-
Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις, η αλήθεια είναι ότι πήγα και σε άλλον εξουσιοδοτημενο αντιπρόσωπο της Ford και δεν μου είπαν ότι υπάρχει κάποιο άμεσο πρόβλημα. Απλά δεν έχω εμπιστοσύνη σε κανένα γιατί ξέρω πως δουλεύουν στις αντιπροσωπείες.Ως προς την εγγύηση ναι είπαν ότι αν είναι δίσκος είναι αναλώσιμο κι ότι είναι εκτός εγγύησης,αλλα σε κάθε περίπτωση θα κάνουν αποσυναρμολογηση του σασμάν κι ότι εκεί θα δουν την πραγματική αιτία του προβλήματος προκειμένου να αποφανθουν οριστικά.
-
Βασίλης Παπαδοπουλος wrote:
Καλησπέρα έχω ένα ecosport diesel titanium από τον Ιούνιο του 17.εχω διανύσει 57.000 k. Τον τελευταίο καιρό βλέπω δεν μπαίνει αρκετά συχνά καλά η όπισθεν, ίσως χρειασθεί 2 η 3 φορές για να κουμπώσει. Στην αντιπροσωπεία μου είπαν ότι φαίνεται να είναι πρόβλημα στο σετ αμπραγιάζ,αλλα σε κάθε περίπτωσηγια την διάγνωση της αιτίας απαιτείται αποσυναρμολογηση του κιβωτίου ταχυτητων. Κι ότι αν είναι πρόβλημα στο σετ αμπραγιάζ είναι εκτός εγγύησης. Δικαιολογείται ρε παιδιά τέτοιο πρόβλημα στα χιλιόμετρα αυτά;; Ευχαριστώ.
Μην αλλάξεις τίποτα , έτσι είναι τα ford , δυο είχα 1η , όπισθεν ιδίως με κρύο σασμάν δύσκολα τις παίρνουν , βάζεις πρώτα μια 2α έρχονται οι άξονες/ γρανάζια στην θέση τους, αφήνεις πατάς συμπλέκτη και μετά βάζεις 1η ή όπισθεν όταν ζεσταίνονται όλα κουμπώνουν τέλεια .
Λογικά έχεις αλλάξει μια φορά υγρά φρένων ,στο σασμάν άραγε τα τζιμάνια της αντιπροσωπείας έκαναν εξαέρωση; τα δικά μου τουλάχιστον είχαν εξαερωτήρα στο σασμάν.
ναι έχω αλλάξει υγρά φρένων μια φορά, αυτό που μου λες περί εξαερωσης δεν το ξέρω.
-
kkostask wrote:
Έχω παρατηρήσει σε κάποια καινούργια ότι βάζουν σπορέλαιο αντί για βαλβολίνη
Αυτο πως το καταλαβες?
Σε focus και 208 που είχα με δυσκολία αλλαγής ταχυτήτων με το που άλλαξα βαλβολίνες είδα πολύ μεγάλη βελτίωση σε σημείο να μην παρατηρείται πλέον πρόβλημα. Τα κιβώτια έγιναν 'βούτυρο'. Στο focus άλλαξα περίπου στα 60 και στο 208 στα 25. Απλά λογικό συμπέρασμα είναι.
-
Ποια βαλβολινη εβαλες? Κυριως με ενδιαφερει το 208 . Λογικα εβαλες 75w-80 gl4
-
Έβαλα Yacco με τις προδιαγραφές που ανέφερες. Είχε φτάσει σε σημείο που η πρώτη δεν έμπαινε σχεδόν παρά μόνο με πολύ δύναμη και μετά από 2-3 προσπάθειες ενώ η τρίτη έμπαινε με δυσκολία και συχνά πυκνά έκανε και ένα ωραίο γκρρρρ. Με τις yacco έφτιαξε σχεδόν αμέσως.
-
Θελω να αλλαξω κι εγω και τις Yacco τις ειχα ξεχασει . Thanks
-
Δοκιμαστε και το motorkote μεσα στο σασμαν...
-
Μετά από 214.000χλμ/14 χρόνια (σχεδόν) και το σετ συμπλέκτη στο Opel Astra H GTC 1.8 (5άρι σασμάν μηχανικό) δεν δείχνει εμφανή σημάδια κόπωσης/πατιναρίσματος, ανεβάζει κανονικά στροφές και πιάνει τα χαω που προβλέπονται για δεδομένες στροφές κινητήρα. Το αμάξι οδηγείται συνήθως με 1 άτομο, κάποιες φορές με 2 και με μέτριο βάρος αποσκευών ενώ ποτέ δεν έχει ρυμουλκήσει φορτίο (τα γράφω αυτά ως προς τις συνθήκες χρήσης). Θέλω να πιστεύω ότι μπορεί να μου βγάλει άλλα 50-70.000 χλμ με αυτό το σετ συμπλέκτη.
Γενικότερα πόσο είναι χονδρικά το μάξιμουμ που μπορεί να πάει σε ΙΧ βενζίνης με μηχανικό σασμάν ένα σετ συμπλέκτη;2 χρόνια μετά κι ενώ κοντεύω τις 242.000 χλμ (λόγω καραντίνας έγραψα 5-6.000 χλμ λιγότερα τα τελευταίο 12μηνο) τελευταία υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι ίσως ο δίσκος να οδεύει προς το τέλος του.
Συγκεκριμένα παρατηρώ τα τελευταία 500-600 χλμ που έχω κάνει ταξίδια, αλλά και μέσα στην πόλη, ότι το αυτοκίνητο αργεί να ανεβάζει στροφές σε σχέση με το πάτημα του γκαζιού, πάντα εν συγκρίσει με αυτό που είχα συνηθίσει τόσα χρόνια.
Ειδικά αυτό είναι εμφανές σε επιταχύνσεις εν κινήσει με 3η ή 4η ταχύτητα και 3500-4000 σαλ που φυσιολογικά το μοτέρ που φοράει το αυτοκίνητο έχει την καλή περιοχή ροπής του (πάνω από τις 3500-3700 σαλ είναι σαν να 'ξεσπάει' το μοτέρ αυτό). Εκεί λοιπόν παρατηρώ τελευταία ότι δεν υπάρχει σπιρτάδα, το ανέβασμα γίνεται σαφώς νωθρά...
Χθες που τσεκάραμε πρόχειρα το αυτοκίνητο με γνωστό μου που έχει πρακτικές γνώσεις μηχανικού αυτοκινήτων (είχε δουλέψει αρκετά χρόνια παλιότερα σε συνεργείο) αφού χονδρικά αποκλείσαμε πιθανά άλλα θέματα μειωμένης απόδοσης του κινητήρα, δοκίμασε τη διαδρομή σύμπλεξης στο πεντάλ του συμπλέκτη και μου είπε ότι εμπλέκει ψηλά, δείγμα ότι ο δίσκος έχει φθορά.
Ο συγκεκριμένος μου είπε ότι εκτίμησή του είναι ότι ο δίσκος έχει λίγα ψωμιά ακόμα, σίγουρα όμως πρέπει να ετοιμάζομαι για αλαλγή εντός των επόμενων λίγων χιλιάδων χλμ.
Μίλησα στο τηλέφωνο με συνεργείο που εμπιστεύομαι και ο μηχανικός αυτονόητα ζήτησε να του πάω το αυτοκίνητο να του κάνει μια βόλτα για να δει τι συμβαίνει.
Θεωρώ αρκετά πιθανό όντως να χρειαστώ αλλαγή δίσκου πλατώ, και από όσο γνωρίζω και αλλαγή ρουλεμάν ενδείκνυται από κοινού με δίσκο-πλατώ.
Ο μηχανικός που μίλησα στο τηλέφωνο μου ανέφερε ότι εφόσον όντως απαιτηθεί αλλαγή σετ, καλό είναι να αλλαχθεί μαζί και η τρόμπα (αντλία) συμπλέκτη.
Μέχρι σήμερα δεν έχω παρατηρήσει κάποιο θέμα στη λειτουργία του πεντάλ συμπλέκτη, Είναι καλό παρόλα αυτά να αλλαχθεί η ανωτέρω αντλία προληπτικά, λόγω πχ των χλμ που έχει το αμάξι;
-
Αν έχει αυτή τη συμπεριφορά το αυτοκίνητο το πιθανότερο είναι να σου πουν και στο συνεργείο ότι χρειάζεται άμεση αλλαγή ...μετά από σχεδόν 250 k χμ η αλλαγή θα σου φανεί θεαματική γιατί το έχεις συνηθίσει έτσι..
-
Αν έχει αυτή τη συμπεριφορά το αυτοκίνητο το πιθανότερο είναι να σου πουν και στο συνεργείο ότι χρειάζεται άμεση αλλαγή ...μετά από σχεδόν 250 k χμ η αλλαγή θα σου φανεί θεαματική γιατί το έχεις συνηθίσει έτσι..
Λάθος διατύπωση η λάθος εκτίμηση. Αν δεν ανεβάζει στροφές δεν είναι συμπλέκτης αλλά κάτι άλλο.
-
Προφανώς εννοεί ότι ανεβάζει στροφές χωρίς να ανεβαίνει αντίστοιχα η ταχύτητα και δεν περνάει τη δύναμη του στο δρόμο...
-
Καλησπέρα είμαι κάτοχοςtoyota yaris 1.33 100ps 2009 αριθμό κινητήρα 1nr 235000χλμ,άλλαξα σετ συμπλέκτη aisin μου πρότεινε ο μάστορας,μετά από την επισκευή το αυτοκίνητο πατινιαρι (ποιο πολύ από πριν)κάτι έχει πάει λάθος,ο μάστορας μου είπε να ανοίξει το σασμάν γιατί ένα έμβολο πιέζει τον δίσκο και αν το πρεσαρι ποιο μέσα θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα είπε...δεύτερη γνώμη που πήρα από άλλον μου είπε ότι η έχει βάλει τον δίσκο ανάποδα η είναι λάθος το σετ που πέρασε,με αποτέλεσμα θα έχω πρόβλημα με αντλία τρομπακι,κάποια βοήθεια τι μπορώ να κάνω;
-
Επανέρχομαι στο θέμα της αλλαγής συμπλέκτη. Να πω καταρχάς ότι τελικά δεν άλλαξα συμπλέκτη επί 1 χρόνο ακριβώς από τότε που έκανα την τελευταία φορά την κουβέντα εδώ κι αισίως έφτασα σχεδόν 255.000χλμ. Πλέον ωστόσο νομίζω ότι πλησιάζουν τα ψωμιά του (προφανώς με τις υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος του καλοκαιριού το υλικό τριβής του συμπλέκτη λογικά φθείρεται ακόμα πιο γρήγορα/έντονα, οπότε μάλλον δεν είναι τόσο σοφή σκέψη να τον αφήσω άλλους 2-3 μήνες που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα προστεθούν κοντά στα 3.000χλμ).
Σκοπεύω να αλλάξω δίσκο-πλατό και ρουλεμάν/κάτω αντλία. Το θέμα μου είναι με την επιλογή των επιμέρους. Καταρχάς βλέποντας γνήσιο σέτ δίσκου-πλατό παρατήρησα ότι σε αυτό ο δίσκος ήταν LUK κι όχι Sachs, ενώ το πλατό ήταν όντως Sachs. Σκέφτηκα λοιπόν, προκειμένου να έρθω όσο κοντά γίνεται στη συμπεριφορά του γνήσιου σετ (του οποίου το κόστος Ελλάδα είναι πάνω από 400 ευρώ με έκπτωση, ενώ το βρήκα Γερμανία στα 310 ευρώ τελική με μεταφορικά), να βάλω ξεχωριστά υλικά για δίσκο και πλατό, κι όχι σετ. Δηλαδή να βάλω δίσκο LUK και πλατό Sachs (αντί για σετ δίσκο-πλατό LUK ή Sachs αντίστοιχα).
Εφόσον λοιπόν κάνω τον παραπάνω συνδυασμό, βγαίνει ένα κοστούμι γύρω στα 150-170 ευρώ συνολικά. Να πω εδώ ότι σετ Sachs βρίσκω στα 100 ευρώ από Ελλάδα, ενώ σετ LUK γύρω στα 140-150. Προφανώς σε λεφτά συμφέρει μακράν η αγορά του σετ Sachs, μια που γλυτώνω τουλάχιστον 40-50 ευρώ σε αυτή την περίπτωση.
Ωστόσο επειδή δεν θέλω να τσιγκουνευτώ στα υλικά μετά τόσα χρόνια που έβγαλα ένα σκασμό χιλιόμετρα με το μαμά σετ, πιθανολογώ ότι ίσως αξίζει να βάλω δίσκο LUK αντί Sachs, εφόσον απ' ότι φαίνεται LUK είναι κι ο γνήσιος.
Ερώτηση: Εφόσον τελικά παντρέψω LUK δίσκο με Sachs πλατό (εννοείται μιλάμε για τους σωστούς κωδικούς) υπάρχει περίπτωση να έχω θέμα εφαρμογής κατά την τοποθέτηση; Αυτό είναι ίσως το μόνο ενδεχόμενο που με προβληματίζει κάπως εφόσον πάω σε τέτοια λύση κι ανακατέψω δίσκο με πλατό άλλης εταιρείας.
Σε ότι αφορά το λεγόμενο ρουλεμάν, σκοπεύω να πάω σε FTE (γερμανική) γιατί όλοι με όσους μίλησα πέρσι μου είχαν πει ότι αυτό φορά από το εργοστάσιο (η FTE είναι γερμανική εταιρεία κι εξαγοράστηκε από τη Valeo). Από όσο είδα η FTE βγάζει το ανταλλακτικό είτε με πλαστικό κέλυφος είτε με αλουμινένιο (το αλουμινένιο έχει γύρω στα 15 ευρώ παραπάνω, κάπου στο 80άρι). Λογικά πάω στο αλουμινένιο, σωστά;
Μ' αυτά και μ' αυτά ο λογαριασμός θα πάει περίπου στα 240 ευρώ τα υλικά και εκτιμώ περί τα 150-200 εργατικά, δηλ. 400-450 ευρώ. Με γνήσιο δίσκο-πλατό ανεβαίνουμε άλλα 150 ευρώ περίπου, οπότε πάμε στα 400 υλικά συν 150-200, 550+ ευρώ. Έχει νόημα να τα δώσω; Θα μου βγάλει σαφώς περισσότερα χλμ το γνήσιο σετ δίσκο-πλατό; (με δεδομένο ότι το μαμά ξεπέρασε τις 250.000χλμ με τη χρήση που του κάνω). Προσωπικά εφόσον επιλέξω τα αφτερμάρκετ υλικά θα είμαι ευχαριστημένος αν βγάλουν ας πούμε κάπου 150-170.000χλμ (όχι όμως αν βγάλουν πχ μέχρι 100.000).
Θα ήθελα τις απόψεις σας παιδιά για όλα αυτά. -
Δεν ξέρω αλλα μου φαίνεται λιγο ρίσκο αυτό που πας να κάνεις και αν ενας μηχανικός σου πει εντάξει του δώσεις τα εργατικά και τα περάσει και μετα κάτι δεν είναι όπως πρέπει ;
Εγγύηση δεν θα σου δώσει κανένας πάντως αφου τα αγόρασες και τους τα πήγες.Γνώμη μου πήγαινε σε ενα εξειδικευμένο opel πες τους οτι θέλεις ενα σετ καλής ποιότητας και θα σου βάλουν αυτοί κάτι που απο την εμπειρία τους θα δουλέψει για αλλα 250000 χλμ , που ξέρεις μπορεί να είναι και η λύση η δικιά σου αλλα τουλάχιστον θα εχεις μια εγγύηση.
-
Μην το ψάχνεις τόσο πολύ. Αρχικά ο συμπλέκτης σου σίγουρα θα είναι διαφορετικος και σίγουρα δεν θα θυμάσαι καν πως ήταν καινούργιος . Επίσης καμία LUK SACHS δεν σου εγγυάται ότι για το ίδιο κωδικό ανταλλακτικού έδωσε ίδια ποιότητα στην aftermarket αγορά και στο εργοστάσιο. Πάρε σετ να ζεις ήσυχο το κεφάλι σου
-
Μίλησα με το τμήμα ανταλλακτικών σε 2 συνεργεία Opel. και στα 2 οι υπεύθυνοι είναι "βέβαιοι" ότι το γνήσιο σετ "δίσκο-πλατό" στο μοντέλο μου είναι της Sachs. Επίσης ήταν κατηγορηματικοί ότι δίσκος και πλατό είναι του ίδιου κατασκευαστή, δηλαδή SACHS...
Ωστόσο σε αρκετές φωτογραφίες τόσο του γνήσιου δίσκου, όσο και του γνήσιου πλατό, καθώς και όταν πωλούνται ως σετ, φαίνεται ότι ο γνήσιος δίσκος γράφει πάνω LUK, ενώ το γνήσιο πλατό SACHS. Ο κωδικόςOpel/GM του γνήσιου δίσκου είναι 93180648, του γνήσιου πλατό 55556349 ενώ του γνήσιου σετ 93175343. Ενδεικτικά οι παρακάτω φωτό που βρήκα:
Γνήσιος Δίσκος:
https://www.avito.ru/vyborg/zapchasti_i_aksessuary/disk_stsepleniya_opel_astra_2047683536#extended
https://baza.drom.ru/omsk/sell_spare_parts/disk-sceplenija-na-avtomobili-opel-s-dvigateljami-1-6i-i-1-8i-50589440.htmlΓνήσιο πλατό:
http://www.opel-drive.ru/index.php?id=catalog&part=5666017&typeA=Opel_GM&model=Zafira B
Γνήσιο σετ:
https://it.hl24.eu/zoom.php?num=13&daten=617237Mετά από αυτό, άντε βγάλε άκρη.
-
Luk και Sachs είναι οι δύο μάρκες που προτιμούν οι Γερμανοί κατασκευαστές αυτοκινήτων. Εφάμιλης ποιότητας και παραπλήσιων τιμών. Φημολογείται επίσης ότι πρόκειται ουσιαστικά για την ίδια εταιρεία, που βγάζει το ίδιο προιόν με 2 διαφορετικές επωνυμίες.
Βάλε ένα καινούργιο σετ aftermarket κομπλέ, είτε Luk είτε Sucks αδιάφορο. Και τα 2 είναι πολύ καλά. Το αυτοκίνητό σου πια δεν είναι καινούργιο, δεν αξίζει να δώσεις περισσότερα λεφτά για το αυθεντικό ανταλλακτικό, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ίδιο με το after market.
Θα με εξέπλητε η Luk ή η Sachs να έχουν 2 ξεχωριστές παραγωγής για τον ίδιο κωδικό ανταλλακτικού, μία για να παράγει τα αυθεντικά που βάζουν στα καινούργια οι αυτοκινητοβιομηχανίες και μία για τα aftermarket.
-
Andya3 σε ευχαριστώ για την απάντηση καταρχάς. Επειδή έχω ακούσει/διαβάσει από πολλούς ότι LUK & SACHS είναι επί της ουσίας ίδια εταιρεία κι ως εκ τούτου έχουν κοινή παραγωγή, δεν φαίνεται κάτι τέτοιο να ισχύει, καθώς η μεν LUK ανήκει στο schaeffler group, η δε SACHS είναι μέλος του ZF group.
Σε ότι αφορά το θέμα γνήσιων και αφτερμάρκετ, δε θα διαφωνήσω μαζί σου. Σαφώς μιλάμε για ένα παλιό αυτοκίνητο (17 ετών) πλην όμως σωστά συντηρημένο και με πρακτικά μηδενικά (μέχρι σήμερα) προβλήματα. Επειδή λοιπόν έφτασε αισίως τις 255.000χλμ με το αρχικό σετ συμπλέκτη, και με δεδομένο ότι δεν παίζει να γίνει αντικατάσταση του αυτοκινήτου στο ορατό μέλλον με τη θέλησή μου, παρά μόνο ίσως σε περίπτωση ανωτέρας βίας (σοβαρή βλάβη, τυχόν κυβερνητικά μέτρα λόγω εκπομπών euro IV κλπ), προσπαθώ όπως καταλαβαίνεις να επιλέξω τον πιο καλό συνδυασμό ανταλλακτικών χωρίς να ξεφύγω δυσανάλογα σε χρήματα. Σε καμία περίπτωση δεν θα έδινα πχ τα 700+ ευρώ που ζητά η ελληνική αντιπροσωπεία για τα γνήσια ανταλλακτικά (αν και στο εξωτερικό βρίσκεις τα ίδια γύρω στα 400 ευρώ, Ελλάδα βλέπεις είμαστε πλούσιοι βέβαια, απλά δεν το ξέρουμε...). Από την άλλη δεν είναι προτεραιότητά μου να γλυτώσω 50-60 ευρώ αν είναι να δω διαφορά με τα παραπάνω χρήματα σε καλά αφτερμάρκετ ανταλλακτικά.
Πχ το σετ δίσκο-πλατό της Sachs βρίσκεται Ελλάδα γύρω στα 100-120 ευρώ, ενώ της LUK από εξωτερικό γύρω στα 140-150 (Ελλάδα δεν το βρήκα διαθέσιμο, ασχέτως αν σε κάποια διαδικτυακά καταστήματα ανταλλακτικών εμφανίζεται ως "διαθέσιμο").
Update: Εν τέλει, και μετά από πολλά τηλέφωνα σε καταστήματα ανταλλακτικών και συνεργεία, για το αμάξι μου το σετ της LUK στην Ελλάδα έρχεται μόνο πακέτο με το τρομπάκι/ρουλεμάν, γύρω στα 190 ευρώ, ενώ το σετ της Sachs είναι ετοιμοπαράδοτο σε τιμές λίγο πάνω από το κατοστάρικο, όπως επίσης και το τρομπάκι της FTE που είναι όμοιο (τσεκαρισμένα) με το μαμά και βγαίνει κάπου 70-80 ευρώ.
Επειδή λοιπόν δε θέλω να ρισκάρω οδηγικές περιπέτειες καλοκαιριάτικα, αποφάσισα εν τέλει (πιεζόμενος και από τα στενά χρονικά περιθώρια) να προχωρήσω σε αλλαγή με το σετ Sachs + FTE και η δουλειά θα γίνει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα (λογικά Τετάρτη) σε συνεργείο όπου πηγαίνω τα τελευταία χρόνια (τα ανταλλακτικά δική μου αγορά). -
@lazarefa said in Περί Συμπλέκτη/Δίσκων/Πλατώ:
Andya3 σε ευχαριστώ για την απάντηση καταρχάς. Επειδή έχω ακούσει/διαβάσει από πολλούς ότι LUK & SACHS είναι επί της ουσίας ίδια εταιρεία κι ως εκ τούτου έχουν κοινή παραγωγή, δεν φαίνεται κάτι τέτοιο να ισχύει, καθώς η μεν LUK ανήκει στο schaeffler group, η δε SACHS είναι μέλος του ZF group.
Σε ότι αφορά το θέμα γνήσιων και αφτερμάρκετ, δε θα διαφωνήσω μαζί σου. Σαφώς μιλάμε για ένα παλιό αυτοκίνητο (17 ετών) πλην όμως σωστά συντηρημένο και με πρακτικά μηδενικά (μέχρι σήμερα) προβλήματα. Επειδή λοιπόν έφτασε αισίως τις 255.000χλμ με το αρχικό σετ συμπλέκτη, και με δεδομένο ότι δεν παίζει να γίνει αντικατάσταση του αυτοκινήτου στο ορατό μέλλον με τη θέλησή μου, παρά μόνο ίσως σε περίπτωση ανωτέρας βίας (σοβαρή βλάβη, τυχόν κυβερνητικά μέτρα λόγω εκπομπών euro IV κλπ), προσπαθώ όπως καταλαβαίνεις να επιλέξω τον πιο καλό συνδυασμό ανταλλακτικών χωρίς να ξεφύγω δυσανάλογα σε χρήματα. Σε καμία περίπτωση δεν θα έδινα πχ τα 700+ ευρώ που ζητά η ελληνική αντιπροσωπεία για τα γνήσια ανταλλακτικά (αν και στο εξωτερικό βρίσκεις τα ίδια γύρω στα 400 ευρώ, Ελλάδα βλέπεις είμαστε πλούσιοι βέβαια, απλά δεν το ξέρουμε...). Από την άλλη δεν είναι προτεραιότητά μου να γλυτώσω 50-60 ευρώ αν είναι να δω διαφορά με τα παραπάνω χρήματα σε καλά αφτερμάρκετ ανταλλακτικά.
Πχ το σετ δίσκο-πλατό της Sachs βρίσκεται Ελλάδα γύρω στα 100-120 ευρώ, ενώ της LUK από εξωτερικό γύρω στα 140-150 (Ελλάδα δεν το βρήκα διαθέσιμο, ασχέτως αν σε κάποια διαδικτυακά καταστήματα ανταλλακτικών εμφανίζεται ως "διαθέσιμο").
Update: Εν τέλει, και μετά από πολλά τηλέφωνα σε καταστήματα ανταλλακτικών και συνεργεία, για το αμάξι μου το σετ της LUK στην Ελλάδα έρχεται μόνο πακέτο με το τρομπάκι/ρουλεμάν, γύρω στα 190 ευρώ, ενώ το σετ της Sachs είναι ετοιμοπαράδοτο σε τιμές λίγο πάνω από το κατοστάρικο, όπως επίσης και το τρομπάκι της FTE που είναι όμοιο (τσεκαρισμένα) με το μαμά και βγαίνει κάπου 70-80 ευρώ.
Επειδή λοιπόν δε θέλω να ρισκάρω οδηγικές περιπέτειες καλοκαιριάτικα, αποφάσισα εν τέλει (πιεζόμενος και από τα στενά χρονικά περιθώρια) να προχωρήσω σε αλλαγή με το σετ Sachs + FTE και η δουλειά θα γίνει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα (λογικά Τετάρτη) σε συνεργείο όπου πηγαίνω τα τελευταία χρόνια (τα ανταλλακτικά δική μου αγορά).Αντιπρόσωπος Luk και Sachs είναι ο Ρέλλας. Βρες τον στο Internet και ρώτα τιμή, δεν θα βρεις αλλού φθηνότερα.
-
@andya3 said in Περί Συμπλέκτη/Δίσκων/Πλατώ:
@lazarefa said in Περί Συμπλέκτη/Δίσκων/Πλατώ:
Επειδή λοιπόν δε θέλω να ρισκάρω οδηγικές περιπέτειες καλοκαιριάτικα, αποφάσισα εν τέλει (πιεζόμενος και από τα στενά χρονικά περιθώρια) να προχωρήσω σε αλλαγή με το σετ Sachs + FTE και η δουλειά θα γίνει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα (λογικά Τετάρτη) σε συνεργείο όπου πηγαίνω τα τελευταία χρόνια (τα ανταλλακτικά δική μου αγορά).Αντιπρόσωπος Luk και Sachs είναι ο Ρέλλας. Βρες τον στο Internet και ρώτα τιμή, δεν θα βρεις αλλού φθηνότερα.
Έχω μιλήσει ήδη με υπάλληλο του Ρέλλα (πολύ ευγενικός κι εξυπηρετικός οφείλω να πω). Σε Luk όπως προανέφερα δεν παίζει σε στοκ σετ δίσκος-πλατό. Σε Sachs υπάρχει και προς τα εκεί θα κατευθυνθώ υποχρεωτικά προκειμένου η τοποθέτηση να γίνει σύντομα (μέσα στην επόμενη εβδομάδα). Τρομπάκι θα μπει της FTE, που είναι η εταιρεία πρώτης τοποθέτησης στο συγκεκριμένο ανταλλακτικό. Θα αγοραστούν πακέτο όλα μαζί από μαγαζί με το οποίο μίλησα ήδη και τα έχει σε στοκ ετοιμοπαράδοτα. Συνολική τιμή κοντά στα 200 ευρώ. Θα αγοραστούν και 2 λίτρα βαλβολίνες κιβωτίου, οπότε συνολικά πάμε στα 220 ευρώ. Να δούμε πόσο θα πάνε τα περαστικά... (υπολογίζω χοντρικά κοντά στα 170+ ευρώ).
Περί Συμπλέκτη/Δίσκων/Πλατώ