-
Αφορμή για να ανοίξω αυτό το θέμα στάθηκε πρόσφατος σοβαρός τραυματισμός πολύ κοντινού μου συγγενή νεαρής ηλικίας και φίλου του που χαροπαλεύει.
Να διευκρινίσω κατ΄ αρχήν ότι και ο ίδιος αλλά και άλλοι της παρέας δηλώνουν ότι τα παιδιά ήπιαν δυο ποτά και έφυγαν από το μαγαζί νηφάλιοι.
Επίσης το συγγενικό μου πρόσωπο δεν έπινε, δεν του άρεσε το ποτό, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι με 1-2 ποτά γινόταν λιώμα, αλλά προτιμούσε ταβερνάκια με κρασάκι και μπυρίτσα και όχι ουίσκι κλπ.
Η αιματολογική εξέταση που έγινε ΔΕΝ έδειξε υψηλά ποσοστά αλκοόλ, τουλάχιστον σε επίπεδο που να δικαιολογούν να μην υπάρχει έλεγχος.
Επίσης το μαγαζί που ήταν, αλλά και όλη η περιοχή, φημίζεται για τις καλές εμπορικές σχέσεις που έχει με την Shell…
Μετά από 10 λεπτά που έφυγαν από το μαγαζί έπεσαν σε τοίχο και το αυτοκίνητο, μεγάλο γερμανικό οικογενειακό, έγινε κομμάτια. Η εκτίμηση είναι ότι η ταχύτητα ξεπερνούσε τα 100 χλμ, σε κατοικημένη περιοχή!
Επίσης ο νεαρός είχε πολύ καλή οδηγική παιδία από τη οικογένειά του και με τίποτα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σαν τον πιτσιρικά που πιάνει ένα τιμόνι και κάνει μαγκιές. Πρόσεχε πάρα πολύ και ποτέ δεν έτρεχε, ειδικά σε κατοικημένες περιοχές.
Δεν θυμάται τίποτα από το τρακάρισμα και μου θυμίζει πάρα πολύ παρόμοιο ατύχημα που είχα πριν πολλά χρόνια έχοντας πιει 1,5 ουίσκι! Τότε τράκαρα στην ευθεία, δεν θυμάμαι τίποτα, θυμάμαι μόνο ότι δευτερόλεπτα πριν τρακάρω ήμουν μια χαρά και ξαφνικά φίλος που ακολουθούσε με είδε να γέρνω το κεφάλι και το αυτοκίνητο να αναπτύσσει ταχύτητα και να στρίβω απότομα αριστερά.
Να πω επίσης ότι κάποιες φορές στο παρελθόν μου έχει τύχει να οδηγήσω έχοντας πιει πολύ, αλλά «καθαρά» ποτά και γνωρίζω πολύ καλά τη διαφορά μεταξύ πιωμένου και αυτού που έχει πιει μπόμπα!
Στην πρώτη περίπτωση τα βλέπεις διπλά, το μυαλό δουλεύει αλλά το σώμα δεν υπακούει, με αποτέλεσμα να θες να στρίψεις και να μην μπορείς, ή να έχεις πολύ χαμηλή αντίδραση και σε γενικές γραμμές να έχεις μεν το μυαλό σου σε αυτό που κάνεις, αλλά να μην μπορείς να τα εφαρμόσεις και στην πράξη.
Σίγουρα όμως δεν πατάς το γκάζι τέρμα και όσο πάει, αλλά προσπαθείς, όσο μπορείς φυσικά, να ελέγχεις την ταχύτητα σύμφωνα με τις δυνατότητές σου εκείνη τη στιγμή.
Στη δεύτερη περίπτωση είσαι μια χαρά (νομίζεις!!!), οδηγείς κανονικά και προσεκτικά, αλλά κάποια στιγμή χάνεις τελείως τις αισθήσεις σου και φυσικά και τον έλεγχο του αυτοκινήτου.
Το πόδι πέφτει με δύναμη στο γκάζι και το αυτοκίνητο στρίβει προς την κατεύθυνση που το κρατάς, αν το κρατάς με το ένα χέρι, ή τέλος πάντων όπου βρει.
Έχω μαρτυρίες και 2-3 άλλων γνωστών που είχαν παρόμοια ατυχήματα μετά από μπόμπες. Άτομα που αντέχουν το ποτό, αλλά τότε που είχαν τα ατυχήματα είχαν πιει ένα-δύο ποτά μόνο.
Το κακό με τις μπόμπες είναι ότι ακόμη και αν είσαι άτομο που έχεις συναίσθηση του τι κάνεις, ακόμη και αν σε φυσιολογικές συνθήκες με δυο ποτά που έχεις πιει λες δεν αισθάνομαι καλά και πάω με ταξί, εκεί δεν το καταλαβαίνεις ότι δεν είσαι σε θέση να οδηγήσεις, αφού στην ουσία δεν νιώθεις ότι έχεις πιει, αλλά χάνεις ξαφνικά τις αισθήσεις σου, ακόμη και με ένα ποτό!
Να δώσω τη συμβουλή μου, ειδικά στα νεαρά άτομα. Μην πίνετε ποτά σε μέρη που δεν ξέρετε! Έστω και ένα ποτό μπόμπα ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ! Αν δεν είστε 100% σίγουροι για την ποιότητα των ποτών πιείτε μια μπύρα, αυτή θα είναι σίγουρα καθαρή. Ειδικά στην επαρχία το 90% των μπαρ σερβίρει μπόμπες! Έχουν ξεφύγει οι άνθρωποι και στο βωμό του κέρδους θυσιάζουν ζωές!
Δεν ξέρω αν έχεις κανείς παρόμοια εμπειρία. Στη δική μου περίπτωση δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα γιατί επί μήνες έτρεχα με διάφορα και δεν βρήκα το χρόνο να ασχοληθώ, αλλά ΤΩΡΑ θέλω να το κυνηγήσω! Να το φτάσω μέχρι τέρμα! Μπορώ να πάω στο μπαρ, να πάρω ένα ποτό και να το πάω στο χημείο? Να αποδειχτεί ότι το μπαρ πουλάει μπόμπες και να τους πάω στα δικαστήρια? Νομικά στέκει κάτι τέτοιο?
Δεν θέλω αποζημιώσεις κλπ, τα παιδιά να γίνουν καλά και σίδερα γεμάτος ο κόσμος, αλλά το κακό έχει παραγίνει. Πας να πιεις ένα ποτό και δεν ξέρεις αν την άλλη μέρα θα ζεις. Η επαρχία έχει καθημερινά δεκάδες ατυχήματα και πιστέψτε με, δεν είναι από υπερβολική κατανάλωση ποτού, αλλά από μπόμπες!!!
Να σταματήσει πια αυτό ρε γαμώτο, είναι κρίμα να χάνονται ζωές και να μένουν παιδιά ανάπηρα για 5-10 € κέρδος ανά μπουκάλι, είναι ΕΓΚΛΗΜΑ! -
Αφορμή για να ανοίξω αυτό το θέμα στάθηκε πρόσφατος σοβαρός τραυματισμός πολύ κοντινού μου συγγενή νεαρής ηλικίας και φίλου του που χαροπαλεύει.
Να διευκρινίσω κατ΄ αρχήν ότι και ο ίδιος αλλά και άλλοι της παρέας δηλώνουν ότι τα παιδιά ήπιαν δυο ποτά και έφυγαν από το μαγαζί νηφάλιοι.
Επίσης το συγγενικό μου πρόσωπο δεν έπινε, δεν του άρεσε το ποτό, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι με 1-2 ποτά γινόταν λιώμα, αλλά προτιμούσε ταβερνάκια με κρασάκι και μπυρίτσα και όχι ουίσκι κλπ.
Η αιματολογική εξέταση που έγινε ΔΕΝ έδειξε υψηλά ποσοστά αλκοόλ, τουλάχιστον σε επίπεδο που να δικαιολογούν να μην υπάρχει έλεγχος.
Επίσης το μαγαζί που ήταν, αλλά και όλη η περιοχή, φημίζεται για τις καλές εμπορικές σχέσεις που έχει με την Shell…
Μετά από 10 λεπτά που έφυγαν από το μαγαζί έπεσαν σε τοίχο και το αυτοκίνητο, μεγάλο γερμανικό οικογενειακό, έγινε κομμάτια. Η εκτίμηση είναι ότι η ταχύτητα ξεπερνούσε τα 100 χλμ, σε κατοικημένη περιοχή!
Επίσης ο νεαρός είχε πολύ καλή οδηγική παιδία από τη οικογένειά του και με τίποτα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σαν τον πιτσιρικά που πιάνει ένα τιμόνι και κάνει μαγκιές. Πρόσεχε πάρα πολύ και ποτέ δεν έτρεχε, ειδικά σε κατοικημένες περιοχές.
Δεν θυμάται τίποτα από το τρακάρισμα και μου θυμίζει πάρα πολύ παρόμοιο ατύχημα που είχα πριν πολλά χρόνια έχοντας πιει 1,5 ουίσκι! Τότε τράκαρα στην ευθεία, δεν θυμάμαι τίποτα, θυμάμαι μόνο ότι δευτερόλεπτα πριν τρακάρω ήμουν μια χαρά και ξαφνικά φίλος που ακολουθούσε με είδε να γέρνω το κεφάλι και το αυτοκίνητο να αναπτύσσει ταχύτητα και να στρίβω απότομα αριστερά.
Να πω επίσης ότι κάποιες φορές στο παρελθόν μου έχει τύχει να οδηγήσω έχοντας πιει πολύ, αλλά «καθαρά» ποτά και γνωρίζω πολύ καλά τη διαφορά μεταξύ πιωμένου και αυτού που έχει πιει μπόμπα!
Στην πρώτη περίπτωση τα βλέπεις διπλά, το μυαλό δουλεύει αλλά το σώμα δεν υπακούει, με αποτέλεσμα να θες να στρίψεις και να μην μπορείς, ή να έχεις πολύ χαμηλή αντίδραση και σε γενικές γραμμές να έχεις μεν το μυαλό σου σε αυτό που κάνεις, αλλά να μην μπορείς να τα εφαρμόσεις και στην πράξη.
Σίγουρα όμως δεν πατάς το γκάζι τέρμα και όσο πάει, αλλά προσπαθείς, όσο μπορείς φυσικά, να ελέγχεις την ταχύτητα σύμφωνα με τις δυνατότητές σου εκείνη τη στιγμή.
Στη δεύτερη περίπτωση είσαι μια χαρά (νομίζεις!!!), οδηγείς κανονικά και προσεκτικά, αλλά κάποια στιγμή χάνεις τελείως τις αισθήσεις σου και φυσικά και τον έλεγχο του αυτοκινήτου.
Το πόδι πέφτει με δύναμη στο γκάζι και το αυτοκίνητο στρίβει προς την κατεύθυνση που το κρατάς, αν το κρατάς με το ένα χέρι, ή τέλος πάντων όπου βρει.
Έχω μαρτυρίες και 2-3 άλλων γνωστών που είχαν παρόμοια ατυχήματα μετά από μπόμπες. Άτομα που αντέχουν το ποτό, αλλά τότε που είχαν τα ατυχήματα είχαν πιει ένα-δύο ποτά μόνο.
Το κακό με τις μπόμπες είναι ότι ακόμη και αν είσαι άτομο που έχεις συναίσθηση του τι κάνεις, ακόμη και αν σε φυσιολογικές συνθήκες με δυο ποτά που έχεις πιει λες δεν αισθάνομαι καλά και πάω με ταξί, εκεί δεν το καταλαβαίνεις ότι δεν είσαι σε θέση να οδηγήσεις, αφού στην ουσία δεν νιώθεις ότι έχεις πιει, αλλά χάνεις ξαφνικά τις αισθήσεις σου, ακόμη και με ένα ποτό!
Να δώσω τη συμβουλή μου, ειδικά στα νεαρά άτομα. Μην πίνετε ποτά σε μέρη που δεν ξέρετε! Έστω και ένα ποτό μπόμπα ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ! Αν δεν είστε 100% σίγουροι για την ποιότητα των ποτών πιείτε μια μπύρα, αυτή θα είναι σίγουρα καθαρή. Ειδικά στην επαρχία το 90% των μπαρ σερβίρει μπόμπες! Έχουν ξεφύγει οι άνθρωποι και στο βωμό του κέρδους θυσιάζουν ζωές!
Δεν ξέρω αν έχεις κανείς παρόμοια εμπειρία. Στη δική μου περίπτωση δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα γιατί επί μήνες έτρεχα με διάφορα και δεν βρήκα το χρόνο να ασχοληθώ, αλλά ΤΩΡΑ θέλω να το κυνηγήσω! Να το φτάσω μέχρι τέρμα! Μπορώ να πάω στο μπαρ, να πάρω ένα ποτό και να το πάω στο χημείο? Να αποδειχτεί ότι το μπαρ πουλάει μπόμπες και να τους πάω στα δικαστήρια? Νομικά στέκει κάτι τέτοιο?
Δεν θέλω αποζημιώσεις κλπ, τα παιδιά να γίνουν καλά και σίδερα γεμάτος ο κόσμος, αλλά το κακό έχει παραγίνει. Πας να πιεις ένα ποτό και δεν ξέρεις αν την άλλη μέρα θα ζεις. Η επαρχία έχει καθημερινά δεκάδες ατυχήματα και πιστέψτε με, δεν είναι από υπερβολική κατανάλωση ποτού, αλλά από μπόμπες!!!
Να σταματήσει πια αυτό ρε γαμώτο, είναι κρίμα να χάνονται ζωές και να μένουν παιδιά ανάπηρα για 5-10 € κέρδος ανά μπουκάλι, είναι ΕΓΚΛΗΜΑ! -
Πράγματι φοβερό αυτό που λες. Ίσως κάποιοι δικηγόροι του forum να μπορέσουν να δώσουν μια συμβουλή...
-
Αν δεν είσαι ο οδηγός της παρέας πίνεις ότι γουστάρεις αναλαμβάνοντας το ρίσκο που κυμαίνεται από το να ξυπνήσεις με βαρύ κεφάλι μέχρι να καταστρέψεις το συκώτι σου.
Οταν πρόκειται να οδηγήσεις ΔΕΝ ΠΙΝΕΙΣ ΣΤΑΓΟΝΑ. Κυκλοφορούν και αθώοι... -
§
Είναι απλό: Μόνο σφραγισμένα ποτά όπως μπύρα και αυτά τα αλκοολούχα (στυλ mule, rigo πως στο καλό τα λένε σήμερα).
Δε γνωρίζω αλλά ίσως και το εμφιαλωμένο κρασί να είναι λιγότερο επικίνδυνο για νοθεία...
Όλα τα άλλα είναι μεγάλο ρίσκο, ακόμα και τα κλειστά μπουκάλια σκληρών ποτών.
**EDIT:**Kαι μιλάω μόνο για όλους τους άλλους πλην του οδηγού φυσικά...
Ένα ωραίο που κυκλοφορεί στο ΗΒ: DRINK. DON'T DRIVE.
§ -
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Αν δεν είσαι ο οδηγός της παρέας πίνεις ότι γουστάρεις αναλαμβάνοντας το ρίσκο που κυμαίνεται από το να ξυπνήσεις με βαρύ κεφάλι μέχρι να καταστρέψεις το συκώτι σου.
Οταν πρόκειται να οδηγήσεις ΔΕΝ ΠΙΝΕΙΣ ΣΤΑΓΟΝΑ. Κυκλοφορούν και αθώοι... -
§
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
παιρνει καπου τηλ...
μεσα σε μιση ωρα οι τροχαιοι ξαναρχονται κ του δινουν το διπλωμα..
η καταντια μας δυστυχως..Όχι φίλε μου, δεν είναι η κατάντια μας αυτή:
Τι θέλεις να σου κάνουν και οι αστυνομικοί ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ;
Μήπως οι λέξεις ΤΣΙΦΛΙΚΙ, ΡΑΓΙΑΣ, ΦΙΡΜΑΝΙ, ΠΑΣΑΣ, ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ έπαψαν ποτέ να έχουν νόημα;
Άι σιχτίρ...
§
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Δε γνωρίζω αλλά ίσως και το εμφιαλωμένο κρασί να είναι λιγότερο επικίνδυνο για νοθεία...Τα μόνα ποτά που δεν νοθεύονται είναι όσα είναι σε σφραγισμένη με καπάκι φιάλη. Ουίσκι, βότκα, κρασί κλπ μπορούν κάλλιστα να νοθευτούν και να εμφιαλλωθούν και να σφραγιστούν μετά. Η νοθεία δε γίνεται από το προσωπικό του μπαρ την ώρα που ανοίγει το μπουκάλι! Ακόμα και μπουκάλι σφραγισμένο να πάρεις για τραπέζι, μπορεί να είναι νοθευμένο, αφού έχουν ολόκληρα εργαστήρια που κάνουν τις βρωμοδουλειές...!!
Πάντως, πρέπει να πέφτει τρελό παρασκήνιο. Αδυνατώ να πιστέψω ότι δεν μπορεί η αστυνομία να ξεριζώσει τέτοια κυκλώματα...
-
Γενικά δεν πίνω, εκτός αν βρεθώ με παρέα ή κάποιο κρασί για το φαγητό.
Αν οδηγώ θα πιω 1 ποτό με το ζόρι. Δεν έχει τύχει να με χτυπήσει μπόμπα σε μπαράκι (τυχερός?), αλλά την είχα πατήσει σε...κρεπερί! Αν είναι δυνατόν. Με 2-3 ποτήρια άσπρο κρασάκι παραπάταγα, δεν μπορούσα να πάρω τα πόδια μου. Τελικά ούτε μισό ποτήρι δεν πρέπει να πίνεις όταν είναι να οδηγήσεις και δεν ξέρεις το ποτό που σου δίνουν. -
Δυστυχώς αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα.
Το μόνο σημείο με το οποίο διαφωνώ,είναι το ότι 'πεφτει το ποδι πάνω στο γκάζι'
Αυτό πώς γίνεται ρε παιδιά?Αν χάσεις τις αισθήσιες σου,πέφτει η ταχύτητα του αυτοκινήτου,εκτός και αν είσαι 200 κιλά....
-
Και όμως με 1 ποτήρι κρασί, 2 μπύρες ή ένα ουισκάκι με πάγο είσαι, ανάλογα και με τα κιλά σου, 100% ικανός να οδηγήσεις. Εγώ όποτε πάω έξω πίνω ή μια μπύρα (μικρή) ή ένα ποτό (ένα ουίσκυ πχ). Δεν φταίει το παιδί, ένα ποτό ήπιε γνωρίζοντας ότι θα οδηγήσει, όχι δέκα.
Το πρόβλημα είναι οι μπόμπες και το χαλαρό νομοθετικό πλαίσιο για αυτές. Ας είχε 5-6 χρόνια ΦΥΛΑΚΗ όποιος σέρβιρε (και πουλούσε χοντρικά) αυτά τα κατασκευάσματα - δηλητήριο που σερβίρουν σε νέα παιδιά (και ανήλικους) και θα βλέπαμε ποιοι θα τολμούσαν. Έγκλημα εκ προ μελέτης έπρεπε να θεωρέιται, όχι πλημμέλημα που νομίζω ότι είναι.
Τι να πω...
Τα παιδιά να γίνουν καλά και οι απατεώνες ας πάνε στο διάολο. -
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
Δυστυχώς αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα.Το μόνο σημείο με το οποίο διαφωνώ,είναι το ότι 'πεφτει το ποδι πάνω στο γκάζι'
Αυτό πώς γίνεται ρε παιδιά?Αν χάσεις τις αισθήσιες σου,πέφτει η ταχύτητα του αυτοκινήτου,εκτός και αν είσαι 200 κιλά....
Δοκίμασε να σηκώσεις το πόδι ενός ανθρώπου την ώρα που κοιμάται και θα το καταλάβεις.
-
Παίδες την έχω πατήσει και εγώ με μπόμπα ευτυχώς χωρίς παρατράγουδα...
Με 1 ποτό και ενώ ένιωθα μια χαρά παίρνω το αυτοκίνητο να γυρίσω σπίτι και στη διαδρομή τα είδα όλα! Ευτυχώς το κατάλαβα πως δεν ήμουν καλά και πήγαινα με 30
-
Προσωπικά όσες φορές έχω πιει ποτό μπόμπα δεν θυμάμαι να είχα ούτε κενά μνήμης ούτε να χάνω τις αισθήσεις μου.. Για ένα ποτό μιλάω, όχι να κατεβάσω ολόκληρο μπουκάλι..
-
Με συγχωρείτε παιδιά αλλά μόνο σαν φτηνές δικαιολογίες μπορώ να εκλάβω τις λαλακίες που γίνονται δήθεν από 1 ή 2 ποτηράκια μπόμπες!!!!
Καλό παιδί με οδηγική παιδία που ήπιες (έστω και λίγο) και πήγαινε πάνω από 100 σε κατοικημένη περιοχή!!!! Καλά για χαζούς μας περνάνε;
Αν είναι να οδηγήσεις απλά δεν πίνεις και αν πιεις δίνεις το τιμόνι σε όποιον έχει επιλεγεί από την παρέα να μην πιει!!!
Δεν είμαστε χτεσινοί και έχουμε κάνει πολλά λάθη δυστυχώς και είμαστε τυχεροί που όλα πήγαν καλά μέχρι να μάθουμε από τα λάθη μας χωρίς συνέπειες. Δεν μπορούν να μας λένε ότι θέλουν!!! Λέτε να μην έχουμε πιει και εμείς μπόμπες.
Κλασική νοοτροπία ανευθυνότητας. Δεν τράκαρα με τρακάρανε, δεν φταίω εγώ το ποτό ήταν μπόμπα, πάτησα το φρένο αλλά τα φρένα δεν έπιασαν (μετά φυσικά ήταν ξανά οκ!!! ) και άλλα πολλά έξυπνα και χαριτωμένα!!!! -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Δυστυχώς αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα.
Το μόνο σημείο με το οποίο διαφωνώ,είναι το ότι 'πεφτει το ποδι πάνω στο γκάζι'
Δοκίμασε να σηκώσεις το πόδι ενός ανθρώπου την ώρα που κοιμάται και θα το καταλάβεις.
'Ετσι ακριβώς είναι, το σώμα και μαζί το πόδι βαραίνει πάρα πολύ. Μια φορά ενώ κάτι περίμενα με ψιλοπήρε ο ύπνος στο αυτοκίνητο χειμώνα με ανοιχτό τον κινητήρα για το καλοριφέρ και ξύπνησα από το θόρυβο του κινητήρα, οι στροφές στο κόκκινο! Όπως ακουμπούσα ελαφρά το γκάζι με το που χαλάρωσα το πόδι πατούσε το γκάζι με δύναμη.
Κατά τα άλλα δεν είπα ότι είναι καλό να πίνει κάποιος και να οδηγεί μετά, αλλά δε νομίζω πως ένα ή δύο ΚΑΘΑΡΑ ποτά μπορούν να φέρουν κάποιον ενήλικα σε κατάσταση μέθης, πάντα κάτω από ιδανικές συνθήκες, αλλά ΕΝΑ ποτό μπόμπα τον τελειώνει! Και στην περίπτωση αυτή μπορείτε εύκολα να καταλάβετε τι θα γίνει με κάποιον που έχει συνηθίσει να πίνει ένα-δύο ποτά και να είναι μια χαρά να οδηγήσει μετά, όταν θα πιει μια μπόμπα χωρίς να το γνωρίζει! -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Με συγχωρείτε παιδιά αλλά μόνο σαν φτηνές δικαιολογίες μπορώ να εκλάβω τις λαλακίες που γίνονται δήθεν από 1 ή 2 ποτηράκια μπόμπες!!!!
Καλό παιδί με οδηγική παιδία που ήπιες (έστω και λίγο) και πήγαινε πάνω από 100 σε κατοικημένη περιοχή!!!! Καλά για χαζούς μας περνάνε;
Αν είναι να οδηγήσεις απλά δεν πίνεις και αν πιεις δίνεις το τιμόνι σε όποιον έχει επιλεγεί από την παρέα να μην πιει!!!
Δεν είμαστε χτεσινοί και έχουμε κάνει πολλά λάθη δυστυχώς και είμαστε τυχεροί που όλα πήγαν καλά μέχρι να μάθουμε από τα λάθη μας χωρίς συνέπειες. Δεν μπορούν να μας λένε ότι θέλουν!!! Λέτε να μην έχουμε πιει και εμείς μπόμπες.
Κλασική νοοτροπία ανευθυνότητας. Δεν τράκαρα με τρακάρανε, δεν φταίω εγώ το ποτό ήταν μπόμπα, πάτησα το φρένο αλλά τα φρένα δεν έπιασαν (μετά φυσικά ήταν ξανά οκ!!! ) και άλλα πολλά έξυπνα και χαριτωμένα!!!!Κάνε μου μια χάρη, ξαναδιάβασε πάλι με ΠΡΟΣΟΧΗ αυτά που γράφω και μετά απαντάς...
Σε ευχαριστώ! -
Φίλε μου διάβασα πολύ προσεκτικά όσα έγραψες. Γιατί δηλαδή για όλα φταίνε οι μπόμπες και όχι πιθανά ότι ήταν κουρασμένοι, και με δυο ποτά τους πήρε ο ύπνος στο τιμόνι; Με την μπόμπα σε χαλάει το στομάχι σου το κεφάλι σου χτυπάει σαν ταμπούρλο αλλά δεν λιποθυμάς έχοντας πιει δυο ποτά. Για να φτάσεις σε αυτό το σημείο έχεις υπομείνει για ώρα πολύ έντονες ενοχλήσεις και υπνηλία που σε πιάνει από πολλούς παράγοντες με την βοήθεια του ποτού.
Επαναλαμβάνω ότι δεν είμαστε χτεσινοί για να δεχόμαστε τα πάντα τόσο εύκολα. Κρίμα για τα παιδιά και μακάρι να μην έχουν μη αναστρέψιμες συνέπειες αλλά δεν θα πούμε ότι δεν έχουν καμία ευθύνη και για όλα φταίνε οι κακοί που τους πότισαν μπόμπες!!! Έλεος επιτέλους!!!!! -
Φίλε Μανώλη ούτε εγώ είμαι χτεσινός και έχω πιει και εγώ τις μπόμπες μου και σήμερα ζω από θαύμα!
Έβαλα μυαλό στα 39 μου πια και δεν πίνω σχεδόν καθόλου όταν οδηγώ και φυσικά αν είναι να πιω έχω 2-3 μαγαζιά που ξέρω τι πουλάνε και πουθενά αλλού!
Όμως επειδή μου αρέσει να μαθένω κάθομαι και ρωτάω, διαβάζω κλπ. Τα συμπτώματα από τις μπόμπες είναι και αυτά που λες, αλλά πέρα από αυτά μπορούν να επιφέρουν από λιποθυμία μέχρι συγκοπή. Η λιποθυμία, σύμφωνα με γιατρούς, είναι συνηθες και εξαρτάτε από διάφορους παράγοντες, όπως τον οργανισμό, το τι έχεις φάει πριν κλπ.
Δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω κανένα και θα ήμουν ο πρώτος που θα τον πλάκωνα στις σφαλιάρες, αλλά όταν 10 άτομα σου λένε ότι το δεύτερο ποτό (που τους το κέρασαν) ούτε καν το τελείωσαν γιατί το πρωί είχαν δουλειά και ότι τους είδαν να οδηγούν με 20-30 χλμ μέσα στην κατοικημένη περιοχή, να χαιρετούν γνωστούς στο δρόμο και να έχουν μια νορμαλ συμπεριφορά και ξαφνικά σε μια ευθεία να πάνε με 100 και μάλιστα να έχεις βιώσει το ίδιο και εσύ, τότε τι μπορείς να φανταστείς? Ότι τους πήρε ο ύπνος μέσα σε 100 μέτρα? Βγήκε η κούραση τόσο ξαφνικά? Ή ξαφνικά θυμήθικαν ότι είχαν γκάζι και έπρεπε να το πατήσουν τέρμα?
Σου ξαναλέω τη δική μου εμπιρεία πριν 9 χρόνια. Είχα πιει 1 ουίσκι, το δεύτερο τα άφησα γιατί δεν μου άρεσε το μαγαζί και ήθελα να πάμε αλλού. Μετά από 1 χλμ και ενώ τα θυμάμαι όλα με την παραμικρή λεπτομέρεια, τράκαρα!
Πίσω μου φίλος που μου περιγράφει μετά το τι είδε. Έβγαλα φλας, έκανα προσπέραση, ξαναέβγαλα φλας, πήγα δεξιά και ξαφνικά τέρμα το γκάζι και το τιμόνι όλο αριστερά.
Ήμουν ξεκούραστος, ήμουν νηφάλιος. Με πήρε ο ύπνος σε 10 μέτρα? Ήμουν κομμάτια και παρ΄ όλα αυτά έβγαζα φλας και άλλαζα λωρίδες? έχεις δει πολλούς μεθυσμένους να το κάνουν αυτό?
Συμφωνώ μαζί σου ότι την ευθύνη την έχεις εσύ σαν ενήλικας, αλλά αν εσύ την έχεις μια ο 'κακός' που σε ποτίζει μπόμπες την έχει χίλιες!
Ποτά μπόμπες και οδήγηση