-
Ο χρήστης alfa 156 έγραψε:
εγω θα ηθελα να προσθεσω οτι η πιστα και η υδραυλικη αραχνη σε βοηθαει να μαθεις την συμπεριφορα του αυτοκινητου σου στο οριο,με πολυ λιγα χιλιομετρα σε αφαλες περιβαλλον ωστε να να αποκτηθει μια σχετικη εμπειρια για οταν θα σου συμβει κατι στο δρομο και πως θα αντιδρασεις...
γιατι μην μου πειτε οτι ολοι εσεις που εχετε τις αντιρησεις σας, εδω ξερετε τις αντιδρασεις των οχηματων σας σε δυσκολες και οριακες συνθηκες..και οταν εννοω οριακες δεν εννοω στροφη με 245κμ εννοω να μπεις σε μια κατηφορικη φουρκετα,και στην κορυφη να εχει νερα,και μετα απο εκει να εχει γινει ατυχημα και να πρεπει να φρεναρεις...
εκει ειναι ολο το θεμα και οχι σε κανονικες συνθηκες..που ολοι ειμαστε 'μαγκες'...Κάποτε θα καταλάβετε όλοι ότι πίστα,καρτ και σεμινάρια οδήγησης δεν σημαίνει ότι θα βγω έξω στη Δημόσια Κυκλοφορία και θα πηγαίνω με 200km/h,αλλά,για να κλείσω τις σκέψεις μου σε μία φράση,
ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ,ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ.
Σεμινάρια σημαίνει αυτοβελτίωση για να πετύχω ακριβώς αυτό και όχι για να αναπτύξω κάποιες δεξιότητες για να βγω μετά στο δρόμο πανικόβλητος και να εφαρμόσω αυτά που έμαθα!
Είναι σαν να βάζω φωτιά στο σπίτι μου,να τη σβήνω πριν πάρει διαστάσεις και μετά να χαίρομαι που την έσβησα... -
Ο χρήστης Σταύρος Αλέξογλου έγραψε:
Κάποτε θα καταλάβετε όλοι ότι πίστα,καρτ και σεμινάρια οδήγησης δεν σημαίνει ότι θα βγω έξω στη Δημόσια Κυκλοφορία και θα πηγαίνω με 200km/h,αλλά,για να κλείσω τις σκέψεις μου σε μία φράση,
ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ,ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ.Σεμινάρια σημαίνει αυτοβελτίωση για να πετύχω ακριβώς αυτό και όχι για να αναπτύξω κάποιες δεξιότητες για να βγω μετά στο δρόμο πανικόβλητος και να εφαρμόσω αυτά που έμαθα!
Είναι σαν να βάζω φωτιά στο σπίτι μου,να τη σβήνω πριν πάρει διαστάσεις και μετά να χαίρομαι που την έσβησα...Ακριβώς αυτό ήθελα να πω σε προηγούμενο ποστ μου που ανέφερα τα καρτ και την χρήση πίστας..Αλλά ευτυχώς το είπατε με ουσιώδη λόγια και άψογα..
-
Συμφωνω απόλυτα με το Kasel τα safetracks και λοιπα παρόμια δε βοηθάνε και πολύ.. Είναι βεβαιως πολύ σημαντικά αυτα που λέγονται εκεί αλλά δυστηχως δε μαθαίνεις τιποτα στην πράξη.. Αν σου πούνε 2 φορές οτι στο βρεγμένο δεν τσαρουχώνεις τα φρένα δε σημένει οτι το έμαθες κιολας. Την επόμενη μέρα που θα πρέπει να το εφαρμόσεις δε θα μπορέσεις.
Τα safetracks είναι μόνο για τους άσχετους που δεν ξέρουν τι είναι ανάποδο τιμόνι.. Η αράχνη είναι επίσης μεγάλη απάτη. Εχω οδηγήσει πολλές ώρες SPIDERCARS μόνο και μόνο για να driftαρω..και να παίξω.
Το να οδηγήσεις κάποιες ώρες ένα ΚΑΡΤ είναι καλύτερο μάθημα απο την αράχνη..
Οσοι νομίζουν οτι κάτι μάθανε απο την αράχνη μάλον είναι γελασμένοι...
ΑΡΑΧΝΗ=ΑΝΑΠΟΔΟ ΤΙΜΟΝΙ
ΠΕΤΑΜΕΝΑ λεφτά για το τίποτα. -
Δηλαδή σε τι ποσοστό στους Έλληνες οδηγούς αυτή τη στιγμή νομίζεις ότι είναι οι άσχετοι που δεν ξέρουν τι είναι ανάποδο τιμόνι?
-
Ο χρήστης deenoo έγραψε:
Συμφωνω απόλυτα με το Kasel τα safetracks και λοιπα παρόμια δε βοηθάνε και πολύ.. Είναι βεβαιως πολύ σημαντικά αυτα που λέγονται εκεί αλλά δυστηχως δε μαθαίνεις τιποτα στην πράξη.....Διαφωνώ οριζόντια, κάθετα και διαγώνια.
Μαθαίνεις πολλά, αλλά το κύριο είναι ότι μαθαίνεις που να φρενάρεις, που να αφήνεις και που να πατάς στη στροφή, με άλλα λόγια μαθαίνεις να στρίβεις! Αυτό έχει άμεση εφαρμογή και, ιδιαίτερα στους 'δικούς μας' δρόμους, είναι σωτήριο. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Συμφωνω απόλυτα με το Kasel τα safetracks και λοιπα παρόμια δε βοηθάνε και πολύ.. Είναι βεβαιως πολύ σημαντικά αυτα που λέγονται εκεί αλλά δυστηχως δε μαθαίνεις τιποτα στην πράξη.....
Μαθαίνεις πολλά, αλλά το κύριο είναι ότι μαθαίνεις που να φρενάρεις, που να αφήνεις και που να πατάς στη στροφή, με άλλα λόγια μαθαίνεις να στρίβεις! Αυτό έχει άμεση εφαρμογή και, ιδιαίτερα στους 'δικούς μας' δρόμους, είναι σωτήριο.
Μαθαίνεις θεωριτικά.. δε θα μπορέσεις μετα να εφαρμόσεις αφτα που έμαθες οταν θα χρειαστεί..
Πάνω στη στροφη μολις πετάξει κολο φρένο θα πατησεις πρωτα γιατί θα τρομάξεις. Εχω ασχοληθεί αρκετα με την αράχνη και ξέρω..
Σπάνια εφαρμόζεις αφτα που σου λένε -
Ο χρήστης afonic έγραψε:
Δηλαδή σε τι ποσοστό στους Έλληνες οδηγούς αυτή τη στιγμή νομίζεις ότι είναι οι άσχετοι που δεν ξέρουν τι είναι ανάποδο τιμόνι?Δεν ξέρουν τι είναι ανάποδο τιμόνι:
το 70-75% οσων είναι πάνω απο 40χρονών
το 20-25% των μικρότερω ηλικιών.Προσωπικη αποψη αυτά. Μην πέρνετε τιποτα σαν δεδομένο.
Μπορεί να πέφτω έξω. -
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Κάποτε θα καταλάβετε όλοι ότι πίστα,καρτ και σεμινάρια οδήγησης δεν σημαίνει ότι θα βγω έξω στη Δημόσια Κυκλοφορία και θα πηγαίνω με 200km/h,αλλά,για να κλείσω τις σκέψεις μου σε μία φράση,
ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ,ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ.Σεμινάρια σημαίνει αυτοβελτίωση για να πετύχω ακριβώς αυτό και όχι για να αναπτύξω κάποιες δεξιότητες για να βγω μετά στο δρόμο πανικόβλητος και να εφαρμόσω αυτά που έμαθα!
Είναι σαν να βάζω φωτιά στο σπίτι μου,να τη σβήνω πριν πάρει διαστάσεις και μετά να χαίρομαι που την έσβησα...Ακριβώς αυτό ήθελα να πω σε προηγούμενο ποστ μου που ανέφερα τα καρτ και την χρήση πίστας..Αλλά ευτυχώς το είπατε με ουσιώδη λόγια και άψογα..
Μεγαλη μπουκια φαε, μεγαλη κουβεντα μην πεις
-
Ο χρήστης deenoo έγραψε:
Δεν ξέρουν τι είναι ανάποδο τιμόνι:
το 70-75% οσων είναι πάνω απο 40χρονών ...Το 70 - 75% των άνω των 40, έχει εμπειρία από πισωκίνητα. Αδύνατον να μην ξέρουν από ανάποδο τιμόνι.
- Για το safetrack κλπ σχολές ασφαλούς οδήγησης και τη χρησιμότητά τους, εννοείται ότι δεν συμφωνούμε!
-
Δεν ξέρουν τι είναι ανάποδο τιμόνι:
το 70-75% οσων είναι πάνω απο 40χρονών ...Το 70 - 75% των άνω των 40, έχει εμπειρία από πισωκίνητα. Αδύνατον να μην ξέρουν από ανάποδο τιμόνι.
Πες τα... Σεβασμός στην τρίτη ηλικία
-
Ο χρήστης camber έγραψε:
Πες τα... Σεβασμός στην τρίτη ηλικίαΌχι και τρίτη ηλικία!
Μεσήλικες, εντάξει.
-
Πες τα... Σεβασμός στην τρίτη ηλικία
Όχι και τρίτη ηλικία!
Μεσήλικες, εντάξει.
Αμ.. ήθελες να τ'ακουσεις!!!
-
Όχι, κοίτα, για τα χρόνια μας καλά κρατιόμαστε.
Έ, παιδιά;
-
Όχι, κοίτα, για τα χρόνια μας καλά κρατιόμαστε.Έ, παιδιά;
Ναι οκ....
-
Όχι, κοίτα, για τα χρόνια μας καλά κρατιόμαστε.Έ, παιδιά;
Ναι ναι...μια χαρά!!....Ε παιδιά??!!!
-
Ο χρήστης vrax έγραψε:
?????????
-
Πως ακριβως βοηθα η εμπειρια απο την πιστα αν οδηγεις εχοντας καταναλωσει αλκοολ;
-
Πριν μερικά χρόνια που είχαν κάνει μια σχετική έρευνα οι 4Τ οι συντάκτες συμπεριλαμβανομένου του ΣΧ είχαν «σκοτώσει» εικονικούς πεζούς και είχαν τσακίσει τα εικονικά σταθμευμένα όπου ανάμεσα τους προσπαθούσαν να παρκάρουν. Μιλάμε για οδηγούς άνω του μέσου όρου κατά πολύ φαντάσου οι υπόλοιποι τι κάνουν υπό την επήρεια αλκοόλ!!!!!
Κατά τα άλλα οι μπόμπες μας φταίνε, οι κακοί εργοδότες που δεν μας κολλούν τα ένσημα κλπ!!!!! -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Όχι, κοίτα, για τα χρόνια μας καλά κρατιόμαστε.
Έ, παιδιά;
Ναι ναι...μια χαρά!!....Ε παιδιά??!!!
Σαφέστατα!
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
?????????
Δεν μπορει κανεις να τα προβλεψει ολα πια
Ποτά μπόμπες και οδήγηση