-
Ο χρήστης otso έγραψε:
Ηλια 200ml σε 3 με 4000χλμ ειναι μικρη διαρροη που δεν φαινεται (δεν μπορω να δω εγω) ;η μπορει να ειναι διαρροη προς τα μεσα;
μηχανικος μπορει να την βρει; η δεν αξιζει το κοπο και το χρημα και το αφηνουμε ως εχει.
θα μπορουσε να ειναι απο την ταπα του παγουριου; το παγουρι ειναι υπο πιεση.200ml σε 4000km ειναι παρα πολυ μικρη, θα σου ελεγα απλα να εχεις το νου σου και οταν μεγαλωσει την ψαχνεις ή αν την εχεις αρκετο καιρο ια οπτικη ματια και κατω απο το αυτοκινητο ισως τη δειξει.
καποια αυτοκινητα λογο λαθος τοποθετησης του βοηθητικου παγουριου (ιαπωνεζικα που το βοηθητικο δεν ειναι σε πιεση) η 'σταθμη λειτουργειας' ειναι χαμηλωτερα απο αυτην που εχει ορισει σαν σημειο αναφορας ο κατασκευαστης, σε αυτη τη περιπτωση δεν συμπληρωνουμε αν δεν αδειασει ολο το βοηθητικο παγουρι, δηλαδη γαια να ειμαστε στο max μπορει παντα να λειπουν 200ml (τυχαιο νουμερο) αν συμπληρωνουμε συνεχεια λεμε οτι εχουμε απωλεια, αν δε συμπηρωσουμε η σταθμη θα ειναι 5mm κατω απο την ενδειξη χωρις να ξανασυμπληρωσουμε ποτε. -
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Ηλια 200ml σε 3 με 4000χλμ ειναι μικρη διαρροη που δεν φαινεται (δεν μπορω να δω εγω) ;η μπορει να ειναι διαρροη προς τα μεσα;
μηχανικος μπορει να την βρει; η δεν αξιζει το κοπο και το χρημα και το αφηνουμε ως εχει.
θα μπορουσε να ειναι απο την ταπα του παγουριου; το παγουρι ειναι υπο πιεση.200ml σε 4000km ειναι παρα πολυ μικρη, θα σου ελεγα απλα να εχεις το νου σου και οταν μεγαλωσει την ψαχνεις ή αν την εχεις αρκετο καιρο ια οπτικη ματια και κατω απο το αυτοκινητο ισως τη δειξει.
καποια αυτοκινητα λογο λαθος τοποθετησης του βοηθητικου παγουριου (ιαπωνεζικα που το βοηθητικο δεν ειναι σε πιεση) η 'σταθμη λειτουργειας' ειναι χαμηλωτερα απο αυτην που εχει ορισει σαν σημειο αναφορας ο κατασκευαστης, σε αυτη τη περιπτωση δεν συμπληρωνουμε αν δεν αδειασει ολο το βοηθητικο παγουρι, δηλαδη γαια να ειμαστε στο max μπορει παντα να λειπουν 200ml (τυχαιο νουμερο) αν συμπληρωνουμε συνεχεια λεμε οτι εχουμε απωλεια, αν δε συμπηρωσουμε η σταθμη θα ειναι 5mm κατω απο την ενδειξη χωρις να ξανασυμπληρωσουμε ποτε.ευχαριστω
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
βαλε σε ενα ποτηρι παραφλου και αστο εξω απο το σπιτι σου, σε 1 μηνα θα δεις οτι δεν εχει εξατμηστει καθολου.Η αιθυλενογλυκόλη όντως παρουσιάζει μικρή πτητικότητα αλλά το παραφλού (ως έτοιμο για χρήση διάλυμα) περιέχει και νερό... Εξάτμιση συμβαίνει σε όλα τα συστήματα, ανοικτά ή κλειστά (νόμος της φυσικής) αλλά αντιληπτή γίνεται μόνο στα ανοικτά από τη μείωση της στάθμης του υγρού. Στα κλειστά αποκαθίσταται ισορροπία υγρού - ατμών και θεωρητικά σε ένα απολύτως κλειστό σύστημα δεν θα έπρεπε να παρατηρείται απώλεια υγρού. Το κύκλωμα ψύξης του αυτοκινήτου θεωρητικά είναι κλειστό αλλά στην πράξη μπορεί να υπάρχουν μικρές 'φυσιολογικές' απώλειες. Π.χ. οι βαλβίδες εκτόνωσης που έχουν οι τάπες - άλλες στο ψυγείο και άλλες στο δοχείο πλήρωσης/διαστολής, ανάλογα με τον σχεδιασμό - μπορεί να αναφέρονται σε μια συγκεκριμένη πίεση x bar αλλά αυτό δεν αποκλείει και την περίπτωση να ανοίξουν έστω και για λίγο σε μία πίεση y λίγο μικρότερη από x bar και να υπάρξει μικρή απώλεια υγρού. Τέλος πάντων, υπάρχει συνδυασμός πολλών παραγόντων (π.χ. αναλογία μίγματος αντιψυκτικού-νερού, σχεδιασμός κυκλώματος, θερμοκασία ενεργοποίησης θερμοστάτη, υλικά κ.ά.) και οποιοσδήποτε θεωρητικός υπολογισμός το πιο πιθανό είναι να διαφέρει από αυτό που συμβαίνει στην πράξη.
-
πτητικοτητα παρουσιαζεται σε ολα τα υγρα εχεις δικιο, αλλα οταν αυτη ειναι παρα πολυ μικρη δεν την αναφερουμε καν, π.χ. σε ασιατικα αυτοκινητα με δοχειο διαστολης σε ατμοσφαιρικη πιεση η σταθμη στα 3-4 ετη δεν εχει απωλειες με τον ελεγχο του ματιου, τωρα αν εχασε 3-5ml στα 4-5 λιτρα σε 4 χρονια καταλαβαινεις οτι δεν γινετε αντιληπτο.
για την εξατμηση και την υγροποιηση παλι των ατμων που αναφερεις σε κλειστα κυκλωματα εχεις απολυτο δικιο.
ο λογος που μπορει να εχουμε απωλεια υγρων ειναι διαρροη ή ελαττωματικη ταπα πληρωσης ή καποιος λογος που μπορει να ανεβασει μεγαλυτερη πιεση στο κυκλωμα, σε ολες αυτες τις περιπτωσεις υπαρχει βλαβη εξαρτηματος και αυτο πρεπει να αντικατασταθει, το σωστο κυκλωμα ψυξης δεν εχει απωλεια υγρων. -
ανοιξα το κυκλωμα ψυξης να συμμαζεψω κατι διαρροες και αντικατεστησα και ενα αισθητηρα θερμοκρασιας που δεν δουλευε σωστα, βγηκαν 3.5-4 λιτρα και εβαλα 3.5-4 λιτρα febi G12+ σε αναλογια 50% αφου πιθανοτατα να ειχε μεινει καποια ποσοτητα μεσα αφου δεν εβγαλα το θερμοστατη
η ταπα απο το δοχειο διαστολης ειναι 1.4 bar πως γνωριζουμε ποτε θα χρειαστει αλλαγη;
μου περισεψε αντιψυκτικο G12 με αναλογια 50% το εβαλα-αποθηκευσα μεσα σε ενα μπουκαλι 1μιση λιτρου εμφιαλωμενου νερου πλαγια τοποθετημενο και καλα σφιγμενο στο πορτμπαγκαζ, 1 ωρα μετα εχανε απο την ταπα, με νερο στο ιδιο μπουκαλι δεν χανει -
Γιατί το ψυγείο πιάνει τα καλοκαίρια σκουριά; Κάθε καλοκαίρι το ίδιο μου συμβαίνει. Πάνω πάνω γεμίζει σκουριά.
-
ίσως το νερό εξατμίζεται - σκέτο χωρίς το παραφλού - και μετά υγροποιείται - πάλι σκέτο - κοντά στα τοιχώματα της τάπας.
εικασία, απλά ... -
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
ίσως το νερό εξατμίζεται - σκέτο χωρίς το παραφλού - και μετά υγροποιείται - πάλι σκέτο - κοντά στα τοιχώματα της τάπας.
εικασία, απλά ... -
πόσες μέρες κάθεται ακίνητο; ίσως απλά χρειάζεσαι ένα καλής ποιότητας αντιψυκτικό (με τα σωστά αντισκουριακά πρόσθετα)
-
πόσες μέρες κάθεται ακίνητο; ίσως απλά χρειάζεσαι ένα καλής ποιότητας αντιψυκτικό (με τα σωστά αντισκουριακά πρόσθετα)Παλιότερα είχα παραφλού, τον τελευταίο χρόνο αντιψυκτικό και νερό στην κατάλληλη αναλογία.
Ίιιισως τελευταία να μου ξέφυγε λίγο νερό παραπάνω. Όμως υπάρχει και αντιψυκτικό μέσα. Το αμάξι κινείται κάθε μέρα.
Ο μηχανικός μου είπε πως συμβαίνει αυτό λόγω ζέστης καιρικών συνθηκών κλπ και είναι φυσιολογικό. Είναι; -
Η αναλογία παραφλού πρέπει να είναι μεταξύ 33% και 60%, με την απλή λύση να είναι το 50%
Είναι;δεν γνωρίζω αν είναι φυσιολογικό...
-
Η αναλογία παραφλού πρέπει να είναι μεταξύ 33% και 60%, με την απλή λύση να είναι το 50%
Είναι;δεν γνωρίζω αν είναι φυσιολογικό...
Είναι αν όχι 50%, 40% σίγουρα... Ωστόσο θα συμπληρώσω μόλις πέσει λίγο η στάθμη με αντιψυκτικό αντί νερού, ώστε να ισοσταθμιστεί η αναλογία.
-
Σε kia picanto δεν εχω αλλαξει το αντιψυκτικο εδω και 10 χρονια.Το valeo 112 κανει να το βαλω μαζι με νερο? η αυτο εναι μονο για γερμανικα αυτο επειδη ειναι g12.
-
Ο χρήστης vallid έγραψε:
Σε kia picanto δεν εχω αλλαξει το αντιψυκτικο εδω και 10 χρονια.Το valeo 112 κανει να το βαλω μαζι με νερο? η αυτο εναι μονο για γερμανικα αυτο επειδη ειναι g12.Κανε πλυση και βαλε οτι θελεις, και g12 ακομη ειναι πολυ ποιοτικο αντιψυκτικο.
Θα σου προτεινα να πας σε ενα καταστημα με ανταλλακτικα opel και να παρει 2 λιτρα συμπυκνωμενο GM DEX-COOL αραιωσε το σε ενα 4λιτρο μπετονακι με νερο, ειναι πολυ φθηνο 5 ευρω το λιτρο, και ετσι θα εχεις 4 λιτρα παραφλου με 10 ευρω, αναλογιας 50-50 κατι που δεν βρισκεις σε ετοιμα αραιωμενα παραφλου. -
Ευχαριστω cson.Δεν ξερω αν το κανω εγω,η ο μαστορας στο συνεργειο,γιατι θελω να αλλαξω και τα λαδια,λογω απουσιας στο εξωτερικο,δεν εχω κανει τιποτα στο αμαξι,και θαθελα να του κανω ενα service.
-
Καλα δεν χρειαζεται να το κανεις εσυ , απλα πηγαινε του το μιγμα που θα φτιαξεις γιατι αυτο που θα σου βαλει θα ειναι σχεδον σκετο νερακι(ετοιμα παραφλου φθηνα) και θα στο χρεωσει και 10-15 ευρω.
-
Μετα απο πολλα χρονια αλλαξα αντιψυκτικο.
Πηρα ενα 5λιτρο της εταιριας Pemco, για την ακριβεια το Pemco ANTIFREEZE 912+, -40C - +125C. Το εβαλα στην καταψυξη στους -28 και ηταν ακομα εντελως ρευστο.
Εκαναν 10.5 ευρω τα 5 λιτρα, ειναι ετοιμο για χρηση και το βρηκα σε εμπορο στη Φραντζη. Το λεω γιατι οι περισσοτεροι στα συνεργεια πουλουσαν σε ιδια τιμη καποια για μεχρι -15 βαθμους.
http://pemco.de/en/?action=accessory_ch ... 0%28-40%29
-
Δοκιμασες να το βράσεις σε κατσαρολα?
-
Λεω να φτιαξω κανα φιδε...
Πηρα ενα μονολιτρο επιπλεον για να συμπληρωσω αν χρειαστει καποια στιγμη και μιας που ελεγε -40 ειπα να δω τι κανει μεχρι τους -28 που φτανει η καταψυξη μου, ετσι για την πλακα. Τουλαχιστον μεχρι εκει ηταν τζιτζι.
-
Την αναλογια του την βρισκω υπερβολικη για ελλαδα. Περισσοτερο νερακι καλυτερη ψυξη. Περισσοτερο αποδοτικα στη χωρα μας ειναι τα μεχρι -25 αντε εως -33 το πολυ.
Παραφλού στο ψυγείο