-
lkar
Την GT τη βρίσκω υπερβολή για το φίλο μας. Όπως και μάλλον γενικά τη βρίσκω υπερβολική - όπου έχω διαβάσει, χάνει την ομοιογένεια της 170αρας.TRAVELLER
Η Laguna GT δεν είναι για φουρκετολόι (ωραία λέξη, την κάνω copyright! ). To ESP είμαι σίγουρος ότι δεν μπαίνει στη μέση όταν επιτίθεσαι στο αγαπημένο πεδίο τέτοιων αυτοκινήτων, που είναι οι γρήγορες καμπές. Νομίζω ότι μάλλον κάτι τέτοιο εννοούν με αυτή τη διφορούμενη πληροφορία. -
Τελικά οπως πάμε θα καταλήξουμε σε αυτό.....
-
Η προσωπική μου άποψη είναι οτι η GT είναι καλύτερη απο το Octavia RS...
Bασικά θεωρώ και τον F4RT καλύτερον απο τον TFSi,ενω είναι και θέμα προσωπικότητας πια:
Ενω π.χ. η Laguna είναι μία...το Octavia είναι μια μπασταρδεμένη υπόθεση!Τι είναι τελικά;Ενα πλούσιο Σκόντα ή ένα φτωχό Άουντι; Ή μήπως ένα Γκόλφ με ουρά και 5η πόρτα;
Η Laguna απο την άλλη,δεν έχει καμμιά σχέση π.χ. με το αδελφό Nissan Primera,έχει πάνω της όλη την τεχνογνωσία της Ρενώ και η GT μάλιστα κατασκευάστηκε χωρίς σκοπιμότητες marketing ειδικά για τους ανήσυχους οικογενειάρχες!Ετσι απλά!
Και αυτό ακριβώς είναι που εκτιμώ απο τη Ρενώ και τα αυτοκίνητά της:
Tην προσωπικότητα και μοναδικότητά τους.
Ειδικά για τη Laguna GT λοιπόν,αυτή κινείται στο κλίμα του Megane RS και είναι ένα μοναδικό σπορ οικογενειακό αυτοκίνητο (για όσους δεν κατάλαβαν) .Με το σκεπτικό αυτό δεν μπορεί παρά να είναι 'το οικογενειακό αυτοκίνητο του πραγματικού οδηγού'... ! -
Μάλιστα, σπορ οικογενειακά με 1:20 στα Μέγαρα
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Μάλιστα, σπορ οικογενειακά με 1:20 στα Μέγαραη GT???
-
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
η GT???
αυτή
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... ticle=9185
με 160 άλογα στον τροχό (180-190 στρόφαλο)
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Τη Veyron τη σκέφτεται; Καλή άνεση, αλλά ακόμα καλύτερα τα γκάζια! Και ποια Laguna με 170 και 205 άλογα...respect για μια ακομα φορα...
Πως δεν του εχουμε προτεινει καμια Gallardo ακομα...
Υστερει λιγο σε ανεση και χωρους βεβαια... -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
η GT???
αυτή
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... ticle=9185
με 160 άλογα στον τροχό (180-190 στρόφαλο)
Είδες που δεν ξέρεις κάν τη GT???
Η Laguna του συγκριτικού που αναφέρεσαι είναι η phase 1 των 165 ίππων.
Ιδια με τη δικιά μου δηλαδή.Το αυτοκίνητο του test δυναμομετρήθηκε στο dynojet με 160 άλογα στον τροχό και 10 άλογα απώλειες.Στο συγκεκριμένο τέστ δεν αναφέρονται οι απώλειες μιας και μόλις τότε είχε αποφασίσει το περιοδικό να μην τις ξαναναφέρει στα τέστ διότι μπερδεύουν τον αναγνώστη.Σε πρό 6μήνου τέστ όμως είχαν αναφέρει και τις απώλειες,οι οποίες ήταν 10 ίπποι.
Τα 180-190 ps που αναφέρεις,αν παρασύρεσαι απο την υπογραφή μου προκύπτουν απο δυναμομετρήσεις δικές μου στο ΤΑΤ,μιας και το δικό μου αυτοκίνητο έχει πειραχθεί... .
Τέλος η GT,είναι η Laguna facelift,ειδική έκδοση με χαμηλωμένες αναρτήσεις και το μοτέρ του Magane RS (το οποίο έχει άλλη τουρμπίνα,άλλο στρόφαλο,άλλα μπέκ,άλλα πιστόνια,άλλη φλάντζα που χαμηλώνουν τη συμπίεση) σε μια detuned έκδοσή του με 205 άλογα (215 στα δυναμόμετρα).Με άλλα λόγια αν κάτι δεν το ξέρουμε (και ακόμα χειρότερα αν το...μισοξέρουμε=ημιμάθεια) καλύτερα είναι να σωπαίνουμε και να μην γεμίζουμε το σέρβερ με άσχετα Posts...
-
Δηλαδή η GT (10 άλογα απώλειες μακάρι να 'χαν τα μπροσθιοκίνητα) είναι τόσο διαφορετική που μπορεί να κατέβει 5 δευτερόλεπτα στα Μέγαρα για να φτάσει στα επίπεδα του RS;
Καμία αντίρρηση
-
Συγγνώμη, ειδικά στο παρόν thread ασχολούμαστε με Μέγαρα και Σέρρες;
Αν στέκει, έχω ακούσει κάτι για το παλιό το Seat Ibiza (1:14, ακούτε; )
-
Συγγνώμη, ειδικά στο παρόν thread ασχολούμαστε με Μέγαρα και Σέρρες;Αν στέκει, έχω ακούσει κάτι για το παλιό το Seat Ibiza (1:14, ακούτε; )
Αφού η Laguna GT είναι σπορ οικογενειακό
-
Κολλάτε άσχημα φαίνεται με τον όρο 'σπόρ'.
Κανείς δεν συγκρίνει GTi με GT και με σπόρ μπερλίνες.Εδώ τα μεταξόνια παίζουν τον ρόλο τους.
Επομένως και με 300 άλογα μια Laguna δύσκολα θα πιάσει τον χρόνο ενός GTi σε μια πίστα,λόγω υποστροφής αλλά και λόγω βάρους.
Τέλος ήθελα να ήξερα , τόσο χεράδες είστε και σας ενδιαφέρουν τα 5-10 δευτερόλεπτα;
Ενημερωτικά πάντως για να ξέρετε Laguna 2.0T κέρδισε Golf GTi στην πολύ κλειστή πίστα των αφιδνών. -
Ποιο GTI;;; To Octavia RS αναφέρθηκε -άντε να μπουν και οι skodisti τώρα-
-
Μα, το RS δεν έκανε ίδιο (ή και ελάχιστα καλύτερο) χρόνο από το GTI?
-
Σπορ είναι μόνο ό,τι κάνει χρόνο καλό σε πίστα (των Μεγάρων ειδικά);
Διαφωνώ κά-θε-τα και ο-ρι-ζό-ντι-α!
Ειδικά όταν μιλάμε για αυτοκίνητα τέτοιας κατηγορίας! Νομίζεις ότι θα ενδιέφερε πολλούς αν το RS4 έβγαζε μεγαλύτερο χρόνο σε πίστα από κάποιο άλλο; Στα @@ μας οι χρόνοι όταν μιλάμε για αυτοκίνητα υψηλού τουρισμού!
-
Σπορ είναι μόνο ό,τι κάνει χρόνο καλό σε πίστα (των Μεγάρων ειδικά);Διαφωνώ κά-θε-τα και ο-ρι-ζό-ντι-α!
Ειδικά όταν μιλάμε για αυτοκίνητα τέτοιας κατηγορίας! Νομίζεις ότι θα ενδιέφερε πολλούς αν το RS4 έβγαζε μεγαλύτερο χρόνο σε πίστα από κάποιο άλλο; Στα @@ μας οι χρόνοι όταν μιλάμε για αυτοκίνητα υψηλού τουρισμού!
Ακριβώς σε αυτό αναφερόμουν κι εγώ.Απλώς απάντησα στα σχετικά περί Seat Ibiza και 1:14 .
-
Τελικά είναι σπορ η υψηλού τουρισμού; αποφασίστε
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Τελικά είναι σπορ η υψηλού τουρισμού; αποφασίστεΠρόκειται για Sport GT !!!
-
Το λύσαμε ΚΑΙ αυτό, μία νέα κατηγορία γεννιέται, Vive la Sport GT
-
Ο χρήστης dimman έγραψε:
Τέλος ήθελα να ήξερα , τόσο χεράδες είστε και σας ενδιαφέρουν τα 5-10 δευτερόλεπτα;
Ενημερωτικά πάντως για να ξέρετε Laguna 2.0T κέρδισε Golf GTi στην πολύ κλειστή πίστα των αφιδνών.Οφτόπικ, αλλά 5-10 δεύτερα στα Μέγαρα πχ είναι μια αιωνιότητα και μια μέρα. Επιπλέον ότι η GT κέρδισε το Gti στις Αφίδνες, πιθανότατα είναι καθαρά θέμα οδηγού.
Passat vs Laguna