-
Έφαγα 1,5 ώρα στην ουρά σήμερα για να κλείσω την δήλωση, επειδή δικαιούμαι επιστροφής. Ευτυχώς μέσα σε 5-6 λεπτά εξυπηρετήθηκα όταν ήρθε η σειρά μου. Όταν η υπάλληλος πήρε το φάκελλο με τις αποδείξεις, τον συνέραψε με συρραπτικό, και τον πέταξε σε ένα σάκκο απορριμάτων γίγας.
Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν δίνω να ελεχθούν ποτέ από κάποιον. Εδώ εγώ που τις είχα, και έφαγα 1 μέρα να τις καταμετρήσω σωστά.Τα 'ωραία' ακολούθησαν αμέσως μετά. Είχα ξεμείνει από μετρητό και ήθελα να βάλω και λάστιχα. Πήρα 600 ευρά και πήγα στο αμάξι. Παράλληλα πήγα με αυτό στο Νομισματοκοπείο για να πάρω το μετρό γιατί είχα μια δουλίτσα στο κέντρο. Έφτασα στην Ομόνοια όπου μπροστά μου συνέλαβαν δύο για απόπειρα κλοπής, και ασυναίσθητα έψαξα το πορτοφόλι μου. Είχε κάνει φτερά, με κάρτες, 635 ευρώ, ταυτότητα, δίπλωμα, σημειώσεις. Η συνολική ζημιά θα ξεπεράσει το χιλιάρικο, χώρια τα τρεξίματα δεξιά αριστερά.
-
Αν εξοφλήσεις το φόρο χωρίς δόσεις, υπάρχει κάποια έκπτωση;
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
σήμερα πήρα την επιστροφήμέσα Μαίου είχε έρθει το εκκαθαριστικό για να στείλω και τα δικαιολογητικά κ σήμερα που πηγα απο την ΔΟΥ έγινε και η είσπραξη
Σήμερα επιστροφή και για μένα, όπως άλλωστε έλεγε εδώ: https://www2.gsis.gr/webtax/incomefp/year2011/income/e1search/index.jsp
-
από το 2011 εργάζομαι στο εξωτερικό. το καλοκαίρι θα κατέβω Ελλάδα για διακοπές. Στην Ελλάδα προς το παρόν δεν έχω εισοδήματα. Τί πρέπει να κάνω στην εφορία? Πρέπει να δηλωθώ ως Έλληνας του εξωτερικού? Τί κερδίζω αν το κάνω? Τί χάνω αν δεν το κάνω? Είναι απαραίτητο?
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
από το 2011 εργάζομαι στο εξωτερικό. το καλοκαίρι θα κατέβω Ελλάδα για διακοπές. Στην Ελλάδα προς το παρόν δεν έχω εισοδήματα. Τί πρέπει να κάνω στην εφορία? Πρέπει να δηλωθώ ως Έλληνας του εξωτερικού? Τί κερδίζω αν το κάνω? Τί χάνω αν δεν το κάνω? Είναι απαραίτητο?Ολοι οι Ελληνες είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν δήλωση. Ο μόνιμος κατοικος εξωτερικού υποβάλλει αντίγραφο της εκκαθαριστικής δηλώσεως του αλλοδαπού κράτους και τη βεβαίωση καταβολής φόρου. Τα εισόδήματα που αποκτά κάποιος στο εξωτερικό εφόσον έχουν φορολογθεί δε φορολογούνται ξανα απο το ελληνικξό κράτος. Πιθανότατα εαν δε τα δηλώσεις να προκύψει θέμα νομιμότητας των ποσών και να υπάρξει πρόβλημα στη χρήση των χρημάτων σουτ στην Ελλάδα πχ αγορά ακινήτου, κάλυψη μελλοντικών τεκμηριών ποθεν έσχες κλπ. Η υποβολή της δήλωσης γίνεται στη ΔΟΥ που είναι αρμόδια για τους κατοίκους εξωτερικού.
-
Ο χρήστης chris palas έγραψε:
από το 2011 εργάζομαι στο εξωτερικό. το καλοκαίρι θα κατέβω Ελλάδα για διακοπές. Στην Ελλάδα προς το παρόν δεν έχω εισοδήματα. Τί πρέπει να κάνω στην εφορία? Πρέπει να δηλωθώ ως Έλληνας του εξωτερικού? Τί κερδίζω αν το κάνω? Τί χάνω αν δεν το κάνω? Είναι απαραίτητο?
Ολοι οι Ελληνες είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν δήλωση. Ο μόνιμος κατοικος εξωτερικού υποβάλλει αντίγραφο της εκκαθαριστικής δηλώσεως του αλλοδαπού κράτους και τη βεβαίωση καταβολής φόρου. Τα εισόδήματα που αποκτά κάποιος στο εξωτερικό εφόσον έχουν φορολογθεί δε φορολογούνται ξανα απο το ελληνικξό κράτος. Πιθανότατα εαν δε τα δηλώσεις να προκύψει θέμα νομιμότητας των ποσών και να υπάρξει πρόβλημα στη χρήση των χρημάτων σουτ στην Ελλάδα πχ αγορά ακινήτου, κάλυψη μελλοντικών τεκμηριών ποθεν έσχες κλπ. Η υποβολή της δήλωσης γίνεται στη ΔΟΥ που είναι αρμόδια για τους κατοίκους εξωτερικού.
ευχαριστώ πολύ για την απάντηση
πρεπει να πάω και να δηλωθώ φέτος στην εφορία και να τους πω ότι από φέτος δουλεύω στο εξωτερικό ή να περιμένω του χρόνου? -
Ο χρήστης chris palas έγραψε:
Ολοι οι Ελληνες είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν δήλωση. Ο μόνιμος κατοικος εξωτερικού υποβάλλει αντίγραφο της εκκαθαριστικής δηλώσεως του αλλοδαπού κράτους και τη βεβαίωση καταβολής φόρου. Τα εισόδήματα που αποκτά κάποιος στο εξωτερικό εφόσον έχουν φορολογθεί δε φορολογούνται ξανα απο το ελληνικξό κράτος. Πιθανότατα εαν δε τα δηλώσεις να προκύψει θέμα νομιμότητας των ποσών και να υπάρξει πρόβλημα στη χρήση των χρημάτων σουτ στην Ελλάδα πχ αγορά ακινήτου, κάλυψη μελλοντικών τεκμηριών ποθεν έσχες κλπ. Η υποβολή της δήλωσης γίνεται στη ΔΟΥ που είναι αρμόδια για τους κατοίκους εξωτερικού.
Το πρώτο bold δεν ισχύει. Αν στο άλλο κράτος φορολογείσαι με πχ. 10% και στην Ελλάδα για το ίδιο κλιμάκιο εισοδήματος με πχ. 40%, τότε θα φορολογηθείς με 10% στο άλλο κράτος + 30% στην Ελλάδα.
Αυτά για τα κράτη με τα οποία υπάρχει συμφωνία αποφυγής διπλής φορολόγησης (*) τα οποία είναι και τα επίφοβα (ΙΜΗΟ πάντα) να ανταλλάξουν με την Ελλάδα φορολογικές πληροφορίες δηλ. ότι ο κ. PeterPan εισέπραξε €Χ και για αυτά πλήρωσε φόρο €Υ
(*) Η παραπάνω λίστα δεν είναι απαραίτητα ενημερωμένη, πχ. ξέρω ότι και το Κατάρ έχει υπογράψει τέτοια συμφωνία αλλά δε φαίνεται στη λίστα.
Με τα υπόλοιπα τι να σου πω, προσωπικά θεωρώ ότι ένας σημαντικός λόγος να τα δηλώσεις είναι αν θέλεις να δικαιολογήσεις την ανάλωσή τους εντός Ελλάδας (πχ. για κάλυψη πόθεν έσχες για κάποια μεγάλη αγορά) και φυσικά αν θέλεις να είσαι 100% νόμιμος, πχ. να φέρεις πίσω ποσό >€10000 και να μη σε συλλάβουν ως λαθρέμπορο στο Τελωνείο.
Ούτε το δεύτερο bold ισχύει, συνεχίζεις να είσαι στην κανονική σου ΔΟΥ και υπάρχουν στο έντυπο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κωδικοί για εισοδήματα που αποκτήθηκαν στο εξωτερικό, αλλά έχεις την επιλογή να αλλάξεις ΔΟΥ και να πας στη ΔΟΥ Εξωτερικού -τα κριτήρια είναι ασαφή, κάποια λένε 'απλά κάνεις μια δήλωση', κάποιοι άλλοι λένε 'πρέπει να περνάς >183 μέρες το χρόνο στο εξωτερικό' και κάποιοι άλλοι λένε 'πρέπει να φέρεις χαρτιά και κόντρα χαρτιά για να αποδείξεις ότι πρέπει να είσαι στη ΔΟΥ Εξωτερικού και όχι σε κανονική ΔΟΥ και αν τυχόν η οικογένειά σου μένει στην Ελλάδα και συ πηγαινοέρχεσαι μαύρο φίδι που σ' έφαγε με τίποτα δεν θα δεχτούν να πας στη ΔΟΥ Εξωτερικού και ίσως και να σε ανασκολοπίσουν'
[όπως_τα_έχω_καταλάβει_δεν_είμαι_σίγουρος_οπότε_με_επιφύλαξη]
Ολα τα παραπάνω ισχύουν αν είσαι Ελληνας πολίτης με φορολογική έδρα στην Ελλάδα. Αν όμως δηλωθείς στη ΔΟΥ Εξωτερικού, τότε απαλάσσεσαι μεν από οποιοδήποτε φόρο στην Ελλάδα για εισοδήματα που αποκτάς στο εξωτερικό (όχι όμως και αυτά που αποκτάς στην Ελλάδα, πχ. ενοίκια, τα οποία συνεχίζουν να φορολογούνται κανονικά) αλλά χάνεις ένα σωρό άλλα απίστευτα προνόμια που το ελληνικό κράτος επιφυλάσσει στους καλούς πελάτες του, όπως το τεράστιο αφορολόγητο των €8000 και οι με αυτό 'παντρεμένες' αποδείξεις (δηλ. φορολογείσαι από το πρώτο € = έξτρα φόρος €800 εκεί που αν δεν ήσουν στη ΔΟΥ Εξωτερικού θα ήσουν αφορολόγητος για το ποσό αυτό)
[/όπως_τα_έχω_καταλάβει_δεν_είμαι_σίγουρος_οπότε_με_επιφύλαξη] -
Μου ήρθε το εκκαθαριστικό και γράφει: ωφέλεια λόγο αποδείξεων. Αυτο τι παει να πει; Θα δώσω ή θα πάρω;
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Μου ήρθε το εκκαθαριστικό και γράφει: ωφέλεια λόγο αποδείξεων. Αυτο τι παει να πει; Θα δώσω ή θα πάρω;Αυτο μαλλον ειναι το ποσο ωφεληθηκες απο τις αποδειξεις
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Μου ήρθε το εκκαθαριστικό και γράφει: ωφέλεια λόγο αποδείξεων. Αυτο τι παει να πει; Θα δώσω ή θα πάρω;Οι περισσότερες συγγενείς λέξης της πρώτης έννοιας γράφονται με ωμέγα (λχ. ωφέλιμος), οπότε η διαφορά είναι πιο εμφανής.
*Δεν το παίζω smartass, θυμάμαι ακόμα τη φιλόλογο του σχολείου από τη 1η Λυκείου.. *
-
για την φορολογία εισοδήματος ισχύει το:
από 8 έως 12 > 10%
από 12 έως 16 > 18%
από 18 έως 22 > 24%πόσο επιβαρύνεσαι αν δεν μαζέψεις το 25% του εισοδήματός σου σε αποδείξεις; (με το ζόρι να χαλάμε λεφτά )
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
για την φορολογία εισοδήματος ισχύει το:από 8 έως 12 > 10%
από 12 έως 16 > 18%
από 18 έως 22 > 24%πόσο επιβαρύνεσαι αν δεν μαζέψεις το 25% του εισοδήματός σου σε αποδείξεις; (με το ζόρι να χαλάμε λεφτά )
Για το 2011 μιλάς;
-
για την επόμενη δήλωση που θα κάνουμε άρα ναι το 11.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
για την επόμενη δήλωση που θα κάνουμε άρα ναι το 11.Δεν ξέρω αλλά γενικά πιστεύω ότι μπορείς να βάζεις ότι αποδείξεις θέλεις μέσα (δεν είναι δυνατόν να σε υποχρεώνει να καταθέτεις μόνο αποδείξεις ορισμένων επαγγελματικών κλάδων).
Άρα τα βάζεις όλα και είσαι οκ (προφανώς και δεν θα γίνει έλεγχος...)
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
για την επόμενη δήλωση που θα κάνουμε άρα ναι το 11.
Δεν ξέρω αλλά γενικά πιστεύω ότι μπορείς να βάζεις ότι αποδείξεις θέλεις μέσα (δεν είναι δυνατόν να σε υποχρεώνει να καταθέτεις μόνο αποδείξεις ορισμένων επαγγελματικών κλάδων).
Άρα τα βάζεις όλα και είσαι οκ (προφανώς και δεν θα γίνει έλεγχος...)
Μα τι λες, ήδη το κάνει:
Το 2010 περιλαμβάνονταν μόνο ορισμένοι κλάδοι (υδραυλικοί κτλ.)
Το 2011 ήταν όλα μέσα εκτός από ΔΕΗ-ΟΤΕ-κινητά-εισιτήρια μεταφορικών μέσωνΠάω στοίχημα ότι του χρόνου θα μας πουν είτε ότι αποδείξεις από κάποιες κατηγορίες επαγγελματιών μετράνε περισσότερο από κάποιες άλλες είτε ότι δεν μπορούμε να βάλουμε πχ. Super Market.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
για την φορολογία εισοδήματος ισχύει το:από 8 έως 12 > 10%
από 12 έως 16 > 18%
10% του ποσού που υπολείπεται μέχρι αυτό που αντιστοιχεί στο 25% του εισοδήματός σου.
-
Ευχαριστώ, το είχα βρει στο Google.
Η πλάκα είναι ότι έχουν αλλάξει τόσες φορές τα φορολογικά που αν γκουγκλάρεις γίνεται της πόπης. -
Στις 20/6 υπεβλήθει ηλεκτρονικά η δήλωση μου και στις 5/7 μπήκε η επιστροφή στον λογαριασμό μου!
Για τελευταία χρονιά 'επιστροφής' ... να ευχαριστήσω θερμά το ελληνικό κράτος για την τυπικότητα του γιατί απο του χρόνου μάλλον ... θα θέλει να δει και την δική μου τυπικότητα!!! -
Ο γιος μου ειχε επιστροφη 22 ευρω!!!!.. ηρθε η επιταγη.... και παει στην εμπορικη τραπεζα για να εισπραξει... εκει του λενε οτι πρεπει να παει εφορεια να αλλαξει τα στοιχεια ταυτοτητας ωστε να μπορεσει να τα παρει!! φαινεται οτι 'βλεπουν' τα στοιχεια μητρωου της εφορειας.... και ετσι ειδαν οτι εχει αλλαξει ταυτοτητα.... απο την πρωτη που ειχε δηλωσει..
-
επιταγή ήρθε ή χαρτί? γιατί επιταγή την μονόγραφε κι αντε γεια. Επίσσης μπορεί να παει με διαβατήριο και όχι με ΑΤ
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος