-
Σήμερα το πρωί με κάλεσαν από τη ΔΟΥ να τους προσκομίσω τις αποδείξεις ώστε να ελεγθούν κι αυτές για να πάρω την επιστροφή. Τις είχα σε φάκελο και απ' έξω ήταν γραμμένα το πλήθος των αποδείξεων αλλά και το συνολικό ποσό. Κατά την παράδοση η υπάλληλος μου είπε ότι δε μπορεί να τις δεχτεί και μου ζήτησε να τις χωρίσω σε 50άδες και στην κάθε 50άδα να αναγράφεται το ποσό. Ανέφερε πως για το συγκεκριμένο έχει έρθει διαταγή από το υπουργείο.
Υπάρχει περίπτωση να ισχύει κάτι τέτοιο ή ο καθένας ζητάει ότι του 'ρχεται; -
Ερωτήσεις
- Που γράφουμε το συνολικό ποσό αποδείξεων για το αφορολόγητο στο Ε1; edit: βρήκα
- Στους ελεύθερους επαγγελματίες θεωρούνται 'έξοδο' τα ποσά που καταβάλλονται για εκπαίδευση/κατάρτιση/μεταπτυχιακά κλπ; edit: μάλλον όχι, θα μπουν στα γενικά έξοδα με απόδειξη
Περιμένω ένα λούτσο άγριο. Πάρτα κ. Γιώργο, για την πατρίδα και τα πουλέν σου.
-
Ο χρήστης mjr έγραψε:
Σήμερα το πρωί με κάλεσαν από τη ΔΟΥ να τους προσκομίσω τις αποδείξεις ώστε να ελεγθούν κι αυτές για να πάρω την επιστροφή. Τις είχα σε φάκελο και απ' έξω ήταν γραμμένα το πλήθος των αποδείξεων αλλά και το συνολικό ποσό. Κατά την παράδοση η υπάλληλος μου είπε ότι δε μπορεί να τις δεχτεί και μου ζήτησε να τις χωρίσω σε 50άδες και στην κάθε 50άδα να αναγράφεται το ποσό. Ανέφερε πως για το συγκεκριμένο έχει έρθει διαταγή από το υπουργείο.
Υπάρχει περίπτωση να ισχύει κάτι τέτοιο ή ο καθένας ζητάει ότι του 'ρχεται;Ζήτησες να δεις τη ...'διαταγή' ;
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Υπάρχει περίπτωση να ισχύει κάτι τέτοιο ή ο καθένας ζητάει ότι του 'ρχεται;Ζήτησες να δεις τη ...'διαταγή' ;
Επειδή νευρίασα και έφυγα θα ζητήσω να τη δω τη Δευτέρα. Σήμερα δεν έχουν συναλλαγές με το κοινό.
-
-
Ο χρήστης mjr έγραψε:
Επειδή νευρίασα και έφυγα θα ζητήσω να τη δω τη Δευτέρα. Σήμερα δεν έχουν συναλλαγές με το κοινό.
Οι διαταγές και οι εγκύκλιοι του υπουργείου δε σε δεσμεύουν ως πολίτη, μόνο οι νόμοι σε δεσμεύουν. Αρα δικό τους πρόβλημα.
(Εκτός του ό,τι δεν ισχύει αυτό ή τουλάχιστον δεν ίσχυε πριν 15 μέρες που πήγα στη δική μου ΔΟΥ για την ίδια δουλειά, τους έδωσα την εκτύπωση αναλυτικά μία-μία τις αποδείξεις και φάνηκαν υπερευχαριστημένοι) -
mjr: κουράγιο και υπομονή Τι ζώα...
Σε ποια ΔΟΥ έγινε αυτό;
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οι διαταγές και οι εγκύκλιοι του υπουργείου δε σε δεσμεύουν ως πολίτη, μόνο οι νόμοι σε δεσμεύουν. Αρα δικό τους πρόβλημα.
(Εκτός του ό,τι δεν ισχύει αυτό ή τουλάχιστον δεν ίσχυε πριν 15 μέρες που πήγα στη δική μου ΔΟΥ για την ίδια δουλειά, τους έδωσα την εκτύπωση αναλυτικά μία-μία τις αποδείξεις και φάνηκαν υπερευχαριστημένοι)Το ουσιώδες πρόβλημα των κάθε λογής ΔΟΥ, είναι ότι η κάθε μια έχει τον δικό της Θεό και πρακτικές, ανάλογα με το τι αποφασίζει/γουστάρει ο προϊστάμενος (φαντάζομαι) κάποιου τμήματος ...
Κι έτσι απλά, αν δεν 'πας με τα νερά τους', δουλειά ΔΕΝ κάνεις ... -
Ο χρήστης avel έγραψε:
mjr: κουράγιο και υπομονή Τι ζώα...Σε ποια ΔΟΥ έγινε αυτό;
Σ' ευχαριστώ φίλε μου
ΔΟΥ Πύργου Ηλείας.Οι διαταγές και οι εγκύκλιοι του υπουργείου δε σε δεσμεύουν ως πολίτη, μόνο οι νόμοι σε δεσμεύουν. Αρα δικό τους πρόβλημα.
(Εκτός του ό,τι δεν ισχύει αυτό ή τουλάχιστον δεν ίσχυε πριν 15 μέρες που πήγα στη δική μου ΔΟΥ για την ίδια δουλειά, τους έδωσα την εκτύπωση αναλυτικά μία-μία τις αποδείξεις και φάνηκαν υπερευχαριστημένοι)Το ουσιώδες πρόβλημα των κάθε λογής ΔΟΥ, είναι ότι η κάθε μια έχει τον δικό της Θεό και πρακτικές, ανάλογα με το τι αποφασίζει/γουστάρει ο προϊστάμενος (φαντάζομαι) κάποιου τμήματος ...
Κι έτσι απλά, αν δεν 'πας με τα νερά τους', δουλειά ΔΕΝ κάνεις ...Τουλάχιστον ας μας λένε ότι πρόκειται περί μιας πρακτικής που εφαρμόζουν και έχει σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση και όχι να μίλουν για διαταγές, εντολές κ.λπ.
-
.... παίρνω πίσω 1800 Ε ....
...όταν ελεγχθεί ξανά η δήλωση μου ...
-
Κανοντας το δικηγορο του διαβολου αυτες οι επιστροφες των 600 εκατομυριων... δεν ειναι σαν αναδιανομη ρευστου με πιο δικαιο τροπο κ.λ.π. κατι σαν επιδομα τελος παντων????
-
καπου πηρε το ματι μου οτι κλεινουν οι ΔΟΥ και θα εισπραττουν τους φορους ιδιωτες?
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
καπου πηρε το ματι μου οτι κλεινουν οι ΔΟΥ και θα εισπραττουν τους φορους ιδιωτες?Βασικά η κατεύθυνση είναι πως θα σταματήσουν οι συναλλαγές στις ΔΟΥ και θα πληρώνονται πρακτικά τα πάντα μέσω τραπεζών (να μην βγάζουν κι αυτές ένα χαρτζιλίκι; )
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
καπου πηρε το ματι μου οτι κλεινουν οι ΔΟΥ και θα εισπραττουν τους φορους ιδιωτες?Μήπως αναφέρεσαι σ' αυτό;
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Κανοντας το δικηγορο του διαβολου αυτες οι επιστροφες των 600 εκατομυριων... δεν ειναι σαν αναδιανομη ρευστου με πιο δικαιο τροπο κ.λ.π. κατι σαν επιδομα τελος παντων????Τι αναδιανομή και επίδομα να είναι χριστιανέ μου;
Λεφτά που μας πήραν προκαταβολικά παραπάνω απ'ότι έπρεπε είναι, και τώρα τα επιστρέφουν.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Κανοντας το δικηγορο του διαβολου αυτες οι επιστροφες των 600 εκατομυριων... δεν ειναι σαν αναδιανομη ρευστου με πιο δικαιο τροπο κ.λ.π. κατι σαν επιδομα τελος παντων????
Τι αναδιανομή και επίδομα να είναι χριστιανέ μου;
Λεφτά που μας πήραν προκαταβολικά παραπάνω απ'ότι έπρεπε είναι, και τώρα τα επιστρέφουν.
Μα τοτε γιατι λενε οτι το μετρο των αποδειξεων θα κοστισει 600 εκατομυρια??? σε επιστροφες... αυτες λοιπον δεν θα γινονταν αν δεν υπηρχε αυτο το μετρο.... σωστα???? γιατι αν τα 600 θα επιστρεφονταν τοτε τα καναλια λενε μακακιες.... και οι ειδικοι στα υπουργεια ακομα μεγαλυτερες.... αν τα 600 ειναι μεγαλυτερη επιστροφη λογω των αποδειξεων τοτε ειναι αυτο που λεω....
-
Επειδη εκανα τη βλακεια και εβαλα αποδειξεις 21.700 ευρω ειχα επιστροφη 1512 ευρω, με αποτελεσμα να με φωναξουν για επανελεγχο. Πηγα στη εφορια με τα απαραιτητα και ενα φακελο με τις 966 αποδειξεις ....Τις ειδε η υπαλληλος που ειχε ηδη μαζεψει και αλλους φακελους και πηγε στην προϊσταμενη της για να της πει οτι δε γινεται να μαζευει τοσους φακελους...εκανε λοιπον μια επισημανση στη δηλωση, οπου υπεγραψα πως θα παρω το φακελο και αν χρειαστει θα τον προσκομισω...Επανελεγχος δεν σημαινει και ελεγχο αποδειξεων.Αυτος θα γινει δειγματοληπτικα.Να σημειωσω οτι στον επανελεγχο και την καταμετρηση των αποδειξεων μου που εκανα εγω για να τις προσκομισω, εφαγα 7 ωρες! Ενα μεροκαματοο ενος υπαλληλου.Δε νομιζω λοιπον να ασχοληθει κανεις...Το ασχημο ειναι οτι μου ειπε να περιμενω την επιταγη με την επιστροφη μετα απο 2-3 μηνες
-
Μίλησα με την εφορία και μου είπαν ότι όλα εντάξει με τις αποδείξεις μου και έφυγε η κατάσταση για το ΚΕΠΥΟ.
Σύμφωνα με την εμπειρία σας...πότε λέτε να πάρω τα λεφτά?
-
Οσοι υπεβαλαν ηλεκτρονικα της δηλωσεις τους, πηραν την επιστροφη μετα απο περιπου 1 μηνα. Ο πατερας μου που την εδωσε στον λογιστη θα περιμενει για καιρο. 1.5 μηνας σχεδον και ακομα τιποτα
-
σήμερα πήρα την επιστροφή
μέσα Μαίου είχε έρθει το εκκαθαριστικό για να στείλω και τα δικαιολογητικά κ σήμερα που πηγα απο την ΔΟΥ έγινε και η είσπραξη
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος