-
Πραγματικά ο Barry είδε αστεράκια .Με δυό δεξιά γερά είδε το ταβανι .
-
-
θελω να στειλω τα τρια παιδια σε σχολη πολεμικων τεχνων
κορη 12 γιος 7 κορη 6 χρονων.
θελω να αποκτησουν αυτοπεποιθηση να μην φοβουνται , να μπορουν να αμυνθουν , και να χτυπησουν αν χρειαζεται.
θα ηθελα ολα αυτα να συνοδευονται με μια φιλοσοφια να χαλαρωνουν , και να μπορουν να εκτιμησουν καταστασεις χωρις πανικο.
παλια εμεις τις λεγαμε σχολες καρατε αντε και κουνγκ φου , τωρα ολα αυτα τα ονοματα δεν τα γνωριζω τι διαολο να διαλεξουμε?
με τα κοριτσια τι γινεται? ειναι χαμενη περιπτωση?
τους εχω ξεκαθαρισει οτι δεν δινω λεφτα για τιποτα και δεν επιτρεπω να ασχοληθουν με τιποτα εκτος
α)πολεμικες τεχνες
β) σκοποβολη και οπλα
γ) ορειβασια , αναριχησηκαι με αυτην την σειρα
ακουω γνωμες. -
Τα παιδιά τα ρώτησες ;
Η φράση 'τους εχω ξεκαθαρισει οτι δεν δινω λεφτα για τιποτα και δεν επιτρεπω να ασχοληθουν με τιποτα εκτος...' δεν μου ακούγεται και πολύ 'σοφή' αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα, ό,τι σε φωτίσει ο Θεός λοιπόν. -
Ο χρήστης otso έγραψε:
θελω να αποκτησουν αυτοπεποιθηση να μην φοβουνται , να μπορουν να αμυνθουν , και να χτυπησουν αν χρειαζεται.
θα ηθελα ολα αυτα να συνοδευονται με μια φιλοσοφια να χαλαρωνουν , και να μπορουν να εκτιμησουν καταστασεις χωρις πανικο.
παλια εμεις τις λεγαμε σχολες καρατε αντε και κουνγκ φου , τωρα ολα αυτα τα ονοματα δεν τα γνωριζω τι διαολο να διαλεξουμε?
τους εχω ξεκαθαρισει οτι δεν δινω λεφτα για τιποτα και δεν επιτρεπω να ασχοληθουν με τιποτα εκτος
α)πολεμικες τεχνες
β) σκοποβολη και οπλα
ακουω γνωμες.Φαινεται να πάσχεις από εξουσιομανία,απολυτισμό,και να αγνοεις παντελως την βουληση και την κλίση των παιδιων σου.
Πρωτα λοιπον πρεπει να δαπανησεις λεφτα σε εναν καλο ψυχολόγο -
Τα προετοιμάζεις για τον στρατό; Έχει πολλών ειδών πολεμικές τέχνες. Οι πιο διαδεδομένες έχουν παρόμοια φιλοσοφία. Θα τα έστελνα στο κοντινότερο dojo, ανεξαρτήτως της τέχνης που διαδάσκει (εκτός kick boxing το οποίο, ίσως λανθασμένα βέβαια, θεωρώ αναίτια βάρβαρο). Προσωπικά έκανα tae kwon do αλλά πάντα είχα αδυναμία στο judo. Για όπλα και σκοποβολή είναι ακόμα πολύ νωρίς πάντως...
ΥΓ: Φυσικά δεν θα έκανα τίποτα χωρίς να το θέλουν τα ίδια τα παιδιά...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Τα παιδιά τα ρώτησες ;
Η φράση 'τους εχω ξεκαθαρισει οτι δεν δινω λεφτα για τιποτα και δεν επιτρεπω να ασχοληθουν με τιποτα εκτος...' δεν μου ακούγεται και πολύ 'σοφή' αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα, ό,τι σε φωτίσει ο Θεός λοιπόν.Με πρόλαβες!
Εγώ επίσης δεν καταλαβαίνω και την συγκεκριμένη επιλογή ενασχολήσεων...Το βάρεσα με το Defy μου.
-
Φέρτε τον πραγματικό Κουτσάν πίσω και αφήστε τα σάπια.
-
οχι δεν τα ρωτησα , αλλα τον φλεβαρη η μεγαλη μου κορη χτυπημενη στο κεφαλι και μες τα αιματα 8 η ωρα την νυχτα ,
στο δρομο εξω απο το σπιτι και να φωναζει βοηθεια .
ευτυχως ακουσαμε και προλαβαμε προτου την σκοτωσει.
δεν εχεις παιδια και δεν μπορεις να καταλαβεις.επισης με στειχιωνει κοπελα που ηξερα , 21 ετων και την αποκεφαλισαν στην πορτα του σπιτιου της.
προφανως τα μαθηματα πιανου η σκακιου δεν θα εκαναν τιποτα.
πρωφανως και χρειαζομαστε και ψυχολογικη υποστηριξη, ποτε δεν φανταζομουν οτι καθε μερε η πρωτη προτεραιοτητα θα ηταν να παραμεινουν τα παιδια μου ζωντανα.
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
οχι δεν τα ρωτησα , αλλα τον φλεβαρη η μεγαλη μου κορη χτυπημενη στο κεφαλι και μες τα αιματα 8 η ωρα την νυχτα , επισης με στειχιωνει κοπελα που ηξερα , 21 ετων και την αποκεφαλισαν στην πορτα του σπιτιου της.Μενεις στην Καμπουλ;Γιατι αποκεφαλισμο γυναικας στην Ελλαδα μονο απο εναν ψυχοπαθη στην Σαντορινη εχουμε ακουσει τα τελευταια χρονια.
Σε καθε περιπτωση αν ισχυουν αυτα που λες ειναι πιο ασφαλες να αλλαξεις συνοικια παρα οτιδηποτε αλλο.
-
Αν νομίζεις ότι η ενασχόληση των παιδιών σου με τις πολεμικές τέχνες (και δη της κόρης σου) θα αποτρέψει κάτι από τα ανωτέρω ενδεχόμενα ποντάρεις τα λεφτά σου στον Αστραχάν.
-
Καλές οι πολεμικές τέχνες αλλά αν ζεις σε γειτονιά που ο πιο ακίνδυνος κυκλοφορεί με σουγιά και ο πιο επικίνδυνος με ΑΚ 47 μάλλον θα πρέπει να αλλάξεις τόπο κατοικίας. Το να στείλεις μια κοπέλα 12 ετών για καράτε δεν θα την προφυλάξει από έναν 18χρονο, να είσαι σίγουρος για αυτό...
-
-edit-
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
α)πολεμικες τεχνες
β) σκοποβολη και οπλα
ακουω γνωμες.Το σκεφτηκες μονος σου η καποιος τριτος σου το προτεινε ???????
Αν αγαπας τα παιδια σου κ θελεις το καλο τους (δεν ισχυει οτι ολοι οι γονεις αγαπανε τα παιδια τους) να πας σε εναν ειδικο πρωτα ,εχουμε γεμισει απο δαυτους -(ψυχολογους -ψυχιατρους) να το συζητησεις κ ειμαι σιγουρος οτι θα σε βοηθησει να καταλαβεις το λαθος σου -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Καλές οι πολεμικές τέχνες αλλά αν ζεις σε γειτονιά που ο πιο ακίνδυνος κυκλοφορεί με σουγιά και ο πιο επικίνδυνος με ΑΚ 47 μάλλον θα πρέπει να αλλάξεις τόπο κατοικίας. Το να στείλεις μια κοπέλα 12 ετών για καράτε δεν θα την προφυλάξει από έναν 18χρονο, να είσαι σίγουρος για αυτό...μετα απο καποια χρονια ενασχολησης θα μπορουσε να τη προφυλαξει, αλλα με 1,2,3,4 χρονια και με τη σωματικη διαπλαση μιας 12χρονης ειναι τελειως απιθανο
αντιθετως μπορει να γινει και επικινδυνο, σε περιπτωση που υπαρχει λανθασμενη υπερεκτιμηση των δυνατοτητων της και αντι να τρεξει κατσει να αμυνθει
στο dojo που πηγαινα εγω παρολο που καναμε ενα σωρο ασκησεις αμυνας απο μαχαιρι και παρολο που θεωρητικα μπορουσαμε να αμυνθουμε σε μια επιθεση με μαχαιρι, η συμβουλη του δασκαλου ηταν μια, μολις δειτε μαχαιρι τρεξτε
θελει πολλα χρονια ενασχολησης για να μπορεις να αμυνθεις αποτελεσματικα απο κατι τετοιο κι εγω μονο ενα ατομο ηξερα σε ολο το dojo το οποιο δε μπορουσα με τιποτα να μαχαιρωσω (οσο κι αν προσπαθουσα , μονο οταν ορμουσα κατα μετωπο για τα οσα καταφερνα κατι, αλλα μεχρι τοτε ειχε προλαβει να μου ριξει αυτος αλλες 2-3 ) , αλλα με απεφευγε και με αφοπλιζε για πλακα, ο οποιος ομως περα απο παρα πολλα χρονια ενασχολησης στη πλατη του ηταν και σα 'σπιτι' μπροστα μουστη πραγματικη ζωη, μονο ενα ατομο (κολλητος μου ) ξερω που τα χει βαλει με ατομο με μαχαιρι οταν πηγε να του παρει το κινητο , αλλα ευτυχως ηταν γελοιος (και μισος απο το φιλο μου) και δεν εγινε καποιο κακο..
παρολα αυτα το μαχαιρι του αλλου τον εγδαρε στο χερι , αλλα οχι πολυ σοβαρα.. θα μπορουσε ομως να ειχε γινει η στραβη.. εγω ακομα τον κραζω που κινδυνεψε για ενα τηλεφωνοκαταλαβαινω το αγχος σου, αλλα δεν ειναι αυτος ο στοχος των πολεμικων τεχνων (ειδικα των αθλητικων) , η σωματικη διαπλαση παντα μα παντα θα παιζει ρολο (οταν ειχα ξεκινησει να ασχολουμαι , μια γυναικα που ειχαμε εκει μεσα -νομιζω ηταν και ειδικος φρουρος - μπορουσε να με κανει τοπι, αλλα μεσα σε λιγους μηνες η περισσοτερη εμπειρια της δε σημαινε και τοσα πολλα , οπως δε σημαινε μετα και η δικη μου οταν προπονομουν κοντρα σε αλλες ντουλαπες
επισης η ενασχοληση με κατι τετοιο απαιτει και την διαθεση του ιδιου του ατομου, το να αναγκασεις τα παιδια σου να ασχοληθουν με κατι τετοιο για μενα δεν ειναι σωστο, καλο ειναι να το θελουν και τα ιδια
αλλα αν τελικα το κανουν, καλο ειναι (αν και πιστευω οτι με ενα σοβαρο δασκαλο θα το καταλαβουν) , να αποφευγουν την οποιαδηποτε ειδους εμπλοκη στο δρομο οπου δεν ξερεις τι κυκλοφορει και δυστυχως οσο πιο μικρος και ανωριμος ειναι καποιος τοσο λιγοτερο καταλαβαινει αυτα που κανει και δεν ειναι λιγες οι φορες που εξ'αιτιας της ενασχολησης καποιου με πολεμικες τεχνες μπλεκεται πιο ευκολα σε καβγαδες οι οποιοι θα μπορουσαν να εχουν καταστροφικα αποτελεσματα και για τον ιδιο , αλλα και για τον αλλο
εχω αρκετα παραδειγματα στο νου μου οπου τις αρπαξαν ασχημα επειδη την ειχαν δει γ@μαω, αλλα θυμαμαι και φιλο μου που στα νιατα του εσπαγε κοσμο στο ξυλο επειδη τον στραβοκοιταζε
αν θες να κανει κατι η κορη σου που να εχει αποτελεσμα, στειλτην στιβο για να τρεχει γρηγορα. πολυ πιο χρησιμο θα της φανει απο το να γεμιζει μελανιες
-
ρε παιδια ελεος
ζητησα εγω να γινει κανεις φονικη μηχανη ? η θα αντιμετωπιζει εκπεδευμενους ? η θα τους μαθουν σε καμμια σχολη να τα βαλουν με
μαχαιροβγαλτες?
η αν χρειαστει να κυκλοφορησουν στο μελλον καπου σε επικινδυνο περιβαλλον τα παιδια μου ενηλικα ενοειται θα τα στειλω
χωρις εφοδια ? ακομα και αν ειναι οι ασοι του καρατε?
αυτο που θελω ειναι , να μην τα χανουν , να μην πανικοβαλονται ,να μπορουν να εκτιμησουν τον κινδυνο και να τον αποφευγουν
και να εχουν και φυσικη κατασταση.
ακομα και αν τσακωθουν οχι με ντουλαπες αλλα με παιδακια γυρω στην ηλικια τους να μπορουν να αμυνθουν.
δεν θελω φοβισμενα παιδια.
ο μεγαλος κινδυνος που κινδυνευουν τα παιδια μου και αλλων βεβαια και ιδιαιτερα ηλικιωμενα ατομα ειναι ατομο πνευματικα αναπηρο σε οικογενεια τρελλων , με εμφανη την ταση να σκοτωσει .ειναι δε 14 χρονων.
η αστυνομια και ο εισαγγελεας δεν μας προστατευει, ουτε η εκκλησια αναλαμβανει, ουτε υπηρεσιες υπαρχουν πια. και ειμαστε σε
χωριο και οτι γινεται ειναι πρωσοποποιημενο, και γινεσαι στοχος , ετσι κανεις δεν παιρνει πρωτοβουλια και ολοι περιμενουν ενα θαυμα.δηλαδη οτι θα συμβει σε αλλον .
ως τοτε ομως τα παιδια μου πρεπει να παρουν μια εκπαιδευση να μενουν ψυχραιμα και να εκτιμουν τον κινδυνο
αυτα.
τις γυναικες βλεπω τοις εχεται σε μεγαλη εκτιμηση
δηλαδη ρε παιδια δεν υπαρχουν κοπελες γυμνασμενες εκει εξω που να μπορουν να προστατευσουν τον εαυτο τους εκει εξω?
με απλους ανθρωπους εννοω οχι με πρωταθλητες κακοποιους.
και πιστευεται οτι πρεπει να κανουν οτι τους λενε γιατι ο αλλος μπορει να ειναι και επικινδυνος
δηλαδη τελειωνοντας ,εσεις που εχετε κανει καποια χρονια σε σχολη , τι εχετε συμβουλευσει τις κοπελες σας η τοις αδελφες σας
αν βρεθουν σε ενα δωματιο (και δεν μπορουν να τρεξουν)μαζι μου , και εκδηλωσω την επιθυμια μου για συνουσια?
απλα να καθησουν?
ειμαι αληθινα περιεργος. -
Οι γυναικες μπορουν να κανουν μαθηματα αυτοάμυνας,εξειδικευμενα μαθηματα-σεμιναρια,βεβαια εαν ειναι παντελως αγυμναστες και δεν εχουν τσαγανό,θα ειναι μαλλον σαν να μην εγιναν ποτε.
Ειχα συναθλητρια που σε αγωνα (ουτε καν σε τσαμπουκα στον δρομο) δεν ηταν σε θεση ουτε να σηκωσει το ποδι της,αλλα τις ζωνες τις μαζευε αβερτα γιατι ηξερε και εκανε (παπαγαλία που λεμε) ολα τα τυπικα που απαιτουνται. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
α)πολεμικες τεχνες
β) σκοποβολη και οπλα
ακουω γνωμες.Φαινεται να πάσχεις από εξουσιομανία,απολυτισμό,και να αγνοεις παντελως την βουληση και την κλίση των παιδιων σου.
Πρωτα λοιπον πρεπει να δαπανησεις λεφτα σε εναν καλο ψυχολόγοσυμφωνώ απόλυτα αλλά κώλωνα να τα γράψω.
-
Το οποίο βέβαια έχει νόημα για ενήλικο άτομο γιατί και σε τόσο μικρό παιδί νομίζω ότι είναι απείρως πιο λογικό απλά να συνοδεύεται.
Αν στείλεις παιδάκι για καράτε με το σκεπτικό ότι έφαγε ξύλο και ότι πρέπει να προστατεύει τον εαυτό του, το πολύ πολύ να αναπτύξει καμμιά φοβία ή κανά σύνδρομο καταδίωξης. -
-edit-
Πολεμικές τέχνες