-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Η αλήθεια είναι ότι και εγώ στην αρχή δεν καταλάβαινα τις υπερβολοκές τιμές των Ferrari.
Σταδιακά όμως συνειδητοποίησα ότι δεν μπορείς να κρίνεις τις Ferrari με σαφή τεχνοκρατικά κριτήρια (όχι ότι δεν είναι supercars φυσικά), αλλά με βάση την ιστορία, το πρεστίζ και ό,τι άλλο σημαίνει το όνομα Ferrari.Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στον χώρο της αυτοκίνησης, αλλά και στα ρολόγια (όπως αναφέρθηκε), στα ρούχα (θα συμπλήρωνα εγώ) και αλλού.
Οι εταιρείες εκμεταλλεύονται το ψώνιο πολλών ανθρώπων να ξεχωρίσουν, και ετσι πωλούν τα προϊόντα τους. Τόσο απλά.
Όχι πως δεν αξίζει μια Ferrari, για όνομα του Θεού. Απλά προσωπικά θεωρώ ότι δεν αξίζει 250 χιλιάρικα, και αποκτάς τα ίδια (ή πολύ κοντά) με πολύ λιγότερα.Τα περί 'αίσθησης' δεν θα τα σχολιάσω γιατί δεν έχω οδηγήσει ακόμα Ferrari.
H αληθεια ειναι οτι η Ferrari περιλαμβανει ολο το πακετο, και σαφεστατα δεν ειναι ομως μονο η ξεχωριστη ιστορια ή τα 60 συναπτα ετη παρουσιας της Scuderia σε συνολικα 60 seasons F1. Ειναι pioneer και στα τεχνοκρατικα κριτηρια.
Ναι και φυσικα αυτο συμβαινει σε καθε ειδος/κλαδο που υπαρχει καποια αντιστοιχη Ferrari.
Οι εταιριες λες πως εκμεταλλευονται το ψωνιο τους. Ναι ισχυει αλλα οχι σε τοσο υψηλο επιπεδο exclusivity. Φανταζομαι πως αντιλαμβανεσαι οτι το pret a porte δεν αφορα την κυρα Βαγγελιω που παει στη λαικη. Το ψωνιο του καταναλωτη το εκμεταλλευσαι οταν εκμεταλλευεσαι σαν εταιρια το brand name σου. Καθε αλλο παρα αυτο εχει κανει η Ferrari στα αυτοκινητα της. Αυτο που κανει η porsche δηλαδη. Σημερα υπαρχει η porsche του φτωχου, η προσιτη porsche, η porsche του λαου, η porsche του βουνου κλπ κλπ κλπ.
Γενικα το ψωνιο ειναι μια λεξη που μου κολλαει καλυτερα σε ανθρωπο νεοπλουτο, πριν στερημενο με αναγκη επιδειξης πλεον. Καμια σχεση με την πραγματικη αριστοκρατια. Ο αριστοκρατης δεν εχει αναγκη επιδειξης μεσω υλικων αγαθων, αυτη τη δουλεια την κανει το ονομα του. Και επειδη παντα υπηρχαν υπαρχουν και θα υπαρχουν πλουσιοι ετσι θα υπαρχουν και εταιριες που παραγουν αγαθα που μονο αυτοι μπορει να αγορασουν. Η Ferrari εχει τετοιο πελατολογιο. Δεν εκμεταλλεφθηκε το ψωνιο κανενος.Τα 250 χιλιαρικα μιας F430 φαινονται προσφορα οταν η Bentley σου πουλαει ακομη ακριβοτερα τις Continental με κινητηρα VolksWagen.
Δυστυχως αγαπητε μου φιλε με την λογικη τοσα δινω, ποσο πραμα παιρνω? δε συφωνω.
Αν θεωρεις οτι με λιγοτερα αγοραζεις κατι αντιστοιχο ειναι γνωμη σου. Αλλος θα πει εγω θα αγορασω 25 Fiat Panda να ανοιξω ενα car rental στη Μυκονο να κονομαω κιολας.... -
delete
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Όταν λέω με λιγότερα αγοράζεις κάτι αντίστοιχο αναφέρομαι στην Μ3.
Ότι και να ακούσω απ' τους Φεραρίστι δεν νομίζω ότι θα πειστώ ποτέ ότι αγοράζοντας την Μ3 θα πάρω λιγότερη τεχνολογία απ' τι θα έπαιρνα με την 430 (που κοστίζει όσο δυόμισι Μ3)...Δεν εχω την διαθεση να ερθω σε αντιπαραθεση μαζι σου αλλα με αυτο με αποτελειωνεις.
-
Ο χρήστης pad έγραψε:
Παιδιά σας παρακαλώ,μπορούμε να μάθουμε τα στοιχεία του οδηγού της 360?
ευχαριστώΔυστηχώς ο φίλος που με μύησε στον Θρύλο της αυτοκίνησης δεν υπάρχει πια...
Από πιτσιρικάδες που είμασταν ονειρευόταν ΜΟΝΟ Ferrari.-
Ήταν άξιος,κατάφερε να πάρει μια χρεωκοπημένη εταιρία και να την κάνει μεγάλη και τρανή...
Αφού αποκαταστάθηκε και τακτοποίησε την οικογένεια,πριν μερικά χρόνια έκανε το όνειρο του πραγματικότητα...
Τελικά το όνειρο τον πήρε και φύγανε μαζί....πρίν λίγες μέρες έχασε την ζωή του σε τροχαίο..
Εύχομαι στην κοπέλα που ήταν στο αντίθετο ρεύμα να αναρώσει σύντομα.....
Εύχομαι τα παιδάκια τουκαι η μαμα τους που εμείναν μόνοι κάποια στιγμή να βρούν ηρεμία...R.I.P Γιάννη
-
Ο χρήστης pad έγραψε:
ευχαριστώΔυστηχώς ο φίλος που με μύησε στον Θρύλο της αυτοκίνησης δεν υπάρχει πια...
Ήταν άξιος,κατάφερε να πάρει μια χρεωκοπημένη εταιρία και να την κάνει μεγάλη και τρανή...
Αφού αποκαταστάθηκε και τακτοποίησε την οικογένεια,πριν μερικά χρόνια έκανε το όνειρο του πραγματικότητα...
Τελικά το όνειρο τον πήρε και φύγανε μαζί....πρίν λίγες μέρες έχασε την ζωή του σε τροχαίο..
Εύχομαι τα παιδάκια τουκαι η μαμα τους που εμείναν μόνοι κάποια στιγμή να βρούν ηρεμία...R.I.P Γιάννη
ας ειναι ελαφρυ το χωμα που τον σκεπαζει...
-
Για όσους επιχειρούν να τεκμηριώσουν με τους γνωστούς νόμους της αγοράς (προσφορά-ζήτηση, άντε και οικονομίες κλίμακος...) την τιμολογιακή πολιτική των Ferrari κι άλλων συναφών ειδών δεν έχουν παρά ν'αναβαθμίσουν την άποψή τους ρίχνοντας μια ματιά και εδώ!
-
Στη συγκεκριμένη περίπτωση η αναφορά σου δύσκολα εφαρμόζεται.
Τα νούμερα μιλάνε περισσότερο από τις προσωπικές απόψεις.
F430 βάση 230K με παραγωγή ~ 4000 κομμάτια ετησίως (όλα τα μοντέλα).
Porsche 911 βάση 110K με παραγωγή ~ 28000 κομμάτια ετησίως (όλα τα μοντέλα).Νομίζω ότι είναι εμφανές ότι κανείς δεν κλέβει κανέναν και ότι τα uplift είναι τουλάχιστον φυσιολογικά σε σχέση με τα μεγέθη παραγωγής.
-
με ενα ρεαλιστικο εξοπλισμο δλδ 'με το κλειδι στο χερι' που λεμε, ποσα πρεπει να δωσεις για τη 430??
-
Το τι γίνεται στην Ελλάδα, γενικά, σπάνια εκπροσωπεί το τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο. Σε θέματα αυτοκίνητου δε τα πράγματα στην Ελλάδα φαίνονται εξωγήινα...
-
-
Αρα εδω θα την εχουν πανω απο 300Κ την 612..
Ειναι και η φορολογια στη μεση γιαυτο η μικρη αποκλιση...
Αλλα αλλο που δεν ισχυει για μια 6λιτρη κορβετ....
Ο καθενας πουλαει οσο θελει ! Αυτος που πληρωνει κανει τη ζημια...
Και μετα σου ρχεται ο καθε Λυμπερακης και σου κανει και δωρο επειδη σε αγαπαει, απο ενα ταξιδι στο εργοστασιο της Μαζερατι και της λαμπο να δεις που θα κατασκευαστει το αμαξι σου..Εμ αφου θα βγαλει καμια 100στη χιλιαδες απο σενα, να μην δωσει και 1 χιλιαρικο για τη δουλεια ?
Εαν παιζει κατι αλλο και ειναι οι τιμες διπλασιες ειμαι ολος αυτια....
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Αρα εδω θα την εχουν πανω απο 300Κ την 612..
Οι καινούργιες 612 με πιο πλούσιο εξοπλισμό (πχ φωτοχρωματκή ηλιοροφή) από 385.000
Παντως εγω απο τοτε που καταλαβα τι παιζει, εχω ορκιστει οτι θα σκασω λεφτα για πολυ ακριβο αμαξι(ΑΝ παρω ποτε) στον εμπορο στο εξωτερικο ! Να τον γνωρισω, να με θυμαται και να με σεβεται επειδη ειμαι πελατης του οχι επειδη θα βγαλει ενα υπερογκο υπερκερδος ! Και θα σκασω οσα λεφτα θελει το δημοσιο για τον εκτελωνισμο, στο ιδιο το δημοσιο στο τελωνειο.. να πανε να πνιγουν τα κορακια εδω. Μονο τη συντηρηση θα εχουν εδω.. οκ το ξερω οτι δεν θα τους κανω και πολυ κακο, αλλα ας εχουν ενα κατιτις τζιρο λιγοτερο..
Θα το ψαξω κι ολας μηπως γινεται να κανω κανα leasing με αυτον τον τροπο...
Σιχαινομαι να μου τον ακουμπανε οταν δεν εχω εξαντλησει τα ορια για να ξερω οτι δεν γινεται αλλιως...
Ασχετο αλλα ποιος ειναι ο τυπος με μια Λαδι Bentley mansonry με αγγλικες πινακιδες και τιμονι στα αριστερα ?(και μπραβους και και και, αρα ελληνας..). Εχει και γαμω τα γουστα.. το ειχε κανει το αμαξι σουπερ .. και για την ηλικα του, μπραβο!
Δεν παιζει να ξερει κανενας αλλος εκτος απο σενα!
-
Μιλαω για αθηνα ετσι...σημερα την πετυχα.. εχει και κατι περιεργες ζαντες ενω ο ιδιοκτητης κανει και πιπες μεσα στο αμαξι ! ! ! Αλλα ωραιος τυπος
Παντως χρωμα κατι που εκανε σε λαδι.. Εν τω μεταξυ στη γειτονια μου τελευταια ειναι σε ενα μαγαζι με επιπλα πολλες φορες παρκαρισμενα 911 τουρμπο και ενιοτε ενα 599 γκρι...
-
delete
-
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
Μιλαω για αθηνα ετσι...σημερα την πετυχα.. εχει και κατι περιεργες ζαντες ενω ο ιδιοκτητης κανει και πιπες μεσα στο αμαξι ! ! ! Αλλα ωραιος τυποςΠαντως χρωμα κατι που εκανε σε λαδι.. Εν τω μεταξυ στη γειτονια μου τελευταια ειναι σε ενα μαγαζι με επιπλα πολλες φορες παρκαρισμενα 911 τουρμπο και ενιοτε ενα 599 γκρι...
-
Ο χρήστης pad έγραψε:
Τα συλλυπητήρια μου για το φίλο σου. Έφυγε μαζί με το όνειρο του όπως έγραψες οπότε ίσως να έφυγε πολύ πιο 'χαρούμενος' από ότι θα φύγουμε οι περισσότεροι από εμάς. Δες και αυτή την πλευρά ...
Αυτός ο δρόμος έχει σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους και δεν συγχωρεί τίποτα και κανέναν. Τον έχω κάνει εκατοντάδες φορές και συνεχίζει να με εκπλήσσει το πόσο εύκολα με μια στιγμιαία απροσεξία μπορεί να σε διώξει από αυτόν τον κόσμο. Σε 10-15 χρόνια θα υπάρχει στη θέση του ένας νέος δρόμος. Οι άνθρωποι όμως αυτοί δεν θα γυρίσουν πίσω να δουν για ποιο 'λόγο' θυσιάστηκαν.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Μιλαω για αθηνα ετσι...σημερα την πετυχα.. εχει και κατι περιεργες ζαντες ενω ο ιδιοκτητης κανει και πιπες μεσα στο αμαξι ! ! ! Αλλα ωραιος τυπος
Παντως χρωμα κατι που εκανε σε λαδι.. Εν τω μεταξυ στη γειτονια μου τελευταια ειναι σε ενα μαγαζι με επιπλα πολλες φορες παρκαρισμενα 911 τουρμπο και ενιοτε ενα 599 γκρι...
-
τι ξέρεις κι εσύ τώρα κ χωνεσαι.......................
-
Γαμωτο το ξερα οτι στο τελος ετσι θα ειναι....
-
Ο χρήστης theoM5 έγραψε:
Για όσους επιχειρούν να τεκμηριώσουν με τους γνωστούς νόμους της αγοράς (προσφορά-ζήτηση, άντε και οικονομίες κλίμακος...) την τιμολογιακή πολιτική των Ferrari κι άλλων συναφών ειδών δεν έχουν παρά ν'αναβαθμίσουν την άποψή τους ρίχνοντας μια ματιά και εδώ!Πολύ καλό λινκ. Μου έλυσε πολλές απορίες που είχα με 'επιστημονικό' τρόπο. Τα γνώριζα ένα μέρος αυτά αλλά τα γνώριζα σε επίπεδο συζήτησης στην μικρή αγορά. Οι γνώσεις μου στα οικονομικά είναι περιορισμένες και στο λινκ αυτό αναλύονται πολύ καλά.
Να επανέλθω όμως στο 'γιατί' υπάρχουν αυτές οι τιμές. Εντάξει οι αγωνιστική ιστορία, η αίγλη της φίρμας, η δύναμη, το στήσιμο και όλα αυτά.
ΑΛΛΑ αν εξαιρέσουμε
-την αγωνιστική ιστορία (π.χ. αν είμαι στο Μαραθώνα οδηγώντας μια 430 και την 'χάσω' δεν νομίζω ότι θα έρθει ο Σουμάχερ να μου διορθώσει!)
-την αίγλη της φίρμας (π.χ. όταν οδηγώ επιθετικά ΔΕΝ με ενδιαφέρει ούτε τι σήμα έχω στο τιμόνι μου ούτε πόσα πρωταθλήματα έχει πάρει αυτό το σήμα. Όπως λένε και οι Αμερικανοί επιχειρηματίες στους υπο πρόσληψη συνεντευξιαζόμενους : ΔΕΝ με ενδιαφέρει τι και πόσα πτυχία έχεις, όπως και ΔΕΝ με ενδιαφέρει τι εμφάνιση έχεις. Με ενδιαφέρει ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ να κάνεις για μένα που δεν μπορούν να κάνουν οι άλλοι!)
-την αδιαμφισβήτητη οπτική ομορφιά σχεδόν όλων των Φεράρι.
-την μικρή παραγωγή (και η λότους π.χ. έχει μικρή παραγωγή αλλά δε ζητάει την Άρτα και τα Γιάννενα με τα χρυσάφια όλα)Αν λοιπόν τα εξαιρέσουμε όλα αυτά (αν και φυσικά είναι δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο. Ένα αυτοκίνητο πωλείται 'πακέτο' αλλά χάριν συζητήσεως ας προσπαθήσουμε να το υποθέσουμε) σε ΤΙ και ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ υπερέχει τεχνολογικά-μηχανολογικά μια 430 από μία GT3?
-υστερικός V8 από τη μιά, υστερικός επίπεδος εξακύλινδρος από την άλλη.
-Περίπου 115 άλογα στο λίτρο και από τους δύο.
-Διαστημικό στήσιμο και στα δύο.
-Κεντρομήχανο και πισωμήχανο.
-Εξωγαλαξιακά τιμόνια και συνολική αίσθηση και από τα δύο.
-Ισάξια αίγλη (ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ μιλάω για την αίγλη σε ένα μπουζουκοκωλάδικο αλλά την αίγλη σε κάποιον γνώστη)
-Ελαφρά υπεροχή της GT3 σε χρόνους πίστας και ελαφρά υπεροχή της 430 σε τυποποιημένες επιδόσεις.
430 vs GT3Μετά από τα προηγούμενα για ποιο λόγο η Φεράρι ζητάει 100 χιλιάρικα παραπάνω (260K η 430 και 160K η GT3) ? Δεν ρωτάω αβανταδόρικα για να πλακωθούμε και να κάνουμε χαβά. Ρωτάω ειλικρινά μήπως είναι κάτι που δεν βλέπω. Η Alba μου έδωσε μια απάντηση που με κάλυψε στο σύνολο και στο όλο 'πακέτο' (αγωνιστική ιστορία, αίγλη κλπ) . Εδώ απλά επανέρχομαι και ΕΣΤΙΑΖΩ στη μηχανολογία ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
Ο Giuseppe Busso πριν μερικές σελίδες όπου στην ίδια φράση υπήρχε η 430 και η Μ3 έγραψε υποτιμητικά ότι δεν μπορεί να συγκριθούν αυτά τα δύο οχήματα (αν κατάλαβα σωστά την απάντηση του ). Εν μέρει συμφωνώ μαζί του. Αλλά αν εξαιρέσεις το βάρος, το 'συνηθισμένο' της εμφάνισης και το εμφανώς μικρότερο 'ίματζ' δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ υστέρηση. Ειδικά αν είσαι 'σαμουράι', πετρολ χεντ και γκατζετάκιας (το μανετίνο άλλωστε σε γκατζετάκια δεν απευθύνεται εν μέρει?) τότε η Μ3 πρέπει να είναι στα υποψήφια σου ανεξάρτητα από το πόσα μηδενικά έχει στο τέλος ο λογαριασμός σου. Με 2 επίπεδα υποβοήθησης τιμονιού, 2 διαφορετικές αποκρίσεις στο γκάζι, 3 επίπεδα στο ESP, 3 ρυθμίσεις στην απόσβεση της ανάρτησης, 11 διαφορετικά προγράμματα στο αυτόματο, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό, στήσιμο και κινητήρα που διατίθεται για σεμινάρια κατασκευαστών δεν θεωρώ ότι υστερεί ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ κάπου. Στο σήμα στο καπό ναι, αλλά στη μηχανολογία μάλλον όχι.
Συνοψίζοντας γιατί μάλλον σας κούρασα και δεν είμαι και τακτικός θαμώνας σε αυτά τα μέρη ( ) ΚΑΤΑΝΟΩ τι 'πακέτο' πουλάει σε αυτές τις τιμές η Φεράρι αλλά ψάχνω αν πουλάει και κάτι πιο 'χρήσιμο' στον Π.Ο. από τους υπόλοιπους.
Ferrari Forum (aka REALZEUS' topic)