-
Και εγω νομιζω οτι το εχουν παρακανει στην τιμη...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ο επιλογέας στο χειροκίνητο είναι εξίσου άσχημος, αλλά είναι ο καλύτερος σε αίσθηση και σε λειτουργία, ΧΡΟΟΟΟΟΟΟΟΝΙΑ τώραΑυτό με τα δύο δεξιά χέρια δεν το κατάλαβα. Όλα τα Γιάρις, από το '99 ως σήμερα είναι υποδείγματα εργονομίας, εκμετάλλευσης εσωτερικών χώρων και ευκολίας.
Ο καλύτερος σε σχέση με τι; Επειδή λες 'ΧΡΟΟΟΟΟΟΝΙΑ' υποθέτω μιλάς και για την προηγούμενη γενιά, της οποίας είσαι και κάτοχος. Εγώ δεν έχω διαπιστώσει κάτι τέτοιο, όταν το βουτάω από την αδελφή μου (1.3 2003). Δεν νιώθω καμία ακρίβεια, καμία καλή αίσθηση και μου φάινεται ότι σκαλώνει. Αντίθετα στο Fiesta (1.4 2003) ο επιλογέας είναι ποιήμα.
Απ' την άλλη βέβαια θεωρώ το Yaris το καλύτερο αυτοκίνητο ΠOΛΗΣ χαλαρά. Δεν υπάρχει τίποτα πιο πρακτικό και πιο ευκολοοδήγητο πιστεύω. Από φινίρισμα και διάκοσμο βέβαια πάσχει αλλά χαλάλι. Και η τιμή τσούζει, οπότε εκεί τίθεται ένα θέμα, αλλά δεν αγοράζω σύντομα αυτοκίνητο οπότε δε την λαμβάνω υποψη μου προς το παρόν.
@νδρέας
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Ακριβώς. Αν είναι να δώσω παραπάνω αλλάζω και κατηγορία. Αλήθεια σε ένα ενάμιση χρόνο πόσο θα πωλείται ένα μεταχειρισμένο Yaris νεας γενιάς;Εσύ ναι (και εγώ μάλλον...) αλλά ξεχνάς ότι υπάρχουν άνθρωποι που ΔΕΝ θέλουν να ανέβουν κατηγορία μεγέθους με τιποτα, αλλά θέλουν τις αρετές του Yaris. Δεν νομίζω ότι η μετάβαση στα μικρομεσαία θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη αν το extra μήκος δεν τους χρειάζεται πουθενά.
@νδρέας
-
Ο χρήστης mika_hakkinen έγραψε:
Ο καλύτερος σε σχέση με τι; Επειδή λες 'ΧΡΟΟΟΟΟΟΝΙΑ' υποθέτω μιλάς και για την προηγούμενη γενιά, της οποίας είσαι και κάτοχος. Εγώ δεν έχω διαπιστώσει κάτι τέτοιο, όταν το βουτάω από την αδελφή μου (1.3 2003). Δεν νιώθω καμία ακρίβεια, καμία καλή αίσθηση και μου φάινεται ότι σκαλώνει. Αντίθετα στο Fiesta (1.4 2003) ο επιλογέας είναι ποιήμα.
Απ' την άλλη βέβαια θεωρώ το Yaris το καλύτερο αυτοκίνητο ΠOΛΗΣ χαλαρά. Δεν υπάρχει τίποτα πιο πρακτικό και πιο ευκολοοδήγητο πιστεύω. Από φινίρισμα και διάκοσμο βέβαια πάσχει αλλά χαλάλι. Και η τιμή τσούζει, οπότε εκεί τίθεται ένα θέμα, αλλά δεν αγοράζω σύντομα αυτοκίνητο οπότε δε την λαμβάνω υποψη μου προς το παρόν.
@νδρέας
Νομίζω το Corsa είναι τουλάχιστον ισάξιο στην τσιλιβιθροσφηνοσύνη εντός πόλης. Ντάξει, χάλια το τιμόνι, χάλια το εμπρός μέρος, αλλά από παρκάρισμα και γωνίες άπιαστο.
Υ.Γ. Έχω μια φοβερή ιδέα για την επόμενη εβδομάδα... να κάνουμε ένα νέο test drive (κρυφά) ΚΑΙ το Yaris σας! Test drive party weekend!
-
Α, δεν μιλάω για παρκάρισμα... Προσωπικά μπορώ να το παρκάρω μόνο επειδή είναι πολύ μιρκότερο απ' το δικό μου, γιατί κατά τα άλλα πάω στα τυφλά. Δεν βλέπεις τη μούρη και φυσικά δεν βλέπεις τίποτα προς τα πίσω.
Το εσωτερικό του όμως είναι η αποθέωση της πρακτικότητας.
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Υ.Γ. Έχω μια φοβερή ιδέα για την επόμενη εβδομάδα... να κάνουμε ένα νέο test drive (κρυφά) ΚΑΙ το Yaris σας! Test drive party weekend!Έχουμε να δοκιμάσουμε 4 αυτοκίνητα και είμαστε δύο οδηγοί. Πως θα τα μετακινήσουμε;;; ΔΙαφορετικά sessions δεν παίζουν λόγω χρόνου.
Άσε που αν το καταλάβει η χαζή θα ξεμείνω από καβάντζα-car για πάντα...@νδρέας
-
Αυτό με το λεβιέ κι εγώ δεν το κατάλαβα... Δεν μιλάω για τη φωτό, δεν θα με πείραζε να μην είναι στην ίδια ευθεία και τι έγινε; Μήπως θα το κοιτάζει κάποιος από αυτή την πλευρά; Αλλά γιατί είναι ο καλύτερος της κατηγορίας;
Εγώ δεν έχω οδηγήσει τα πάντα, από αυτά που έχω οδηγήσει όμως έπαθα πλάκα με τον επιλογέα του Focus Ι. Από άλλο πλανήτη! Εξαιρετικός είναι και του Υ μου, αλλά ομολογώ πως είναι καλύτερος λόγω και της συνθετικής βαλβολίνης που έχει διώξει πλήρως τα όποια κολλήματα... Απαίσιος της Xsara του πατέρα μου και εξίσου κακός σχεδόν του 206! Ακόμη και του Niva όταν ζεσταθεί καλύτερα μπαίνουν οι ταχύτητες...
Βέβαια πέρα από όλα αυτά, και το καλύτερο σασμάν δεν αξίζει τόσα λεφτά παραπάνω... Δεν καταλαβαίνω με ποιον τρόπο θα γίνει απόσβεση δηλαδή! Καταλαβαίνω να μην θέλει κάποιος το παραπάνω μέγεθος, αλλά τουλάχιστον θα έπρεπε να υπάρχει και παραπάνω εξοπλισμός... Που δεν στοιχίζει και πολλά στην εταιρεία! Τότε θα δικαιολογούσε ένα μέρος του ποσού...
Εγώ νομίζω πως το πουλάνε τόσο ακριβά γιατί κάποιοι το αγοράζουν με κλειστά μάτια χωρίς να δούνε ΤΙΠΟΤΕ άλλο! Πηγαίνουν και αγοράζουν Toyota...Με αυτό δεν έχω κάποιο πρόβλημα, δικά τους τα λεφτά ό,τι θέλουν τα κάνουν...Απλά μετά δεν χρειάζεται να προσπαθούν να πείσουν τους υπόλοιπους πως είναι και η καλύτερη επιλογή... -
Για μένα δεν αξίζει τόσα λεφτά.
-
Ο επιλογέας στο χειροκίνητο είναι εξίσου άσχημος, αλλά είναι ο καλύτερος σε αίσθηση και σε λειτουργία, ΧΡΟΟΟΟΟΟΟΟΝΙΑ τώρα
Αυτό με τα δύο δεξιά χέρια δεν το κατάλαβα. Όλα τα Γιάρις, από το '99 ως σήμερα είναι υποδείγματα εργονομίας, εκμετάλλευσης εσωτερικών χώρων και ευκολίας.
Ο καλύτερος σε σχέση με τι; Επειδή λες 'ΧΡΟΟΟΟΟΟΝΙΑ' υποθέτω μιλάς και για την προηγούμενη γενιά, της οποίας είσαι και κάτοχος. Εγώ δεν έχω διαπιστώσει κάτι τέτοιο, όταν το βουτάω από την αδελφή μου (1.3 2003). Δεν νιώθω καμία ακρίβεια, καμία καλή αίσθηση και μου φάινεται ότι σκαλώνει. Αντίθετα στο Fiesta (1.4 2003) ο επιλογέας είναι ποιήμα
Ήμουν κάτοχος ( )
Αν σκαλώνει ο επιλογέας της αδελφής σου, ας μου το δώσει για κάνα μήνα. Θα τις παίρνει 'βούτυρο' μετά -
+1 για πολύ καλό επιλογέα του yaris. Καλύτερος απο polo, colt, 206 φυσικά , punto. Toυ fiesta πολύ καλός σε αισθηση και εξισου κοντές διαδρομές.
-
Ακριβώς. Αν είναι να δώσω παραπάνω αλλάζω και κατηγορία. Αλήθεια σε ένα ενάμιση χρόνο πόσο θα πωλείται ένα μεταχειρισμένο Yaris νεας γενιάς;
Εσύ ναι (και εγώ μάλλον...) αλλά ξεχνάς ότι υπάρχουν άνθρωποι που ΔΕΝ θέλουν να ανέβουν κατηγορία μεγέθους με τιποτα, αλλά θέλουν τις αρετές του Yaris. Δεν νομίζω ότι η μετάβαση στα μικρομεσαία θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη αν το extra μήκος δεν τους χρειάζεται πουθενά.
@νδρέας
Δεν έχεις άδικο Ανδρέα. Απλά για μένα η Τογιότα σημαίνει (σήμαινε) καλά αξιόπιστα φτηνά αυτοκίνητα. Θυμάμαι το σταρλετάκι που ήταν ορόσημο και μετά το πολύ πετυχημένο Γιάρις, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αποφάσισε να φτάσει να πωλείται τοσο ακριβά ένα μικρό.
-
Ο χρήστης newbie06 έγραψε:
Geia sas. Telika aksizei na parei kaneis to Yaris?
Yaris or Polo?Öéëå ãåéá ÷áñá êáé ðáëé. Åéíáé ç äåõôåñç êáé ôåëåõôáéá öïñá áõôç ðïõ ãñáöù-áõôç ôç öïñá óôï ðíåõìá ôïõ forum...
Ôá óôïé÷åéá ðïõ åãñáøá êáé áöïñïõí åìåíá åéíáé áëçèç.
Ðåñéëçðôéêá:
Ôï Yaris åéíáé mini. Åéíáé áîéïðéóôï (ôï ðñïõãïõìåíï çôáí ôï ðéï áîéïðéóôï óå ïëç ôçí Åõñùðç), ôï ðéï ïéêïíïìéêï áð ïëá (compression ratio 11:1) êáé å÷åéò ôï êáëõôåñï after sales . Å÷åé ðïëõ êáëï ôéìïíé, ðïëõ êáëç ðïéïôçôá êáôáóêåõçò êáé ðïëõ êáëïõò ÷ùñïõò .Å÷åéò ôçí êáëõôåñç ðáèçôéêç áóöÜëåéá êáé åðéðëåïí áåñïóáêï ãéá ôá ãïíáôá.Åáí ïäçãåéò óõíôçñçôéêá óôï óõíéóôù áíåðéöýëáêôá. Ç óõìâéùóç óôï åóùôåñéêï ôïõ åßíáé ç êáëõôåñç äõíáôç. Åáí åéóáé ëáôñçò ôçò ãñçãïñçò ïäçãçóçò èá åëåãá ìáêñéá. Ïðùò åðéóçò ìáêñéá áðï ôá êáãêïõñéóôéêá ìéêñá-ìéêñïìåóáéá (êïéíùò óêïôùóôñåò). Åéäá åíá óçìåñá ðïõ åóôáæå êïêêéíç ìðïãéá...
Åäù ìåóá å÷åé ðåóåé ðïëõ ðáëáâïìáñá. O JIM THEO åãñáøå éóôïñéá (ôï swift èá ôïí óùóåé óôá äõóêïëá ìå ôï VSC... ) Åðéóçò ï éäéïò ôç ìéá ëååé ôï yaris êïõâá êáé ôçí Áëëç Mercedes ôçò êáôçãïñéáò...
Áêüìç, ï HighVidelity áðáíôá ïôé íáé ìåí ôï compression ratio óôïí êéíçôçñá ôïõ yaris åéíáé õøçëï, áëëá óçìáóéá ãéá ôçí êáôáíáëùóç å÷åé ôï óôñïöáñéóìá...Áëëïé ðáëé å÷ïõí ðáèåé áëôó÷áéìåñ êáé ëåíå ïôé êáðïôå ôá toyota çôáí öèçíá... (ð÷ ôï óôáñëåô(ìå ÷ùñïõò alto) 1.3 ðïõ åé÷å 3.800 ÷ äñ÷ ôç óôéãìç ðïõ ï áíôáãùíéóìïò Þôáí óôá 3.200 ÷ äñ÷ êáé êáôù)
ÕÃ1 ×áéñåôù, ìå ðñïóï÷ç óôï äñïìï ãéá ìáò êáé ôïõò êáãêïõñåò (ðïõ å÷ïõí óêïõëéêéá óôïí êùëï ôïõò- êáé ãïõóôáñïõí íá âáöïõí ìå êïêêéíç ìðïãéá )
Åñùôçóç êñéóçò : Ôéìç 1oõ Yaris 1.0 ïôáí ðñùôïçñèå.
Íá âïçèçóù ëéãï : óå äñ÷ îåêéíáãå áðï ôåóó... -
Ο χρήστης solar_energy έγραψε:
το πιο οικονομικο απ ολα (compression ratio 11:1)Ακόμη, ο HighVidelity απαντα οτι ναι μεν το compression ratio στον κινητηρα του yaris ειναι υψηλο, αλλα σημασια για την καταναλωση εχει το στροφαρισμα...
Καλά να υποθέσω πως απλά κάνεις λάθος γιατί μάλλον μετά εσύ πάσχεις από Αλτσχάιμερ...Αυτό που έγραψα ήταν αυτό:
Η σχέση συμπίεσης είναι ένας από τους παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης και όχι ο μόνος... Γι' αυτό το λόγο και η απόδοση του κινητήρα σου δεν είναι κάτι ιδιαίτερο! Σημασία έχει και το στροφάρισμα, η αναπνοή του , οι εκκεντροφόροι κλπ κλπ... Το να απομονώνεις ειδικά την συμπίεση των κυλίνδρων μου φαίνεται αστείο! Με απλά λόγια, το μοτέρ του Yaris είναι ένα καλό μοτέρ και τίποτε παραπάνω, μπορείς να βρεις παρόμοια ή καλύτερα αλλού. Για να καταλάβεις, το Y που αγόρασα μεταχειρισμένο, είναι μοντέλο 99 και βγάζει 85 ίππους από 1250κε... Επομένως, μπορούν κι άλλοι να έχουν υψηλές αποδόσεις! Τώρα πόση συμπίεση έχει θα σε γελάσω...
Οπως μπορείς να δεις, δεν αναφέρω ΠΟΥΘΕΝΑ αυτό που γράφεις! Εγώ μίλησα για απόδοση, γιατί κι εσύ αρχικά μίλησες για απόδοση, όχι για...οικονομία! Επρεπε μετά να πάρεις το ....Prius! Εσύ πάλι επιμένεις για το πόση σημασία έχει η...υψηλή συμπίεση! Τι να σου πω, να την χαίρεσαι! Αυτή τη στιγμή το συγκεκριμένο μοτέρ δεν είναι τίποτε ιδιαίτερο όσον αφορά την απόδοση (δες και το λίγο μεγαλύτερο 1.4 της Corolla, αποδίδει σχεδόν 100 ίππους...). Αλλά μάλλον θέλεις να πείσεις τον εαυτό σου περισσότερο πως αξίζουν τα λεφτά που έδωσες! Στο μόνο που θα συμφωνήσω είναι πως το προηγούμενο Yaris ήταν κι εκείνο ακριβό... Αλλά το...μεγαλείο της ακρίβειας του καινούριου δεν το φτάνει! Γιατί αν εκείνο το 1000άρι άρχιζε από 4 το δικό σου αρχίζει από 5... Οπότε καταλαβαίνεις πως έχουμε μια διαφορά κλίμακας... Για να καταλάβεις ακόμη καλύτερα, έδωσες κάτι παραπάνω από 5 εκατομμυριόπουλα για ένα μίνι αυτοκίνητο όπως λες...Και δεν πρόκειται για το ΜΙΝΙ, αλλά για κάποιο Toyota... Να μην κατηγορούμε μετά την BMW για την τιμολόγηση... Βρίσκουν αγοραστες τελικά!
Α και κάτι τελευταίο... Τα 'αληθή' σου στοιχεία είναι που προσπαθήσαμε να αντικρούσουμε...Φαίνεται πως δεν σου αρέσει και πολύ ο διάλογος, γιατί οι αντιδράσεις σου είναι τουλάχιστον σπασμωδικές. ΓΙα παράδειγμα ποιοι από μας είναι κάγκουρες και αναφέρεσαι στην εν λόγω συνομωταξία στο ποστ σου; Πας μη κάτοχος Yaris , κάγκουρας; -
Ρε σεις το σταρλετ ειχε 4 μυρρια το 93? Τοσο εκανε τοτε το Audi 80 που ηθελε να παρει ο πατερας μου!!!!
-
Μάλλον μιλάει για το 98. Κάπου τόσο πρέπει να πήγαινε τότε και φυσικά ήταν ξεπερασμένο και ακριβό.
-
O JIM THEO εγραψε ιστορια (το swift θα τον σωσει στα δυσκολα με το VSC... )
Αν και δεν εχει εννοια να συνεχιζουμε αυτη τη συζητηση επειδη ο καθενας εχει τις αποψεις του και οπως βλεπω δεν αλλαζουν εγω οπως λαθος καταλαβες δεν ειπα οτι το Σουιφτ εχει το κοκκαλακι της νυχτεριδας ΑΛΛΑ στις δικες μου προτεραιοτητες μεσα στις οποιες πρωτευει η οδικη συμπεριφορα ερχεται πρωτο και σιγουρα ειναι μακραν καλυτερο απο το Yaris!
Δυστυχως η ευτυχως ειμαι απο κεινους που τους αρεσουν ακομη τα 'παραδοσιακα' αυτοκινητα που εχουν συμμετοχο τον οδηγο χωρις φυσικα να απαρνιεμαι τα συστηματα προστασιας οπως το VSC - ESP κλπ ΑΛΛΑ ξαναλεω ανεφερα τις προτεραιοτητες μου και γιατι θεωρησα το ενα καλο και το αλλο υπερβολικο και ποτε δεν το ειπα κακο αλλα προσπαθω να δω τα καλα και τα κακα του χωρις παρωπιδες!
Η διαφορα μας ειναι οτι εσυ προσπαθεις να μας πεισεις οτι το Yaris εχει καποια πραγματα που δεν του αναλογουν και συναμα οτι ειναι φθηνο, εκει ειναι που αντιδρουν ολοι πιστεψε με γιατι με τον τροπο σου μαλλον τον εαυτο σου προσπαθεις να πεισεις για τα λεφτα που εδωσες κι οχι εμας!Οσο τα περι Mercedes κι αγροτικου μαλλον δεν εχεις χιουμορ ουτε αντιλαμβανεσαι τον τροπο γραφης μου, αν εσυ θεωρεις που εχει καμια σχεση μια σημερινη Mercedes σε φινιρισμα κλπ με το Yaris και το εννοεις οπως ξαναειπα εχεις μαυρα μεσανυχτα, οι οροι ειναι μεταφορικοι για να τονισουν καθε φορα τον χαρακτηρα καθε κατασκευης!
Αυτα τα ολιγα, δεν αξιζει να συνεχιζουμε, παρε το Yaris σου κι ασε εμενα να παλευω με τα παλιοImpreza και τα Swift που ειναι 'αγροτικα' αλλωστε πλεον το 20% της Subaru ανηκει στην Toyota (πραγμα πολυ θετικο κατ'εμε) αρα πρεπει να εχει παρει λιγη απο τη χλιδη της, σωστα; (κι ας βγαινει πιο πανω στην αξιολογηση αξιοπιστιας κατα TUV απο την Toyota) -
Δεν εκφέρω άποψη για τα αυτοκίνητα... Αλλά διασκεδάζω πολύ με τον τρόπο που προσπαθούμε μερικές φορές να πείσουμε για κάτι ξεχνώντας κάτι πολύ βασικό, το γούστο, τις ιεραρχήσεις και τις ανάγκες του καθενός.
Πχ όσο καλό και να είναι και όσο φτηνό (και να ήταν) εγώ δεν μπορώ να πάρω αυτοκίνητο με τα όργανα στη μέση. Τι κι αν είναι Mercedess στη χλίδα ή Ferrari σε αθλητικότητα.... εγώ πχ θέλω τα όργανα μπροστά μου και ας μπάζει όξινη βροχή.... Του καθένα τελικά του αξίζει αυτό που έχει και να λέμε την αλήθεια δεν έχει λόγο να πρέπει να το υποστηρίξει. Σε τέτοιες περιπτώσεις το καλύτερο επιχείρημα, και μάλιστα αποστομωτικό και δε σηκώνει απάντηση, είναι να πεις:
'γιατί έτσι γουστάρω'!! -
onyx !
+1Και όσον αφορά τα όργανα στη μέση... Κι εγώ στην αρχή το έβρισκα τουλάχιστον χαζό! Μετά συνήθισα κάπως την ιδέα και όταν τελικά είδα το εσωτερικό που είχε το Υ στην έκδοση που έχω, πείστικα πως θα το...αντέξω! Την πρώτη φορά που το πήρα, κοιτούσα στο ταμπλό και νόμιζα πως είχε καεί η...ασφάλεια για το φωτισμό! Ήταν βράδυ βλέπεις... Τελικά όμως είναι καθαρά συνήθεια, άσε που γενικά αποσπάται η προσοχή σου λιγότερο από το δρόμο, ενώ το ότι όλα τα control είναι μαζεμένα στο κέντρο είναι και αρκετά εργονομικό νομίζω.... Επίσης στο Υ τουλάχιστον έχεις κι ένα τεράστιο ράφι μπροστά σου που αφήνεις ό,τι θέλεις, από καφέδες (με βάση όμως , δεν έχει ποτηροθήκη! ), μέχρι γάντια και κασκολ! Είναι τόσο πρακτική που όταν οδηγώ άλλα αυτοκίνητα μου λείπει!
Αλλά όπως λες κι εσύ, αυτή είναι η δική μου άποψη... -
Εχω το yaris εδώ και 15 ημέρες και έχω 3000 χιλ . Είμαι πολύ ευχαριστημένος . Το πήρα για 2ο αυτοκίνητο . Έκδοση 1,3 terra με τα λιγότερα έξτρα κυρίως στους αερόσακους . Τελικό κόστος 14100 . Λίγο ακριβό αλλά σκεφτείτε ότι συνήθως τα λεφτά τα παίρνεις όταν το πουλάς μετά από χρόνια . Αν θέλεις αυτοκίνητο για δουλειά πάρτο . Τα αλλα είναι απλά για να κουβεντιάζουμε.
-
Eπειδή όμως είμαστε εδώ για να κουβεντιάζουμε...
Αν θέλεις ένα αυτοκίνητο για δουλειά (εργαλείο, αξιόπιστο, όχι για μόστρα κλπ.) δεν βρίσκεις αντίστοιχα καλά μοντέλα με ίσως λιγότερα λεφτά; Ή σκαλώνουμε στο γεγονός ότι τα λεφτά θα αποσβεσθούν μόλις το πουλήσουμε;
3000 μέσα σε 15 μέρες ρε θηρίο;
-
Εδω εκανα εγω το Σουιφτ 2000+ σε 6 μερες τι ψαχνεις να βρεις!
Αποστολε (Giouris3) σε τρεχω σε οτι στροφες θες, στροφες να ναι κι οτι να ναι!
Toyota Yaris (1ης Γενιάς) Forum