-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Απο την εμπειρια μου σε πολεμικες τεχνες εχω μαθει το εξης:
Σε μικρη αποσταση,κανεις δεν γλυτωνει.
Δηλαδη ενας δασκαλος με 50 χρονια εμπειρια και 200 νταν κτλ κτλ,ΔΕΝ ειναι σε θεση να αποκρουσει ενα απροειδοποιητο χτυπημα απο μικρη αποσταση (ή και αναμενομενο αλλα παλι απο μικρη αποσταση),αυτο το εβλεπα οταν με χρησιμοποιουσαν για επιδειξη.
Και ΕΝΑ χτυπημα,μπορει να αποβει μοιραιο.
Τωρα αν σε περικυκλωσουν,τα πραγματα γινονται ακομα χειροτερα γιατι κανεις δεν εχει ματια στην πλατη,στην πραγματικη ζωη καταληγεις σαν τον Μανωλη Καντάρη με την καμερα.Εν ολιγοις οι πολεμικες τεχνες ειναι χρησιμες ως χομπυ,χρησιμες για να αντιμετωπισετε τον μεθυσμενο που σας την πεφτει,αλλα απο εκει και περα χρησιμοτερος ολων ο ρεαλισμος.
Οι πολεμικές τέχνες σου δίνουν τα εξής 3 πολύ χρήσιμα χαρακτηριστικά....εκρηκτικότητα (για την εκίνηση), ταχύτητα (για το σπρίντ) και ευλυγισία (για υπερπήδηση εμποδίων).....με άλλα λόγια την κοπανάς πιο εύκολα σε περίπτωση καυγά
Εκτός κι αν υιοθετήσεις ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση και ρίξεις πρώτος το ένα και μοναδικό χτύπημα που θα λήξει το θέμα, αλλά αυτό είναι δύσκολο.
-
Συμφωνώ και εγώ , επίσης ανάλογα την προπόνηση, μαθαίνεις και τον εαυτό σου , πως αντιδρά σε κατάσταση στρες. Πράγμα που σε κάποιές σχολές το μαθαίνεις.
-
Ο χρήστης brightside1981 έγραψε:
Συμφωνώ και εγώ , επίσης ανάλογα την προπόνηση, μαθαίνεις και τον εαυτό σου , πως αντιδρά σε κατάσταση στρες. Πράγμα που σε κάποιές σχολές το μαθαίνεις.Επίσης μαθαίνεις να αντέχεις στον πόνο, να τρως και φυσικά να αποφεύγεις ξύλο.
Το μεγαλύτερο όφελος όμως είναι η μυοσκελετική συναρμογή και η ισορροπία που αποκτάς, αυτά τα 2 παίζουν μεγάλο ρόλο στην καθημερινότητα κάθε ανθρώπου και σίγουρα κάνει κάποιος την ζωή του καλύτερη ασκούμενος σε μια πολεμική τέχνη, ειδικά αν υπολογίσουμε ότι στις μέρες μας πολύ λίγοι κάνουν μη καθιστική ζωή με βαριά χειρωνακτική εργασία και έντονη δραστηριότητα όλη την ημέρα.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Τελικά από τα 25 μέχρι τα 30 υπάρχει τεράστια διαφορά.Οι βιολογικες λειτουργιες και δυνατοτητες αυξανονται και μεγιστοποιουνται απο τα 20 μεχρι τα 30. Μετα αρχιζουν να φθινουν.
Η φυσικη κατασταση (αεροβια ικανοτητα, μυικη αντοχη , μυικη δυναμη , ταχυτητα , ευκινησια, και γενικα ο βαθμος ικανοτητας για σωματικη δραστηριοτητα) μπορει να μειωθει απο τα 25 στα 30, λογω αλλαγης του τροπου ζωης και οχι λογω αυξησης της ηλικιας. Για παραδειγμα , η αυξηση του σωματικου λιπους μειωνει την αεροβια ικανοτητα.
-
Τα γονατα αρχιζουν και διαμαρτυρονται απο τα 30 συνηθως..
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Απο την εμπειρια μου σε πολεμικες τεχνες εχω μαθει το εξης:
Σε μικρη αποσταση,κανεις δεν γλυτωνει.
Δηλαδη ενας δασκαλος με 50 χρονια εμπειρια και 200 νταν κτλ κτλ,ΔΕΝ ειναι σε θεση να αποκρουσει ενα απροειδοποιητο χτυπημα απο μικρη αποσταση (ή και αναμενομενο αλλα παλι απο μικρη αποσταση),αυτο το εβλεπα οταν με χρησιμοποιουσαν για επιδειξη.διαφωνω
γενικα πολλα πραγματα που φαινονται απιστευτα γινονται και στη κανονικη ζωη οταν αρχισεις και αποκτας αντανακλαστικα και καποια πραγματα σου βγαινουν φυσικα
αυτο που δε γινεται ειναι να εφαρμοσεις ευκολα την οποια τεχνη σου απεναντι σε καποιον που ειναι τρελο ντουκι ή εχει εξισου γνωσεις με σενα (ή γενικα κατεχει αρκετα καποια τεχνη)
πχ εναν ασχετο τον ριχνω στο πατωμα (και μπορει να σκασει και με το κεφαλι) για πλακα , εναν σχετικο πολυ δυσκολα , οπως επισης και ενα γομαρι
οσο για τα απροειδοποιητα χτυπηματα οπως ειχα γραψει παλιοτερα σε εξασκηση με μαχαιρια (ψευτικα) δε μπορουσα να πετυχω το δασκαλο μου
οταν το εκανα εφαγα πρωτα 2-3 , οποτε ουσιαστικα ηταν αυτοκτονιαεπισης εχει τυχει μεχρι κι εγω να αρπαξω στον αερα χερι παιδιου που πηγε στο ασχετο να μου σκασει μπουνια και αν ηθελα του εσπαγα το καρπο (σε ενα σχετικο με πολεμικες τεχνες ομως αυτο θα επιανε παρα πολυ δυσκολα)
αυτο μου βγηκε τελειως αυθορμητα εκεινη τη στιγμη και μονο οταν καταλαβα οτι μπορει να του εκανα ζημια σταματησααπλα ολα αυτα θελουν αρκετη και συνεχη εξασκηση
-
Πριν χρονια καποιος πηγε να βουτηξει την τσαντα της συζυγου πλησιαζοντας την απο πισω με μηχανακι. Απο το τραβηγμα την εριξε κατω και την εσυρε για 3-4 μετρα οπου και αυτος αφησε την τσαντα και εγινε καπνος.
Αν δεν εκανε για 15 χρονια καρατε θα την ειχε παρει γιατι με την πτωση θα αφηνε την λαβη .
Αυτο κανουν οι πολεμικες τεχνες, σε προετοιμαζουν να αντιδρασεις σωστα σε κατι ξαφνικο. Θελουν χρονια ενασχολησης ομως για να αποδοσουν.Οταν την ειχα ρωτησει τι θα εκανε αν της την επεφτε καποιος, μου ειπε, κλωτσια στο καλαμι η μπουνια στη μυτη και μετα τρεχαλα
Και τα δυο πονανε πολυ και προκαλουν δακρυα δινοντας σου την δυνατοτητα να την κανεις. -
Το ξέρεις πως δεν είναι καλό που η γυναίκα σου κάνει 15 χρόνια καράτε έτσι????!!!!! Πάντως και εγώ προσπαθώ να βάλω την κοπέλα μου και την αδερφή μου να ξεκινήσουν κάτι , μόνο και μόνο , για να μάθουν να κάνουν κάτι μηχανικά ή να μπορούν να μείνουν όσο πιο ήρεμες γίνεται!
-
Ο χρήστης brightside1981 έγραψε:
Το ξέρεις πως δεν είναι καλό που η γυναίκα σου κάνει 15 χρόνια καράτε έτσι????!!!!!Ευτυχως να λες που τα παμε παρα πολυ καλα , αν και τωρα που το σκεφτομαι θα πρεπει να τα πηγαινουμε παντα καλα γιατι αλλιως ........
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
@Εχετλαίος
Χωρίς καμμία διάθεση - προσωπικής - προσβολής / κοροϊδίας: πιο στημένη επίδειξη απ΄ αυτή δεν έχω ξαναδεί. Τα έργα του Seagal μου φαίνονται πιο αληθοφανή. Τι καραγκιοζιλίκι ήταν αυτό;
Φυσικά και είναι προσχεδιασμένο. Είναι μια επίδειξη, τίποτε περισσότερο, τίποτε ολιγότερο.
Όταν εμένα μου χρειάστηκε πάντως, 3 φορές στη ζωή μου, λειτούργησε μια χαρά. Και η μια ήταν επίθεση από πίσω με πιάσιμο λαιμού. -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Τελικά από τα 25 μέχρι τα 30 υπάρχει τεράστια διαφορά.
Ασχολούμαι με το ανθρώπινο σώμα.
Διαφωνώ. -
Ο χρήστης Εχετλαίος έγραψε:
Διαφωνώ.Στα 25 ακόμα και μετά από αποχή από την προπόνηση έμπαινα σε ρυθμούς πολύ γρήγορα, η φυσική κατάσταση ανέβαινε εκθετικά προπόνηση με την προπόνηση, τα γόνατα δεχόντουσαν όση καταπόνηση και χτυπήματα ήθελα.
Τώρα χρειάζομαι εβδομάδες για να ανέβω έστω και ένα επίπεδο σε φυσική κατάσταση, οι μύες πονάνε περισσότερο μετά την προπόνηση και τα γόνατα 'τρίζουν'
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Διαφωνώ.Στα 25 ακόμα και μετά από αποχή από την προπόνηση έμπαινα σε ρυθμούς πολύ γρήγορα, η φυσική κατάσταση ανέβαινε εκθετικά προπόνηση με την προπόνηση, τα γόνατα δεχόντουσαν όση καταπόνηση και χτυπήματα ήθελα.
Τώρα χρειάζομαι εβδομάδες για να ανέβω έστω και ένα επίπεδο σε φυσική κατάσταση, οι μύες πονάνε περισσότερο μετά την προπόνηση και τα γόνατα 'τρίζουν'
Το προβλημα ειναι στα παραπανω κιλα, καπνισμα, κακη διατροφη και οχι στην ηλικια.
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Το προβλημα ειναι στα παραπανω κιλα, καπνισμα, κακη διατροφη και οχι στην ηλικια.Τhere is but one cause of disease and that is congestion.
Λόγια του Παράκελσου.
Μαζί του θα συμφωνήσει και ο Ιπποκράτης, και ο Γαληνός, και ο Vessalius.
Α ναι, και εγώ.Παιδιά, αυτό που βλέπετε και πονάει (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο) στον καθρέπτη δεν είναι η εικόνα της τωρινής στιγμής μονάχα.
Είναι μια εικόνα που ταξειδεύει πίσω στο χρόνο. Τόσο πίσω που αγγίζει τη στιγμή της σύλληψης μέσα στη μήτρα της μαμάς σας, τις μοναδικές στιγμές που ακολούθησαν όταν άρχισαν να δημιουργούνται οι μεμβράνες που τελικά κατέληξαν σε αυτό που είδε το φως της ημέρας 9 μήνες μετά.
Έκτοτε το σώμα πέρασε πολλά, καλά και κακά, όμορφα και άσχημα, στιγμές άγχους και στιγμές μεγάλης ηδονής.
Όλη η ζωή σε μια φωτογραφία. Αυτό βλέπετε στον καθρέπτη κάθε ημέρα. Ότι έχει γίνει στη ζωή σας έχει αποτυπωθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πάνω και μέσα στο σώμα σας.
Αρχίζοντας από αυτή την παραδοχή, πολλά μπορεί να βρει κανείς ψάχνοντας.
Και ναι (για να επιστρέψω στον Παράκελσο), αν οι ιστοί κάνουν ανεμπόδιστα τη δουλειά τους (φρέσκα συστατικά ανεμπόδιστα πάνε εκεί που πρέπει και τα απόβλητα της κυτταρικής λειτουργίας γρήγορα απομακρύνονται προς αποχέτευση) τότε μπορεί ένα ανθρώπινο σώμα να προβλέπει σε πολλά υγιεί χρονάκια εύρυθμης λειτουργίας.
Όμως ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει, κατά πως δείχνει όλο και προφανέστερα, άλλο σκοπό και λόγο. -
Πριν χρονια καποιος πηγε να βουτηξει την τσαντα της συζυγου πλησιαζοντας την απο πισω με μηχανακι. Απο το τραβηγμα την εριξε κατω και την εσυρε για 3-4 μετρα οπου και αυτος αφησε την τσαντα και εγινε καπνος.Αν δεν εκανε για 15 χρονια καρατε θα την ειχε παρει γιατι με την πτωση θα αφηνε την λαβη .
Αυτο κανουν οι πολεμικες τεχνες, σε προετοιμαζουν να αντιδρασεις σωστα σε κατι ξαφνικο. Θελουν χρονια ενασχολησης ομως για να αποδοσουν.Δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι η αντίδραση της γυναίκας σου ήταν η ενδεδειγμένη. Δηλαδή την έριξε κάτω, την έσερνε με το μηχανάκι κι εκείνη δεν άφηνε την τσάντα; Κι αν ο ληστής δεν την άφηνε; Θα 'γυάλιζε' όλη την άσφαλτο της περιοχής με 'παράσημο' εκδορές/μώλωπες/εγκαύματα;
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Πριν χρονια καποιος πηγε να βουτηξει την τσαντα της συζυγου πλησιαζοντας την απο πισω με μηχανακι. Απο το τραβηγμα την εριξε κατω και την εσυρε για 3-4 μετρα οπου και αυτος αφησε την τσαντα και εγινε καπνος.
Αν δεν εκανε για 15 χρονια καρατε θα την ειχε παρει γιατι με την πτωση θα αφηνε την λαβη .
Αυτο κανουν οι πολεμικες τεχνες, σε προετοιμαζουν να αντιδρασεις σωστα σε κατι ξαφνικο. Θελουν χρονια ενασχολησης ομως για να αποδοσουν.Δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι η αντίδραση της γυναίκας σου ήταν η ενδεδειγμένη. Δηλαδή την έριξε κάτω, την έσερνε με το μηχανάκι κι εκείνη δεν άφηνε την τσάντα; Κι αν ο ληστής δεν την άφηνε; Θα 'γυάλιζε' όλη την άσφαλτο της περιοχής με 'παράσημο' εκδορές/μώλωπες/εγκαύματα;
Αφου δεν εξαρθρωθηκε κανας ωμος παλι καλα να λεμε
Υπαρχουν ληστες με μηχανες μεγαλου κυβισμου που δρουν ανα ζευγαρια και ειναι δεμένοι μεταξυ τους
Αν δεν αφησεις την τσαντα κινδυνευεις να γινεις χαλκομανία σε κανα στύλο -
Το προβλημα ειναι στα παραπανω κιλα, καπνισμα, κακη διατροφη και οχι στην ηλικια.
Ίσως να παίζουν κι αυτά έναν ρόλο αλλά τεράστιο ρόλο παίζει η ηλικία. Ο Σουμάχερ ότι και αν κάνει, δεν θα είναι ποτέ αυτό που ήταν πριν 10-15 χρόνια. Ο Bolt έκανε στα 23 του το προσωπικό του (και παγκόσμιο φυσικά) ρεκόρ στα 100. Στα 26 κέρδισε στους Ολυμπιακούς αλλά με χειρότερο χρόνο και στα 36 του δεν θα μπαίνει καν στους προκριματικούς.
Όποιος δεν βλέπει πτώση με την ηλικία, είτε εθελοτυφλεί ή είναι εξαίρεση.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Όποιος δεν βλέπει πτώση με την ηλικία, είτε εθελοτυφλεί ή είναι εξαίρεση.Εγώ πάλι πιστεύω ότι όποιος αποθέτει μονάχα στην έννοια της ενηλικίωσης τη φθορά του οργανισμού, είτε δε γνωρίζει και πολλά για το ανθρώπινο σώμα (τις δυνατότητες και τη μοναδικότητα της δυναμικής του για αναννέωση και αυτό-επιδιόρθωση) είτε απλά εθελοτυφλεί.
Τώρα, σε ότι αφορά σε πτώση και 'πτώση' σε ικανότητες (ας αφήσουμε έξω παραδείγματα μαστουρωμένων κρεάτων και λοιπών 'αθλητών' και 'πρωταθλητών' ), η φύση το έχει προβλέψει και αυτό. Και αν βρεις τον τρόπο (βασικά αν ανοίξει κανείς τα ματάκια του και απλά ξα-ανακαλύψει την αλήθεια κάτω από τη σαβούρα του σύγχρονου healthy living), πάλι εξισορροπείς καταστάσεις και δυναμικότητα μια χαρά.edit: 80+ ετών ο παππούς τότε:
Youtube Video -
Mετα απο 7,5 χρονια (και συνεχιζουμε) muay thai σε επιπεδο πρωταθλητισμου με μπολικη αγωνιστικη εμπειρια μπορω να βοηθησω- κατευθυνω οποιον πραγματικα ενδιαφερεται γι αυτη την ισως πιο πληρη και ρεαλιστικη τεχνη που υπαρχει στην ορθια μαχη
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Ο ληστης την αφησε λιγο πριν πεσει ο ιδιος. Η ιδια ελεγε, αχ και να επεφτε , ξυλο που θα ετρωγε. Ξερεις πολλους που να μμπορουν να συρουν εναν ανθρωπο 60 κιλων για ωρα ?
Πολεμικές τέχνες