-
περαν του οτι ειναι σχεδον απιθανο να συμβουν ολα αυτα σ ενα μτχ (εκτος αν το παρει καποιος γουρουνι στο σακι χωρις καν να μπει μεσα), υπαρχουν και μτχ ανταλλακτικα εδω και απ εξω και πολλα εξειδικευμενα συνεργεια που μετριαζουν κατα πολυ το κοστος (πρεπει να ναι καποιος χαζος για να παει 11-12 χρονων αμαξι στην αντιπροσωπεια)
και οταν ενα boxster βρισκεται σημερα με 10κ ασφαλως και καποιος που εχει το ποσο και το απωθημενο αν θελεις να το παρει τωρα, δεν ειναι ακυρο να ρωταει για την ασφαλεια
Είναι απίθανο να συμβεί σε ένα αυτοκίνητο σπορ και ανοικτό που έχει αλλάξει 3-4χέρια, που ήρθε τις περισσότερες φορές όπως ήρθε από τη Γερμανία, που γράφει τουλάχιστον 150χιλιάδες χιλιόμετρα (συνήθως είναι και τα 'αμαρτωλά' της Γερμανίας που δε φαίνονται), επισκευαζόμενο σε σκιτζήδες μάστορες γιατί ήδη εδώ και 3-4 χρόνια είναι φτηνό κρέας και όλοι θα το πάρουν τη λογική τη δική σου; Καλό μου παιδί, έχεις συνειδητοποιήσει ότι θέλεις 8 κατοστάρικα μόνο για λάστιχα+ευθυγράμμυνση;
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Υπάρχουν πολλοί που πάνε μόνο στην αντιπροσωπεία και βάζουν μόνο καινούργια και ορίτζιναλ ανταλλακτικά, ότι αμάξι και να έχουν. Ε, αυτοί θα τα στάξουν. Είναι απόφασή τους όμως, και αυτοί είναι υπόλογοι.Δεν θα τους χλευάσω, δεν θα τους λυπηθώ, δεν θα τους επαινέσω, είναι προσωπική επιλογή τους.
Εκτός πάντως από τα εναλλακτικά συνεργεία, και τα μετάχειρα ανταλλακτικά υπάρχουν και οι εξής τρεις επιλογές που επίσης μετριάζουν σοβαρώς το κόστος χρήσης και δεν αναφέρθηκαν :http://www.ebay.co.uk/sch/Car-Parts-/14239/i.html?_nkw=porsche+boxter&_catref=1&_trksid=p3286.c0.m1538
(και που να ζητήσετε ανταλλακτικά για τις τζιπούρες της εταιρείας, Ο ΧΑΜΟΣ).dstou, από την εμπειρία μου, το κόστος των ανταλλακτικών είναι μακράν το μικρότερο κόστος, όσο αφορά τη συντήρηση...
Με νούμερα: πρόσφατα, σε ένα παλιό σπορ αυτοκίνητο που έχω (που θεωρείται και πολύ πιο απλό), έχοντας βρει τους ΟΕΜ κατασκευαστές των σινεμπλόκ, το συνολικό μου κόστος για το πίσω υποπλάισιο μαζί με κάτι βάσεις διαφορικού και κάτι μπλιμπλιστρώνια ήταν λιγότερο από 350 ευρώ. Θέλεις να ακούσεις πόσο πήγε τελικά η αποκατάσταση πίσω; Για πες τρεις φορές πάνω...
Είμαι σε σχετικό επάγγελμα και εργάζομαι σε μια εταιρία, η οποία διαθέτει πλήρη σειρά εργαλείων και μάστορες με γνώσεις στα ζόρικα. Θα το έκανα ποτέ μόνος μου; ΟΥΤΕ ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ στην πράξη.Αφήστε τα ειδικά αυτοκίνητα στους ειδικούς συντηρητές και σκεφτείτε το καλά όταν λέτε ότι θα κάνετε μόνοι σας οτιδήποτε πέρα από πλύσιμο, άντε και δυο απλές χαζοδουλειές.To 99,9% του κόσμου που σκέφτεται να πάρει μια boxster του δεκαχίλιαρου δεν είναι σε θέση ούτε τα λάδια της να της αλλάξει...
Προσέξτε δε, γιατί στην κλάσση/πολυπλοκότητα (έχετε δεί ποτέ από κοντά ή από κάτω mid-engined αυτοκίνητο; για δοκιμάστε να αλλάζετε ένα απλό λουρί δυναμό!) των αυτοκινήτων που εξετάζετε και στο κόστος στο οποίο διατίθενται μπορεί ο προηγούμενος από εσάς να σκέφτηκε να κάνει ακριβώς το ίδιο!Τέλος, ακούστε αυτό που λένε πάντοτε οι ειδικοί, σε όποια πλευρά του κόσμου και να βρεθείτε: Στα παλιά αυτοκίνητα πάντοτε αγοράζουμε το project κάποιου άλλου (που ήδη τα έχει στάξει δλδ) και πάντοτε αγοράζουμε το πιο τελευταίο και το πιο καλό αυτοκίνητο που μπορούμε να φτάσουμε με τα λεφτά μας. Κοιτώντας στον μαύρο πάτο των boxster κάνουμε κακώς εννοούμενη οικονομία. Δε σας κάνει εντύπωση που βρίσκεις αμάξια με 7 χιλιάρικα βρίσκεις και με 25;
-
Εγω παντως που εχω δει τα service της cayman παιζει να ειναι και πιο φθηνα απο το Α5...
Και μιλαω για αντιπροσωπεια. -
Toυ 8χίλιαρου σίγουρα θα είναι κουδουνίστρα αλλά μία των 12-13 χιλιάδων σίγουρα θα είναι σε καλύτερη κατάσταση και σίγουρα όλα αυτά δεν θα συμβούν αν ελεγχθεί σωστά.
Για τον δύσμοιρο που έχει στην άκρη αυτό το ποσό και θέλει να το δώσει για πει επιτέλους πως πήρε pοrsche σίγουρα δεν είναι και η καλύτερη επιλογή για κάποιον όμως που μπορεί να τα διαθέσει/πετάξει για το κέφι του ή απλά το είχε σαν αποθυμένο σίγουρα είναι μια πολύ καλή λύση. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Εγω παντως που εχω δει τα service της cayman παιζει να ειναι και πιο φθηνα απο το Α5...
Και μιλαω για αντιπροσωπεια.Ναι, γιατί μιλάς για σέρβις! Όποιος παίρνει σκισμένο αμάξι 15ετίας δεν πρέπει να περιμένει μόνο το απλό σέρβις...
(καλά, εδώ που τα λέμε, το Α5 δεν είναι ακριβώς και αμαξάκι... ) -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Toυ 8χίλιαρου σίγουρα θα είναι κουδουνίστρα αλλά μία των 12-13 χιλιάδων σίγουρα θα είναι σε καλύτερη κατάσταση και σίγουρα όλα αυτά δεν θα συμβούν αν ελεγχθεί σωστά.
Για τον δύσμοιρο που έχει στην άκρη αυτό το ποσό και θέλει να το δώσει για πει επιτέλους πως πήρε pοrsche σίγουρα δεν είναι και η καλύτερη επιλογή για κάποιον όμως που μπορεί να τα διαθέσει/πετάξει για το κέφι του ή απλά το είχε σαν αποθυμένο σίγουρα είναι μια πολύ καλή λύση.Ακριβώς! Ακριβώς εκεί θέλω να καταλήξω!
Αν σου περισεύουν 15 χιλιάρικα για χαβαλέ, κάν'το, γνωρίζοντας ότι αν κάτι πάει στραβά θα το στείλεις από εκεί που'ρθε για ένα κομμάτι ψωμί! Σε αυτή την περίπτωση, όμως, μη μου λες 'πόσο έχει η ασφάλεια'! -
Mα γιατι δεν δεχεσαι οτι υπαρχει και η αντιθετη αποψη? .....ναι εχω τσιμα τσιμα το ποσο, το παιρνω μετα απο εξονυχιστικο ελεγχο και το κυκλοφορω και το ευχαριστιεμαι....σ αυτη την περιπτωση θα ρωτησω και για την ασφαλεια και θα παω στην πιο value for money. Και αν μου τυχει κατι θα ψαχτω ειτε απο νετ ειτε απο μτχ ειτε απο ελληνικο συλλογο κλπ κλπ
Eτσι εκανα εγω και μου χει βγει ως τωρα
Υπαρχουν λυσεις αν θες να κανεις ενα σου ονειρο-απωθημενο πραγματικοτητα χωρις να χρειαστεις να πουλησεις το νεφρο σου -
Νομίζω κανείς δεν έχει ψευδαίσθηση όταν παίρνει αυτοκίνητο 7 χιλιάδων ...ότι παίρνει αυτοκίνητο 7 χιλιάδων. Στην τελική αν του βγει τελείως σάπιο το δίνει για ανταλλακτικά και χάνει 3-4 χιλιάδες.
Θέματα όπως τα φρένα, οι βάσεις κλπ. λογικά ένας μηχανικός τα βλέπει. Τώρα τα ρουλεμάν που θα αρχίσουν να σφυρίζουν μετά από 1500 χιλιόμετρα...μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε μεταχειρισμένο.
Πάντως από πλευράς κόστους εργασίας οι Boxster έχουν κυκλοφορήσει αρκετά ώστε να υπάρχουν οικονομικές επιλογές (νομίζω).Όσον αφορά τις τιμές, στην αγορά δε γίνονται πράξεις οπότε δεν υπάρχουν τιμές.
-
Δεν θα επιμείνω για Μπόξτερ, διότι απλώς δεν έχω εμπειρία, αλλά από την άλλη γνωρίζω άνθρωπους (εκτός από εμένα) που σκαλίζουν αρκετά τα αυτοκίνητά τους και γλιτώνουν λεφτά. Ένα τύπος με Έβο σε τυμπανιαία κατάσταση π.χ. μου έρχεται αυτή τη στιγμή στο μυαλό, και ο οποίος διατείνεται ότι από τότε που ασχολήθηκε ως χομπίστας και λάδωσε τα χέρια του, γλίτωσε ένα κάρο λεφτά και το αμάξι του βγαίνει περί τα ίδια με ένα απλό ΤΤ που είχε πρώτα και το Έβο είναι αρκούντως πιο πολύπλοκο.
Σίγουρα ένα είναι το δεδομένο όταν αγοράζεις μετάχειρο κάμποσων Μαίων, οιουδήποτε τύπου: Η τιμή αγοράς είναι απλώς το ξεκίνημα της αφαίμαξης, το που θα φτάσει ουδείς γνωρίζει, αν και υπάρχουν και κελεπούρια στην αγορά και σε πολλά πράματα είναι και θέμα τύχης. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Δεν θα επιμείνω για Μπόξτερ, διότι απλώς δεν έχω εμπειρία, αλλά από την άλλη γνωρίζω άνθρωπους (εκτός από εμένα) που σκαλίζουν αρκετά τα αυτοκίνητά τους και γλιτώνουν λεφτά. Ένα τύπος με Έβο σε τυμπανιαία κατάσταση π.χ. μου έρχεται αυτή τη στιγμή στο μυαλό, και ο οποίος διατείνεται ότι από τότε που ασχολήθηκε ως χομπίστας και λάδωσε τα χέρια του, γλίτωσε ένα κάρο λεφτά και το αμάξι του βγαίνει περί τα ίδια με ένα απλό ΤΤ που είχε πρώτα και το Έβο είναι αρκούντως πιο πολύπλοκο.Kι οταν ερθει η ωρα να το πουλησει τι θα πει αμα τον ρωτησουν που εχει κανει τα σερβις? Οτι τα χει κανει ολα μονος του? Καλα...
-
Φυσικά αυτό θα πει...
Που το κακό δλδ;
Άνετα μπορείς να κρατάς ένα δικό σου βιβλιαράκι με τι έχεις (και πότε το έχεις) αλλάξει στο αμάξι.
Και φυσικά οταν πάει το αμάξι στο συνεργείο πριν την αγορά του για έλεγχο, μπορούν να δουν αν λες αλήθεια ή ψέμα...Έτσι αν είσαι σωστός δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς.
-
Εσύ Θάνο θα έπαιρνες τέτοιο αυτοκίνητο;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Εσύ Θάνο θα έπαιρνες τέτοιο αυτοκίνητο;Γιατί όχι;
-
Για κανα Γιαρις εγω μπορει.
Περσι βρηκα εναν τυπο στο συνεργειο του στο Περιστερι. Εφτιαχνε κυριως BMW, μετατροπες, ειχε και μια αγωνιστικη Μ3 και κανα δυο Μποξτερ. Πουλαγε μια 996 δικια του που την εκανε σερβις μονος του. Δεν ειχε φυσικα βιβλιο σερβις, τιμολογια κλπ.
Εφυγα γιατι ηξερα οτι θα ειχα προβλημα να την πουλησω, τουλαχιστον σε αξιοπρεπη τιμη, σε μια αγορα που ηδη πασχει απο σοβαρους αγοραστες.
Δε λεω οτι χαρτια σε καλυπτουν 100% αλλα σιγουρα ενα 'γυμνο' αμαξι δεν ειναι οτι καλυτερο. -
Αν δεν υπάρχει bs και ειδικά από κάποιον που δεν είναι μηχανικός υποστηρίζοντας πως το επιδιόρθονε μόνος του από χόμπι σίγουρα δεν θα πουληθεί ή θα πουληθεί σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Δε μιλάμε για PC όπου από χόμπι ξέρεις να το επιδιορθώνεις μόνος σου και θα το κάνεις και καλύτερα αλλά για κάτι πιο πολύπλοκο.
-
Πάντως στην Θεσσαλονίκη πολλές Porsche πηγαίνουν πλέον στο γνωστό μη εξουσιοδοτημένο.
-
Συμφωνώ για τη δυσκολία πώλησης.
Από την άλλη μεριά όμως αν κρατάς τις αποδείξεις αναλωσίμων και ανταλλακτικών θεωρώ ότι είναι σχεδόν το ίδιο. Όταν ο υποψήφιος τα δει μαζεμένα θα καταλάβει ότι το νοιαζόσουν το αμάξι. Άλλωστε είτε το κάνεις μόνος σου κάτι είτε το κάνεις σε συνεργείο χωρίς απόδειξη είναι το ίδιο. Άλλωστε άντε να χάσεις 1 χιλιάρικο στην πώληση και να το πουλήσεις 4-5 μήνες μετά. Όσα γλύτωσες από τα επίσημα δλδ.Αυτός που θεωρεί ότι η σφραγίδα του εξουσιοδοτημένου στο βιβλιαράκι προσδίδει 'σιγουριά' στη συντήρηση προφανώς δεν γνωρίζει και πολλά πράγματα (είναι βέβαια ο μέσος αγοραστής). Οι αρνητικές εμπειρίες είναι πολλές. Εμένα δεν είχαν σφίξει δύο βίδες της αντλίας υψηλής πίεσης και είχα διαρροή βενζίνης (σε απλό έλεγχο την είχαν βγάλει για έναν οπτικό έλεγχο στον εκκεντροφόρο). Φαντάζομαι από αυτό τι άλλα καραγκιοζιλίκια είχαν κάνει άλλες φορές.
Ακόμη και για τα 'ακριβά' όμως αυτοκίνητα μην νομίζετε ότι πάνω από τα αυτοκίνητα είναι τίποτα απόφοιτοί του Πολυτεχνείου του Μονάχου. Τις χαμαλοδουλειές τις κάνουν οι 'μικροί' και οι 'μεγάλοι' απλά ρίχνουν ματιές. Είχα φίλο στο σέρβις της επίσημης Πόρσε πριν χρόνια. Του ΙΕΚ χωρίς καμιά σπουδαία εμπειρία ήταν και έβαζε χέρι σε πολύπλοκες κατασκευές.
-
Προτιμώ κάποιον του ΙΕΚ, παρά κάποιον που μέχρι τότε είχε απλά αλλάξει αλυσίδα στο ποδήλατό του και αποφάσισε να κάνει μόνος του σέρβις και στο αυτοκίνητο. Ο μέσος οδηγός δεν ξέρει να συμπληρώνει καν λάδια...
-
Eπιπλέον όταν το αυτοκίνητο είναι Porsche και σου πει ο άλλος πως το έφτιαχνε μόνος του για να γλιτώσει λεφτά σίγουρα είναι κάπως οξύμωρο.
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Mα γιατι δεν δεχεσαι οτι υπαρχει και η αντιθετη αποψη? .....ναι εχω τσιμα τσιμα το ποσο, το παιρνω μετα απο εξονυχιστικο ελεγχο και το κυκλοφορω και το ευχαριστιεμαι....σ αυτη την περιπτωση θα ρωτησω και για την ασφαλεια και θα παω στην πιο value for money. Και αν μου τυχει κατι θα ψαχτω ειτε απο νετ ειτε απο μτχ ειτε απο ελληνικο συλλογο κλπ κλπ
Eτσι εκανα εγω και μου χει βγει ως τωρα
Υπαρχουν λυσεις αν θες να κανεις ενα σου ονειρο-απωθημενο πραγματικοτητα χωρις να χρειαστεις να πουλησεις το νεφρο σουΜαζί σου... (εγώ να δεις τι βλακείες έχω κάνει! Αλλά δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι τα αυτοκίνητα που έχω μπορώ να τα κυκλοφορήσω κιόλας!) Αλλά και πάλι, η ερώτηση 'πόσο πάει η ασφάλεια' όταν είσαι σε φάση ανταλλάζω νεφρό με boxster καταλαβαίνεις ότι και πάλι δεν παίζει!
Για τους άλλους φίλους
@RZ Συμφωνώ απολύτως... δε θέλει ούτε διπλώματα ούτε IQ 190... να ξέρεις τη δουλειά θέλει και αυτοί οι άνθρωποι βλέπουν 15 boxster την ημέρα ενώ έχουν και τα κατάλληλα εργαλεία.@Prof. Καμμία σιγουριά, απλώς ο αυτοδίδακτος μάστορας που πήρε boxster και θα πιάσει δυναμόκλειδο πρώτη φορά, ξέρεις πόσες βίδες έχει να κόψει για αρχή; Τα λεφτά που θα γλιτώσει θα του τα φάνε τα μηχανουργεία...
@SV2 Προσωπικά λέω ότι ο μη εξουσιοδοτημένος που μας προέκυψε σχετικά πρόσφατα (με λίγη φαντασία καταλαβαίνετε για ποιον λέω) από το feedback που έχω είναι πολύ καλύτερη λύση από τους 'επισήμους'.
@dstou κάτι μου λέει ότι κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια επειδή προφανώς έχεις εμπειρία, προσωπικά, από επισκευές. Μην ξεχνάς ωστόσο ότι δεν είναι για όλους το ίδιο...κάνουμε ένα πειραματάκι να μας πουνε πως σφίγγουμε ένα καπάκι και πως περνάμε καινούργια τακάκια σε μια δαγκάνα; Βάζω στοίχημα ότι τη σωστή απάντηση θα την ακούσεις σε ποσοστό 95%. Όλοι έχουμε μάνιουαλ και σχετικά βιβλία. Στην πράξη ούτε ο ένας στους 20 δεν μπορεί να κάνει αυτές τις απλές εργασίες...
Κύριοι, μια παλιά Γερμανική παροιμία λέει πως όποιος είναι δάσκαλος του εαυτού του έχει για μαθητή του έναν ηλίθιο.
Καλά τα μάνιουαλ και οι σπουδές αλλά καλό είναι να ξέρουμε μέχρι που μπορούμε να πάμε...στην αρχή κάτσε και βλέπε (και που θα καταλαβαίνεις τι γίνεται είναι ατού) και σιγά σιγά μπορείς να αναλάβεις πρωτοβουλία. Αλλά αυτό θέλει καιρό. -
+1
Το να σφίγγεις βίδες φαίνεται απλό αλλά θέλει εμπειρία.
Porsche Forum