-
Μια χαρα ειναι το Yaris αλλα αυτο το 1000αρι ειναι για κλαματα.
-
Βαρύνανε πολύ τα μικρά γμτ. Και εγώ γιαπωνεζό-φιλος είμαι αλλά όχι κι έτσι. Το 1000άρι αργό , το 1300άρι ακριβό.
Βέβαια καλά τα λέει και ο solar energy και οι 4Τ, είναι η mercedes των μικρών ,με τα υπέρ του και τα κατά του. -
Edw to odigaei o Superman
-
Ακριβή η Toyota λέει κάποιος, γιατί τα αγοράζουν αναρωτιέται κάποιος άλλος, η corolla έχει παλιώσει και δεν είναι για να την αγοράσεις αφού πάει για αντικατάσταση θα πει κάποιος άλλος. Τι λένε όμως οι πωλήσεις τόσο για την toyota όσο και για το yaris το νέο αλλά και την corolla που έχει τα χρονάκια της;
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2006
ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩNSUPERMINI
Hyundai Getz 6.270
Toyota Yaris 5.345
Peugeot 206 4.729ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ
Ford Focus 7.587
Toyota Corolla 7.015
VW Golf 6.645ΜΕΣΑΙΑ
VW Passat 3.383
Toyota Avensis 2.593
BMW 3 Series 2.411http://www.4troxoi.gr/index.php?cat_id=212&page_id=4364
Και στις τρεις κατηγορίες η ακριβή (συμφωνώ σε αυτό) toyota είναι στις 3 πρώτες θέσεις από την αρχή του χρόνου. Μέσα είναι και η 'γερασμένη' απρόσωπη για κάποιους corolla. Αν δει κάποιος και τη Hyundai (αυτά τα κορεάτικα που κάποιοι μόλις ακούν την μάρκα βγάζουν σπυριά σε άλλες κατηγορίες είναι και εκείνη στις πρώτες θέσεις!!). Οι πωλήσεις δείχνουν την εμπιστοσύνη των αγοραστών και τη γνώμη που έχουν για την εκάστοτε εταιρία και το μοντέλο της. Αν τώρα αναλογιστεί κάποιος πόσα χρόνια η Toyota έχει πολύ καλές πωλήσεις τότε καταλαβαίνει ότι δεν είναι τυχαίοι οι θετικοί για αυτήν χαρακτηρισμοί είδικά στο θέμα της αξιοπιστίας
-
powergs
Επειδή πουλάει, δεν μπορεί και να πείσει κιόλας ότι είναι value for money γιατί το yaris δεν είναι. Δεν μπορεί να με πείσει επίσης ότι καλύπτει τις δικές μου ανάγκες αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπικό κριτήριο και με 15 χιλιάδες για ένα 13αρι yaris θα έπαιρνα κάτι άλλο.
Τα στοιχεία των πωλήσεων πάντα νόμιζα πως είναι για όσους δεν την ψάχνουν πολύ και λένε 'ε αφου το παιρνει ο κόσμος κάτι θα ξέρει'. -
Παιδια τα Toyota ειναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ αυτοκιντα αλλα απο κει και περα 'περι ορεξεως κολοκυθοπιτα'!
Και η Κοκα Κολα πουλαει αυτο δεν σημαινει οτι εχει καλο προιον η κανει καλο στην υγεια, ειπαμε απο ενα σημειο και μετα ειναι θεμα προσωπικου κριτηριου κι επιλογων, αν ειναι οπως τα λες και στηριζομενος στο παραδειγμα σου περι πωλησεων το Getz ειναι καλυτερο αυτοκινητο απο το Yaris και το 206 εφαμιλλης ποιοτητας και σε ρωτω ευθεως πιστευεις πως ειναι ετσι; -
Kαλο και χρυσο το γιαρις , αλλα με 12,000 παιρνει καποιος το swift που ειναι πολυ καλο αμαξακι.
-
Δεν φταίω εγώ αν η toyota πουλάει. Τα νούμερα αναφέρω. Όντως και η coca cola πουλάει. Και το Ariel πουλάει και τα προφυλακτικά πουλάνε. Ανάλυση του τι πουλάει ένα σουπερ μάρκετ δε θα κάτσω να κάνω. Πουθενά δεν έχω γράψει ότι το yaris και γενικά η toyota είναι καλή στην τιμή για αυτά που προσφέρει. Έχω πει ότι για εμένα σε ένα μικρό ποσοστό είναι υπερτιμημένη. Όμως τόσα χρόνια έχει πολύ καλό όνομα στην αξιοπιστία των μοντέλων της και τα τελευταία και στην ποιότητα κατασκευής τους οπότε πατάνε ίσως σε αυτό. Τα getz και γενικά η hyundai πουλάει γιατί για τα λεφτά που προσφέρει τα μοντέλα της έχει και πολύ καλό εξοπλισμό με καλή ποιότητα κατασκευής. Αν όμως έχω παρατηρήσει κάτι στα φτηνά hyundai αυτό είναι η αξιοπιστία τους. Όποιος θέλει να βλέπει τους αγοραστές σαν πρόβατα θα διαφωνήσω σε μεγάλο βαθμό γιατί ο ανταγωνισμός από την πλευρά των αυτοκινητοβιομηχανιών είναι μεγάλος και η πληροφόρηση από την πλευρά των αγοραστών ακόμη μεγαλύτερη. Το swift για τους κακοπροέραιτους στα όσα έφραψα επαναλαμβάνω θα το σκεφτόμουν σοβαρά να το αγοράσω. Όμως δε θα ποροθώ ούτε με τα γιαπωνέζικα ούτε με τα κορεάτικα ούτε με όποια σχολή βγάζει αυτοκίνητα. Βλέπω τις πωλήσεις και τις παραθέτω. Φταίω εγώ που η hyundai και η toyota έχουν αυτές τις πωλησεις. Σχετικά με το 'αφού τα παίρνει ο πολύς ο κόσμος κάτι θα ξέρει' αυτό φυσικά το λένε κάποιοι. Γιατί όμως τα παίρνει ο πολύς ο κόσμος;
-
οι πωλησεις ειναι για να βλεπεις τη πορεια μιας εταιριας και αν επιλογες της (πχ ακριβο γιαρις ή φτηνο getz) ειναι σωστες.
απο κει και περα μπορει αυτος που θελει να αγορασει να εχει δικες του προτεραιοτητες που πιθανοτατα δε συμβαδιζουν με τις απαιτησεις της μαζας.
και μπορει η μαζα να περνει ενα αμαξι για χιλιους αλλους λογους ασχετους με το ποσο καλο ειναι.
αρα οι πωλησεις μικρο ρολο παιζουν -
παντως το yaris ειναι πολυ καλο αυτοκινητο.
αν ομως καταργηθουν τα τελωνεια στην ΕΕ να δω ποσο θα το πουλανε αν τα εισαγομενα μεταχειρισμενα εχουν 2000 και 3000 λιγοτερα!! -
Ο χρήστης JIM THEO έγραψε:
Εδω εκανα εγω το Σουιφτ 2000+ σε 6 μερες τι ψαχνεις να βρεις!
Αποστολε (Giouris3) σε τρεχω σε οτι στροφες θες, στροφες να ναι κι οτι να ναι!Kαλά εσύ δεν παίζεσαι . Θα σε φάμε οι τογιοταίοι
-
Το yaris είναι 'εργαλείο' για όσους το πήραν.
Δεν θέλουν προβλήματα, πηγαίνουν απλά από το Α στο Β ακολουθώντας
συνήθως τον πιό ίσιο δρόμο γιατί δεν τους αρέσουν ούτε οι στροφές, ούτε
η οδήγηση.Γι αυτό, προσέξατε ότι η πλειοψηφία yaris που κυκλοφορεί (μιλάω για το
παλιό) είναι χρώματα που δεν πλένονται ? (ΑΣΗΜΙ κλπ)Είπαμε, οι προτεραιότητες.
Αλλιώς έπαιρνες κόκκινο swift.
-
Αξίζει σαν αυτοκίνητο ; ΝΑΙ
Αξίζει στα λεφτά του ; ΟΧΙ
-
Μια BMW σειρά 1 είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο. Σ' αυτά τα λεφτά όμως δεν θα την αγόραζα.
Το νέο Yaris είναι πολύ καλό αυτοκίνητο. Σ' αυτά τα λεφτά δεν θα το αγόραζα.
Απλός δεν είναι ο αλγόριθμος; -
Σκέφτομαι να αγοράσω ως δεύτερο αυτοκίνητο και σε αντικατάσταση άλλου παλιού το Yaris 1.4 D-4D (κάτοικος επαρχίας γάρ). Κριτήρια επιλογής: μόλις 1.000 € ακριβότερο από το 1.3 VVTi, 90 ps έναντι 87, ροπή φορτηγού από τις 1.800 rpm, κατανάλωση (στα χαρτιά τουλάχιστον) μικρότερη περίπου 1 l/100km, διανύω 25.000+ χλμ το χρόνο σε επαρχιακό δίκτυο και εν μέρει σε αστικούς δρόμους και κυρίως 6 χρόνια εγγύηση. Ξέρω ότι το Yaris είναι το ακριβότερο στην κατηγορία του. Μήπως, όμως ειδικά το diesel, χρηματοοικονομικά και σε διάστημα 6ετίας είναι εν τέλει συμφέρουσα αγορά; Το έχει οδηγήσει κάποιος στο εξωτερικό; Ακόμη δεν έχει παραδοθεί στην περιοχή μου κανένα από την τοπική αντιπροσωπεία. Θεωρώ δε εκ προοιμίου δεδομένη την αξιοπιστία της όλης κατασκευής. Φίλοι, περιμένω τα σχόλια σας.
-
abc
-
A) το 1000άρι γιάρις πρώτης γενιάς της Θείας μου που του την έπεσε τριαξονικό φορτηγό χωματουργικών χρήσεων και αλλάξαμε πόρτες φτερά χωρίς το πλαίσιο να πάθει τίποτα. Ούτε η Θεία φυσικά. Στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης.
Β) Βλέπε το σχόλιο Α. Τα crashtest όπως και κάθε άλλο τεστ αποτελεί ΜΟΝΟ πειραματικά δεδομένα. Και ένα crash test δεν είναι θεωρία, είναι πράξη.
Παμε Κοζανη να σου δειξω 500αρα Mercedes που τρακαρε με φορτηγο κι οχι μαλιστα χωματουργικο πως εγινε (σκοτωθηκαν δυστυχως και οι τρεις επιβατες) και μετα ξαναμιλας για συγκρουση με φορτηγο!
Μονο ενας τροπο συγκρουσης υπαρχει με φορτηγο , ο περιφερειακος μηπως ειναι δρομος μονης κατευθυνσης αρα δεν ηταν μετωπικη-πλαγιομετωπικη συγκρουση και μηπως εχεις εσυ ξεφυγει θεωρωντας οτι το Yaris και καθε μεγεθους Yaris αυτοκινητο της κατηγοριας εχει αντοχη σε σοβαρες συγκρουσεις;
Τα crash tests δεν ειναι σιγουρα θεωρια αλλα αν δουμε τα Αμερικανικα που γινονται με περισσοτερα χιλιομετρα και περιλαμβανουν μαλιστα κι ανατροπη θα δεις πως...ανατραιπονται πολλα μοντελα που στην Ευρωπη εχουν υψηλοτερη καταταξη, γιατι αραγε;
Εχεις κανει φυσικη η μηπως θυμασαι οταν δυο αντικειμενα σημαντικα διαφορετικης μαζας συγκρουονται τι γινεται;A) και όμως, η σχέση συμπίεσης λέει πολλά, πάρα πολλά. Όλα τα υπόλοιπα που ανέφερες συνήθως ανεβάζουν και την κατανάλωση.
Α; Δηλαδη το στροφαρισμα δεν προσφερει αποδοση ουτε το volumetric efficiency, ουτε το ποσο καλο combustion chamber εχει ενα μοτερ, ουτε ο σχεδιασμος εν γενει απο βαλβιδες μεχρι εισαγωγη εξαγωγη κλπ δηλαδη ενα τουρμπο με χαμηλη σχεση συμπιεσης δεν ειναι αποδοτικο αλλα ειναι βλακες ολοι οι κατασκευαστες που το γυρισαν στα τουρμπο για αποδοση και οικονομια η μηπως η σχεση συμπιεσης 'λεει πολλα' αλλα εσυ δεν μας εξηγεις τι λεει η τι εννοεις εσυ οτι λεει, εδω ειμαστε λοιπον!
Τελος παντων η προσεγγιση σου μου θυμιζει Αλφιστι που οτι και να γινει πρεπει οι Αλφα να ειναι γρηγοροτερα, ομορφοτερα, πιο στυλατα, πιο, πιο, πιο αυτοκινητα γιατι..ετσι πρεπει, τους το χρωστανε οι αλλες εταιρειες εστω και αν στους περισσοτερους τομεις υπαρχουν αν οχι καλυτερα τουλαχιστο εφαμιλλα αυτοκινητα και μαλιστα απο μαρκες που ηταν στο 'συρταρι', πχ Σκοντα με τρομερα καλυτερο value for money!
Αλλα στην τελικη οτι πεις εσυ, αξιζει να χαλαμε τις καρδιες μας, το Yaris ηταν ειναι και θα ειναι και στο μελλον το καλυτερο super-mini, ασε εμας να παιζουμε με τα καρουλια μονο μην πετυχω κανενα Yaris στο δρομο με το Swift που ειναι κουβας, πες του χαιρετισματα οτι θα μου χαιδευει τη χαιτη... -
Ο χρήστης Argyrismm έγραψε:
A) το 1000άρι γιάρις πρώτης γενιάς της Θείας μου που του την έπεσε τριαξονικό φορτηγό χωματουργικών χρήσεων και αλλάξαμε πόρτες φτερά χωρίς το πλαίσιο να πάθει τίποτα. Ούτε η Θεία φυσικά. Στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης.
Β) Βλέπε το σχόλιο Α. Τα crashtest όπως και κάθε άλλο τεστ αποτελεί ΜΟΝΟ πειραματικά δεδομένα. Και ένα crash test δεν είναι θεωρία, είναι πράξη.
Δεν νομίζω πως οποιοδήποτε αυτοκίνητο θα επιβίωνε από κανονική και όχι...ξώφαλτση σύγκρουση με τριαξονικό... Και συμπεριλαμβάνω και το Yaris της ...θείας σου! Ενα κουβαδάκι είναι κι αυτό και συγκρούεται με ένα μαστόδοντο! Σε μετωπική δεν θα είχε ελπίδα η θείτσα! Οπότε ηρεμία και ψυχραιμία παρακαλώ, αλλιώς θα ξεχάσουμε και την φυσική που ξέρουμε!
Η σχέση συμπίεσης είναι ένας από τους παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης και όχι ο μόνος... Γι' αυτό το λόγο και η απόδοση του κινητήρα σου δεν είναι κάτι ιδιαίτερο! Σημασία έχει και το στροφάρισμα, η αναπνοή του , οι εκκεντροφόροι κλπ κλπ... Το να απομονώνεις ειδικά την συμπίεση των κυλίνδρων μου φαίνεται αστείο!
Και για να σε προλάβω, δεν καταλαβαίνω τα κολλήματα με τις μάρκες.
A) και όμως, η σχέση συμπίεσης λέει πολλά, πάρα πολλά. Όλα τα υπόλοιπα που ανέφερες συνήθως ανεβάζουν και την κατανάλωση.
Β) και όμως, αντιπαθείς τα τογιότα. Γιατί;Σε τελική ανάλυση το γιάρις είναι ακριβό, αλλά είναι και καλό. Αλλά είναι ακριβό. Αλλά είναι καλό. (και συνεχίζει....)
Η toyota όντως έχει ξεφύγει τιμολογιακά.
Α)Πες λοιπόν πόσο σημαντική είναι αυτή η ρημάδα η συμπίεση! Γιατί μας τα έχετε κάνει τεράστια και δεν μας λέτε τι καλό έχει η έρμη και δώσατε ένα σκασμό λεφτά για το Yaris! Δεν μπορεί, θα έχει τις κρυφές της χάρες!
Κι όσο για τις στροφές του κινητήρα...Να σου θυμίσω πως πρώτη έβαλε σε παραγωγή τα πολυβάλβιδα (αρα και πολύστροφα...) μοτέρ η Toyota με την 12βάλβιδη Corolla; Τότε φαντάζομαι δεν ήξερε τι έκανε... Εκείνη την εποχή οι Ιταλοί είχαν 8 βαλβίδες και (το μάντεψες!) υψηλή συμπίεση (που συνδυαζόταν με διπλούς εκκεντροφόρους συνήθως...). Σήμερα η Toyota καθιέρωσε το VVT-i που τι άλλο κάνει από το να επιτρέπει να δουλεύει ψηλότερα και καλύτερα ο κινητήρας; Το ν' αναγορεύουμε την συμπίεση σαν το Νο1 παράγοντα απόδοσης σήμερα και να παραβλέπουμε όλα τα υπόλοιπα είναι αστείο!
Β) Δεν έχω καμία αντιπάθεια προς τα Toyota, πολλά από αυτά τα θεωρώ εξαιρετικά (LandCruiser, MR2, Rav4 MKI, MKII, Starlet MK1, τις τελευταίες πισωκίνητες Corolla, κάποιες καταπληκτικές Celica) και μάλιστα προ 3 ετών παραλίγο ν' αγοράσουμε την καινούρια τότε Corolla για τον πατέρα μου, αλλά φύγαμε τρέχοντας όταν μας είπαν τιμή 16.000 ευρώ μετρητοίς για την βασική 1.4 όταν η Xsara έκανε 500 ευρώ κάτω, με 1.6 110 ίππους, 2 αερόσακους περισσότερους, καλύτερα φρένα, άπειρο εξοπλισμό κλπ κλπ. Σίγουρα αν την πουλήσουμε θα πάρουμε λιγότερα, αλλά όσο καιρό την έχουμε θα έχουμε καλύτερο αυτοκίνητο παντού με εξαίρεση τα πλαστικά του ταμπλό που στην Citroen από την πρώτη μέρα που βγήκε το μοντέλο ήταν ΓΤΠ εντελώς! Αλλά προτιμώ καλύτερο αυτοκίνητο στο δρόμο, παρά στο...ταμπλό! Αυτό βέβαια από αγοραστή σε αγοραστή αλλάζει και το κατανοώ! Όπως βλέπεις δεν κατακρίνω τόσο το προϊόν, όσο την τιμολόγησή του... Πιστεύω πως πληρώνουμε πολύ κάτι που δεν επιστρέφει τελικά την αξία του με τη χρήση του. Αντιλαμβάνομαι βέβαια πως εσύ ή κάποιος άλλος μπορείτε να έχετε διαφορετική άποψη. Αλλά κανείς δεν αρνείται, ούτε εσύ πως τα Toyota έχουν γίνει πολύ ακριβά πια... Θέλω να δω πόσο θα κοστίζει η νέα Corolla, κρίνοντας από το Yaris, δεν τα βλέπω και πολύ ρόδινα τα πράγματα! Ισως κάποιοι από τους πιθανούς αγοραστες να κοιτάξουν προς την Κορέα... -
Τα ατυχήματα μπορούν να αξιολογηθούν συγκριτικά μόνο έαν μιλάμε για εργαστηριακές συνθήκες όπως της euroNCAP.
Σε ατυχήματα στο δρόμο οι παράμετροι είναι άπειροι, είναι αστείο να λέει κάποιος πως το Χ αυτοκίνητο είναι καλο/κακό επειδή τράκαρε με νταλίκα και δεν έπαθε τίποτα/σκοτώθηκε. Σε κάθε ατύχημα υπάρχουν 472140897420842 πράγματα που παίζουν ρόλο.
ΥΓ. Έχω τρακάρει με νταλίκα μετωπικά και δεν έπαθα απολύτως τίποτα, το αυτοκίνητο που οδηγούσα ήταν καλό ή κακό?
-
Εδω και καμποσα χρονια ανταγωνιστης των toyota δεν ειναι τα ΚΙΑ & Χιουνταϊ αλλα vw,honda,ρενο κ.α.
Toyota Yaris (1ης Γενιάς) Forum