-
Ο χρήστης After έγραψε:
Πολλοι ανοιγουν τους διαδρομους για να περασω και μου παραχωρουν προτεραιοτητα και τους ευχαριστω καθε φορα.
Ακριβώς αυτό κάνω κα ιεγώ είτε εν κινήση είτε σε φανάρι για να περάσει και να βγει πρώτος, εν κινήση 1-2 φορές να έχει σηκώσει χέρι για ευχαριστώ, και εν στάση είτε δεν περνάει με τπτ και κάνω ακρη να περάσει είτε περνάει δεν περνάει και πάλι κάνω άκρη....στη δεύτερη περίπτωση το κάνω για να μη μου φάει καθρέφτη να έχουν σηκώσει το κουλό τους μόνο 4-5....χέστηκα για το ευχαριστώ, απλά μου έκανε εντύπωση που είπες ότι τους ευχαριστείς, είναι θέμα παιδείας προφανός!
Και επειδη τσουβαλιαζετε ολους τους οδηγους με βαση ενα περιστατικο, τοτε και για μενα ειστε ολοι σαν εκεινον
δεν τους τσουβαλιάζουμε ρε συ, λέμε γι'αυτούς που συμπεριφέρονται έτσι! Δεν νομίζω ότι είμαστε σε αντίπαλα στρατόπεδα, μηχανόβιοι-αυτοκινητάδες σαξόραλοι-πουντότζιτοι κλπ
Ο τυπος πονταρε στο οτι θα κορναρει και για να μην τον βιδωσω στην μπαριερα θα παταγα φρενο για να περασει εκεινος με το ετσι θελω. Εγω τον εγραψα στα @@ μου οπως του αξιζε, και απο τυχη γλυτωσε το splatter στην μπαριερα.
Κώστα ενδεχομένος να έχεις δίκιο, εγώ πάντως θα έκοβα και ας ένιωθα μαλάκας, γιατί αυτός μπορεί να είναι μαλάκας ή πρεζόνι ή να έχει τάσεις αυτοκτονίας, θα έχω ΄τύψεις μια ζωή ότι σκότωσα άνθρωπο κα ιδικαστήρια για το μαλακα?
@kacey:εχεις στην υπογραφή σου το εξής κείμενο:'Ζητω εργασια:Στον χωρο του αυτοκινητου/βελτιωσης αυτοκινητου, ή στις κατασκευες (κατα προτιμηση κατοικιας αλλα και μεγαλων εργων).Ειμαι Μηχανολογος Μηχανικος (MEng,Master in Engineering).Στρατό θα παω το 2008 ή '09'
και πιστεύεις οποιοσδήποτε σωφρονας άνθρωπος θα σε έβαζε στην δουλειά του;Εσένα μπορεί να μην σου αρέσει ο τρόπος που κάποιος κόβει χαρτί και να αρπάξεις τον χαρτοκόπτη και να του τον περάσεις σουβλάκι.
Δυστυχώς το επίπεδο σου απέχει αιώνες από αυτό που δείχνουν οι σπουδές σουΛίγο Foul σε κόβω εδώ.......και κάνεις και προσοπική επίθεση που δεν επιτρέπουν οι κανονισμοί!
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
@Βασίλης1, After, dog 80.
Μπορείται να μου εξηγήσετε και εμένα που έχει άδικο ο kacey;
Γιάτι έπρεπε να τον αφήσει να χωθεί αφού έβλεπε ότι δε χώραγε;
Δε θα έπρεπε να το σκεφτεί και να μη το προσπαθήσει καν;
Βασίζει την σωματική του ακεραιότητα στους άλλους;;;Για πες μου,ποσες φορές σου πετάχτηκε από στενό-διασταυρωση κλπ κάποιος 4τροχος υπολογίζοντας ότι εσύ ΘΑ σταματήσεις ή απλά ΘΑ κόψεις;Μόνο από τις μηχανές γίνεται αυτό;
@ratanplan
από αυτά που διάβασες στα ποστ το δικό μου ύφος σε πείραξε;
αυτα:
'Να ψοφήσει ο π****** και να μην τον κλάψει κανείς. Για να μην την πληρώσει κανείς αθώος...'
τα περνάμε έτσι; -
Βασίζει την σωματική του ακεραιότητα στους άλλους;;;Angel μαλακία της μηχανής να χωθεί εκεί πέρα αλλά επειδή έκανε ένα λάθος - έστω και εσκεμμένο - πρέπει να τον σκοτώσουμε? Δηλαδή τι θα καταλάβαινε ο kacey - και ο κάθε επίδοξος kacey - αν έβλεπε το μηχανάκι να σκάει στην μπαριέρα και να χτυπούσε? Θα ένιωθε εντάξει με τον εαυτό του αν κάποιος είχε χτυπήσει και αυτός δεν έκανε τίποτα για να το αποφύγει παρόλο που μπορούσε?
-
Ίσως έχει να κάνει με το πως ορίζει κανείς το Δίκαιο. Για κάποιους, Δίκαιο είναι:
'Εάν κάνει κάποιος οδηγικό λάθος, του αξίζει να υποστεί μόνιμη αναπηρία ή θάνατο, και μάλιστα μας τιμά το να βάλουμε κι εμείς το χεράκι μας.'
Για κάποιους άλλους, Δίκαιο είναι η τέλεση κάθε δυνατής ενέργειας ώστε ουδείς να αφήσει τη ζωή του στην άσφαλτο, ακόμη κι αν φέρθηκε ανώριμα.
Επειδή πιστεύω πως η πρώτη προσέγγιση μας φέρνει σε επαφή με το χαμηλό συναίσθημα της ικανοποίησης από την τιμωρία του άλλου (κάτι που ενυπάρχει σε όλους μας και ίσως είναι άσκοπο να αναλυθεί τώρα), κι επειδή ο ηθικός και νομικός μας κόσμος δεν προβλέπει θανατική τιμή ή πρόκληση αναπηριών ως τιμωρία, θα επιλέξω το να προστατεύσω με την οδηγική μου συμπεριφορά τους συμπολίτες μας, όσο μαλάκες κι αν αποδεικνύονται ενίοτε.
Κάποτε, κάποιοι είχαν διαμαρτυρηθεί στο θέμα με τα φώτα, χρησιμοποιώντας επικριτικά τον χαρακτηρισμό 'τιμωρός'. Μήπως, ταιριάζει σαφώς καλύτερα σε όσους πρεσβεύουν απόψεις του τύπου 'ας πεθάνουν όσοι παραβαίνουν τον ΚΟΚ με μηχανή';
Δε φτάνει που οι οδηγοί των μηχανών έχουν να αντιμετωπίσουν την πλειοψηφία που δε μπορεί να καταλάβει το ότι να περνάς με κόκκινο είναι επικίνδυνο, πρέπει και όσοι εξ' ημών διατείνονται πως έχουν οδηγική παιδεία να τους την έχουμε στημένη να τους ρίξουμε κάτω εάν προβούν σε λάθος;
Εγώ λέω πως δε μας τιμά τέτοια συμπεριφορά. Το να εκδικηθείς κάποιον στο δρόμο είναι το μόνο εύκολο. Το να τον προστατεύσεις όμως από το ατύχημα, ανεκτίμητο.
-
Δεν κατάλαβα έχω και άδικο για τον π***** που πήγε να με σκοτώσει;
Με έβρισε κιόλας...
Τι εννοείς ότι είμαι κατάλληλος για νεκροθάφτης; Γεμίζει το buffer -
Ο χρήστης Βασίλης1 έγραψε:
Για πες μου,ποσες φορές σου πετάχτηκε από στενό-διασταυρωση κλπ κάποιος 4τροχος υπολογίζοντας ότι εσύ ΘΑ σταματήσεις ή απλά ΘΑ κόψεις;Μόνο από τις μηχανές γίνεται αυτό;Για πες μου εσύ.
[list:13i605rc]Πόσες φορές σού πετάχτηκε με κόκκινο '4τροχος', ενώ εσύ περνούσες με πράσινο;
Πόσες φορές σού ήρθε ανάποδα σε μονόδρομο '4τροχος' και απαιτούσε να κάνεις στην άκρη;[/list:u:13i605rc]Συγγνώμη αλλά δε χωράει αμφιβολία ότι πολλοί δίτροχοι (αν και όχι αληθινοί μοτοσυκλετιστές, στ'αλήθεια) κάνουν πράγματα πέρα απ'αυτά που τούς παίρνει να κάνουν.
Και το χειρότερο είναι ότι στο τέλος ζητάνε τα ρέστα!!!
Μόλις θυμήθηκα κάτι αστείο... Μια φορά μπήκα σε στενό και ερχόταν μηχανάκιας ανάποδα. Σταματάω και τού κλείνω το δρόμο. Κάνει αυτός πίσω, και συνεχίζω. Παρακάτω έρχεται άλλος μηχανάκιας και μού λέει, 'δεν ήταν πολύ ευγενικό αυτό που έκανες, έτσι;'. Μιλάμε ότι έχουν και υποστήριξη μεταξύ τους πλέον!
-
Σαν (και) μηχανόβιος θα ήθελα να πω πως, αν ποντάραμε στο ότι θα μας προσέξουν οι άλλοι επειδή είμαστε πιο ευάλωτοι και τις λοιπές παπαριές που διαβάζω, θα ήμασταν ήδη στα θυμαράκια το 90%.
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Σαν (και) μηχανόβιος θα ήθελα να πω πως, αν ποντάραμε στο ότι θα μας προσέξουν οι άλλοι επειδή είμαστε πιο ευάλωτοι και τις λοιπές παπαριές που διαβάζω, θα ήμασταν ήδη στα θυμαράκια το 90%.+1
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Σαν (και) μηχανόβιος θα ήθελα να πω πως, αν ποντάραμε στο ότι θα μας προσέξουν οι άλλοι επειδή είμαστε πιο ευάλωτοι και τις λοιπές παπαριές που διαβάζω, θα ήμασταν ήδη στα θυμαράκια το 90%.Ο συνειδητοποιημένος οδηγός (είτε αυτοκινήτου, είτε μοτοσυκλέτας) φροντίζει τόσο την ασφάλειά του όσο και εκείνη, των άλλων οδηγών.
Νομίζω λοιπόν, ότι όλα είναι θέμα αντίληψης και νοοτροπίας, τόσο για τους μεν, όσο και για τους δε. -
Ο χρήστης natasha.n έγραψε:
Σαν (και) μηχανόβιος θα ήθελα να πω πως, αν ποντάραμε στο ότι θα μας προσέξουν οι άλλοι επειδή είμαστε πιο ευάλωτοι και τις λοιπές παπαριές που διαβάζω, θα ήμασταν ήδη στα θυμαράκια το 90%.
Ο **συνειδητοποιημένος **οδηγός (είτε αυτοκινήτου, είτε μοτοσυκλέτας) φροντίζει τόσο την ασφάλειά του όσο και εκείνη, των άλλων οδηγών.
Νομίζω λοιπόν, ότι όλα είναι θέμα αντίληψης και νοοτροπίας, τόσο για τους μεν, όσο και για τους δε.είδος υπό εξαφάνιση...
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Ο **συνειδητοποιημένος **οδηγός (είτε αυτοκινήτου, είτε μοτοσυκλέτας) φροντίζει τόσο την ασφάλειά του όσο και εκείνη, των άλλων οδηγών.
Νομίζω λοιπόν, ότι όλα είναι θέμα αντίληψης και νοοτροπίας, τόσο για τους μεν, όσο και για τους δε.είδος υπό εξαφάνιση...
Ίσως φαίνεται έτσι, επειδή η πλειοψηφία των οδηγών 4τ που συναντούμε καθημερινά στους δρόμους, αντιλαμβάνεται και, χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο ως 'εργαλείο' (και όχι για την απόλαυση της οδήγησης. Ή, ακόμη και όταν αυτό συμβαίνει, έρχεται 2ο, 3ο κοκ.)
Από την άλλη, πολλοί έγιναν 2κυκλιστές, για τον ίδιο ακριβώς λόγο (να γλυτώσουν την κίνηση, για παράδειγμα).
Η μεταξύ τους κόντρα, θεωρώ ότι είναι ανούσια αλλά και επικίνδυνη. -
Ο χρήστης Βασίλης1 έγραψε:
Βασίζει την σωματική του ακεραιότητα στους άλλους;;;Για πες μου,ποσες φορές σου πετάχτηκε από στενό-διασταυρωση κλπ κάποιος 4τροχος υπολογίζοντας ότι εσύ ΘΑ σταματήσεις ή απλά ΘΑ κόψεις;Μόνο από τις μηχανές γίνεται αυτό;
Γράφω πουθενά ότι δεν το κάνουν και οδηγοί αυτοκινήτων;
Ίσα ίσα που στις μηχανές σταματάω γιατί αν πατήσω κανένα θα νιώθω άσχημα ενώ στα αυτοκίνητα συνεχίζω σα να μη συμβαίνε τίποτα.
Πάντως δε μου απάντησες. -
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
+1
Ως πεζός είχα περάσει το δρόμο πριν πολλά χρόνια κι ένας με μοτοσυκλέτα που ερχόταν και φρέναρε κάπως απότομα μου είπε
'Τα αυτοκίνητα φρενάρουν πολύ καλύτερα από τις μηχανές. Μην ποντάρεις στο ότι θα προλάβει η μηχανή να σταματήσει'.Ε, από τότε προσέχω τις μηχανές πάρα πολύ. Αλλά δεν παύω να νευριάζω όταν βλέπω ειδικά τα μικρά μηχανάκια να με προσπερνάνε από δεξιά, κάποιες φορές ακόμα κι όταν έχω βγάλει φλας για να στρίψω προς τα δεξιά.
-
Απο αυτα που γραφετε, εξηγουνται πολλα απο αυτα που κανετε στον δρομο. Αμα μεσα στο φορουμ εχετε την νοοτροπια 'κανε ακρη να περασει'...Βεβαια δεν περιμενα και τιποτα διαφορετικο...
ξαναλεω, το θεμα ειναι τοσο απλο:
αφου ρε ΒΛΑΚΑ δεν νοιαζεσαι ΕΣΥ για την ακεραιοτητα σου, γιατι να νοιαστω εγω? Δεν τον εκλεισα, δεν εκανα χειροτερο το σεναριο, ουτε λαθος εκανε...Πηγε να περασει απο εκει που ηξερε οτι δεν χωραμε και οι δυο, κορναρωντας και πονταρωντας στο οτι θα τον αφησω να περασει (απο εκει που δεν ειχει δικιο να θελει να περασει).
Οταν λοιπον κανεις μλκιες ΠΟΝΤΑΡΩΝΤΑΣ οτι ο αλλος θα φροντισει για εσενα (δεν μιλαμε για οδηγικο λαθος μεγαλε, μιλαμε για 'εσκεμμενα παιζω το κεφαλι μου), ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΡΕ ΚΟΠΑΝΕ η ακεραιοτητα σου. Που θα με πειτε και βλακα, αυτοκτονικοι κοπανοι...
Α και που'σαι, και εγω κυκλοφορω με μηχανακι...Για αυτο το λογο (αλλα και πριν να αρχισω να κυκλοφορω με μηχανακι το εκανα), προσπαθω να διευκολυνω τις μηχανες ειδικα μεσα στην κινηση, και τις εχω παντα στο νου μου και τις προσεχω στους καθρεφτες μου. Αυτα ομως μονο σε αυτους που ειναι σωστοι. Αντιθετα, ο καριολης που θελει να κανει οτι γουσταρει, με το ετσι θελω, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
-
Βασίζει την σωματική του ακεραιότητα στους άλλους;;;Αντε και δεν νιάστηκες, και δεν τον άφησες να περάσει, και έσκασε στη μπαριέρα και έγινε κιμάς, και εσύ ευθύνη καμιά δεν είχες, σύμφωνοι...
Το βράδυ που θα πάς σπίτι θα κοιμηθείς άνετα;Αν ο άλλος δεν μπορεί να σκεφτεί απο μόνος του, και εσύ μπορείς, κάνε το, καλό σε σενα κάνεις.
-
sorry φιλαρακι, αλλα το 'οι μαλακιες πληρωνονται' δεν το ειπα για να δημιουργησω εντυπωσεις. Ας προσεχε. Ειπαμε, 'φυσικη επιλογη'...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
sorry φιλαρακι, αλλα το 'οι μαλακιες πληρωνονται' δεν το ειπα για να δημιουργησω εντυπωσεις. Ας προσεχε. Ειπαμε, 'φυσικη επιλογη'...Άμα κάνεις ποτέ όμως το οποιοδήποτε λάθος στον δρόμο και ο άλλος σε αφήσει να σκάσει στις μπαριέρες θα πεις ότι ήταν φυσική επιλογή σου ή θα βρίζεις τον 'κακό' kacey που δεν σε άφησε να γλυτώσεις?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
sorry φιλαρακι, αλλα το 'οι μαλακιες πληρωνονται' δεν το ειπα για να δημιουργησω εντυπωσεις. Ας προσεχε. Ειπαμε, 'φυσικη επιλογη'...kacey, η λογική σου πάσχει στο οτι θεωρείς οτι ο άλλος ο κάνει (το λάθος) πάντα επίτηδες!...
Αν κάνεις εσυ μαλακία (από λάθος) και ο αλλος συμπεριφερθεί όπως εσυ, τι θα πεις? Μάλλον οτι έπρεπε να σε αφήσει γιατι εσυ 'γνωρίζεις'. Και ο άλλος που θα το ξέρει αυτό?
Πιο χαλαρά ίσως να είναι καλύτερα για όλους.
-
λοιπον, επειδη για αλλη μια φορα δεν καταλαβαινομαστε...
σαφεστατα δεν θεωρω οτι το λαθος γινεται παντα επιτηδες, αντιθετα θεωρω οτι λιγες φορες καποιος κανει κατι λαθος επιτηδες και για αυτο σε αυτους τους λιγους ειμαι τοσο σκληρος και καθετος.
Αλλα αλλο το λαθος, αλλο η εσκεμμενη μλκια. Πιστεψτε με, τα δυο αυτα μπορω να τα διαχωρισω και κανουν μπαμ απο μακρυα. Οπως εχω πολλες φορες γραψει, το λαθος ειναι λαθος και συγχωρειται. Η εσκεμμενη μλκια ποτε.
και αυτο που εχω γραψει και πιο πανω, αυτο λεει. Οπως θα αφησω καποιον που θα 'ζητησει' ευγενικα να περασει (με φλας και περιμενωντας οταν αλλαζει λωριδα μεσα στην κινηση, περιμενωντας υπομονετικα σε διασταυρωση κλπ) ή θα κανω ακρη για να περασει μηχανακι αναμεσα στο δικο μου και αλλο αυτοκινητο αμα δω οτι περιμενει, αλλο τοσο ΔΕΝ θα κανω ακρη και ΔΕΝ θα διευκολυνω τον καφρο που κανει οτι γουστερει, ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ, θεωρωντας οτι πρεπει να του κανουμε ακρη γιατι εινια υπερανω.
γενικα εχω ιδιαιτερο προβλημα με την ηλιθιοτητα. με εκνευριζει να ξερω οτι καποιος ΠΟΝΤΑΡΕΙ την ακεραιοτητα του στο οτι θα φροντισω εγω για αυτην, και οταν καποια αστερια εδω μεσα βγαινουν και ισχυριζονται οτι επρεπε να το κανω αυτο, τοτε μονο να γελασω μπορω.
Αλλα τι να λεμε τωρα, οι ανθρωποι δεν καταλαβαινουν το 'αμα δεν νοιαζεσαι για την ακεραιοτητα σου γιατι να νοιαστω εγω?'
Για την ιστορια, ο συγκεκριμενος κοπανος με ακολουθησε μεχρι το κεντρο της Αθηνας για να με βρισει λεγοντας μου 'γιατι δεν εκανες ακρη ρε κοπανε να περασω, παραλιγο να σκασω στην μπαριερα επειδη δεν χωραγα'...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Απο αυτα που γραφετε, εξηγουνται πολλα απο αυτα που κανετε στον δρομο. Αμα μεσα στο φορουμ εχετε την νοοτροπια 'κανε ακρη να περασει'...Βεβαια δεν περιμενα και τιποτα διαφορετικο...ξαναλεω, το θεμα ειναι τοσο απλο:
αφου ρε ΒΛΑΚΑ δεν νοιαζεσαι ΕΣΥ για την ακεραιοτητα σου, γιατι να νοιαστω εγω? Δεν τον εκλεισα, δεν εκανα χειροτερο το σεναριο, ουτε λαθος εκανε...Πηγε να περασει απο εκει που ηξερε οτι δεν χωραμε και οι δυο, κορναρωντας και πονταρωντας στο οτι θα τον αφησω να περασει (απο εκει που δεν ειχει δικιο να θελει να περασει).
Οταν λοιπον κανεις μλκιες ΠΟΝΤΑΡΩΝΤΑΣ οτι ο αλλος θα φροντισει για εσενα (δεν μιλαμε για οδηγικο λαθος μεγαλε, μιλαμε για 'εσκεμμενα παιζω το κεφαλι μου), ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΡΕ ΚΟΠΑΝΕ η ακεραιοτητα σου. Που θα με πειτε και βλακα, αυτοκτονικοι κοπανοι...
Α και που'σαι, και εγω κυκλοφορω με μηχανακι...Για αυτο το λογο (αλλα και πριν να αρχισω να κυκλοφορω με μηχανακι το εκανα), προσπαθω να διευκολυνω τις μηχανες ειδικα μεσα στην κινηση, και τις εχω παντα στο νου μου και τις προσεχω στους καθρεφτες μου. Αυτα ομως μονο σε αυτους που ειναι σωστοι. Αντιθετα, ο καριολης που θελει να κανει οτι γουσταρει, με το ετσι θελω, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
Τί να πεί κανείς
Γι αυτό γίνονται τα ατυχήματα, κανένας απο τους δύο δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του και κανένας απο τους δύο δεν κάνει πίσω.
Περαστικά....
EDIT:
Αλλα αλλο το λαθος, αλλο η εσκεμμενη μλκια. Πιστεψτε με, τα δυο αυτα μπορω να τα διαχωρισω και κανουν μπαμ απο μακρυα. Οπως εχω πολλες φορες γραψει, το λαθος ειναι λαθος και συγχωρειται. Η εσκεμμενη μλκια ποτε.
Τώρα και μαντικές ικανότητες! Ο Kacey με το κληρονομικό χάρισμα!
Ζώα ζώα ζώα [#2]