-
Όχι
-
Ηλεκτρονικά μέσω TAXISNET τα 'ραβασάκια' της εφορίας
Ηλεκτρονικώς μέσω TAXISNET θα λαμβάνουν στο εξής τα ραβασάκια της εφορίας οι φορολογούμενοι.
Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να αποστέλλεται κάθε είδους ειδοποίηση της εφορίας στα προσωπικά email των φορολογουμένων, ωστόσο υπήρξαν αντιδράσεις για τα προβλήματα που θα αντιμετώπιζαν κυρίως ηλικιωμένοι και φορολογούμενοι που δεν θα είχαν πρόσβαση στο διαδίκτυο και έτσι το σχέδιο απορρίφτηκε.Η λύση τελικά βρέθηκε κι έτσι οι φορολογούμενοι θα ειδοποιούνται μέσω του λογαριασμού τους στο TAXISNET, λογαριασμό τον οποίο ήδη διαθέτουν.
Μεταξύ άλλων θα αποστέλλονται:
-Ειδοποιητήρια για πληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών
-Κατασχετήρια ακινήτων που εκδίδουν οι φορολογικές αρχές
-Προσκλήσεις ελέγχου. -
Άλλη δουλειά δεν έχουμε να κοιτάμε το taxisnet μήπως δεήσουν και μας στείλουν κάτι.....
Πρέπει να βάλουν κάποιο σύστημα υπενθύμισης, όταν έχεις μήνυμα να σου στέλνει e-mail ή SMS στο κινητό. -
Μια χαρά σκέφτηκαν το email αλλά τα γερόντια υπερίσχυσαν.
-
Όλα έρχονται με email.
Σε μένα στέλνει τακτικά ο Θεοχάρης.
Με έστειλε κι ένα αυστηρό που λέει ότι όταν κάνεις ρύθμιση δεν πρέπει να αμελήσεις και την πάγια εντολή στον λογαριασμό (ΙΒΑΝ) που δήλωσες.
-
H οφειλή στο ΕΕΤΗΔΕ-πως λέγεται στην μάνα μου δεν ήρθε στο εμαιλ που είχε δηλώσει στο ταξις-νετ πάντως.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
H οφειλή στο ΕΕΤΗΔΕ-πως λέγεται στην μάνα μου δεν ήρθε στο εμαιλ που είχε δηλώσει στο ταξις-νετ πάντως.Τι mail έχετε δώσει;
-
@yahoo.gr
εγώ τα παρακολουθώ όλα ούτως ή άλλως.
-
Ετηδε πάντως δε νομίζω ότι έρχεται, αυτό το βλέπεις στη προσωποποιημένη πληροφόρηση
Αλλά είναι αυτά που έρχονται, αλλά τώρα που το λες θα το ψάξω για να ξέρω σίγουρα τι πώς και γιατί
-
Αν εχεις σπίτι Ελλάδα που χρησιμοποιείς μονο 2 μηνες το καλοκαίρι και ενα το χειμώνα, διακόπτοντας και επανασυνδέοντας το ρεύμα αντίστοιχα, πληρώνεις όλο το χαράτσι ΔΕΗ ή αναλογικά το 1/4 αυτού;
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Αν εχεις σπίτι Ελλάδα που χρησιμοποιείς μονο 2 μηνες το καλοκαίρι και ενα το χειμώνα, διακόπτοντας και επανασυνδέοντας το ρεύμα αντίστοιχα, πληρώνεις όλο το χαράτσι ΔΕΗ ή αναλογικά το 1/4 αυτού;Όλο. Αν έχεις κόψει το ρεύμα η ΔΕΗ το βεβαιώνει στην εφορία
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Αν εχεις σπίτι Ελλάδα που χρησιμοποιείς μονο 2 μηνες το καλοκαίρι και ενα το χειμώνα, διακόπτοντας και επανασυνδέοντας το ρεύμα αντίστοιχα, πληρώνεις όλο το χαράτσι ΔΕΗ ή αναλογικά το 1/4 αυτού;
Όλο. Αν έχεις κόψει το ρεύμα η ΔΕΗ το βεβαιώνει στην εφορία
τουλαχιστον γλυτώνεις τα 3/4 των δημοτικών τελών... or?
-
Ναι αλλά δεν πληρώνεις και κάτι για επανασύνδεση; Συν το τρέχα να το κάνεις συν το χρόνο σου και το χρόνο χωρίς ρεύμα.
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Όλο. Αν έχεις κόψει το ρεύμα η ΔΕΗ το βεβαιώνει στην εφορία
τουλαχιστον γλυτώνεις τα 3/4 των δημοτικών τελών... or?
Η πλάκα είναι ότι το χαράτσι στην πρώτη του μορφή επι φορομπίχτη Βενιζέλου λεγότανε ΕΕΤΗΔΕ = Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, τι πιο λογικό από την απορία σου: Αφού δεν θα έχει ρεύμα γιατί να πληρώνει αυτό το χαράτσι; Αλλά
-
Αναφέρεται κάπου στον φορολογικό κώδικα ότι τα εισοδήματα από Ηνωμένα έθνη εξαιρούνται της φορολογίας;
Για έξω ξέρω ότι ισχύει -
Εξαιρούνται αλλά δεν ξέρω που το γράφει για ψάξε στις διατάξεις για τους διπλωμάτες.
-
από 20/3 ξεκινά λέει η υποβολή δηλώσεων για ΦΕ, έχει βγει το Ε1 του 2014; Γιατί από ότι βλέπω στο taxis έχει ακόμα του 2013....
edit: ανεπίσημα το έντυπο http://www.fpress.gr/Ε1.2014_ana_selida-2.pdf και οι διαφορές με το περσινό http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/17444
-
Πού διάολο είναι στο gsis η βεβαίωση συντάξεων; Το είχα δει πριν κανά μήνα κάπου και είχα μπει (από άλλο pc οπότε δεν έχω ιστορικό) αλλά τώρα δε το βρίσκω.
-
αυτό εννοείς ; http://www.e-forologia.gr/images/entipa ... vaiosi.pdf
-
Σε μορφή εφαρμογής όπως του taxisnet. Είχα μπει τις προάλλες με κανονικό login που σου έβγαζε τη βεβαίωση αποδοχών της σύνταξης. Ίσως έχουν αφαιρέσει το link.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος