-
αραίωση με απιονισμένο ή νερό βρύσης (εσείς με τι το αραιώνετε);
-
Ο χρήστης Roadrunner06 έγραψε:
αραίωση με απιονισμένο ή νερό βρύσης (εσείς με τι το αραιώνετε);απιονισμένο.
-
Απιονισμενο. Μονο σε εκτακτη αναγκη που δεν βρισκω απιονισμενο, με βρυσης.
-
Στο αντιψυκτικο της ford παντως εχει επανω σηματακι που δειχνει αραιωση με νερο της βρυσης.
-
Καλησπερα και καλη χρονια!!
Εχω ενα Fiat Grande Punto T-Jet. Το αγορασα τωρα μεταχειρισμενο και θα ηθελα να κανω μια προληπτικη αλλαγη στο παραφλου να καθαρισω το ψυγειο και οτι αλλο πιθανως προκυψει. Το manual της Fiat προτείνει paraflu up της Selenia.
Εσεις εχετε να προτεινετε καποιο αλλο? Απο οσο εχω κοιταξει υπαρχει ενα μεγαλος ευρος τιμων και σιγουρα ποιοτητας. Θα ηθελα κατι καλο. Παίρνει το κοκκινο που λογικα ειναι το G12. -
Ο χρήστης vendosa έγραψε:
Καλησπερα και καλη χρονια!!Εχω ενα Fiat Grande Punto T-Jet. Το αγορασα τωρα μεταχειρισμενο και θα ηθελα να κανω μια προληπτικη αλλαγη στο παραφλου να καθαρισω το ψυγειο και οτι αλλο πιθανως προκυψει. Το manual της Fiat προτείνει paraflu up της Selenia.
Εσεις εχετε να προτεινετε καποιο αλλο? Απο οσο εχω κοιταξει υπαρχει ενα μεγαλος ευρος τιμων και σιγουρα ποιοτητας. Θα ηθελα κατι καλο. Παίρνει το κοκκινο που λογικα ειναι το G12.βάλε της φίατ καθώς απο παλιότερο punto που είχα και είχα ψαχτεί.........τα φθηνά ''πράσινα'' προκαλούν ψωρίαση στο αλουμίνιο
-
Ευχαριστω για την απαντηση. Εμενα παιρνει κοκκινακι και οχι πρασινο. Δεν εχω σκοπο να βαλω κατι φτηνο αλλα ψαχνω κατι καλο κυριως.
-
Σε αμαξι που δεν προτεινει(αλλα ουτε το απαγορευει) ο κατασκευαστης g12, g11, g12+ κτλ, μπορουμε να του βαλουμε εμεις ως καλυτερα(ισχυει οτι ειναι απο τα ποιοτικοτερα παραφλου?) ή θα εχουμε αντιθετα αποτελεσματα?
-
Ξερει κανεις αν το γνησιο DEX-COOL της GM ειναι G12? Δεν αναφερει κατι το κουτι απεξω, αλλα ο εμπορας λεει οτι ειναι G12.
-
Φίλε μου από όσο έχω διαβάσει το dex cool της Οpel/GM είναι τύπου G34, το οποίο ανήκει στην ίδια κατηγορία με το G12 (και τα 2 είναι τύπου ΟΑΤ). Περισσότερα εδώ:
http://www.bobistheoilguy.com/forums/ub ... ber=614307Σε πρόσφατη επικοινωνία μου με συνεργείο Opel ο υπεύθυνος μου είπε ότι σε αυτοκίνητα Opel που βγαίνουν από την εγγύηση αντικαθιστούν το dex cool με το G12 της VW που το θεωρούν πιο αποτελεσματικό σαν ψυκτικό, οπότε προφανώς είναι παρεμφερή και τα 2 ως σύσταση (έχουν την ίδια οργανική βάση), αλλά όπως προανέφερα όχι ακριβώς ίδια.
-
Θελω να βαλω GM ως συμπληρωμα σε G12 που ηδη εχει το αμαξι. Μπορω να το κανω αφοβα?
Προκειται για αρκετα παλιο αμαξι, skoda favorit, που δεν απαιτει κατι απο τα δυο αλλα του χω βαλει g12 για καλυτερη αντιδιαβρωτικη προστασια.
-
Από αυτά που έχω καταλάβει εγώ διαβάζοντας διάφορα άρθρα όπως αυτό που παρέθεσα, μπορείς να αναμίξεις άφοβα G12 με Dex Cool.
-
τωρα που ανοιγει ο καιρος καλυτερα να συμπληρωνει καποιος με απιονισμενο νερο παρα με αντιψυκτικο, αφου βαδιζουμε προς το καλοκαιρι και θελουμε να εχουμε μεγαλυτερη αποβολη της θερμοτητας
-
Μεχρι ποια αναλογια ειναι ικανοποιητικη η αντιδιαβρωτικη προστασια? Με ενδιαφερει πρωτα αυτο και μετα αυτο που λες.
-
cson, και πάλι μέσα από αυτά που διάβασα το τελευταίο 15θήμερο με αφορμή τη δική μου περίπτωση, κατέληξα ότι η μέγιστη αντιδιαβρωτική προστασία επιτυγχάνεται με σχετικά υψηλή αναλογία ψυκτικού στο κύκλωμα. Πάνω από 60%, και μέχρι 70%. Οπότε ας πούμε ότι μια αναλογία 2 μέρη ψυκτικό προς 1 μέρος νερό (67% ψυκτικό - 33% νερό) είναι ένας καλός μπούσουλας.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Μεχρι ποια αναλογια ειναι ικανοποιητικη η αντιδιαβρωτικη προστασια? Με ενδιαφερει πρωτα αυτο και μετα αυτο που λες.66% νερό από ότι γνωρίζω εγώ.
Το standard πλέον είναι 50/50. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Μεχρι ποια αναλογια ειναι ικανοποιητικη η αντιδιαβρωτικη προστασια? Με ενδιαφερει πρωτα αυτο και μετα αυτο που λες.Και εγω 50-50 θα σου ελεγα χειμωνα καλοκαιρι. Δεν κερδιζεις κατι ιδιαιτερο σε αντιδιαβρωτικη προστασια αν ανεβεις (εκτος αν ζεις σε τρελα χαμηλες θερμοκρασιες ξερω γω που εκει εχει νοημα), αντιθετα χανεις σε αποβολη θερμοτητας. Μια χαρα προστασια θα εχεις κι ετσι. Ειναι το standard
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Μεχρι ποια αναλογια ειναι ικανοποιητικη η αντιδιαβρωτικη προστασια? Με ενδιαφερει πρωτα αυτο και μετα αυτο που λες.25/75 & 20/80 μιξη αντιψυκτικου/απιονισμενο νερο ειναι η καλυτερη δυνατη αναλογια για να πετυχεις τη μεγιστη δυνατη αποβολη θερμοτητας στο κυκλωμα ψυξης για ζεστα κλιματα, διατηρωντας την αντιδιαβρωτικη προστασια στο κυκλωμα ψυξης
σε αυτοκινητο που δουλευει με υψηλο θερμοστατη η ειναι ευπαθης σε ζημια στη φλατζα ειναι καλη επιλογη -
r200 εννοείς 20-25% ψυκτικό και το υπόλοιπο νερό; Αν ναι, που το βασίζεις αυτό; Σε όσα άρθρα έχω διαβάσει το τελευταίο διάστημα ειδικά για το κομμάτι της αντιδιαβρωτικής θερμοκρασίας, τόσο από εταιρείες που παράγουν ψυκτικά αλλά και από άτομα που έχουν ψαχτεί ιδιαίτερα στο εξωτερικό, όλοι ξεκινάνε το ποσοστό του ψυκτικού στο τελικό διάλυμα από το 33% και όλοι φτάνουν στο 60%, μερικοί δε και στο 70% ψυκτικό. Το 33% μίνιμουμ είναι νόμος.
-
Εχετε να προτεινετε καποιο καλο συμπυκνωμενο πρασινο αντιψυκτικο? Εβαζα στο αλλο μου αμαξι το bp antifrost G(το αραιωνα οσο ηθελα) ή το BP isocool, τα οποια θεωρουσα πολυ ποιοτικα, τωρα δεν τα βρισκω με τιποτα δεν ξερω γιατι εχουν γινει τοσο δυσευρετα.
Παραφλού στο ψυγείο