-
OK, εγώ κατάλαβα.
Τελική επιλογή: Mazda 2 εναντίον Suzuki Swift 1.3 εναντίον Honda Jazz μεταχειρισμένου.
Για πείτε.Το Φόρντ απορρίπτεται λόγω αισθητικής (γυναίκα γαρ).
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Α, ωστέ οι κραδασμοί είναι συνώνυμο της σαφήνειας του συστήματος διεύθυνσης;
Να με συμπαθάς, αλλά τα έχεις λίγο μπλεγμένα αδερφέ.Άρα και στο Mondeo MKIII που έχει η οικογένεια,είναι απαράδεκτο να έχεις αίσθηση του δρόμου ε?
Και το έλεγα ότι και το Mondeo έχει τελικά πρόβλημα.
Άρα το ζητούμενο είναι ένα απρόσωπο τιμόνι που να μην μας κουράζει τα χέρια από τον δρόμο. -
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
OK, εγώ κατάλαβα.
Τελική επιλογή: Mazda 2 εναντίον Suzuki Swift 1.3 εναντίον Honda Jazz μεταχειρισμένου.
Για πείτε.Το Φόρντ απορρίπτεται λόγω αισθητικής (γυναίκα γαρ).
Θα σου έλεγα να αποφύγεις το μεταχειρισμένο,εκτός και αν έχεις σκοπό σε λίγο καιρό να το αλλάξεις.
Το swift έχει μικρότερους χώρους για τους πίσω.
Θα σου έλεγα όμως να κάνεις ένα testdrive όλα όσα έχεις στην λίστα σου για να δεις τι ταιριάζει σε εσένα
-
Ο χρήστης paparoupas έγραψε:
Διαβασα το σχετικό τεστ του περιοδικού. Δυσάρεστη έκπληξη οι επιδόσεις η κατανάλωση και το φρενάρισμα του 2...Αν δεν κανω λάθος ο 1.3 ειναι αυτό με το Miller cycle? Τόση βαβούρα για το τίποτα δηλαδή; Μήπως το είχανε 'στρώσει' μαύρη νύχτα απο την αντιπροσωπεία;No Miller Cycle.
Μόνο στην Ιαπωνία κυκλοφορεί o Miller Cycle με το CVT κιβώτιο(συνεχούς μεταβαλλόμενης ροπής, i think).Θα το πάρω το τεύχος πάντως να ενημερωθώ λιγάκι.
-
Τι εννοείται όταν λέτε ότι το mz2 είναι δυσάρεστη έκπληξη σε κατανάλωση και φρένα;
Παιδιά, σχετικά με την αντιπαράθεσή σας. Χάνεται λίγο το νόημα νομίζω. Το μαζντάκι απευθύνεται σε μεγάλο ποσοστό σε απλούς καθημερινούς χρήστες, όπως και τα άλλα αυτοκ΄΄ινητα της κατηγορίας. Ωραία;
Άρα, οι χρηστικές διαφορές είναι που θα κερδίσουν τον καταναλωτή και όχι άν τα καθίσματα έχουν αφρώδες υλικό ή όχι ή τα 8 εκ στο πίσω κάθισμα. Προσωπικά το αυτοκίνητο δεν είχε ποτέ πάνω από 3 άτομα μέσα, και ΔΕΝ προοριζόταν για αυτό το σκοπό. Αν θέλω χώρους παίρνω μια μαούνα (οκ, έχω άλλες 2). Άρα άκυρο κατ'εμε το χαρακτηριστικό.Τα φρένα του είναι μια χαρά (περιμένω καλύτερη απόδοση με άλλα λάστιχα), το τιμόνι είναι τέλειο, όπως και το κιβώτιο και το αυτοκίνητο είναι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ. Είχα και το προηγούμενο κόρσα και τόσο οικονομικό σε κατανάλωση δεν ήταν (παρόλου που ήταν και χιλιάρι). Είναι 1300, βγάζει τόσα άλογα όσα και το 1.4 κόρσα που έχει πλέον σχεδόν διπλάσια τέλη κυκλοφορίας (σωστά ή κάνω λάθος; 200κάτι δεν είναι; ).;
Αυτα είναι τα χαρακτηριστικά που με οδήγησαν σε αυτό και τίποτα άλλο. Έχω κάνει 11.000κμ σε 5 μήνες και ζήτημα είναι αν έχω κινηθεί γρηγορα στα 500κμ από αυτά. Δε με νοιάζει το όριο, (οκ, να έχει ενεργητική ασφάλεια, αλλά άλλο αυτό).
Να συνοψίσω; Για έναν καθημερινό οδηγό όπως εγώ, με κέρδισαν τα
-οικονομία σε χρήση (τέλη, ασφάλιστρα, κατανάλωση)
-εξωτερική εμφάνιση
-φιλικότητα προς τον οδηγό.
-Ιαπωνική προέλευσηΘα μπορούσε να
-έχει καλύτερα πλαστικά μέσα (οκ είναι Ιαπωνικό)
-είναι λίγο πιο μαλακόΑς σταματήσουμε πλέον να ψειρίζουμε τη μαϊμου και ας κοιτάξουμε πιο συγκεκριμένα πράγματα μπας και γίνουμε συνειδητοποιημένοι καταναλωτές και μας πάρουν και οι Μεγάλοι στα σοβαρά.
-
Εγώ μόλις θυμήθηκα γιατί είχα 3 χρόνια να πάρω Ελληνικό Περιοδικό με συγκριτικά αυτοκινήτων μέσα......
Απλά δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω
Προφανώς και το Φιεστα ήταν το πιο ολοκληρωμένο με 16,200 όταν τα άλλα είναι στα 14,000€,ήμαρτον πια
Τώρα διαβάζω το tab 'Τροχοι'
Στο Mazda2 αναφέρει
ToyoR27
185/55 R15
Στις φωτογραφίες βλέπω ότι φοράει τα κλασικά 16άρια με 195/45 R16 με τα Proxes R31Άλλη μια απορία.
Από πότε στο δυναμόμτερο,χάνουμε απ τον στρόφαλο στην ρόδα 7 ίππους μόνο?
Μάλλον οι ξένοι που το βγάλαν World Car Of the year δεν ξέρανε τι τους γίνεται.
Ελάτε Ελλάδα να μάθετε.Να το θάψετε μέχρι τέλους.Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πρωτο-σχολιάσω .
Για την συμπεριφορά,για το σκάλωμα απο 4η-5η,τους κραδασμούς στο τιμόνι(είναι κακό να έχεις την αίσθηση του δρόμου..μακριά..)?'Τέλος το 2 της Mazda κάνει σαφές ότι πρόκειται για σούπερμίνι, και όχι για σούπερ-σούπερμίνι,όπως τα υπόλοιπα 3 του διαγωνίσματός μας.Τόσο με το μέγεθός του όσο και με την επίγευση που αφήνει μετά την οδήγησή του.'
Θέλει κάποιος να τον πάω βόλτα?
Να μου πεί πια είναι η επίγευση του.Γιατί όποτε οδηγώ το mazdaki είμαι με ένα χαμόγελο στα χείλη,άρα μάλλον είμαι χαζοχαρούμενο γιατί δεν άρεσε στους δοκιμαστές.
ΕΛΕΟΣτεσπα,χρόνια τώρα γίνεται αυτό στα ελληνικά περιοδικά δεν είναι κάτι καινούργιο
Τα ονόματα των δοκιμαστών και των συντακτών δεν θα έπρεπε να αναφέρονται καπου?
-
Ο χρήστης AN7 OverClocker έγραψε:
Έλα τώρα, ειναι 4 επαγγελματίες λεμεεεεε
-
Αξιζει να το αναφερω γιατι επειτα απο 4 αυτοκινητα (Opel agila, toyota avensis, subaru impreza και starlet) αυτη την βλακεια μονο απο την επισημη κεντρικη αντιπροσωπεία Μαζντα την ακουσα.....
Τηλεφωνοντας για ν αγορασω απο την αντιπροσωπεια το επισημο αξεσουαρ που δινει δυνατοτητα αλλαγης του εργοστασιακου ηχοσυστηματος με αλλο του εμποριου ( ουσιαστικα ειναι μια θηκη 2 DIN που ενσωματωνει και μερος της κεντρικης κονσολας) ο εμβριθης κυριος μου επισημανε με πασα σοβαροτητα οτι η εγκατασταση αλλου ηχοσυστηματος συνεπαγεται και το 'σπασιμο' της εγγυησης σε θεματα που αφορουν τα ηλεκτρονικα του αυτοκινητου......
Του επισημανα πως δεν ειναι επεμβαση σε καποιο ηλεκτρονικο μερος του αυτοκινητου κι εν πασει περιπτωσει δεν μπορει ενα ηχοσυστημα να επηρεασει την σωστη λειτουργια ενος αυτοκινητου....Το αυτοκινητο αν ειναι να παρουσιασει μια ηλεκτρονικη βλαβη εξαιτιας ενος ηχοσυστηματος τοτε θα επρεπε αυτο να το επισημαινουν στους υποψηφιους πελατες γιατι ειναι ιδιαιτερα γελοιο....κι εξαλλου τοτε δεν θα επρεπε να βγαζουν ανταπτορα για αλλαγη ηχοσυστηματος
Γνωριζω απο πρωτο χερι πως τα ηχοσυστηματα συνδεονται και με τον εγκεφαλο και πως σε μερικα RAV mkIII η προσθηκη ανταπτορα Κenwood για τα χειριστηρια τιμονιου ( οχι ομως γνησιου αλλα universal) προκαλουσε δυσλειτουργια στο αυτοκινητο αλλα η 'μαμα' τογιοτα δεν εκανε τον κινεζο αλλα εψαξε το θεμα και βεβαιως δεν εκοψε την εγγυηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΑΥτα ομολογω πως με εκνευρισαν πολυ
-
Όποιος θέλει πάντως μπορώ να του το scannarw για να μην πληρώσει 5,5€ κερατιάτικα...
Αύριο θα πάω μια βόλτα απ την Ford με μια μεζούρα πάντως.
Για να δούμε ποσο μεγάλη είναι πια η διαφορά στους χώρους.Μην αγχώνεσαι,δεν χάνεις εγγύηση αρκεί να μην παίξει πατέντα κατα την εγκατάσταση
-
Θα τα οδηγήσω, αλλά αυτό που μετρά είναι:
α) αξιοπιστία
β) πίσω χώροι (να μπαίνει παιδικό κάθισμα άνετα)
γ) νεύροΓια αυτό μιλάω για 2, Σουίφτ και Τζάζ. Α, και θα είναι αυτοκίνητο πόλης για τη γυναίκα μου.
Αυτά που λένε τα περιοδικά... Στα παλιά μου παπούτσια...
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Θα τα οδηγήσω, αλλά αυτό που μετρά είναι:
α) αξιοπιστία
β) πίσω χώροι (να μπαίνει παιδικό κάθισμα άνετα)
γ) νεύροΓια αυτό μιλάω για 2, Σουίφτ και Τζάζ. Α, και θα είναι αυτοκίνητο πόλης για τη γυναίκα μου.
Αυτά που λένε τα περιοδικά... Στα παλιά μου παπούτσια...
α)Απ όσο έχω μάθει δεν υπάρχει κάποιο μηχανικό πρόβλημα το 2.Εγώ μέσα σε 4 μήνες έχω κάνει 10500 και ακόμα τπτ.Για τα άλλα δεν ξέρω.
β)Πιστεύω πώς και το 2 σε καλύπτει αλλά σίγουρα το jazz είναι πολύ πιο μπροστά.Το swift από την άλλη έχει μικρότερους χώρους πίσω.
γ)Το 1300 με τα 86hp έχει νεύρο,αλλά μάλλον το swift ίσως να είναι λίγο πιο νευρικό. -
Από πότε στο δυναμόμτερο,χάνουμε απ τον στρόφαλο στην ρόδα 7 ίππους μόνο?Δεν έχουν όλα τα αυτοκίνητα τις ίδιες απώλειες. Θέλεις παραδείγματα; Τα τουρμπάτα 1,4 των VW και Fiat βγάζουν στη ρόδα ΣΧΕΔΟΝ όσα δίνει ο κατασκευαστής στο στρόφαλο. Και τι έγινε; Η δυναμομέτρηση και στα 4, απέδειξε ότι πάνω κάτω κάνουν όσα ακριβώς υπόσχονται οι κατασκευαστές τους. Μια χαρά δηλαδή. Αλλά και σ' αυτό βλέπεις δόλο
Μάλλον οι ξένοι που το βγάλαν World Car Of the year δεν ξέρανε τι τους γίνεται.
Ελάτε Ελλάδα να μάθετε.Να το θάψετε μέχρι τέλους.Οι ξένοι δεν οδηγούν σε ελληνικούς δρόμους. Ούτε εμείς δοκιμάζουμε σε ξένους δρόμους. Οδηγούμε εδώ.
Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πρωτο-σχολιάσω .
Για την συμπεριφορά,για το σκάλωμα απο 4η-5η,τους κραδασμούς στο τιμόνι(είναι κακό να έχεις την αίσθηση του δρόμου..μακριά..)?Ξαναλέω, τα έχεις μπλεγμένα (και επιμένεις κι από πάνω). Κραδασμός επ ουδενί δε σημαίνει αίσθηση του δρόμου. Μπορείς να έχεις αίσθηση, χωρίς κραδασμό (Fiesta).
'Τέλος το 2 της Mazda κάνει σαφές ότι πρόκειται για σούπερμίνι, και όχι για σούπερ-σούπερμίνι,όπως τα υπόλοιπα 3 του διαγωνίσματός μας.Τόσο με το μέγεθός του όσο και με την επίγευση που αφήνει μετά την οδήγησή του.'
Τι σου κάνει εντύπωση; Το γράφουμε καθαρά: δεδομένης της εξαιρετικής τιμής του, είναι ιδανικό για δεύτερο αυτοκίνητο. Τα άλλα 3 όμως είναι πιο ολοκληρωμένα, το καθένα με τον τρόπο του, και μπορούν να παίξουν πιο άνετα το ρόλο μοναδικού αυτοκινήτου.
Θέλει κάποιος να τον πάω βόλτα?
Να μου πεί πια είναι η επίγευση του.Γιατί όποτε οδηγώ το mazdaki είμαι με ένα χαμόγελο στα χείλη,άρα μάλλον είμαι χαζοχαρούμενο γιατί δεν άρεσε στους δοκιμαστές.Καλά κάνεις και είσαι με το χαμόγελο στα χείλη, το Mazdάκι σου ξέρει να το κάνει καλά αυτό (να δίνει χαμόγελο). Αυτό δε σημαίνει ότι το κάνει καλύτερα από το Fiesta όμως, ναι; Ούτε ότι είναι καλύτερο αυτοκίνητο στο σύνολό του.
ΕΛΕΟΣ
Εγώ θα έπρεπε να ζητήσω έλεος, που κάθομαι και γράφω σεντόνια για να εξηγήσω τα αυταπόδεικτα, και δε θέλεις να καταλάβεις. Το καταλάβαμε, έχεις Mazda και γουστάρεις (και ΠΟΛΥ καλά κάνεις), αλλά αυτό δεν το κάνει το καλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου.
Τα ονόματα της συντακτικής ομάδας των 4Τ αναφέρονται στην ταυτότητα του περιοδικού αγαπητέ. Όπως σου εξήγησα και πιο πάνω (τζάμπα γράφω ), οι δοκιμές του περιοδικού περικλείουν την άποψη του συνόλου των οδηγών του.
Έλα τώρα, ειναι 4 επαγγελματίες λεμεεεεε
Ειρωνεύεσαι;
-
Χωρίς να έχω οδηγήσει κάποιο από τα δύο αλλά έχοντας δει από κοντά πολλάκις το Fiesta και το 2, μπορώ να πω πως το Fiesta είναι πιο 'αυτοκίνητο' από το Mazda καθώς έχει αρκετά καλύτερα υλικά στο εσωτερικό, ελαφρά καλύτερους χώρους, πιο άνετη ανάρτηση. Κοστίζει λίγο περισσότερο αλλά πιστεύω ότι τα αξίζει. Φυσικά και τα 2 είναι εξαιρετικές επιλογές.
-
Δεν έχουν όλα τα αυτοκίνητα τις ίδιες απώλειες. Θέλεις παραδείγματα; Τα τουρμπάτα 1,4 των VW και Fiat βγάζουν στη ρόδα ΣΧΕΔΟΝ όσα δίνει ο κατασκευαστής στο στρόφαλο. Και τι έγινε; Η δυναμομέτρηση και στα 4, απέδειξε ότι πάνω κάτω κάνουν όσα ακριβώς υπόσχονται οι κατασκευαστές τους. Μια χαρά δηλαδή. Αλλά και σ' αυτό βλέπεις δόλο
Αναφέρομαι στην δυναμομέτρηση του Ti-VCT που δεν αναφέρεται καν το πόσα έβγαλε στρόφαλο.Οπότε τσάμπα έγραψες ότι έγραψες,τα άλλα τα ξέρω.
Οι ξένοι δεν οδηγούν σε ελληνικούς δρόμους. Ούτε εμείς δοκιμάζουμε σε ξένους δρόμους. Οδηγούμε εδώ.
Ότι δυνατότητες έχει το αυτοκίνητο στην autobahn θα το έχει και στον ελληνικό δρόμο.Δεν αλλάζει κάτι στο αυτοκίνητο.
Ξαναλέω, τα έχεις μπλεγμένα (και επιμένεις κι από πάνω). Κραδασμός επ ουδενί δε σημαίνει αίσθηση του δρόμου. Μπορείς να έχεις αίσθηση, χωρίς κραδασμό (Fiesta).
Και σου ξαναλέω..στο mondeo mkiii που έχουμε στην οικογένεια έχει το ίδιο πράγμα σου μεταφέρει πληροφορίες απ τον δρόμο.Στον δρόμο έχει χαλίκια.Θα τα πάρεις και στο τιμόνι.
Εγώ αυτό ξέρω σαφές τιμόνι.Αν εσείς οι επιστήμονες/επαγγελματίες το λέτε αλλιώς,τι να πώ.Έχω και άλλα 2 ερωτήματα στο quote.Ποιο ακριβώς ήταν το πρόβλημα στην οδηγική του συμπεριφορά?
Γιατι δεν μπορούσε να ακολουθήσει τα άλλα?Γιατί αν μου πεις ότι το corsa στρίβει καλύτερα τα κόβω τώρα.
Και ποιος χριστιανός δεν μπορούσε να βάλει απο 4η-->5η?
Γιατί με το μικρό δακτυλάκι μπαίνει.
Η όπισθεν είναι που τρώει σκαλώματα και ίσως χρειαστεί να συμπλεκτάρεις 2 φορές.Τι σου κάνει εντύπωση; Το γράφουμε καθαρά: δεδομένης της εξαιρετικής τιμής του, είναι ιδανικό για δεύτερο αυτοκίνητο. Τα άλλα 3 όμως είναι πιο ολοκληρωμένα, το καθένα με τον τρόπο του, και μπορούν να παίξουν πιο άνετα το ρόλο μοναδικού αυτοκινήτου.
Που το βλέπεις το καθαρά?Ολοκληρωμένα σε ΠΟΙΟΝ τομέα.Το σημαντικότερο δεν αναφέρεις.Και σε παρακαλώ αναλυτικά γιατί δεν τα παίρνω εύκολα....
Το μόνο '-' για μένα είναι που δεν έχει τα εξτρά μπλιμπλίκια μέσα.Τα κουμπιά στην κεντρική κονσόλα του Fiesta δεν μου αρέσουν.Εγώ θα έπρεπε να ζητήσω έλεος, που κάθομαι και γράφω σεντόνια για να εξηγήσω τα αυταπόδεικτα, και δε θέλεις να καταλάβεις. Το καταλάβαμε, έχεις Mazda και γουστάρεις (και ΠΟΛΥ καλά κάνεις), αλλά αυτό δεν το κάνει το καλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου.
Έχω και ford.Έχω και mazda Και γουστάρω,αλλά δεν γουστάρω την ειρωνεία που υπάρχει στην ελλάδα.
btw,σκέφτομαι να δώσω το mazdaki για το Fiesta Sport με τον Ti-VCTΤα ονόματα της συντακτικής ομάδας των 4Τ αναφέρονται στην ταυτότητα του περιοδικού αγαπητέ. Όπως σου εξήγησα και πιο πάνω (τζάμπα γράφω ), οι δοκιμές του περιοδικού περικλείουν την άποψη του συνόλου των οδηγών του.
Δεν τα βλέπω πουθενά γραμμένα στο κείμενο.
1 δοκιμαστείς είχε μόνο 1 αυτοκίνητο ή κάνατε και αλλαγές? -
Δεν έχουν όλα τα αυτοκίνητα τις ίδιες απώλειες. Θέλεις παραδείγματα; Τα τουρμπάτα 1,4 των VW και Fiat βγάζουν στη ρόδα ΣΧΕΔΟΝ όσα δίνει ο κατασκευαστής στο στρόφαλο. Και τι έγινε; Η δυναμομέτρηση και στα 4, απέδειξε ότι πάνω κάτω κάνουν όσα ακριβώς υπόσχονται οι κατασκευαστές τους. Μια χαρά δηλαδή. Αλλά και σ' αυτό βλέπεις δόλο
Αναφέρομαι στην δυναμομέτρηση του Ti-VCT που δεν αναφέρεται καν το πόσα έβγαλε στρόφαλο.
Ο ΜΟΝΟΣ τρόπος να αναφέρει κάποιος ασφαλές συμπέρασμα για το πόσα αποδίδει ένα μοτέρ στο στρόφαλο είναι να το δυναμομετρήσει στον πάγκο. Οι μετρήσεις που διαβάζετε στο στρόφαλο είναι ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ με βάση τύπους που έχουν αρκετά περιθώρια σφάλματος. Εμείς μετράμε στον τροχό. 113 και κάτι ψιλά έδειξε, και αναγράφεται στο κείμενο.
Οι ξένοι δεν οδηγούν σε ελληνικούς δρόμους. Ούτε εμείς δοκιμάζουμε σε ξένους δρόμους. Οδηγούμε εδώ.
Ότι δυνατότητες έχει το αυτοκίνητο στην autobahn θα το έχει και στον ελληνικό δρόμο.Δεν αλλάζει κάτι στο αυτοκίνητο.
Κάνεις ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος αγαπητέ. Εμείς οι ίδιοι ανακαλύπτουμε συχνά αυτοκίνητα που μας 'πιάνουν κορόιδο' οδηγώντας στα στη διεθνή τους παρουσίαση στο εξωτερικό, και όταν το αυτοκίνητο πατήσει Ελλάδα συμπεριφέρεται εντελώς διαφορετικά. Φυσικά, δε φταίει το αυτοκίνητο, ούτε αυτοι που το εξέλιξαν. Οι κωλόδρομοι που έχουμε φταίνε, αλλά καλώς ή κακώς εδώ ζούμε, εδώ οδηγούμε και εδώ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να κρίνουμε. Και ΔΟΚΙΜΗ, θεωρούμε μόνο την οδήγηση στην Ελλάδα.
Τι σου κάνει εντύπωση; Το γράφουμε καθαρά: δεδομένης της εξαιρετικής τιμής του, είναι ιδανικό για δεύτερο αυτοκίνητο. Τα άλλα 3 όμως είναι πιο ολοκληρωμένα, το καθένα με τον τρόπο του, και μπορούν να παίξουν πιο άνετα το ρόλο μοναδικού αυτοκινήτου.
Που το βλέπεις το καθαρά?Ολοκληρωμένα σε ΠΟΙΟΝ τομέα.Το σημαντικότερο δεν αναφέρεις.Και σε παρακαλώ αναλυτικά γιατί δεν τα παίρνω εύκολα....
'ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ', σημαινει καλό συνολικά. Η λέξη δεν έχει μέσα της ίχνος εξειδίκευσης, όσον αφορά τομέα. Απλά ελληνικά μιλάω και γράφω.
Εγώ θα έπρεπε να ζητήσω έλεος, που κάθομαι και γράφω σεντόνια για να εξηγήσω τα αυταπόδεικτα, και δε θέλεις να καταλάβεις. Το καταλάβαμε, έχεις Mazda και γουστάρεις (και ΠΟΛΥ καλά κάνεις), αλλά αυτό δεν το κάνει το καλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου.
Έχω και ford.Έχω και mazda Και γουστάρω,αλλά δεν γουστάρω την ειρωνεία που υπάρχει στην ελλάδα.
btw,σκέφτομαι να δώσω το mazdaki για το Fiesta Sport με τον Ti-VCTΠολύ καλά έκανες και πήρες το Mazda, άλλωστε έχουμε γράψει καλά λόγια κατά καιρούς για το αυτοκίνητο. Αυτό δε σημαίνει όμως, ότι κατά τη γνώμη του συντακτικού τιμ των 4Τ το Fiesta δεν είναι καλύτερο αυτοκίνητο. Οδηγήσαμε, μετακινηθήκαμε, κρίναμε. Διαφωνείς; Δικαίωμά σου, και end of story.
Επίσης, πολύ καλά θα κάνεις να πάρεις το Sport. Στο τέλος του συγκριτικού που διάβασες, πάλι γράφουμε τα καλύτερα γι' αυτή την έκδοση. Τηρουμένων των αναλογιών, το αυτοκινητάκι είναι το σύγχρονο 106 Ραλί, και ας μην παρεξηγηθεί κανείς... πεζόφιλος με αυτό που λέω.
Τα ονόματα της συντακτικής ομάδας των 4Τ αναφέρονται στην ταυτότητα του περιοδικού αγαπητέ. Όπως σου εξήγησα και πιο πάνω (τζάμπα γράφω ), οι δοκιμές του περιοδικού περικλείουν την άποψη του συνόλου των οδηγών του.
Δεν τα βλέπω πουθενά γραμμένα στο κείμενο.
1 δοκιμαστείς είχε μόνο 1 αυτοκίνητο ή κάνατε και αλλαγές?Δεν τα βλέπεις γραμμένα στο κείμενο, αλλά είναι στις πρώτες σελίδες του περιοδικού (ταυτότητα, ξαναλέω). Εννοείται ότι ΟΛΟΙ οδήγησαν ΟΛΑ τα αυτοκίνητα, και βάσει των απόψεων ΟΛΩΝ γράφτηκε το συγκριτικό. Έτσι γίνεται πάντα.
-
Κάπου αναφέρθηκε ότι ότι συμπεριφορά βλέπουμε στην Γερμανική οδό θα δούμε και στην Ελληνική.
Μεγάλο λάθος. Κλασσικό παράδειγμα που λέω εγώ από προσωπική εμπειρία είναι η σύγκριση Άλφα ρομέο 166 2 Τwin Spark το τελευταίο μοντέλο με Ε-Class E200 compressor (την προηγούμενη). Οδηγώντας τη Μερσεντές στη Γερμανία είχα εντυπωσιαστεί, περισσότερο από ότι με την Άλφα στο Ιταλικό δίκτυο.
ΟΜΩΣ... Στην Ελλάδα, η άλφα είναι πολύ καλύτερη. Πιο ασφαλής, πιο προβλέψιμη, πιο σπορτίφ κλπ...
Άλλο παράδειγμα το τραγικό Λούπο της VW. Στη Γερμανία μου είχε φανεί ΟΚ, στην Ελλάδα το δεύτερο χειρότερο αυτοκίνητο που οδήγησα πρόσφατα (μετά το Κόρσα 1.0 του 1993)...
Σόρρυ για το off topic. -
Εγώ κολλάω στο γιατί το Mazda2 κάνει μόνο σαν δεύτερο αυτοκίνητο.
Μπορείς να μου το απαντήσεις?
Σε τι δεν σε καλύπτει απέναντι στο corsa,207,ibiza
Γιατί ή εγώ και πόσοι χιλιάδες που το αγοράσαμε(είναι πολύ ψηλά σε πωλήσεις) είμαστε βλάκες ή κάποιος απ τους 2 είναι προκατειλημμένος.btw το Mazda2 1.5 με το κοντό κωρονοπήνιο(4.11) και τα 108ps(στρόφαλο,btw και στην ρόδα πάλι σε προσέγγιση είναι) είναι πιο γρήγορο από rallye 8v,ignis sport,yaris t-sport(το προηγούμενο)χάνει για λίγο από grande punto t-jet και είναι οριακά με yaris t-sport(το καινούργιο)
@ kpsig
Σύμφωνοι.Είμαι λάθος.Απλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν βρέθηκαν ποτέ σε ένα καλό οδόστρομα.
Έχουμε και καλούς δρόμους,αττική οδό, Αθηνών - Κορίνθου τα πιο εύκολα -
@KrusensternΕγώ κολλάω στο γιατί το Mazda2 κάνει μόνο σαν δεύτερο αυτοκίνητο.
Μπορείς να μου το απαντήσεις?Κολλάς, γιατί δεν διαβάζεις προσεκτικά αυτά που γράφω. Δεν έγραψα ότι είναι καλό μόνο σαν δευτερο αυτοκίνητο. Γράφω ότι είναι ΙΔΑΝΙΚΟ για δεύτερο αυτοκίνητο. Είναι πιο μικρό, πιο φθηνό, πιο ευέλικτο κι απ' τα 5 που αναφέρονται στο συγκριτικό (Fiesta, Ibiza, Corsa και ολίγον από 207 τα υπόλοιπα) και καλά εξοπλισμένο στη σωστή έκδοση (touring alloy αυτή που προτείνουμε).
Σε τι δεν σε καλύπτει απέναντι στο corsa,207,ibiza
... και Fiesta. Έχεις μπροστά σου ένα συγκριτικό που γράφτηκε με πολύ κόπο. Θα μπορούσες να έχεις την καλοσύνη να το διαβάσεις προσεκτικά, αντί να μου ζητάς να σου ξαναγράψω τα ήδη γραμμένα εκεί και να με ταλαιπωρείς
Γιατί ή εγώ και πόσοι χιλιάδες που το αγοράσαμε(είναι πολύ ψηλά σε πωλήσεις) είμαστε βλάκες ή κάποιος απ τους 2 είναι προκατειλημμένος.
Όχι καλέ μου άνθρωπε, δεν είστε βλάκες. Έχετε στα χέρια σας ένα εξαιρετικό μικρό αυτοκίνητο, που καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες σας, προφανώς. Από το οποίο πρέπει να δεχτείς ότι μπορεί να υπάρχουν και καλύτερα όμως. Δεν είναι κακό αυτό. Αν ήταν ΕΝΑΣ ο αρχηγός και για πάντα, μόνο μια εταιρεία θα πουλούσε και οι άλλες τίποτα. Αλλά έχεις δίκιο, ένας από τους 2 μας είναι προκατειλημμένος
@ kpsig
Σύμφωνοι.Είμαι λάθος.Απλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν βρέθηκαν ποτέ σε ένα καλό οδόστρομα.
Έχουμε και καλούς δρόμους,αττική οδό, Αθηνών - Κορίνθου τα πιο εύκολαΦυσικά και βρεθήκαμε. Αλλά ακόμη κι εκεί, στο ταξίδι σε αυτοκινητόδρομο δηλαδή (όπου δεδομένα υπάρχει καλή άσφαλτος, αν και ΟΧΙ γερμανικών προδιαγραφών), το 2 ταξιδεύει χειρότερα από Fiesta και Ibiza, έχοντας παραπάνω σπιρτάδα από Corsa αλλά όχι την άνεσή του και τους χώρους του.
Κουράστηκα. Καλό βράδυ
-
Κολλάς, γιατί δεν διαβάζεις προσεκτικά αυτά που γράφω. Δεν έγραψα ότι είναι καλό μόνο σαν δευτερο αυτοκίνητο. Γράφω ότι είναι ΙΔΑΝΙΚΟ για δεύτερο αυτοκίνητο. Είναι πιο μικρό, πιο φθηνό, πιο ευέλικτο κι απ' τα 5 που αναφέρονται στο συγκριτικό (Fiesta, Ibiza, Corsa και ολίγον από 207 τα υπόλοιπα) και καλά εξοπλισμένο στη σωστή έκδοση (touring alloy αυτή που προτείνουμε).
Για να είναι ΙΔΑΝΙΚΟ για δεύτερο αμάξι,σημαίνει ότι δεν κάνει για πρώτο.Δόξα το θεό ελληνικά ξέρω.
... και Fiesta. Έχεις μπροστά σου ένα συγκριτικό που γράφτηκε με πολύ κόπο. Θα μπορούσες να έχεις την καλοσύνη να το διαβάσεις προσεκτικά, αντί να μου ζητάς να σου ξαναγράψω τα ήδη γραμμένα εκεί και να με ταλαιπωρείς
Ναι έχεις δίκιο
'Γενικά το Mazda δίνει την εντύπωση ότι οδηγείς αυτοκίνητο μιας κατηγορίας κάτω απ τα υπόλοιπα τρία, και το μέγεθός του δεν αποτελεί δικαιολογία.'
Το είχα ξεχάσει αυτό..ακόμα πιστεύεις ότι το αμάξι δεν το θάψατε στα κάτεργα?
Όχι καλέ μου άνθρωπε, δεν είστε βλάκες. Έχετε στα χέρια σας ένα εξαιρετικό μικρό αυτοκίνητο, που καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες σας, προφανώς. Από το οποίο πρέπει να δεχτείς ότι μπορεί να υπάρχουν και καλύτερα όμως. Δεν είναι κακό αυτό. Αν ήταν ΕΝΑΣ ο αρχηγός και για πάντα, μόνο μια εταιρεία θα πουλούσε και οι άλλες τίποτα. Αλλά έχεις δίκιο, ένας από τους 2 μας είναι προκατειλημμένος
Σίγουρα δέχομαι ότι υπάρχουν και καλύτερα.Αλλά δεν δέχομαι σε ένα περιοδικό να μπαίνει το υποκειμενικό στοιχείο μέσα και μάλιστα τόσο στεγνά και προκλητικά.
Διαβάζουν άνθρωποι και πληρώνουν για να σας διαβάσουν.Με εκνευρίζει σε ένα άρθρο όταν ο άλλος δεν το 'πονάει', και φαίνεται αυτό.
-
Εσύ τώρα έχεις χαλαστεί γιατί το αμάξι σου δεν έλαβε εξαιρετικές κριτικές; Το μοναδικό είναι νομίζεις; Ή έχεις την εντύπωση πως σε μια δοκιμή από συντάκτες δεν υπεισέρχεται ο υποκειμενικός παράγοντας; Μέχρι να γίνεται δοκιμή αίσθησης τιμονιού και ποπόμετρο κατά ISO 9001 αυτό θα συμβαίνει. Γιαυτό κοιτάς να βρεις ένα περιοδικό το οποίο πλησιάζει όσο το δυνατόν στα δικά σου γούστα.
Από κει και πέρα, το 'ιδανικό για δεύτερο αμάξι' εμένα προσωπικά δεν μου λέει τίποτα όσον αφορά την ιδιότητά του ως 'πρώτο'. Απλά ότι για δεύτερο αμάξι είναι ΙΔΑΝΙΚΟ.
Mazda 2 2007