-
Έχω καταλήξη ανάμεσα σε αυτά τα 2 μοντέλα. Στο Passat παίζει το 1,6 FSi Comfortline το οποίο με κάποια έξτρα και την πρόσθετη 2-ετη εγγύηση φτάνει τα 24800 και στο Laguna το 2.0 Turbo 170PS το οποίο φτάνει και αυτό με κάτι εξτρα τα 25500. Το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται κυρίως για ημιαστικές περιοχές, δηλ εκτός πόλης όπου είναι και η δουλειά μου και οπως έχω αναφέρει σε άλλο thread κατέληξα σε αυτά κυρίως για την άνεση που προσφέρουν κάτι βασικότατο για μένα, για αυτό παρακαλώ να μη ξεφύγουμε προτείνοντας άλλα μοντέλα αλλά να επικεντρωθούμε στα υπέρ και τα κατά αυτών των δύο. Μη σας επηρεάσει σε απόλυτο βαθμό η διαφορά ιπποδύναμης αλλά δείτε το θέμα σφαιρικά σταθμίζοντας τα πλεονεκτήματα του καθενός.
-
Έχω καταλήξη ανάμεσα σε αυτά τα 2 μοντέλα. Στο Passat παίζει το 1,6 FSi Comfortline το οποίο με κάποια έξτρα και την πρόσθετη 2-ετη εγγύηση φτάνει τα 24800 και στο Laguna το 2.0 Turbo 170PS το οποίο φτάνει και αυτό με κάτι εξτρα τα 25500. Το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται κυρίως για ημιαστικές περιοχές, δηλ εκτός πόλης όπου είναι και η δουλειά μου και οπως έχω αναφέρει σε άλλο thread κατέληξα σε αυτά κυρίως για την άνεση που προσφέρουν κάτι βασικότατο για μένα, για αυτό παρακαλώ να μη ξεφύγουμε προτείνοντας άλλα μοντέλα αλλά να επικεντρωθούμε στα υπέρ και τα κατά αυτών των δύο. Μη σας επηρεάσει σε απόλυτο βαθμό η διαφορά ιπποδύναμης αλλά δείτε το θέμα σφαιρικά σταθμίζοντας τα πλεονεκτήματα του καθενός.
-
-
πασσατ 2,000 με 150 αλογα.....
αστο το λαγκουνα
-
Οχι στις 1600αρες μαουνες!!!
laguna απο εμενα, μονο και μονο για τα αλογα!!!
-
το Passat ως άνεση για τις δικές σου ειδικές απαιτήσεις είναι οκ? ή απλά το θεωρείς το πλέον καλό αυτοκίνητο απο τα 'νορμάλ' και το βάζεις στην ψηφοφορία
-
Αυστηρά ανάμεσα στα δύο, Λαγκούνα Τούρμπο. Αν μπορείς να ζοριστείς ακόμα λίγο στα λεφτά, Passat 2.0 FSi.
Το θέμα πάει στους 'Κατασκευαστές'.
-
To Passat 2.0 Fsi βγαίνει μόνο σε έκδοση με σπορ ανάρτηση που σημαίνει ότι μάλλον δε κάνει για μένα αν και δε το έχω δοκιμάσει για να μλήσω σίγουρα. Αν υπήρχε 2.0 χωρίς σπορ ανάρτηση τότε θα έπαιζε αρκετά αν και πολύ υψηλότερα σε τιμή κοντά στα 28Κ.
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
το Passat ως άνεση για τις δικές σου ειδικές απαιτήσεις είναι οκ? ή απλά το θεωρείς το πλέον καλό αυτοκίνητο απο τα 'νορμάλ' και το βάζεις στην ψηφοφορίαΚοίτα δε το έχω δοκιμάσει ακόμα αλλά αυτό θα γίνει τη Δευτέρα. Απλά μου αρέσει εμφανιασιακά, είναι ποιοτικό και από ότι έχω διαβάσει σε review περιοδικών έχει κορυφαία κύληση. Το έχεις δοκιμάσει και έχεις κάποια ένσταση για την άνεση που προσφέρει?
-
Ο χρήστης xalkidaios έγραψε:
To Passat 2.0 Fsi βγαίνει μόνο σε έκδοση με σπορ ανάρτηση που σημαίνει ότι μάλλον δε κάνει για μένα αν και δε το έχω δοκιμάσει για να μλήσω σίγουρα. Αν υπήρχε 2.0 χωρίς σπορ ανάρτηση τότε θα έπαιζε αρκετά αν και πολύ υψηλότερα σε τιμή κοντά στα 28Κ.το Passat ως άνεση για τις δικές σου ειδικές απαιτήσεις είναι οκ? ή απλά το θεωρείς το πλέον καλό αυτοκίνητο απο τα 'νορμάλ' και το βάζεις στην ψηφοφορία
Κοίτα δε το έχω δοκιμάσει ακόμα αλλά αυτό θα γίνει τη Δευτέρα. Απλά μου αρέσει εμφανιασιακά, είναι ποιοτικό και από ότι έχω διαβάσει σε review περιοδικών έχει κορυφαία κύληση. Το έχεις δοκιμάσει και έχεις κάποια ένσταση για την άνεση που προσφέρει?
Οπως έχω ξαναπεί γιατι έχω οδηγήσει το 1,6 Sportline δεν τρελάθηκα απο την άνεση ούτε την κύλιση ειδικά στις εγκάρσιες ανωμαλίες (είναι και αργό) με θόρυβο ψηλά.
Με αυτά τα αυστηρά κριτήρια που έβαλες Το laguna και άς είναι ποιο παλιό. Είναι και ο κινητήρας βλέπεις -
Ο χρήστης xalkidaios έγραψε:
Κοίτα δε το έχω δοκιμάσει ακόμα αλλά αυτό θα γίνει τη Δευτέρα. Απλά μου αρέσει εμφανιασιακά, είναι ποιοτικό και από ότι έχω διαβάσει σε review περιοδικών έχει κορυφαία κύληση. Το έχεις δοκιμάσει και έχεις κάποια ένσταση για την άνεση που προσφέρει?όχι δεν το έχω δοκιμάσει, μόνο με μέσα έχω μπει σε έκθεση και μου είχε αφήσει καλή εντύπωση ως προς την ποιότητα.
για το 2.0 θα σου έλεγα go for it αλλά το 1.6 είναι πολύυυ οριακόαλήθεια το avensis γιατί το έχεις απορρίψει?
-
λαγκουνα τουρμπο...κινητηρας κορυφη, αναρτηση ρενω, κλασικους χωρους για αυτοκινητο τετοιου μεγεθους...
το πασσατ το καινουριο μου αρεσει..σε αντιθεση με τα παλαιοτερα που δεν βλεπονταν κατα τη γνωμη μου..απλα για να το αντιπαραθεσεις θα πρεπει να ναι η εκδοση τουρμπο...αυτο σημαινει βαθια το χερι στη τσεπη...
επισης θα παρουσιαστει η νεα λαγκουνα καποια στιγμη του χρονου η οποια ομως θα ναι σαγως ακριβοτερη απο τη τωρινη οπως λενε...
νομιζω οτι η λαγκουνα που λες ειναι καλο πακετο...
-
Μόλις διάβασα στο τεύχος Μαίου του Autotriti ότι η Laguna αντικαθίστατα στο 1ο εξάμηνο του 2007 και μάλιστα είχε και φωτογραφία του νέου μοντέλου. Έχεται ακούσει κάτι? Το facelift βγήκε στα μέσα του 2005 αν δε κάνω λάθος και το αντικαθιστούν στα μόλις 2 χρόνια?
Μόλις το διάβασα και εγώ
-
Σε passat ταξι που μπηκα δεν εμεινα ικανοποιημενος απο τη ανεση .Περιμενα παρισσοτερα.Αλλα απο τη ευθυβολια του εμεινα αναυδος.Με 170 και νομιζεις οτι πηγαινει με 90 -100 χμ
-
Φυσικά και Laguna. 170 άλογα είναι αυτά και σε χώρες σαν την Ελλάδα, χρειάζονται.
-
Ti παραπάνω έχει το Passat ?
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
αλήθεια το avensis γιατί το έχεις απορρίψει?
Το απέριψα λόγω συντηρητικής εμφάνισης και επειδή δεν αποροφά και τόσο καλά τις εγκάρσιες ανωμαλίες αλλά τις μεταφέρει μέσα.
Ti παραπάνω έχει το Passat ?
Απλά είναι νεότερο μοντέλο αρκετά όμορφο κατά τη γνώμη μου, με καλύτερο εσωτερικό και σίγουρα καλύτερη μεταπώληση. Αυτό που με έκανε να ξανασκεφτώ το θέμα Laguna είναι ότι το αυτοκίνητο αντικαθίσταται σε ένα χρόνο από τωρα με ότι αυτό συνεπάγεται.
-
Εγώ δεν χρειάζεται να πώ , φαίνεται !!! Θα συμπληρώσω όμως ότι συγκρίνουμε κινητήρα Renault Turbo με τουρμπίνα Twin Scroll by Mitsubishi και εγγύηση 300.000χλμ από την Renault με την λαδιέρα της VW 1.6 FSi που κροταλίζει σαν diesel.
Τουλάχιστον σε ότι αφορά κινητήρα - σαζμάν - διαφορικό η Renault είναι η πλέον αξιόπιστηεταιρία.
Για να προλάβω και τους 'είρωνες' που θα γελάσουν , θα πω ότι τα προβλήματα της εστιάζονται στα περιφερειακά εξαρτήματα. -
dimman
Kαλα δεν ειναι και κανενας ειδικος στα turbo η renault.Αλλου ειναι τα χαρισματα της. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
dimman
Kαλα δεν ειναι και κανενας ειδικος στα turbo η renault.Αλλου ειναι τα χαρισματα της.Κι όμως, η Ρενό βάζει τούρμπο στα αυτοκίνητά της, μικρά και μεγάλα, εδώ και ΠΟΛΛΑ χρόνια.
-
Αυτο το ξερω krus,απο την εποχη του 18 turbo...Απλως θελω να πω οτι τα renault ,ειδικα σημερα ξεχωριζουν για τις αναρτησεις τους κυριως ενω οι εφαρμογες της υπερσυμπιεσης απο τη ρενω ειναι για μοντελα που εχουν πουλησει ελαχιστα ,ειδικα στη χωρα μας ,λογω των γνωστων που συζητουνται και στο thread 407 coupe.
Passat vs Laguna