαν ότι μόλις πας σου βγάζουν αγωνηστικό δελτίο άρχιζαν να πιέζουν παρπάνω ε ξενέρωσα όπως είπα και εγώ με 2-3 πραμγατάκια και την έκανα!
Αυτό που ΔΕΝ μου αρέσει σε όσους κάνουν πυγμαχία είναι ότι η συμπεριφορά τους, το μυαλό τους ακόμη και οι σφυγμοί τους δεν έχουν καμία σχέση με κάποιον που κάνει καράτε ή κάτι τέτοιο την ώρα της φασαρίας ή την ώρα που πάει να γίνει ο τσαμπουκάς! Αν και γενικότερα είμαι πολύ ήρεμος άνθρωπος, αν γίνει τσαμπουκας και δεν πέσει ξύλο να εκτονωθώ, ή πρέπει να πάω πιο εκεί να κοπανήσω καμια ντουλάπα ή θα έχω πολλούς σφυγμούς για πολύ ώρα εκτός αν μπορέσω να κλάψω....ώστε να μου φύγει η ένταση...χέσε μέσα δλδ.
Αικίντο ή μου τάι θέλω να κάνω....καμία σχέση μεταξύ τους ξέρω!
ΥΓ. Δεν ξέρω αν πήγαινε κανείς στον Πανελλήνιο ποτέ.....όποιος έχει βγάλει δελτίο σε οποιοδήποτε αγώνισμα δεν το παίρνει ποτέ, με τον τότε νόμο αν κατέβαινες σε έναν αγώνα κάθε 2 ή 3 χρόναι δεν θυμάμαι το δελτίο έμενε σε ισχύ και δεν χρειαζόταν να βγάλεις άλλο, οι τύποι λοιπόν σε δηλώνανε κάθε 2 χρόνια σε ένα αγώνα και κρατάγανε το δελτίο σου, όταν πήγε ο Κυριακού στον Πανελλήνιο άκουσα πως έφτιαξαν πολύ τα πράγματα, εγώ τον πρόλαβα πολύ λίγο ώστε να έχω άποψη, ελπίζω να άλλαξε και αυτό!
-
δεν μου αρεσουν οι πολεμικες τεχνες οπως ο,τιδηποτε πολεμικο
και ειδικα οι πολεμικες τεχνες που δεν εχουν καμια φιλοσοφια/ομαδικοτητα ή για αυτοαμυνα κλπ
(γουστα ειν'αυτα βεβαια)το μονο που μου αρεσει και κανω αρκετες φορες οταν κατεβαινω στο χωριο μου ειναι να ριχνω μπαλωθιες στον αερα..
καμινακι οροπεδιο λασιθιου ρουλζ.. YO -
Ψάξτε με τη λέξη 'pride' στο youtube για να δείτε αν θα βρείτε videos από ό,τι πιο σκληρό μπορείτε να φανταστείτε!!! Αυτά που θα δείτε δεν γίνονται σε καμμία πολεμική **τέχνη **βέβαια. (για παράδειγμα: http://youtube.com/watch?v=nLSrvIANExs *) Όπως και αυτά που φαίνονται στο video με τον Cung Le δεν επιτρέπονται από καμμία ομοσπονδία, ούτε καν στο Mai-Thai (που μάλλον δεν το γράφω σωστά).
Έχω κάνει καράτε ΠΟΛΥΥΥΥΥ παλιά, kick boxing και Παγκράτιο. Αν ενδιαφέρεστε ΣΟΒΑΡΑ για μία πολύ τεχνική αλλά και πολύ ΔΥΣΚΟΛΗ πολεμική τέχνη, επιλέξτε να ασχοληθείτε με Παγκράτιο, που είναι η αρχαιότερη ολοκληρωμένη μορφή πάλης και φυσικά, είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ! Μοιάζει με το Ju-Jitsu στα 2 του στάδια, απλά το Παγκράτιο έχει και τρίτο, στο έδαφος. Δηλαδή συνδυάζει καράτε, judo και ελληνορωμαϊκή πάλη σε ένα άθλημα. Συναρπαστικό, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ, φοβερή γυμναστική!
Δυστυχώς δεν έχω κάνει παρά ελάχιστο, για λόγους που βαριέμαι να αναλύω. Προτίμησα να μείνω πιστός στο kick boxing, αλλά το Παγκράτιο είναι σίγουρα αυτό που με ενθουσίασε περισσότερο απ' όλα. Διατηρώ μία επιφύλαξη για το kung-fu. Να μας πει ο corsair γι' αυτό αν θέλει.
(* Για φανταστείτε να μπλέξετε σε καυγά με κανέναν τέτοιο... Προσωπικά αν δεν κρατούσα Glock με τις μεγάλες γεμιστήρες, θα έτρεχα πανικόβλητος σαν λαγός!!!)
-
οντως το παγκρατιο ειναι συναρπαστικο και θελει φοβερη γυμναστικη και αν το κατεχεις καλα πολυ δυσκολα θα τις φας.
γενικα οι φασαριες πρεπει να αποφευγονται αλλα οταν ειναι να γινουν παιζει μεγαλο ρολο η φυσικη κατασταση και οι γνωσεις που εχει καποιος πανω σε θεματα αυτοαμυνας,ειτε ειναι πυγμαχια,καρατε η οτιδηποτε αλλο.
αυτο που αναφερει ο ραταπλαν το εχω παρατηρησει και εγω.
βεβαια ολα ειναι θεμα χαρακτηρα μιας και δεν υπαρχει κανονας που να λεει οτι αυτοι που ασχολουνται με το ταδε αθλημα εχουν τη ταδε νοοτροπια.μιλαω παντα βεβαια για αθληματα αυτοαμυνας.
οτι μαθαινεις καλο ειναι.δεν ξερεις που μπορει να σε χρειαστει. -
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Ψάξτε με τη λέξη 'pride' στο youtube για να δείτε αν θα βρείτε videos από ό,τι πιο σκληρό μπορείτε να φανταστείτε!!! Αυτά που θα δείτε δεν γίνονται σε καμμία πολεμική **τέχνη **βέβαια. (για παράδειγμα: http://youtube.com/watch?v=nLSrvIANExs *) Όπως και αυτά που φαίνονται στο video με τον Cung Le δεν επιτρέπονται από καμμία ομοσπονδία, ούτε καν στο Mai-Thai (που μάλλον δεν το γράφω σωστά).Ψάξτε επίσης και για UFC (Ultimate Fighting Championship). ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ. Είναι πολύ τρελός/ψυχάκιας όποιος συμμετέχει σε τέτοιους αγώνες!
Έχω κάνει καράτε ΠΟΛΥΥΥΥΥ παλιά, kick boxing και Παγκράτιο. Αν ενδιαφέρεστε ΣΟΒΑΡΑ για μία πολύ τεχνική αλλά και πολύ ΔΥΣΚΟΛΗ πολεμική τέχνη, επιλέξτε να ασχοληθείτε με Παγκράτιο, που είναι η αρχαιότερη ολοκληρωμένη μορφή πάλης και φυσικά, είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ! Μοιάζει με το Ju-Jitsu στα 2 του στάδια, απλά το Παγκράτιο έχει και τρίτο, στο έδαφος. Δηλαδή συνδυάζει καράτε, judo και ελληνορωμαϊκή πάλη σε ένα άθλημα. Συναρπαστικό, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ, φοβερή γυμναστική!
Έχω την εντύπωση ότι και το ju-jitsu (τουλάχιστον το βραζιλιάνικο) περιλαμβάνει πάλη στο έδαφος. Τόσο στο παγκράτιο όσο και στο brazilian ju-jitsu η πάλη στο έδαφος είναι υπερσύνολο της ελληνορωμαϊκής/ελευθέρας πάλης: πέραν των απλών λαβών και της ακινητοποίησης, περιλαμβάνει εξαρθρώσεις και μπουνιές σε κάποιον ξαπλωμένο.
Και για να αναφέρω την προσωπική μου εμπειρία, έχω ασχοληθεί στο παρελθόν 2-3 χρόνια με kick boxing και παγκράτιο. Πριν ένα μήνα ξεκίνησα εκ νέου kick boxing, αλλά λόγω δουλειάς με βλέπω με μία προπόνηση την εβδομάδα στην καλύτερη.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Έχω την εντύπωση ότι και το ju-jitsu (τουλάχιστον το βραζιλιάνικο) περιλαμβάνει πάλη στο έδαφος. Τόσο στο παγκράτιο όσο και στο brazilian ju-jitsu η πάλη στο έδαφος είναι υπερσύνολο της ελληνορωμαϊκής/ελευθέρας πάλης: πέραν των απλών λαβών και της ακινητοποίησης, περιλαμβάνει εξαρθρώσεις και μπουνιές σε κάποιον ξαπλωμένο.Είσαι βέβαιος για αυτό; Χτυπήματα έχει μόνο το πρώτο στάδιο, απ' όσο γνωρίζω εγώ. Αλλά οκ, το κεφάλι μου δεν το κόβω για τίποτα.
-
Έχω την εντύπωση ότι και το ju-jitsu (τουλάχιστον το βραζιλιάνικο) περιλαμβάνει πάλη στο έδαφος. Τόσο στο παγκράτιο όσο και στο brazilian ju-jitsu η πάλη στο έδαφος είναι υπερσύνολο της ελληνορωμαϊκής/ελευθέρας πάλης: πέραν των απλών λαβών και της ακινητοποίησης, περιλαμβάνει εξαρθρώσεις και μπουνιές σε κάποιον ξαπλωμένο.
Είσαι βέβαιος για αυτό; Χτυπήματα έχει μόνο το πρώτο στάδιο, απ' όσο γνωρίζω εγώ. Αλλά οκ, το κεφάλι μου δεν το κόβω για τίποτα.
Τουλάχιστον εμείς μαθαίναμε πως να αμυνθούμε απέναντι σε κάποιον που μας ρίχνει μπουνιές (ή αγκωνιές) ενώ κάθεται πάνω μας. Προφανώς σε αγώνες μέσα στην προπόνηση ΔΕΝ ρίχναμε μπουνιές. Σε κανονικούς αγώνες δεν παραβρέθηκα ποτέ, οπότε δεν μπορώ να πάρω όρκο.
-
Διαβάζω κι έχω γυρίσει 20 χρόνια πίσω... τότε που έλεγα κι εγώ ότι ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου χρειαστεί ...
99 / 100, αν πας με σκεπτικό 'έχω γνώσεις π.τ.' θα τις φας! Όλες, όχι τυχαία, βασίζονται στη φιλοσοφία - είναι ένα παίδεμα του νου, συνδυάζονταν μάλιστα με εμβάθυνση στο πως να μη χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν! Εμείς, για μια ακόμα φορά, το ξεχάσαμε και τις μαθαίνουμε ... μήπως μας χρειαστούν και δεν είμαστε έτοιμοι.
Φίλος, 'βουνό', το 'κοψε όταν του έσπασε τα κόκαλα (και τον τσαμπουκά) ένα χαμένο με σιδερικό...Να πάτε - κι όσοι πάτε συνεχίστε. Προσοχή θέλουν οι αρθρώσεις (δεν θέλετε να βρεθείτε με κακώσεις, πιστεύω). Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με επίδοξους πρωταθλητές και αρκεί μια στραβοκλωτσιά για να σου γίνει ο μηνίσκος κομμάτια...
Επίσης, κάνετέ το με το μυαλό στη γυμναστική, ΟΧΙ στο ... ξύλο. Και μακριά από φάσεις τύπου 'pride', που το μόνο που δεν έχουν είναι περηφάνια. Το να σακατέψεις τον 'αντίπαλο' έχει οτιδήποτε εκτός από τιμή, περηφάνια κι αξιοπρέπεια. -
Τουλάχιστον εμείς μαθαίναμε πως να αμυνθούμε απέναντι σε κάποιον που μας ρίχνει μπουνιές (ή αγκωνιές) ενώ κάθεται πάνω μας. Προφανώς σε αγώνες μέσα στην προπόνηση ΔΕΝ ρίχναμε μπουνιές. Σε κανονικούς αγώνες δεν παραβρέθηκα ποτέ, οπότε δεν μπορώ να πάρω όρκο.
Ξέχασα να αναφέρω ότι αυτό που μαθαίναμε στην προπόνηση ήταν το να κερδίζουμε σημεία με μπουνιές και όχι να σπάσουμε τη μούρη του αντιπάλου μας. Δεν ακουμπούσαμε ποτέ τον αντίπαλο στο πρόσωπο γιατί δεν φορούσαμε γάντια (ή φορούσαμε κάποια υποτυπώδη που να επιτρέπουν και την πραγματοποίηση λαβών).
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Και μακριά από φάσεις τύπου 'pride', που το μόνο που δεν έχουν είναι περηφάνια. Το να σακατέψεις τον 'αντίπαλο' έχει οτιδήποτε εκτός από τιμή, περηφάνια κι αξιοπρέπεια.Ηλία, εγώ συμφωνώ απόλυτα μ' αυτό που λες. Αυτό το video το έδειξα ως απάντηση στο video που ανέβασε ο CAR- με τον Cung Le, ο οποίος θεωρώ ότι δεν εξασκεί καμμία επίσημη τέχνη.
Το pride δεν αντέχω ούτε καν να το βλέπω σε video. Μου φαίνεται εντελώς ανατριχιαστικό! Και αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να οργανώνονται επίσημα τέτοιοι αγώνες.
-
Kick boxing κι εγω.
Ξεκινησα πριν 3 χρονια Muay Thai, αλλα ο δασκαλος μετα τον πρωτο χρονο, σταματησε και δεν με βολευε να παω αλλου. Συνεχισα απο τοτε με Kick boxing και αλλο δασκαλο. Καλη γυμναστικη, δυστυχως εχω χτυπησει 2 φορες απο δικη μου λαθος κινηση. Δεν πειραζει, μ' αρεσει σαν αθλημα και μου κανει καλο κατα τα αλλα.
Δεν ξερω αν συμφωνειτε, απο τοτε που ξεκινησα ειμαι πολυ πιο ηρεμος γενικα. Η εκτονωση της προπονησης νομιζω συντελει .... -
σωστος ο ililias.οταν πας γυρευοντας νομιζοντας οτι κατι ξερεις συνηθως τις τρως.
οπως ειπα ειναι ολα θεμα χαρακτηρα. -
Μετά από πόσους αγώνες μένουν ανάπηροι;;;
Η μόνη διαφορά με ξύλο δρόμου είναι ότι στο UFC διακόπτεται ο αγώνας μόλις ο αντίπαλος πέσει ξερός! -
Youtube VideoΜετά από πόσους αγώνες μένουν ανάπηροι;;;
Η μόνη διαφορά με ξύλο δρόμου είναι ότι στο UFC διακόπτεται ο αγώνας μόλις ο αντίπαλος πέσει ξερός!Χαχα... Μα εννοείται ότι είναι ήδη ανάπηροι (νοητικά τουλάχιστον) για να πάνε εκεί μέσα! Όσο για το ξύλο στο δρόμο, θα διαφωνήσω. Το ξύλο στο δρόμο είναι ΠΟΛΥ λιγότερο βίαιο! Θα πέσουν 2-3 μπούφλες και τελείωσε. Πονάς, υποχωρείς, την κοπανάς, τέλος! Ενώ εκεί; Τελικά οι άνθρωποι είμαστε ζώα! Αυτό ΔΕΝ είναι αθλητισμός και νομίζω ότι ο CAR δεν είχε εκεί το μυαλό του όταν άνοιξε το θέμα. Δικό μου λάθος που ανέφερα το pride. Μπορούμε να γυρίσουμε στις πολεμικές τέχνες;
-
Το pride δεν αντέχω ούτε καν να το βλέπω σε video. Μου φαίνεται εντελώς ανατριχιαστικό! Και αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να οργανώνονται επίσημα τέτοιοι αγώνες.
Επαγγελματίες είναι και τα χρήματα είναι πολλά.
Αλλά ακόμα και σε τέτοιο 'απάνθρωπο' επίπεδο θα έχεις προσέξει ότι με ένα νεύμα του διαιτητή σταματούν τα πάντα.Μετά από πόσους αγώνες μένουν ανάπηροι;;;
Η μόνη διαφορά με ξύλο δρόμου είναι ότι στο UFC διακόπτεται ο αγώνας μόλις ο αντίπαλος πέσει ξερός!Όσο για το ξύλο στο δρόμο, θα διαφωνήσω.** Το ξύλο στο δρόμο είναι ΠΟΛΥ λιγότερο βίαιο! Θα πέσουν 2-3 μπούφλες και τελείωσε**. Πονάς, υποχωρείς, την κοπανάς, τέλος! Ενώ εκεί; (
Νάσο λάθος.
Στο δρόμο αν ο απέναντι είναι λίγο πιο τρελός από αυτούς στο κλουβί (οι οποίοι δεν είναι) σηκώνει ένα στυλιάρι και σου ανοίγει το κεφάλι στα δύο.
Στο δρόμο δεν υπάρχουν κανόνες, σε αντίθεση με τους οργανωμένους αγώνες.Για να γυρίσουμε όμως στις πολεμικές τέχνες όπως πολύ σωστά είπες.
Στη πυγμαχία των προγόνων μας κι όχι την πρόσφατη, σκοπός ήταν να μη δεχτείς κτυπήματα από τον αντίπαλο αλλά να τον κουράσεις με αποφυγές μέχρι να εγκαταλείψει από δυνάμεις.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Να πάτε - κι όσοι πάτε συνεχίστε. Προσοχή θέλουν οι αρθρώσεις (δεν θέλετε να βρεθείτε με κακώσεις, πιστεύω). Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με επίδοξους πρωταθλητές και αρκεί μια στραβοκλωτσιά για να σου γίνει ο μηνίσκος κομμάτια...
Τα αθλήματα με κλωτσιές είναι πολύ πιο επικίνδυνα γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο. Ειδικά μια χαμηλά κλωτσιά (απ' το γόνατο και κάτω) μπορεί να σε στείλει κατευθείαν στο νοσοκομείο, ίσως και στο χειρουργείο.
Και στην πυγμαχία ΠΑΝΤΑ μασελίτσα. Στοιχίζει πολύ πιο φτηνά από τη συγκόλληση ενός σπασμένου δοντιού.
Και κάσκα για το κεφάλι μας!
-
Και σπασουαρ
-
Στο μποξ δεν παίζουμε τόσο χαμηλά! Πόσο κοντός μπορεί να ναι ο άλλος;
-
Στο μποξ όντως δεν παίζουμε χαμηλά και δεν παίζουν και γονατιές κλπ....που μπορεί να γίνει καμιά στραβή....αλλά οι τσάτσοι όταν βάλουν τον διαιτητή πλάτη, και σε βρουν ανοιχτό για κροσέ....γυρνάνε το χέρι μέσα και στην ρίχνουν με τον αγκόνα....αν περάσει αυτό το χτύπημα...την φούτσησες!
Καλά η μασέλα εκτός απο μαστ....είναι και υποχρεωτική, δε νομίζω να υπάρχει προπονητής να σε βάλει να παίξεις γάντια με συναθλητή σου χωρίς μασέλα! Παίρνεις και μια διπλή και ίσε οκ, η αηδία είναι όταν την αγοράσεις που πρέπει να την ετοιμάσεις με ζεστό νερό κλπ....μπλιαχ!
Πολεμικές τέχνες