-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Γνωριζει καποιος να μου πει αν υπαρχει προστιμο σε περιπτωση που ξεχασα να δηλωσω την καινουργια μου ταυτοτητα στην εφορια;;
Τι εννοείς 'καινούργια σου ταυτότητα'?
Τι άλλαξε?Ταυτότητα
Μάλλον ο αριθμός...
Να υποθέσω ότι δεν παίζει η αρχή έκδοσης του δελτίου ταυτότητας που σου δίνει νέο αριθμό (χρειάζεται?) να τον γνωστοποιεί και στην εφορία μέσω ΓΓΠΣ στην Ελλάδα του 2014, ε?....
-
Στήσιμο στο μητρώο και χάσιμο μιας μέρας να γουστάρεις που μου θες να ενημερώνεται και αυτόματα
-
nidosan, το τοπικό με τα ανέκδοτα είναι αλλού
ένα M1 θες και στην ουρά -
Θεσσαλονίκη είναι και σε έντυπη μορφή....
http://www.gsis.gr/gsis/export/sites/de ... a_2/M1.pdf -
Θενκιουυυυυυυ για τις απαντησεις θα παω αυριο το πρωι γιατι εχω ικανο τον Θεοχαρη να δημιουργησει συντομα προστιμο και για αυτο...
-
Ο χρήστης Atel... έγραψε:
Θενκιουυυυυυυ για τις απαντησεις θα παω αυριο το πρωι γιατι εχω ικανο τον Θεοχαρη να δημιουργησει συντομα προστιμο και για αυτο...Παντως πριν 20 μερες πηγε ο πατερας μου να δηλωσει την νεα του ταυτοτητα και του ειπαν για 100€ προστιμο γιατι πρεπει να την δηλωσεις σε 10 μερες απο την εκδοση.
Αφου μιλησε με την προισταμενη η οποια μιλησε με τον διευθυντη αποφασισαν να μην του επιβαλουν προστιμο. -
Εγώ όταν άλλαξα ταυτότητα πήγα τη δήλωσα μετά από κάνα 2 μέρες στο μητρώο της εφορίας και στο taxis εμφανίστηκε η καινούρια 2 χρόνια μετά.
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Θενκιουυυυυυυ για τις απαντησεις θα παω αυριο το πρωι γιατι εχω ικανο τον Θεοχαρη να δημιουργησει συντομα προστιμο και για αυτο...
Παντως πριν 20 μερες πηγε ο πατερας μου να δηλωσει την νεα του ταυτοτητα και του ειπαν για 100€ προστιμο γιατι πρεπει να την δηλωσεις σε 10 μερες απο την εκδοση.
Αφου μιλησε με την προισταμενη η οποια μιλησε με τον διευθυντη αποφασισαν να μην του επιβαλουν προστιμο.Νικολα δεν ισχυει αυτο. Προχτες πηγα στην ΔΟΥ Αγιου Δημητριου να βγαλω κλειδαριθμο της γυναικας εχοντας εξουσιοδοτηση της. Μου λεει η υπαλληλος ' κυριε δεν γινεται , η συζυγος εχει καταχωρημενη ακομα την παλια ταυτοτητα'. Μου την εστειλε (την καινουρια) με fax σε ενα φωτοτυπαδικο διπλα απ την ΔΟΥ , εκανα αλλαγη της ταυτοτητας στο μητρωο κ απευθειας εκδοση κλειδαριθμου. Πουθενα δεν μου ανεφεραν για προστιμο.
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Παντως πριν 20 μερες πηγε ο πατερας μου να δηλωσει την νεα του ταυτοτητα και του ειπαν για 100€ προστιμο γιατι πρεπει να την δηλωσεις σε 10 μερες απο την εκδοση.
Αφου μιλησε με την προισταμενη η οποια μιλησε με τον διευθυντη αποφασισαν να μην του επιβαλουν προστιμο.Νικολα δεν ισχυει αυτο. Προχτες πηγα στην ΔΟΥ Αγιου Δημητριου να βγαλω κλειδαριθμο της γυναικας εχοντας εξουσιοδοτηση της. Μου λεει η υπαλληλος ' κυριε δεν γινεται , η συζυγος εχει καταχωρημενη ακομα την παλια ταυτοτητα'. Μου την εστειλε (την καινουρια) με fax σε ενα φωτοτυπαδικο διπλα απ την ΔΟΥ , εκανα αλλαγη της ταυτοτητας στο μητρωο κ απευθειας εκδοση κλειδαριθμου. Πουθενα δεν μου ανεφεραν για προστιμο.
Δεν ξερω τι ισχυει τελικα, απλα ανεφερα τι εγινε στον πατερα μου. Να εκανε λαθος ο υπαλληλος και να το καλυψε ο προισταμενος με αυτο τον τροπο ?
-
Ο χρήστης Red Garland έγραψε:
ένα M1 θες και στην ουράΕχμ, για ΔΟΥ μιλάμε. Νομίζεις ότι θέλει πολύ κάποιος να παρεξηγήσει το έντυπο Μ1 με το τυφέκιο Garand, να μπουκάρει στην εφορία οπλισμένος και να τα κάνει όλα λαμπόγυαλο;
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
ένα M1 θες και στην ουράΕχμ, για ΔΟΥ μιλάμε. Νομίζεις ότι θέλει πολύ κάποιος να παρεξηγήσει το έντυπο Μ1 με το τυφέκιο Garand, να μπουκάρει στην εφορία οπλισμένος και να τα κάνει όλα λαμπόγυαλο;
Καθόλου απίθανο, αντιθέτως πολύ πιθανό ενδεχόμενο συνέβη μπροστά μου στην -πρώην- ΔΟΥ Αγ.Παρασκευής, όπου αγανακτισμένος πολίτης δήλωσε μεγαλοφώνος 'πάω να πάρω τη καραμπίνα να γυρίσω να σας θερίσω όλους' Περιπολικά είχαν παρκάρει μπροστά από τη ΔΟΥ μετά από 10 λεπτά, σε αναμονή....
-
Επείδη έκανα μεταβολές στοιχείων το Δεκέμβριο όντως κάποιος ηλίθιος νόμος που ψηφίστικε προβλέπει τέτοια πρόστιμα αλλά στην πράξη προσπαθούν να τα αποφεύγουν για να μην τους λυντσάρουν.
-
To τι νόημα έχει να αλλάζει ο αριθμός ταυτότητας αν βγάλεις καινούργια (btw, η δικιά μου λέει ακόμα 'μαθητής λυκείου' ) δεν έχω καταλάβει....
Πάντως ότι αλλάζει σε κάθε περίπτωση μου το επιβεβαίωσαν και σε email που έστειλα χθες στο dka4tayt@astynomia.gr
-
(μεταξύ άλλων) αν στην κλέψω και βγάλεις καινούρια, και δεν άλλαζε ο αριθμός, θα είχαμε δύο υπέροχες σε ισχύ ταυτότητες
-
Πάντως ο αριθμός στο δίπλωμα δέν αλλάζει. Λόγω επεκτάσεων και ανανεώσεων έχω αλλάξει 2-3 τύπου κάρτας και έχουν τον ίδιο αριθμό με αυτόν που είχε και το αρχικό χάρτινο.
Βέβαια δέν ξέρω τί θα γίνει αν το αλλάξω λόγω απώλειας.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
(μεταξύ άλλων) αν στην κλέψω και βγάλεις καινούρια, και δεν άλλαζε ο αριθμός, θα είχαμε δύο υπέροχες σε ισχύ ταυτότητεςΠες αν θες μερικά από τα 'άλλα' που έχεις υπόψη σου.
Αν μου την κλέψεις (ή τη χάσω), ΟΚ, ας αλλάζει. Και τα κλειδιά του σπιτιού αν τα χάσω θα αλλάξω κλειδαριές για να είμαι σίγουρος.
Αν όμως πάω την παλιά, φθαρμένη ή όχι, για αντικατάσταση γιατί να αλλάξει ο αριθμός μου??? Για να πρέπει να χάνω χρόνο κι εγώ και η εφορία και οι τράπεζες, και, και, και.... ? -
επειδή ακόμα το σύστημα βασίζεται στο ότι υπάρχει κάποιο 'γνήσιο χαρτί' (όπως ας πούμε στα χαρτονομίσματα), η αρίθμηση δεν γίνεται ad hoc και για λόγους ελέγχου διακίνησης και χρήσης του χαρτιού. Αυτό βέβαια ίσως θα μπορούσε να αντιμετωπίζεται με κάποια δευτερεύουσα αρίθμηση.
Τέλος πάντων, πόσο συχνά αλλάζεις ταυτότητα και όχι για λόγους κλοπής/απώλειας;
-
Γιατι τα δελτια της ταυτοτητας ειναι ηδη μοιρασμενα στους κατα τοπους 'εκδοτες' (πχ αστ. τμημα) και εχουν ηδη πανω προ-τυπωμενα απο το τυπογραφειο τα νουμερα (υποθετω για λογους προστασιας γνησιοτητας κλπ), και πολυ απλα σου πασαρουν ενα καινουριο. Το ιδιο πχ και με τις πινακιδες αυτοκινητων, σε περιπτωση αντικαταστασης λογω φθορας (οπου παρουσιαζεις & παραδιδεις τις παλιες) δεν σου χτυπανε τα ιδια νουμερα σε νεο τσιγκο, απλα σου πασαρουν ενα νεο ζευγαρι πινακιδες απο αυτες που εχουν και καθονται.
-
και στον πολιτισμενο κοσμο που εχουν το social seciurity number για ολη σου την ζωη, αν σου κλεψουν ενα αποδεικτικο εγγραφο τι γινεται; υποψιν δεν μπορει να αλλαξει γιατι εχει την ημμερομηνια γεννησεως, πως το αντιμετωπιζουν οι κουτοφραγγοι;
ασε που σε πολλες χωρες δεν εχουν ταυτοτητα -
Κι εδώ έχεις AΦΜ, δεν αλλάζει αν χάσεις την ταυτότητα
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος